Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Loli, spanie się unormuje, nie martw się 🙂 oczywiście nigdzie nie jest powiedziane, że dziecko będzie spało 7 czy 8 godzin bez przerwy (choć większość czerwcóweczek ma właśnie takie aniołki...), ale po jakimś czasie, jak się nauczy ładnie ssać, to nocne wstawanie nie będzie takie męczące. Moja Mała na samym początku chciała jeść co 1,5 godziny. Czasami nawet co godzinę. A i karmienia mniej więcej tyle trwały. Więc się chodziło jak zombie, bo 4 godziny snu w nocy to ciut przymało... Ale w końcu nauczyła się ładnie ssać i teraz nie dość, że przesypia 3-4 godziny (może żadna rewelacja, ale dla mnie to już COŚ), to karmienie nocne trwa jakieś 15 minut. Więc 7-8 godzin można się kimnąć 😉
I tu cholerną rolę odgrywać powinien Tatuś, który nie chowa głowy w piasek, tylko dzielnie przewija dziecko, nosi na rękach i utula, jak się dziecku jakiś koszmar przyśni.
Ania, Aga, bardzo Wam współczuję, że u Was na samym starcie pojawiły się problemy... Aniu - Tobie musi być cholernie ciężko. Trzymaj się jakoś... 😞

• Mamusia
śliczna ta Twoja mała 🙂
aga mieszkamy od slubu czyli w lipcu minął rok, jakos poprawy nie widze, tzn jest bo sie nie dzywam, kiedys jej odpowiadalam na te jej glupie gadki a teraz wole nie sluchac poprostu i ona nie ma swojej widowni. zmienic sie nie zmieni sytuacja bo ja jestem strasznie pamietliwa bestia i pamietam wszystko co mi powiedziala albo co na mnie powiedziala, i wiem k mysli i co by nie zrobila teraz to tylko bylby fałsz, a ja fałszywych ludzi nienawidze bardzo i takiej obłudy!! co tylko na pokaz, a ona dokladnie taka jest, wszystko dla ludzi na pokaz, cokolwiek by sie dzialo najwazniejsze co ktos powie. ale teraz bede miala moja córeczke i juz calkiem w dupie bede miala tesciowa 😁

• Mamusia
No wlasnie z tym hipnotyzerem chcemy zrobic tak ze on nie bedzie wiedzial ze to hipnotyzer, tylko ze znajomy rodzicow, i zeby do nas przyjechal i on go gadaniem uspi. Juz kiedys bylam na takiej sesji i sama prawie zasnelam.... wiec wiem o co chodzi mniej wiecej...tylko nie wiadomo czy on jest podatny.
A do tego chlopa tam kupa ludzi z takimi problemami sie zglasza...

Loli noo yy na poczatku byl w miare spokojny tylko wlasnie jesc chcial non stop, teraz troche sie unormowal, i wola w nocy co ok 3 4 godziny a w dzien co 2 3. Tylko cos ze spaniem mamy problem w dzien...bo on nie spi a dzemie po 15 min i ryk... Juz wczoraj tak robil i dzis znowu.. ehh
Tylko Ty pewnie karmisz piersia nie?? bo ja butelka i probujemy cyckiem tam 3 razy na dizen go dostawiam ale i tak sie nie najada i butle dostaje.

• Mamusia
no dokladnie moja tez by on stop jadla , ale mlea narazie nie mam ;/ tylko to ta siara ?? polozna powedziala ze od 3-4 dni sie robi czasem mleko, wiec nie wiem jak to bedzie moze ona tez sie nie najada ? hmm
Ja jeszcze sciagam do szczykawki i jej daje wtedy wiem ze dosc duzo zjada 🙂
Akurat trafilam na polska polozna 😉 i mi to powiedziala 🙂

• Mamusia
A Loli najlepiej to sobie unormuj tak dzien i wychacz ze np od tej godziny bedziesz ja kapac zeby sie za szybko nie budzila... I dawaj jej wyraznie znac ze jest dzien i noc... np jak rano to tv glosniej normalnie gadajcie, onka odslonic itd a wieczor jak sie zbliza to ciemniej rob w pokoju ciszej itp.
my wieczor np zaczynamy miedzy 20 a 21 kapielka mleczko i do 21.30 spi, przy lampce i cichutenkim tv...lampke zgasze i tyle. obudzi sie ok 24 1 to ciagle tv dziala potem ok 3 4 wylaczam tv i wszytsko i ok 6 7 to roletki w gore, tv wlaczam itd
I zazwyczaj spal do 11 budzil sie o 2 o 4 torche go pomeczylismy i od 6 go rpzeciagalam do 20...
i tyle... 😉 a teraz cos mu sie nie chce spac;/

• Mamusia
Aguś no nawet z włosami na plecach może być ideałem 😜 Jeśli mi np się to podoba to czemu nie hehehe 😁 Każdy ma coś za uszami. Wiadomo. Ale jakoś trzeba się znosić i potrzeba wieeelu kompromisów niestety. Dzisiaj np chce mnie dobić bo karze mi jechać z nim po farbę do kuchni...To gdzieś tak chwilę przed zamknięciem może się na coś zdecyduje z moim ,,szybkim,, myśleniem ostatnio i umiejętnością podejmowania decyzji 😜 hehehe

wlasnie nardobilam zalegolosci 🙂
Anulka wspolczuje z tym twoim chlopem najgorsze ze zaczyna cie klamac ale wazne ze chcesz sprobowac go "nawrocic" dac szanse zeby pozniej nie zalowac ze nie sprobowalas.
Moj to tez nie ideal ale jak tak was czytam to po rekach go powinna calowac bo nie powiem jak trzeba to moge na niego liczyc w 100%
A mi drugi dzien kregoslup peka 😞 troche w nocy pospalam ale boli jak nie wiem co nigdy wiecej prasowania koszul od tego sie zaczelo. 🤨

A mój sie dziś budzi i tak słodko do mnie " kochanie niech nasz syn urodzi się dzisiaj bedzie miał urodzinki 09.9 😜 a tatuś ma 08.8 😁 " 🙃
a ja mu mówie mi tego nie mów ja bym chciała go urodzić chociażby teraz 🙂