Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

masasz szyjki macicy 😮 moja szwagierka miala i powiedziala ze nigdy w zyciu jak widzial ta polozna ktora jej to robila to sie normalnie przed nia chowala w szpitalu smiesznie to wygladalo ale podobno boli jak cholera

Bo przepowiadające nie powodują to muszą byc juz te normalne
a zreszta nie wiem dokładnie nie skonczyłam położlictwa i ginekologii
wiem tyle co słyszeod kogos tam.
No tyle ze mam obawy czy pod moim ciężarem to kółko nie strzeli 😜

• Mamusia
yyy wiem ze to boli cholernie ten masaz, bo moja kuzynka go miala... caqla piesc wkaladaja w pipe i kreca i kostkami mausja po sciankach, a zelowanie nie wiem na czym polega... ale pewnie tez nie mile....
kuuurwaaa.... 😠 normanie jestem wsciekla, jak to wszytsko widze bo wiem ze bede sie meczyc w huj
nie dosc ze ten lek 4 godziny przed
to ejszcze ta szyjka i brak rozwarcia... w dupe jeza kurde
a maly tez niby za maly nie ejst... ehhh
😞 😞 ☺️ ☺️
nie jestem pozytywnie nastawiona...ale nie boje sie poprostu nie wiejm co mnie czeka....
A juz nie idzie wytrzymac i nie wiem ile dam rady na porodowce,,, 😮

A jeszcze co smieszne.... schudlam 2 kg 😮
i anemia 😮 znowu 😮

nigdy się nad tym nie zastanawiałam...cały czas mam nadzieje że mi chlupną wody i w szpitalu dostanę na wywołanie i bedzie po krzyku 🙂 tzn...krzyknie - ale Ewa, nie ja 🙂

Anulka dasz sobie doskonale radę! ja bym się na Twoim miejscu martwiła jak by to już było po 40tc...a tak to jeszcze jesteś w normalnej noszonej ciąży. myślę że dużo z nas przenosi termin niestety 😞 oby nie!! i może Ciebie też ruszy lada chwile? przecież nie potrzeba skurczy przepowiadających żeby poród Ci się zaczął!
a że schudłaś....to podobno norma w tym 9 m-cu

• Mamusia
Nie no co Ty;D do wanny z tym kolkiem idz sie usiadz 😁 😁 😁 ehehhe

Ale jak faktycznie beda mi robic te wszystkie dziwne rzeczy, i bede sie meczyc to ni huj ja nie chce wiecej dziec!!! niech sobie Karol sam rodzi... jeszcze dzis ogladal film jak laska przyszla w 9 miesiacu ciazy do lekarza ze boli ja brzuch a on jej powiedzial pani rodzi a ona zonk bo nie wiedziala ze jest w ciazy.. i jak widzial jak pape drze to powiedzial ze on nie chce isc.... 😮
ehhhh....

jeszcze wczoraj nie pisalam bo mial byc dobry dzien a wczoraj tesciowa znowu o tej "przeprowadzce" do nich po porodzie.... i oczywiscie do mnie jak karola nie bylo w kuchni.. 😮 a ja udawalam ze nie slysze a ta sie produkowala....
Potem ze Marcela gdzie zameldujemy bo w szpitalu bede musiala podac adres ze mam podac ich czy cos..... A KURWA MAC JA??? TO CO??? JA MAM SOBIE BYC ZAMELDOWANA U SWOICH RODZICOW???? 😮 😮 😮 ZAL!! JAK MNIE NIE ZAMELDUJA TO JA NIE PODAM ICH ADRESU....

