Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
uf, widze ze nie tylko ja mam takie jazdy 🙂 ja mialam najpierw nawał mleczny, zrazy mi sie robily, trza bylo sciaga, kombinozwac, a teraz mam wrazenie jakby byly pusciuchne.... ale jak na razie staram sie nie dawac butli, tylko w kryzyzsowych nocnych sytuacjach. O.. znowu sie budzi...
a spal 40 minut i tak w kolko..

• Mamusia
hej mamuśki widzę ,że u każdej jakieś tam komplikacje....moja mała chyba zaczęła mieć kolki wieczorami mi płacze histerycznie po 3 godz i nic nawet cyc jej nie uspokaja...już 2 dni tak było pod rząd......masujemy jej brzuszek,robimy ciepłe okłady,noszona jest tulona nawet mam espumisan w kropelkach na kolkę kurde....wczoraj tak od 18 do 20 mi płakała......aż z tych nerwów z moim się pokłóciłam ,bo zamiast delikatnie to ten jej gniótł ten brzuszek łeb.....w ogóle zauważyłam ,że mała przyzwyczaja się do noszenia na rękach i jeszcze najlepiej kołysania....a mi plecy wysiadają jak ją w tym płaczu noszę..... 😞 😞 😞
tak mi jej żal jak płacze ,że nie umiem jej pomóc i się biedna męczy normalnie serce mi pęka i też mi się ryczeć chce.... 😞 😞 😞 😞 😞 😞
oby dziś nie miała kolki.... ☺️

no to przeca jest napisane że 11go 🙂

widzę że każdej dziecko dokazuje...aż się boję nocy!

rumianek podobno też nie pomaga...a moja ma te oczko coraz to gorsze...aż go czasami otworzyć nie umie 😞 biedna moja...

cześć mamuśki :*
o widzę ze dzidzie dają czadu 😉 o moja właśnie też ........... wypadł smok 😜
a my od 3 dni budzimy się tylko 3 razy na cyca 🤪 zobaczymy jak będzie dziś, bo dziś widzę ze jej brzusio dokucza 😞
na razie uciekam, postaram się zaglądnąć później, bo i tak dziś wcześnie spać ni pójdę bo Dawid na 2 zmianę poszedł 😞 a ja mam prasowanko 🙂

Padam na ryj....
tyle Wam powiem.. oo..
Moja daje w kosc bo wieczor i rano w sumie tez dawala jak zasnela przylazla pizda polozna i ja obudzila 😠
Jestem wykonczona, spiaca i juz powoli sama nie daje radyy...
ehh
dzisiaj bylysmy u Sebastiana i na spacerku, w sumie milutko grzeczna byla. A wrócilysmy tylko do domu to sie zaczeło..

• Mamusia
O ja jaka tu cisza... aby 6 str przez caly dzien...

Widze ze dzieciaki dokazuja... eh
Ja jestem umordowana po calym dniu latania zalatwiania... ehh ale wsio zalatwione 😉
Jutro naszczescie nic nie mam do zalatwienia oprocz spacerku 😜
Mam nadzieje ze bedzie dobrze spal w nocy...
Kurde a na miejscu szczepionki co mial w szpitalu taki jak by pryszczyk mial i przy kapieli to pelko tyle ropy w tym bylo... nie wiem czy to dobrze czy nie??

ehh ide kimac 😉 kolorowych snowu dla maluszkow i spokojnej nocki mamuski:***

Ja po całym dniu teraz do was zagladam miałam dość zalatany dzionek byliśmy na zakupach i długim spacerku mały tak fajnie spał że nie chciało się wracać. Kurde przpisywałam i kopiowałam dziś notatki ze studiów masakraa między czasie kacper który nie bardzo chciał spac i normalnie padam na twarz 😞.
Jutro Mati z nim zostaje ja jade na zajęcia musze tam zagladać niestety by jakoś je skonczyć 😞
ehh
widzee mało pisałyście dziś i każda ma jakies małe koplikacje.
Mojemu maluszkowi tez ropieją oczka i robie solą fizjologiczną i pani doktor dała nam taką maść na noc i jest coraz lepiej 😉
No nic to ide się umyć i spać
DObranoc dziewczynki 🙂
Oby wam dzieciaczki dały pospać 😘

sioperka22 napisał(a):
hej mamuśki widzę ,że u każdej jakieś tam komplikacje....moja mała chyba zaczęła mieć kolki wieczorami mi płacze histerycznie po 3 godz i nic nawet cyc jej nie uspokaja...już 2 dni tak było pod rząd......masujemy jej brzuszek,robimy ciepłe okłady,noszona jest tulona nawet mam espumisan w kropelkach na kolkę kurde....wczoraj tak od 18 do 20 mi płakała......aż z tych nerwów z moim się pokłóciłam ,bo zamiast delikatnie to ten jej gniótł ten brzuszek łeb.....w ogóle zauważyłam ,że mała przyzwyczaja się do noszenia na rękach i jeszcze najlepiej kołysania....a mi plecy wysiadają jak ją w tym płaczu noszę..... 😞 😞 😞
tak mi jej żal jak płacze ,że nie umiem jej pomóc i się biedna męczy normalnie serce mi pęka i też mi się ryczeć chce.... 😞 😞 😞 😞 😞 😞
oby dziś nie miała kolki.... ☺️

