Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b99bd8c7f86b30a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/926dc7971ad8d260.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4908a34bf3fb759.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/86d587476e8d9b69.html
a tu moja wyprawka i mój brzuchol, ale za to bez głowy

ojejeje jaka fajna koszulka 🙂 gdzie kupiłaś Aniu? tą baby on board 😁

ale jak Aniu? same śpiochy i kaftanik do szpitala dla dziecka?? wiesz jaką my mamy listę na wyjście....masakra!

• Mamusia
no ja listy nie mam i nie wiem co zabrac, tylko na wyjscie trzeba bo tam daja na pobyt, tylko zeby zabrac, no bede do tego miala czapeczke i niedrapki no i co wiecej? jak bedzie zimno to kocyk, nie mam pojecia czy jakis sweterek czy co. wy co zabieracie, powiedzcie niedoinformowanej i niedoświadczonej..
a koszula tam gdzie stanik, jakis sklep z bielizna, chyba pisało DOREX na drzwiach ale w srodku to z roznych firm mieli, w pierwszystm lepszym sklepie kupilam bo bylam z januszem i kazal mi to w 5 min zalatwic

no to my mamy zabrać tak:
czapeczka
koszulka
kaftanik
pampers
skarpetki
pajacyk
spiochy
okrycie
pielucha tetrowa na twarz ( jak by padało )
fotelik samochodowy
kocyk

słowem chyba wszystko...

super ta koszulka, nabyłabym taką na pewno jak bym gdzieś widziała 🙂

nie wiem...te rzeczy i tak dowiezie mi Michał, więc mogę troche więcej ich zabrać 🙂 a np. nie zastanawiałaś się nad tym czy takie body czy śpiochy na 56cm to będą pasować? 🙂 chyba lepiej wziąć większe 🙂

mi nic o koszuli do porodu nie mówili...przypuszczam że jakąś się dostaje, taką jednorazową? ale pewnie co szpital to inaczej...na liście mam napisane dwie sztuki i tyle chyba wezmę...

• Mamusia
u mnie daja koszule, nie jednorazowa, oni je piorą podobno.
a na 56 raczej wystarczy, moja jest mala, ale szwagierka rodzila dzieciaczki ponad 4 kg i miala 56 do szpitala i mowila ze sie bala ze male ale dobre było, bo przeco jest szerokie to na długość ma 56 wiec nawet jak dziecko wiecej wazy to raczej jest grubsze a nie dłuższe, chyba ze jakis gigant, tak mi sie wydaje

loli może będzie raz a porządnie 🙂
ja bym tam wolała żeby mi wody odeszły, zamiast skurcze 🙂

pierwszy raz od dłuższego czasu nudzi mi się... 🙂 dobrze że dzisiaj na ploteczki to jakoś mi ten dzień nudny zleci 🙂

• Mamusia
No ale wlasnie jak chodze to po prawej stronie lapie mnie taka jak by kolka ? hmm nie wiem takie lekkie klucie 🤨 nie wiem od czego to.

No wsumie najlepiej jak by wody odeszly odrazu, chodz tez nie zawsze puzniej masz skorcze i oni dopiero je wywoluja 😞

No moj sie zbiera powoli do pracy znow na wieczor 😞 wjec bede pewnie lezala i sie nudzila 😞

no właśnie u nas jest tak że jak wody odejdą to masz jeszcze chwilke żeby się odświeżyć w domu, łapiesz za torbę i jedziesz do szpitala, gdzie dają Ci na wywołanie i akcja porodowa się przyspiesza, także ... poproszę o odejście wód 🙂

hmm nie mam pojęcia co to za ból, może zwykła kolka?

hmm no nie wiem, kolka to kolka, boli jak kolka, wiec kolką jest 😉 mnie czasem tak zaboli jak się najem owoców 🙂
a na ploteczki ze świadkową...pisałam Wam o niej ostatnio, że takie były z nas sjamskie siostry, a od kiedy skończyłyśmy studia i potem jak zaszłam w ciążę, to ona się troche wycofała...
cieszę się na to spotkanie, bo w cholerę bym jej mogła opowiedzieć i ona mi też, aczkolwiek mam lekkie obawy czy będziemy się potrafiły porozumieć tak jak kiedyś.
dzisiaj np. rozmawiałam z mamą przez tel i w tym czasie ona dzwoniła, więc nie mogłam odebrać, to mi napisała smsa ' z kim tak długo gadasz?!" a rozmawiałam z mamą wyjątkowo 1:30 min...a może to mój hormon wrażliwości się odezwał? 🙂
wierz mi Loli że wolałabym o stokroć iść z Tobą niż z nią 🙂 albo najpierw z Tobą a potem z nią 🙂