Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

jesteśmy po szczepieniu! o dziwo nie było najgorzej...płakała, ale teraz leży i jest spokojna...wymęczona tak jak by.

ale qrwa oczywiście nie może być idealnie!
nie dość że miała żółtaczkę
ma dysplazję bioderek
to jeszcze qrwa ma skazę białkową 😞 😞 musimy zmienić mleko! Bebiko pepti...to jest te świństwo które Wasze dzieci nie chciały pić?? na receptę to mam...ile w ogóle kosztuje??

a mała waży...uwaga! 5,4kg 🙂 i jest troche za wysoka jak na swój wiek....

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

qrwa patrzcie...
"Najczęściej występuje u dzieci alergików. Gdy mama, lub tata dziecka uczuleni są na kurz, pyłki traw, lub inne alergeny niebezpieczeństwo pojawienia się alergii u noworodka jest ogromne."

a ja jestem uczulona na kurz, trawy i inne alergeny...jasny gwint 😞

• Mamusia
Lassski patrzcie !!! ale sie dosmialam jak zobaczylam to zdjecie 🤪 🤪

[URL=http://img214.imageshack.us/i/image098w.jpg/][IMG]http://img214.imageshack.us/img214/8863/image098w.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img227.imageshack.us/i/image118l.jpg/][IMG]http://img227.imageshack.us/img227/1199/image118l.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Dziewczyny co myslicie o sklepie z ubrankami dla dzieci ?? taki internetowy ? np. zeby z primarku itp.. zdjecia by byly ? myslicie ze jesli bym to tutaj rozglosila to by to mialo jakis ses ?
Dajcie znaki co i jak...

do ogladniecia!!
http://www.smog.pl/wideo/40101/wybory_miss_dla_ciezarnych_sexy/

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂
hahahha ale sie usmialam Anulka dałaś dzisiaj czadu hahaha

Ja niedawno wrocilam ze spacerku, musialam odwiedzic bankomat bo ja na 20 do dentystki a moj na 17:30 wiec kasa kasa kasa... 😞

Lolinek pomysl jest super, ja sama sciagalam z Anglii ciuchy ale dla doroslych i torebki i na allegro jechalam. Teraz juz przestalam bo nie mialam kiedy. Mysle ze jak bys do PL wysylala to oki bo tam to chyba sami sobie kupuja. Moja siostra ciuszki z Anglii sprzedawala na allegro i bylo niezle, wiec pomysl nad tym. Fajna sprawa.

• Mamusia
Agaa nie martw sie, znam troje dzieci ze skazą białkową. Jak nie karmisz poiersią to prawie różnicy nie ma, gorzej jak się karmi. I czasem to szybko mija. Więc głowa do góry, będzie dobrze.
A Ewunia ma bioderka nie tak? Bo coś nie doczytałam wcześniej. I musi nosić ten usztywniacz czy się obyło? Sory bo nie moge tego znalaeżć jak pisałaś.

moja płacze, non stop prawie 😞 kurcze...marudzi i stęka 😞 ale przynajmniej wiem z jakiego powodu...
jak poznała że to skaza? bo moja ma od paru tygodni wysypkę na buzi i już jej przeszło na czoło i jeszcze ma pare krosteczek na brzuszku. mamy jeszcze jedno opakowanie Nanu wiec do końca tygodnia może je zje i potem przejde na ten bebilon.

cholera wiecie jak to dołuje? ona ma co chwile coś...mój odebrał już tą poduszkę ortopedyczną i w piątek jedziemy ją założyć...i teraz jeszcze ta skaza 😞 ja wiem że mogło być dużo gorzej, ale kurna brakuje jeszcze żeby miała zapalenie pieluszkowe i mamy prawie komplet!
no nic, poradzimy sobie i z tym 🙂

Dosik to ile płacisz za ten bebilon? Kacprowi smakuje?

tak, ma dysplazję bioderek...odchylenie o 8 stopni niż powinno czyli podobno bardzo dużo 😞 na razie nosi tylko taki usztywniacz z pieluszki tetrowej co jej zrobiłam i robimy jej dziennie masaże nóżek, taką żabkę 😞
idziemy w piątek na założenie tej poduszki i lekarz zdecyduje przez ile będzie to nosić...

• Mamusia
Wróciliśmy właśnie od lekarza. Mój grubasek waży 5,5 kg. Jutro kończy miesiąc. W trzy tygodnie mam 900 gram dziecka więcej. Aga jak wygląda wysypka twojej córy? My też mamy jqakąś i mnie to martwi. Takie krostki pod skórne, dość szorstkie, na skroniach, szyi, za uszkami i we włoskach, teraz pojawiło się kilka na klacie. Gdzieniegdzie są zaczerwienione wkoło i z białym czubkiem, wygląda to jak syfik.

• Mamusia
hej
Rudi moja miała tak samo
karmisz piersią?
bo jak tak to mi lekarz kazał całkowicie usunąć z diety wszystko co smażone i jeść gotowane ,a także nie wolno mi jeść nic słodkiego,nabiału i jaj he he ....prawie nic mi nie wolno ,ale jest poprawa na brzuszku i klacie już nic nie ma na twarzy jeszcze taka drobna kaszka ale już lepiej niż przedtem a uszka też już aż tak jej się nie łuszczą i krostek na nich nie ma.tylko właśnie kaszaka na buzi i na główce z leka została...do tego smaruję ją kremem clobaza i kąpie w oilatum płynie nic innego nie używam(oprócz oliwki na ciemieniuchę)

• Mamusia
Aguś nie martw się moja też ma skazę i ja jeszcze karmię piersią ,więc wiesz też u mnie nie ciekawie ,ale dietę trzymam i jest lepiej.to się da ,a co do bioderek to trzymam kciuki ,żeby jak najszybciej było ok.
mnie ortopeda czeka po chrzcinach w poniedziałek....tak rutynowo i mam nadzieję ,że u małej jest ok...wystarczy mi ,że do kardiologa będziemy musieli jeździć...... 🥴
zawsze coś,ale damy radę 🙂

ja wiem Madzik, ale to dołuje troche...kardiolog też nie przyjemna sprawa, ale oby trzeba było tylko rutynowo tam jeździć! 😘

Rudi, moja to od takich krostek właśnie zaczynała, teraz jest dużo gorzej...

biedna budzi się co chwile z krzykiem...to będzie chyba ciężka noc 😞

• Mamusia
he, krostki takie same a diagnozy trzy... Ciekawe która trafna 🙂 Ja spróbuje z tym spirytusem. To najłatwiejsze.. Bo dieta szczerze mówiąc mi się nie uśmiecha...
Ale to dziwne, bo od początku jem wszystko a tymbardziej ostatnio. Mi to się wydaje, to może być od przedawkowania krówek...bo ja jestem uzależniona, a w ostatni weekend sobie pozwoliłam ☺️