Hejka Wam 😁
Tak zajrzałam zobaczyc czy Kasia juz wróciła z synkiem i przeczytałam to.
Na kolki kup krople Bio-gaia,to jest probiotyk i mojej kumpeli synkowi pomógł,a najlepsze są krople Sab-simplex ale niemieckie.Może masz dostęp a jak nie to może u Ciebie na rynku maja niemieckie rzeczy,tak jak u mnie to można zagadać i przywiozą.Są rewelacyjne,wiem to od kilku koleżanek,od położnej.Rób mu tez "rowerek" nóźkami tak delikatnie
Mój synek miał tylko 4 razy kolkę i ryczałam z nim..wiem co to jest,nie pomagały masaże,okłady z ciepłej pieluszki,herbatki,bujanie,noszenie 😞...pomagała troche wibracja materacyka w kołysce,no ale nie każdy ma 😞

• Mamusia
hej dziewczyny my juz oczywiscie tradycyjnie od 6 nie spimy mala mi tutaj wojuje niestety a poszlo by sie jeszcze spac jak nic eh my z malutka na spacerki juz nawet 3 godzinne chodzimy puzniej sie budzi na jedzonko a spi jak zabita 🙂 dzis do lekarza ciekawe czy wszystko wpozadeczku. Ehh jakos zauwazylam ze sie dogadac z moim nie dam rady non stop mnie wkurza i sobie dogadujemy nie mamy dla sibie wogule wolnego czasu czuje sie czasem mu juz wogule niepotrzebna a ja non stop 24h przy malej no i wsumie zero zycia

Czesc mamuski. Moja walczy ze snem ale za to noc byla jej wygrana 😁
Juz nie mialam sily wstawac to wzielam ja do mojego lozka i poszlysmy spac 🙂
No pierwszy szew dzisiaj chyba juz zrobil papa. Znalazłam go dziada 😁
Sam wypadl, odpadl czy cos 😁

• Mamusia
mala zasnela a wiec i ja sie jeszcze zdzemne chwilke a puzniej sniadanko i fru na to wizytye napisze wam puzniej co i jak buziaki kochane ehhh tesknie za wami okropnie wkurza mnie ten internet telefonowy 😞 nie moge pokazac wam mojej pyziatek Olenki a mam tyle fotek ze szok bede sie dzielila z wami jak juz tylko zaloza tego neciora i z Agusia moja kochana musze sie jakos zgadac na ploty caluje ciebie i Ewunie ahhh i kochana dziekuje ci oczywiscie za piekna pamiatke tabelkowa wydrukuje sibue ja chyba i powiesze w pokoiku malej jak go kiedys bedzie miala 🙂 bo taka tabelka zasluguje na ramke i miejsce na scianie wkoncu kazda z nas to przezyla i juz wie jakie jest to uczucie porodu. Ehhh zlecial nam ten wrzesien jak nic buziaki do puzniej

• Mamusia
Loli napisał(a):
hej dziewczyny my juz oczywiscie tradycyjnie od 6 nie spimy mala mi tutaj wojuje niestety a poszlo by sie jeszcze spac jak nic eh my z malutka na spacerki juz nawet 3 godzinne chodzimy puzniej sie budzi na jedzonko a spi jak zabita 🙂 dzis do lekarza ciekawe czy wszystko wpozadeczku. Ehh jakos zauwazylam ze sie dogadac z moim nie dam rady non stop mnie wkurza i sobie dogadujemy nie mamy dla sibie wogule wolnego czasu czuje sie czasem mu juz wogule niepotrzebna a ja non stop 24h przy malej no i wsumie zero zycia

Hej mamuski 😉
Eh Loli ja mam to samo 🤨 i strasznie mnie to meczy 🤔 on wypoczety w d ma wszytsko dowcipkuje mi tekstami sypie nie hamskimi ale takie docinki glupie ma jak do kolegow 😮 wkurza mnie na maksa... jak go nie ma to mnie wkurza ze jestem sama i nie moge nic zrobic... a jak jest to mnie wkurza ze mi nie pomaga tylko musze o wszytsko prosic. eh wogle nie umiem z nim juz rozmawiac, ja wole sie przytulic i isc spac a ten tylko bzykanie..ehh

Madzia.. ja tez mam te krople SAB SIMPLEX dodaje to mu do mleka ale do buzki odrazu tez mozesz... ja mam czeskiej produkcji. I pomagaja... W necie masz tez to do zamowienia 😉

ech laski, z tymi chopami...w ciąży też były problemy więc trudno żeby teraz się skończyły 🙂 mój na szczęście jest wpatrzony z małą i jak tylko ma chwile to mi z nia pomaga...ale np. żeby on mógł się wyspać to śpi w osobnym pokoju, a ja w pokoju małej...ale mi to pasuje bo jak mała ryczy ( a ryczy coraz głośniej, bardziej i częściej! ) to przynajmniej z tego powodu się nie wadzimy.

nie mamy wyjścia...musimy poczekać na lepsze czasy, one pewnie niedługo nadejdą 🙂 😘

powiedzcie mi...czy oddali Wam ze szpitala Wasze karty ciąży???? bo ja mojej nie dostałam!

Loli cierpliwości, jeszcze 8 dni i sobie pogadamy jak czas pozwoli:***

Eluśka że tak offen zapytam...jak tam Twoje krocze? 😁 😁 oprócz tego znalezionego szwu, boli? 🙂