Anula a wy nie jesteście razem zameldowani u was ??
No do wanny z nim pokombinuje wieczorem bo inaczej nie siedze w wannie bo za twardo 😉
Bobas zobaczymy co CI jutro powiedzą 😁

hmm ja nie wiem jak to jest...
Anulka Ty się chyba nie zgodzisz iść do teściowej? 🤢

a widziałyście wczoraj w wiadomościach jakichś że przeprowadzają 'ankietę' z kobietami w ciąży i z tymi które urodziły, na temat picia i palenia w ciąży?
i jak zobaczyłam tą 'ankietkę' która miała ponad 100pytań to se myśle co za masakra, zawracać dupę młodej mamie 😁

• Mamusia
No tylko Asiu u mie jest tak ze yy... Karol jest u siebie zameldowany u rodzicow.... a ja u swoich rodzicow w innym miescie...
A my mieszkamy w miescie gdzie sa rodzice Karola gdzie on pracuje itd.... i ja nawet lekarza rodzinnego tu nie mam... teraz dopiero musze cos wykombinowac zeby sie przyjac do ktores przychodni...ale to babki w rejestracji rozumieja powiem ze wynajmuje tu mieszkanie a nie moge sie zameldowac itd to przyjmuja...
A Marcel co... ja sobie tego nie wyobrazam oni tu a ja jedna tam??? no nie bardzo....
I musze jak cos poprosic mame czy go zamelduje w razie co..bo to bylaby juz 6 osoba tam u nich i wiadomo czynsz wiekszy i wszytsko... chyba ze babcia nas zamelduje u siebie , w co watpie

Aniu a na tym wynajmowanym mieszkaniu nie chcecie się zameldować? hmm to może lepiej u rodziców Karola, wszyscy cała wasza trójka na kupie by była, a nie takie porozciepywane....

Achaa tak to wygląda ANulka no musisz sie przejsc tam u was do przychodni i wyjaśnic jak to wygląda 😉
Kurdee głupia sytuacja bo mam w czwartek tego lekarza a ktoo dzwoni to mówi czy może wpasc na kawke bo to moje urodziny 😞 i teraz każdemu mam mówic nie sorki bo mam lekarza yhh ;/

• Mamusia
AGA NO CO TY..W ZYCIU... PO CO JA MAM TAM ISC?? MALY MUSI MIEC STABILNIE A NIE Z MIEJSCA NA MIEJSCE PRZEZUCANY.... NIE NIE...

a o tej ankiecie slyszalam 🤪 🤪 ahaha wali ich ladnie.... glupki... ponad 100 pytan nie??? zalosne.... i niech mi nie gadaja ze po alkoholu dzieci az tak zle wygladaja itd czy od papierosow czy innych.. bo za sciana mam swietny przyklad na 2 dzieci cpunki ktore 1 z nich przyszlo na swiat na ulicy wiec sory.... wygladaja dobrze tyle tylko ze moze teraz z biedy to nie maja za duzo co jest itd i ten ojciec nie traktuje ich jak ma, ale to sa sytualcje takie wiecie... ehhh

Ale jak dzis na nk zobaczylam kumpele ktora w takim upale ponad 30st C wziela na plaze w pelne slonce tylko w pampersie swoejgo synka 3 miesiecznego ( tego od nocnika:woohoo 🙂 to mi sie w glowie nie miesci....DURNA 😠 😠 😠

Dosik hmm no to musisz odmawiać 🙂 lekarz ważniejszy od kawki, niech przychodza w sobotę 🙂

Anulka no wiesz, 9 kobiet urodzi zdrowe dziecko a jedna akurat takie które ma aż takie oczka czy coś...ale podziałało to na wyobraźnie przynajmniej mi...
ostatnio o tym z Loli gadałyśmy, przy okazji palenia...to wiesz, jedna chucha dmucha na swoje dziecko w brzuchu, przyjmuje tabletki, witaminki, badania robi i rodzi się chore dzieciątko, a ta co se zakurzy urodzi zdrowe...kolejny brak reguł.
nie mówie że jestem za piciem czy paleniem w ciąży, bo uważam żę to taki okres w życiu kobiety że powinna sobie darować...

• Mamusia
Aga ta wlascicielka nie pozwala bo to problem jest potem dla niej jak bysmy sie mieli wyprowadzic a np bysmy nie chcieli...duzo zalatwiania itd.
A ja u nich chce ale tesciowa nic o tym nie wspomina zeby mnie meldowac u nich tylko o malym... a ja sie nie zapytam przeciez "...zamelduje mnie pani bo ....cos tam cos tam???"

Domi powiedz ze idziesz do lekarza i ze po lekarzu 😉 albo na 2 dzien 😉