Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
co sie zmieni?? ze niby spacerowki lzejsze?? oj najpierw dzieciaka do domu chyc ok10 kg potem biegiem po wozek ok15 kg... i jeszcze jakies siaty... ehhh
mi juz ciezko targac gondole z nim...
a np jak do tesciowej to obie wnosimy to co pietro czy cos to przewra

no mi nic nie mowili o noszeniu.. jak karol byl to nie nosilam a potem to juz samaa ☺️

A Z METALOWYMI TO NIE WIDZIALAM

• Mamusia
Zmieni się to, że nie będę sama 🙂 Bo Krystian na 90% wyjeżdża do Norwegii, a ja jadę na wczasy z Franklinem do rodziców 🙂 Chyba, że będą mnie wku...to wracam tutaj 😜 Czyli pewnie będę trochę tu trochę tam.
A ja myślałam Aniu o takim
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-lezaczek-fotelik-bujaczek-do-18kg-i1271245297.html
Mi w szpitalu powiedzieli, że absolutnie mam nie dźwigać. Bo te szwy mogą puścić. Ale jak nam do tej pory nie puściły to chyba już ok 😁

• Mamusia
acha... to znowu sami zostaniecie ☺️
a lezaczek widze tylko na miniaturce bo mi sie nie otwieraja fotki przez ten net... ale widze ze stelaz cos jest inny.mi tam ten plastik paai bo przewaznie na lozku stoi 😉

WKONCUU SIE OBUDZI 🤪 🤪 🤪 🤪juz mi nudno bylo 😜
ale szok... bo karmie go od 4 rano 1 raz... mial 180 w butli... i zostawil z 10 ml 😮 🙃 haha .. ale kurde spi dalej 😞 😜

zapakuje go zaraz i jade na spacer puki slonko swieci 😜

• Mamusia
Ja tak wcześnie boję się wyłazić bo u nas jeszcze zimno. A w nocy sztorm był jakiś 😮 Mało u nas drzew nie powyrywało 🤔 Ja czekam do magicznej godz 10 o której wszystkie sklepy otwierają 😁 Wtedy dzwonię po koleżankę i goł na miasto 😜
A no sami zostaniemy...Ale ja trochę się cieszę bo będę miała jakąś pomoc chociaż. I przyrode i świerze powietrze i zwierzaczki i roślinki. A nie to zasyfiałe miasto, tysiące ludzi w okół, milion aut i tony śmieci i smród z każdej bramy 😠 Nie znoszę miasta...Co ja tu w ogóle robie??? Zacznę hodować kozy gdzieś na wsi a to mieszkanie wynajmę 😁

• Mamusia
no jak my jedziemy do ciotki na wies to tez fajnie itd tylko ja np jestem uczulona na koty i boje sie ze on tez moze byc i tak z daleka od zwierzakow.
A wychodze z nim o roznych porach jedynie nie wieczorem -tylko jak skas wracamy bo go chce troche hartowac bo jak bedzie ostra zima to ja nigdzie nie bede mogla wyjsc z nim.
A tak to on sie bedzie przyzwyczajal do roznej pogody wiec git 😉
A tez 2 str ze on na dworze jakos lepiej sie czuje spi lepiej itd 😉

Do nas to chyba dzis dotrze bo taki wiater momentami jest... ale to mu folie zaloze i juz...
a moj wozek wkurwia mnie pod tym wzgledem ze ten pokrowiec na wozek ta przykrywka bardzo krotka jest i niska wiec jak wieje to musze mu z koca robic zabudowke zeby mu nie wialo w dziuba 😮

lecem potem bede 😉)

• Mamusia
🙂 😘
Hej dupki 😉
No my sie tez wlasnie juz obudzilismy, zjadlysmy 120 😁 no i lezymy 😉
Nocka jak najbardziej super 🙂 mala sie obudzila jakos po 1 nad ranem i dopiero okolo 7:40 sie obudzila 😁
Co do wsi , to ja tez sie urodzilam i mieszkalam na wsi 😉 i bardzo ale to bardzo mi sie teskni do tych klimatów- tak jak Ela napisala w zimie nie ma zbytnio co robic, ale WIOSNA-LATO na wsi jest piekna 😁
Jak pojade do pl z Olenka to bedziemy musialy jechac na wies odwiedzic dzidziusia 😁

• Mamusia
a jesli chodzi o wozek itp, to tutaj wszystko jest jak najbardziej przystosowane 🙂 w primarkach sa windy i zawsze jest jakis podjazd, a ja wsumie mam maly ten wozeczek i nie jest taki ciezki i tez mam na zasadzie jak ty Anulka ze odpinam gondole i zostaja mi same kulka 😁 dobra sprawa 😉 i tez niestety musze taszczyc ten wozek tam i spowrotem bo mam schodzy :/

