Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Loli napisał(a):
Qrka u mnie przygotowania kiepskie, choinki nie mam i nie bede miala 😞 i co to za swieta bez choinki? ( a pamietam jak mowilam do mojego ze w tym roku musi byc choinka bo juz chyba 3-4 swieta bez choinki mam i sa beznadziejne jakos sie nie umiem z nich cieszyc bez rodziny)

A jesli chodzi o gotowanie.... hmmm ja nic nie gotuje..
Uszka tylko musze zrobic, bo ide do kolezanki na wigilie i dostalam takie zadanie;/ ale jakos mi sie nie chce isc zacholere....

Loli co z tego że bez choinki, na mieszkaniu nastrój można zrobić i bez niej; świeczka muzyczka i WY TROJE to jest najważniejsze, a na wigilię fajnie że gdzieś się wybieracie, zobaczysz że będzie cudownie 🙂 ubierzecie odświętnie małą, posłuchacie kolęd (nasze sa piękne ale ja uwielbiam świąteczne angielskie piosenki 🤪 )

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Loli napisał(a):
Ohhh Qrka swieza choineczka ahhhhh ten zapach....
Mi to sie mazy nawet zwykla sztuczna...

u nas będzie sztuczna, i pewnie nie duża, nie wiem czy Wam pisałam bo się nacięliśmy w tamtym roku z prawdziwą i długo nie postała :/ także będzie sztuczna i leśne pachnidełko do kontaktu 😜 🙃

• Mamusia
345 dla Agii 😘 😘

Eh sorki Qrka ze ci teraz pozrzedze no ale niestety u mnie nawet w pokoju smierdzi wielgasnym grzybem 😞 nawet nie mam go jak umyc, bo bede musiala cale mieszkanie puzniej wietrzyc a teraz jest dosc zimno na polku i nawet z mala nie moge wyjsc,.. a po drugie gdzie ja sie bede platala caly dzien zanim sie to wywietrzy 😞
Nie wiem ja bylam zawsze nauczona ze choinka wlasnie dawala taki klimat swiateczny i bez niej dla mnie jak bez barszczu z uszkami w wigilie..
Swieczki mi sie na codzien pala zeby mi w pokoju tylko nie smierdzialo a wiec dla mnie to normalka 😞
No wlasnie o to chodzi ze jak pujdziemy do tych znajomych to bede znala tylko 2 osoby :/ a reszta to beda jacys znajomi innych i to dla mnie zawsze jest takie sztywne kazdy sie na ciebie dziwnie patrzy ani , nic jak komus zkladac zyczenia jak sie nawet go nie zna.. u mnie w rodzinie nigdy nie bylo kogos nieznajomego byla pozadna super atmosfera tematow nigdy nie brakowalo i czulam sie jak u siebie bo tak bylo.
Kochana na emigracji jest calkiem inaczej , szczegolnie jesli chodzi o swieta tutaj sie ich wogule nie odczuwa jak nie ma ze soba swojej rodziny 😞
Raczej kaled nie bedziemy sluchac.. bo u nich sa jakies inne tradycje 😞 nie je sie zupy np. grzubowej... a u mnie byla ona podstawa 😞 i niestety trzeba sie jeszcze przystosowac do innych .
A tak nie powinno byc.. bo swieta powinny byc relaksujace i pelne radosci..
A w tym roku niestety nie dam tego mojej Coreczce 😞

