Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj Eluś....Tosz to hormonki a nie prawdziwy problem 🙂 Mieszkanko w końcu się znajdzie...Do łóżeczka, laptop na kolanka i spokojnie...Studia sobie też na spokojnie załatwisz... A ubranka jak Ci mama pomoże prać i choć troszkę wyprasuje to też będzie ulga. I tak już dużo zrobiłaś. I nie gadaj głupot, że nie jesteś kaleka bo to wiadomo...Nie buntuj się przeciw temu, że musisz odpoczywać bo z tym nie wygrasz. Musimy się pogodzić , że pora przysiąść na dupie i zadbać o siebie i dzidzie...Powolutku bez szaleństw i będzie dobrze. A rozumiem Cię doskonale bo ja też tak mam, że jak robota czeka czy sprawy do załatwienia to mnie nosi. Jak chcesz zrobię Ci listę tego co ja muszę załatwić 😜 Odrazu Ci się humor poprawi, że inni mają gorzej 🙂

Ehh.. w sumei racja no ale taka jestem i mnie targa jak mam lezec bo mnie wsyzstko boli jak leze.
aaaa wogole zapomniałam napisac.
Do tego szpitala zawiozl mnie moj ojciec w piatek wieczorem. Moja mama wracała w niedziele wieczorem. no i on dzwoni ze jedzie na weekend na działke a ja sobie nie no kurna suuper. Jeszcze w niedziele obudziła mnie mama Sebastiana bo ze niby sie martwia a tez pojechali na weekend a wiedzieli przed wyjazdem ze jade do szpitala,. i tak pojechali 😠
Po prostu wszyscy dookoła mieli mnie w dupie bo jest kurna weekend i juz, i fajnie a ja lezalam sama bo przeciez nikt mnie nei odwiedzil. Dopiero w niedziele ok 21-22 jak mama wracała to wpadli na jakies 15 minut chociaz.

oooo to dodam barszcz biały w tytce bo mam! 🙂
dzięki dziewczyny! chrzanu niestety nie mam, a do sklepu nie polecę, bo mi się nie chce...

Eluśka ja Cię doskonale rozumiem! tez miałam takie stany, że nagle z czymś nie mogłam sobie dać rady sama, że wszystko wolniej bo bolało...ale się przystosowałam. a w 9 m-cu będzie jeszcze ciężej, bo nie wiem jak Wam, ale mi coraz ciężej podnosi się z wersalki, w wannie też mały problem...na razie daję radę sama, ale jak mi jeszcze pare kg przybędzie to się nie ruszę z łóżka a tego bardzo nie chcę! 😠

no ja tez już tak mam i tez się wkurzam ze nie daje już rady. Ale to normalne teraz, nawet jak się przewracam z boczku na boczek to brzucho boli jak nie wiem i staje na baczność na chwilę. ostatnio po KTG nie mogłam stać z leżanki - dobrze ze był Dawid bo masakra 😞 Kurde kiedyś to człowiek był w formie jak nie wiem - ale już niedługo dziewczynki głowy do góry bo "koniec jest bliski" 😁 😁

Ja wiem Agus ale co to było niby tylko 3 dni. A eloite tez w ciazy jest przeciez i ma swoje zajęcia. Raz to praiwe sie poryczałam bo u kazdej ktos był a ja lezałam jak glupia i normalnie nerwicy tylko dostawałam ehh rodzina..

• Mamusia
Hej pipolki 🙂
hihih...malpiszonki jestescie... widzialamze ze mnie obgadywalyscie wczoraj 😜
JA Adzie tylko zdazylam napiac co i jak... 😜

A wiec...MArcelek wazy3kg... 😜 gin powiedzial ze do 3,5 na bank dojdzie...ale wszytskie znajome mowily ze waga USG jest zanizona i rodzily wielksze dzieci... wiec trochem sie bojem 😞:P 😎 widzialam jego dziubulka,... kimal sobie 😜
No a z tymi streptoco..... 😜 to lekarz powiedzial ze nie mam czekac na ostatnia chwile tylko jechac bo musze 4 godz przez porodem dostac leki....a jak nie zdaze to malemu beda robic badania czy wsio ok i sie nie zarazil czy cos.
A rozwarcia brak itd i powiedzial zetam ze2 tyg. poczekac nie popedzac dzidziusia...
I on liczy wg okresu a nie USG czyli 30 sierpien wraca do lask 😉 noo i 11 kg do przodu... 😮 😜