Moja mala lezy i gawozy sobie 🤪 🤪

Ehhh wiecie co ta hata to byl jakis jeden wielki niewypal, nie dosc ze non stop sie cos w niej dzieje co psuje trzeba cos robic, to jest tak zimno ze szok 😞 ja nie wiem ida juz wlasnie minusowe temp. i zimno jest pomimo tego ze ogrzewamy wszystko gdzies to ucieka ;( a tutaj zima idzie ehhh jakies dziwne plamy sie porobily w jednym pokoju jak by cos przeciekalo cala sciana jest mokra w zaciekach, czekamy na wlasciciela domu bo ma jakos to przyjechac cobaczyuc bo bez jaj 😞 ale dobrze ze po 6 mieiacach mozemy sie tad wyprowadzic i raczej tak zrobimy 😞 dramat

• Mamusia
Wiocha jest the best 😜 A ja to już w ogóle dzikuska z pól...Nawet nie z wioski tylko z totalnej głuszy 😁 Kiedyś wam zdjęcie pokażę 😉 Umyłam łeb i szykuję się powoli do wyjścia dopóki mały śpi.
Mój wózek Aniu taki sam. Niby ma taką jak by przegródkę , ale ona zamiast piać do góry i chronić przed wiatrem to leży 🤨 I też zawsze dookoła robię małemu taki kołnierz z kocyka. Albo przykrywam trochę twarzyczkę pieluszką.

• Mamusia
Być może to wilgoć Loli. Te plamy i zacieki. U moich rodziców o tej porze też zaczyna się coś takiego. Bo dom nie ocieplony i jak zaczynają fest grzać w domu to po ścianie woda cieknie 😮 U mnie jeden pokój -niestety Frania, jest tak zimny, że za cholere go dogrzać nie idzie. A gaz drogi, że hoho 😮 Będziemy musieli jakoś to ocieplić na własny koszt. I to musimy od wewnątrz co od razu zmniejszy pokój 😠 Sąsiad z dołu chciał od zewnątrz sam sobie ocieplić , ale nie pozwolił mu zarząd 😮 Bo ponoć POPSUJE TO ARCHITEKTURĘ KRAJOBRAZU 😲 Ale , że my rachunki kosmiczne płacić będziemy bo mury nieocieplone, drzwi na klatce stare i wiecznie piździ tam i okna też takie stare drewniane z cieńką szybką to już nie ważne. I takie obleśne widoki nie psują architektury 😠 A w naszym mieszkaniu też co chwilę problemy. Jak nie ten lodowaty pokój, to się okazało, że u Franka nie ma prądu w gniazdkach 😮 Albo w całym domu co jakiś czas któreś gniazdko czy coś zaczyna się dymić i topić w ścianie 🤢 Albo babka próbuje nas zaczadzić...Miało tak być kilka dni , a już coś ok dwóch tyg mam siwo w kuchni i wszystko jebie dymem z węgla 😠 No to to chyba normalne kurde nie jest nie? Przecież tak się żyć nie da!

kurcze my chyba mieszkamy w innych krajach Anulka, bo Ty śmigasz prawie codziennie na spacer, a u mnie pogoda pod psem, dzisiaj pada, jest 2stopnie i wieje halny 🙂
pytałaś o kryzys nr 5...no wiesz, dziecko płacze, wyje, jest najedzone, ma sucho...więc wyje razem z nim, ale to się na szczęście zdarza rzadko, coraz rzadziej i trwa krócej także jest dobrze 🙂
ciuszki dla Marcelka masz super! już to wcześniej zauwazyłam! kurcze wszystkie dzieciaczki jakoś tak fajnie ubieracie...a moja smiga w trzech palacykach na okrągło. musze się chyba wybrać do lumpka, ale u nas nie ma fajnych ciuszków dla maluszków.

a dzisiaj mamy miesiąc 😁 😁 i już na pewno teściowa przyjdzie popołudniu...ech 🙂 i moja matka też coś mówiła.
a wczoraj koleżanki były...mała dostała śliczne skarpeteczki z hello kitty;D polarek i bodziaka 🙂 słodkie! ale ja jakoś z nimi nie umiałam rozmawiać...przepaść chyba 😞

ale te Wasze dzieciaczki zajadają...moja jak zje 120ml to jest święto 🙂

buuterfly napisał(a):
😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
http://www.youtube.com/watch?v=EJskC-ftPmc&feature=related
muh muh muh muh muuuuu 😁

aaaaaaaaaa jaki klimat fajny 😁 😁 świąteczny hehe
muuuu muuu mu mu mu 😁

Łeb mi zaraz pęknie!!!!!!!!!!!!
Noc nawet nie zla tylko kolo 5 zaczal ja strasznie brzuszek bolec ale po jakims czasie przeszlo...
Aniu jak nosze wozek?
Biore go po bokach do góry i wio. No nie ma innego wyjscia czasami.
Hahaha Elus dobra ta krowa 😁

Loli hihi 🙂 no jakoś nie umiem się pozbierac ostatnio, wczoraj nawet chwilki nie miałam żeby wieczorem wejść.
dostałam przed chwilą ten podgrzewacz do butelek!! nareszcie 🙂 ale bez instrukcji obsługi skubańce 🙂

a ten filmik Elu - superrrr 😁

Eluśka, ale jak Ty dajesz radę? wiem że musisz ale przecież Ty kruszynka jesteś...jaki masz model tego wózka? bo mój jest bardzo ciężki i ja daje ledwo ledwo radę..