• Mamusia
Jak wynajelismy mieszkanie to na poczatku mieszkalismy sami, i ja sobie juz wyobrazalam piegna wigilijna kolacje tylko we dwoje przy swiecach z mala itp 🙂 winko do tego lekkie.... i super romantycznie, ale przyplatal sie kolega B.. no i mieszka z nami i strasznie mnie to wkurwia.. bo plata sie za nami wszedzie i wszystko musi tez byc dla niego.....
Jak np. gotuje obiad no to musze oczywiscie dla niego wiecej ugotowac.. i co zrobie nakladam dla mnie i dla Bartka a on do mnie a czemu jemu nie nalozyc?
Nosz Kurwa... nie dosc ze stoje przy garach gotuje to co mam mu jeszcze moze do pokoju pod nos zaniesc? a on do mnie ze jestem chamska znieczulica itp..
Mowie do niego wiesz co kurwa on nie ma 5 lat zeby sobie nie umial obiadu nalozyc, nagotowalam wiecie a wiec niech ruszy dupsko i sobie sam nalozy!
I wiecznie sa klutnie przez niego w domu..
I co biore talrz ide jesc, a ten mu naklada i do pokoju mu zanosci... 😮 😮 😮
Juz taka wkurwiona bylam i mowie do niego czy wszystko kurwa zawsze musi byc pod niego?
A Bartek do mnie ze o co mi chodzi itp.
A ja mowie do niego ze jakos kurwa nigdzy nie zauwazylam zeby on mi przyniusl obiad do pokoju nalozony i powiedzial jeszcze smacznego...
A on ugotuje obiad raz w miesiacu i nas poczestuje i sie jeszcze zapyta czy chcesz? jak cos to w kuchni jest i wyjebane ma.....
On mieszka tutaj sam, zarabia tyle samo co bartek za pokoj nam malo placi i on jeszcze chloty nie ma na jedzenie? 😮
Yyyy a my jakos dajemy rady jest na 3 i jeszcze musimy wiekszosc chaty zaplacic i rachunki..
Wrrrr mogla bym tak nazekac na niego wiecznosc, jeszcze nawet naczyn za soba nie pozmywa.
A ja rozumiem bo moj byl od malego zawsze uczony zeby sie dzielic ja to rozumiem ja mu nie zaluje jedzenia nia nic, bo i tak to robie zawsze wiecej, ale niech kurwa da od siebie cos za to wszystko ile my mu w zyciu pomoglismy, jak by mieszkal gdzies indziej to nikt by sie na niego nie popatrzyl a nawet by mu reki nie podal ...
I wkurza mnie bo nie raz chce robic obiad i mam np. 2 piersi z kurczaka i mowie ze.. to zrobie kotleta a moj odrazu a ile jest miesa a ja mowie ze no dla nas.. i zawsze wiecznie A ON ??????????????????????????
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

Loliczku 😘 ja wiem że to nie będzie to samo co w domku z rodzinką 😘 i będą inni nieznani Ci ludzie, ale nie zakładaj że będzie źle, jeżeli dzielicie się kucharzeniem, a Ty nie wyobrażasz sobie świąt bez grzybowej to ją zrób i weź, założę się że nie jeden się skusi na spróbowanie 🙂 ja do teściowej też robię barszcz czerwony dla siebie bo oni jedzą biały, a u mnie zawsze był czerwony i musi być czerwony do uszek 😜 a cały nastrój zależy tylko od Was. Wiem jak to jest z tym grzybem :/ bo u mnie w domu miałam taki pokój za cholerę się go nie dało osuszyć 😞 ale tu jemioła, tam światełka mini choineczka (taka 30 cm do na postawienie na szawce) i było spoko 🙂

• Mamusia
Qrka nie wydaje mi sie ze poprostu moj go tak nauczyl !
Bo chce pokazac swoje dobre serce i chce mu pomuc !
YY ja mu to powiedzialam ile on dla ciebie zrobil ? to mi powiedzial ze nie wiem o co chodzi.. ze nie znam sytuacji? What? 😮

Tragedia.. moja cos jeszcze przysypia..