DOSIKKKK..... z mila checia ustepuje Ci miejsca 1w kolejce 🙂
ELUS...dobrze ze juzwyszlas 🙂
LOLI....trzymamkciuki za waspipki moje i NIECH MI KTRAS NAPISZE POTEM CO I JAK PO USG LOLI 🙂))))))
AGAAAA.....BRYCZKA DLA ELUSKI NOOOO....ROBI SZAL 😁i wsumie stelaz podobny do boldera 😜
MADZIA coCi tam ztym mieszkankiem???

Sebastian przyjechal ale dopiero w poniedzialek bo tak to pracował do pozna a tam dojazd zająl by mu jakies 40 minut i nie bylo sznas.
Agus kładziesz sie na takie lezance. Przystwiaja dziwny sprzet 😁 tzn. to ktg.
Pod plecy mi rozkładali pasy. Dotykaja jak dzidzia jest ułozona i szukaja serduszka. daja zel na taka tak jakby okraglo słuchawke i ja przywiazuja tymi pasami a druga daja zazwyczaj wyzej.
Oczywiscie te pasy nie pozwalaja sie dziecku ruszyc bo by puls uciekl wiec dziećki strasznie sie denerują, ruszaja itd. Moja to byla katastrofa no i jeszcze czkawke raz miała. Ty sobie lezysz a to sie zapisauj. SKurcze macicy i serduszko dziecka. no i oczywiscie slychac jak bije 🙂

• Mamusia
nadrabiam powoli zeby wieczorem nie miec znowu 50 ponad stron 🤔 ja sprzatam od rana (czyt. od 11 😁 ) zaraz sie bierzemy za druga łazienkę żeby doprowadzic ja do stanu użyteczności i niech sobie teraz ją teście sami użytkują, już tam nie pójdę 😁 a póxniej będę malować okno łazienkowe tylko czekam na męzula niech ściagnie i na polko wyniesie żebym sie nie owdychała te j farby, nie jest smierdzaca ale zawsze to na zewnatrz lepiej

no to cudowne badanie 🙂 a długo to trwa? 🙂 i że niby takim sprzętem to można te skurcze wyłapać? i czkawkę???? 🙂 no proszę 🙂 może jeszcze zdążę mieć to KTG 🙂

Aniu Ty to też silna babeczka jesteś 🙂 ale efekt pewnie powala 🙂
ja wyprałam poszewki małej, może dzisiaj wyschną to je poprasuje od razu 🙂 radość niesamowita, z układaniem ubranek do szafki tak samo 😁

• Mamusia
tak bo to sa czujniki...
a czkawka to strasznie slychac jak by glos zaby nad uszami na maksa ci rechotal 😜 ehehhe
Elus to one za mocno Cie zciskaja jak nie moze sie dziecko ruszyc.... bo moj na tym lota jak dzikus 😜
A tetno sie po calym brzuchu niesie przeciesz 😉

lecem kobitki..... dajcie mi potem znac jak tam loli i olenka 🙂)))
:***

Tzn. jak sie rusza to sie nie robi zapis a moja non stop sie ruszała i ją tak wkurzało to ktg a miałam codzinnei rano ok.6. Jeszcze ją biedna budzili spiocha małego 🙂 Agus jezeli chodzi o czas trwania to roznie. Mi raz robili jakies pol godziny bo sobie zapomnieli. Ale chodzi o dlugosc zapisu bo jak dzidzia jest grzecza to dosc szybko to idzie 🙂 a pozniej mialam te kolka poodbijana na brzuchu i swedziało strasznie bo chcąc nie chcąc to ściska.

U nas każdej tak robili, bo tak to pol dnia ym musiała miec to podłączone. Oczywiscie serduszko sobie nagrałam i pokazałam mamie i Sebastianowi 🙂 aa Agus napewno zdarzysz bo to sie pierwsze robi jak sie rodzi zeby sprawdzic skurcze hehe wiec napewno Cie nie ominie 😜