Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Dosik ma rozwarcie????????? 😮 OOOO rajciu....
Aisa jezeli chodzi o ruchy to ja głownie mała czuje po lewej stronie, ale mnie dzisiaj skopała okrutnie bo sie na prawej polozyłam uff..
aaa no 16 jeszcze na usg sobie ide to zobacze ile ten mój klocek waży 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Asiu ja mam dokładnie tak samo 🙂 też tylko z prawej i pod żebrami głównie z prawej, z lewej na dole czuję chyba jej rączki...i bardzo rzadko nad pępkiem coś tam się przesuwa 🙂

teraz ma nóżki pod żebrami i boli troszkę...

zbieg wydarzen Elu 🙂 często tak jest, poczytaj sobie naszą panikę z wczoraj 😁

hehe Aniu Ty to masz spanie... 🙂 jak ja już wstanę to się nie kładę, mimo że wakacje 😜

bobas to sodę sobie zażyj... ja wczoraj miałam zgagę po bananie! i piekła do końca dnia...

over zakupowy ( Veetowo-Rossmannowy 😁 )

Ja miałam okropna w szpitalu, myslalam ze mi wyjara cały żoładek, przełyk i wszystko inne. Masakra a jak powiedziałam ze mam cholerna zgage t uslyszałam ze musze sie przyzwczaic.. ehh cudnie. No poczytam pozniej sobie. Jak na razie mam mase rzeczy do zrobienia a co sie rusze to mnie boli.. ehh..

• Mamusia
no spanie to ja zawsze dobre mialam 🙂 balam sie nawet ze dziecka nie uslysze jak bedize plakac w nocy, ale juz wiem ze uslysze, bo juz teraz budze sie na każdy szmer, a kiedyś to dzwony koscielne za uchem by mnie nie dobudziły.. dzialalo tylko jedno 😉 kroki taty przez korytarz jak szedł drugi raz sprawdzic czy wstalam do szkoly jak mialam po 5 pobódke w liceum. 😁 od razu wstawalam i mowilam ze juz dawno nie spie :P

• Mamusia
Hej laseczki 😘
No tak wiadomo tutaj juz od rana stronki do nadrobienia 😉
Kurde ja wczoraj to spac nie moglam za cholere a jak juz zasnelam to obudzilam sie po 1 godzinie cala mokra, nawet pizama byla mokra 😮
Puzniej znow od 3 pobudka i nie spalam chyba z poltora godziny blee , nie nawidze spac teraz.
No i wsumie obudzilam sie moze jakas godzinke temu ale sobie jeszcze polezalam ogladnelam tv .
I teraz sie zastanawiam nad jakims sniadankiem no i wlasnie tez jakis obiadek musze ugotowac.
Zajac sie czyms do tej godziny 14:30 zeby na to usg isc 😁 😁

Eluska a ty na ktora idziesz na USG ?
Agaa widze ze poleciala po Veeta 😁

• Mamusia
A ja próbowałam umyć naczynia i ogólni kuchnie sprzątnąć, ale skończyło się to łzami z bólu w oczach i tyle 😞 Zaczął mnie brzuch boleć i plecy w dole...I chyba mi się dupa rozłazi bo mnie tak rwą kości w tyłku, że aż nie wytrzymuje tego bólu 😞 Wiem, że to ma boleć...Ale aż tak mocno?

już po zakupach 🙂 właściwie to Veet'u nie kupiłam, bo tego co ja używam nie ma w promocji, ale za to do depilacji nóg z gillette for women kupiłam 🙂 i tusz do rzęs i płyn do demakijażu... mój jak zobaczył to się wkurzył że znowu znoszę do domu badziewa ( nie możesz nóg mydłem ogolić???? - phi 😜 )
byłam też w sklepie z bielizną, ale kobieta taka mega niemiła, z łaską wyciągnęła dwa staniki do karmienia, a ja mówię że chce czarny...to nabuczała pod nosem że może zamówić...a ja wolę go zobaczyć. dla mnie stanik do karmienia wygląda tragiczne bo jest miękki...więc niech chociaż mi się troszkę spodoba!!
a potem jak byłam w innym sklepie to PIERWSZY RAZ W CIĄŻY!! babka mine przepusciła w kolejce 🙂 podziękowałam jej i wdałyśmy się w mała dyskusję że znieczulica na ciężarne itd...ona mówi że miała pare lat temu to samo, dlatego teraz przepuszcza,bo wie jak to jest 🙂
no i byłam też w naszej przychodni! i jest pediatra!! więc jak dzidzia się urodzi to mój już wie co i jak zrobić 🙂 także następna spraw z głowy 🙂

buuterfly nie wiem czy aż tak bardzo że ból doprowadza do płaczu... 😞 mnie boli jak chodzę i ostatnio jak jadę autem jako pasażer, bo już staram się nie prowadzić...

cholera 🙂 niech no jakaś dziewczyna w pierwszym trymestrze mi ponarzeka na samopoczucie, to jej przywale 😁 teraz to jest dopiero hardcore....

Cudowny dzien po prostu. Siedze zle bo wszystko lezy rozwalone po szpitalu, wstaje zle bo boli. Kuzwa....!!!! 😠 Mieszkania nie znalazłam bo ludzie upadli na glowe z cenami ehh.. Dramat jakis naprawde. Boje sie ze mala sie wczesniej urodzi i nie zdarze ze wszystkim albo z tymi bolami znowu mnie poloza ale tym razem juz do konca a tu tyle do zrobienia i jak kiedy? sama? Ryczec mi sie chce po prostu 😞

Jak wychodziłam było dobrze i nie bolało ale tylko wróciłam do domu, kilka kroków i z powrotem, w nocy to samo ehh.. jeszcze mała dawała w kosc nie zle.
A co do staników to ja widziałam ze 15 zl w auchanie czy jakos tak i musze jechac i kupic tylko jak jak ja sie ledwo ruszam wogole..

Elu ale kurde mol, co oni Ci w tym szpitalu powiedzieli? że skąd te bóle?? robili badania, to powinni wiedzieć!
czy powiedzieli że to normalne w ciąży..
a co do tej położnej co Ci powiedziała że masz się przyzwyczajać do zgagi, to kopnęłabym ją w kostkę! 😠

Powiedzieli ze szyjka zamknieta i wogole i ze to sa te skurcze przepowiadajace.. hmm.. no dziwne zeby az tak bolało ze ja wstac z łozka w domu nie mogłam.
No ze zgaga to sie nameczyłam nie zle ale juz w domu i nie ma sladu po zgadze.
Kurcze najgorsze jest to ze ten pobyt w szpitalu uswiadomil mi jak strasznie malo czasu zostało na wszystko.

wiesz...mi kiedyś mój gin - za czasów jak go jeszcze słuchałam i go lubiłam 🙂 - powiedział, że gorzej znoszą ciążę młode dziewczyny, w takim właśnie sensie że ich ciału ciężej jest się przystosować do zmian, trwa to dłużej itd. Nie wiem czym to spowodowane? bo chyba wszystkie wewnętrzne narządy już dawno masz dorośnięte? 🙂 no ale może coś w tym jest...nie wiem.
chociaż widzisz, jak poszłam do gina z informacją że chyba jestem w ciąży to powiedział 'najwyższy czas', a ja mam 26 lat i wydawało mi się to jeszcze za wcześnie, albo właśnie tak w sam raz, a nie za późno...
Elu a jak byś sobie wzięła pól panadolu i zobaczyła czy pomoże? 🥴