• Mamusia
Eh Elu szkoda gadac, nie przegadzasz, bo jak cos zaczynam mowic na ten temat to ja jestem ta zla....
Ale jak my kasy nie mielismy to jakos nikt nam nie pomagal :/
Jeszcze moj do mnie moze nie bede bral od niego kasy za mieszkanie 😮 😮
Mowie co?????? dlaczego ???
A on ze nie mialy byc takie warunki mieszkania itp- ej HEEELLLOLLL ale za rachunki wode, gas,prad on dzien i noc na kompie siedzi i co ja mam juz jeszcze za to placic... pfff
No i wziol od niego pieniadze..
Jeszcze tego by mi brakowalo.
I mu mowie ze jak bedziemy teraz wynajmowac mieszkanie to juz nie chce takiego duzego tylko male zebysmy sobie sami zamieszkali, a on do mnie no ale co mu powiemy????????
Noszzz kurwa.... powiem mu CHLOPIE MASZ 23 LATA SIEDZISZ W ANGLI JUZ OKOLO 2 LAT OGARNIJ SIE....
Wczoraj robilam sobie pranie i mi dokonca nie wyschlo, a ten wieczorem wziol nasze ciuchy wzucil do tego zagrzybialego pokoju na sofe i smierdza teraz bo nie wyschly a on sobie wziol suszarke na pranie do pokoju bo on jeszcze pranie bedzie robil..
Moj sie troche wkurwil i kupil suszarke i mowie do mnie on tutaj jest kolo 2 lat a jeszcze suszarki na pranie sobie nie kupil. i moj polecial i kupil suszarke i sobie mysle dobra huj bede miala dwie zawsze sie przyda a on do niego aaa wez sobie ta suszarke dla ciebie jest.....
Juz sie nic nie odezwalam tylko poszlam spac

moja tez pojadała i śpi 🙂

Loli, jak oaza spokoju ze mnie to szlag by mnie trafił na miejscu! 😠 ja rozumiem wynajmujecie wspólnie trzeba się dzielić kuchnia, łazienką, ale żeby gotować dla gościa? i ta akcja z suszarką, powiedziałbym mu to kup sobie ćwoku i tyle, jakim prawem ściągnął wasze ciuchy i sobie suszarkę wziął co to mała komuna: co Twoje to moje?? ojjjjjjj nie dałabym sobie tak 😠 wojna by była okrutna 😠

• Mamusia
hej kobitki 🙂
w koncu udalo mi sie wejsc na brzucha, bo normalnie co napisze to mnie wywala.

Loli widze ze sytuacja nie zaciekawa. Moze uda Ci sie jakos na spokojnie pogadac ze swoim i wytlumaczyc mu ze tak byc nie moze. Przeciez sami nie macie lekko a jeszcze kogos utrzymywac. Szkoda zachodu. Ja rozumiem pomoc tymczasowo bo sie pali i wali ale nie na dlugo i zero wdziecznosci z jego strony. Miejmy nadzieje ze jak uda wamsie znalezc juz mieszkanie (normalne!) to jego juz tam nie bedzie. Trzymam kciuki.

A moj glodomor wlasnie zjadl pol sloiczka obiadku i zapil go 180 mleka zageszczonego. Ja nie wiem co mu sie stalo ostatnio ze tyle je. I jak go klade na brzuszek, co nie za bardzo lubi to sam juz potrafi sie obkrecic na plecki skubaniec jeden. Wiec ja go na brzuch a ten spowrotem. Teraz wlasnie kluci sie z grzechotka lezac na lezaczku, bo on ja siega a ona okragla i mu ucieka.

• Mamusia
iwwwa tak kurze scieram dosc czesto ! tutaj juz chyba tak jest, ale nie w kazdej...
Bo zdazyly mi sie typy dwuch mieszkan starszych to mnusto kurzu..
A w nowych budownictwarz kurze zbieraly sie zawsze na ziemi w takie bleky ;/ pod luzkiem tego mnustwo mialam :/

• Mamusia
Loli napisał(a):
iwwwa tak kurze scieram dosc czesto ! tutaj juz chyba tak jest, ale nie w kazdej...
Bo zdazyly mi sie typy dwuch mieszkan starszych to mnusto kurzu..
A w nowych budownictwarz kurze zbieraly sie zawsze na ziemi w takie bleky ;/ pod luzkiem tego mnustwo mialam :/

hahaha no u mnie tez dosc sporo kurzu i ciagle musze scierac, ale mam fajne sciereczki z Pl i jak sie skoncza to nie wiem, tutaj sa strasznie drogie. A ty gdzie sciereczki kupujesz?