Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Madzia super włoski!!!
Widzę, że Oliwka ma obcięte włoski.
Nisi jakos nie obicnamy.
A co do mówienia to Nika mówi: mama, tata, baba, babu, dadi, dadek, hałał 🙂, daj, nie, to, tam i jakieś takie tam..
aaa no i najukochańsze to: MAMOOOO 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
slonia?? uuu to jak to robi?? 😁 heheh
moj wlasnie przestal nasladowac, keidys tez mowil wiecej, daj to co tak nie.. a teraz tak jakos kombinuje cos i wychodzi co wychodzi:P eheh

Ogolnie to co czytalam ze dzieci do 2 lat przetwarzaja 25% slow to chyba prawda... ze Ty mozesz mowic nie wiem lazienka a ona to inaczej rozumie i slyszy i mowi inaczej po swojemu a mysli ze mowi tak samo jak Ty.
Tak jak M ma teraz ze glosem modeluje dobrze wyraz ale inaczej wymawia.

• Mamusia
dzięki Elus
Oliwka ma tylko ścinaną grzywkę...ona ma tam z tyłu kucyk ..ale nie widać na tym zdjęciu 🙃
heh ja też to mama lubię najbardziej 😜
zaczną mówić jak z nut jeszcze trochę...ja się nie przejmuję i na nią przyjdzie pora nie ma co an siłę jej piłować i uczyć

• Mamusia
elle09 napisał(a):
Hej Madzia super włoski!!!
Widzę, że Oliwka ma obcięte włoski.
Nisi jakos nie obicnamy.
A co do mówienia to Nika mówi: mama, tata, baba, babu, dadi, dadek, hałał 🙂, daj, nie, to, tam i jakieś takie tam..
aaa no i najukochańsze to: MAMOOOO 🙂

ja tez uwielbiam jak M mowi maamoo maamoo.. ja wolam z 2 pokoju z babanem na pysku a on leci i mamo mamo 😁 takie slodkie 🙂

• Mamusia
Oliwka jest uparta dobrze wie o co mi chodzi i patrzy an tą rzecz ,której nazwę każe jej powtórzyć,a ona i tak nie ...śmieje się ze mnie...ona bardziej pokazuję nic próbuję mówić..lub kiwa głową na tak i mówi nie...
a słonia to bierze rękę do góry i udaję,ze ma trąbę i robi ..UUUUUUUUUUUUUUUU HAHA 😜

• Mamusia
Fran to czasami taką minę i aż mamuuuuu tak mówi 😜 A tak to Fiłi na psa Filipa, Bobo na psa Borysa obydwa u dziadków jego 🙂 Mówi pan, ciocia, baba, dziadik, dziadziś, papa, siooo, siad te dwa ostatnie to do Luny zwłaszcza. Dej, maś, to....W sumie dużo gada. Ciuciu. Na czapkę też kapka woła, n a kurtkę kuuukuu 😜
A ostatnio była też u nas poważna rozmowa. Luna biega po dworze i wiało. To otworzyła auto i go na przednie siedzenie dałam i siadłam za kółkiem. On patrzy na kluczyki i mówi do mnie citnij...Tzn odpal auto. Ja mówię, że po co? Gdzieś jedziemy? A on dziedziem 😜 To ja mówię , ale gdzie jedziemy? A on do mnie TAM! 🤪
A jeszcze myj myj umie 😜 Przybija piątkę, pokazuje gdzie ma cycy i robi żółwika 😁

• Mamusia
sioperka22 napisał(a):
Oliwka jest uparta dobrze wie o co mi chodzi i patrzy an tą rzecz ,której nazwę każe jej powtórzyć,a ona i tak nie ...śmieje się ze mnie...ona bardziej pokazuję nic próbuję mówić..lub kiwa głową na tak i mówi nie...
a słonia to bierze rękę do góry i udaję,ze ma trąbę i robi ..UUUUUUUUUUUUUUUU HAHA 😜

hihi jaka kochana 😁

My teraz walimy mine przed lustrem 😁 jestem pokichana jak on tym jezorem wymachuje 😉
A ogolnie jak on cos chce - ja wiem co.. ale on robi to yyy yyy aaa wymuszane to poprostuu wrrr nie znosze tego bo mi sie z ulomnymi dziecmi kojarzy i tak jak Ty mowie ten przedmiot a ten i tak swoje 🤨

• Mamusia
Lustro...Idziemy do jego pokoju i grzebiemy w szafie. Znajdujemy śmieszną czapkę, zakładamy i mówię idź zobacz w lustrze jaki jesteś piękny. Od podchodzi i się chichra i bije sobie brawo.
A też tak macie, że milion razy mówicie jak ja cię kocham itp? Bo ja mu to w kółko powtarzam i go tulę ilę sie da.

• Mamusia
hahahah Ela Franiu niezle gada 😁
Chyba teraz jest najsmieszniejszy czas jak oni zaczynaja gadac po naszemu i wychodza cuda to idzie boki zrywac 😁
jest str.. wczoraj na fb mi sie wyswietlila... GUGUGA.PL co ludzie wypisuja wlasnie takie przeksztalcenia.. masakra 😁
poprawia humor bardzo 🙂

My pione umiemy pokazac fisia i siema i wszystkie chyba czesci ciala... zolwik nam nie idzie cos

• Mamusia
buuterfly napisał(a):
Lustro...Idziemy do jego pokoju i grzebiemy w szafie. Znajdujemy śmieszną czapkę, zakładamy i mówię idź zobacz w lustrze jaki jesteś piękny. Od podchodzi i się chichra i bije sobie brawo.
A też tak macie, że milion razy mówicie jak ja cię kocham itp? Bo ja mu to w kółko powtarzam i go tulę ile się da.

mam tak samo...ona jest dla mnie wszystkim i w koło jej to mówię i przytulam i kradnę buziaczki jak już za dużo i nie chcę dać więcej... 😁

• Mamusia
buuterfly napisał(a):
A też tak macie, że milion razy mówicie jak ja cię kocham itp? Bo ja mu to w kółko powtarzam i go tulę ilę sie da.

na okraglo! i calujemy sie przytulamy... i nadal lubie go wachac 😁
No M robi to sam bo szafe z czapkami i butami na na swojej wysokosci to ejst taka rewia ze masakra 😁
On wogle lubi jak np mu mowie ale Ty jestes sliczny ale masz fajne to, super wygladasz.. 😁 robi taka mine ze szok;D

• Mamusia
W sumie nie sprawdzałam czy by umiał pokazywać. Ale nadrobimy i dam znać 😜 A pranie Franek też robi. Gasi światło jak wychodzimy z łazienki po kąpaniu, też wyrzuca śmieci i pomaga mi np do kolacji, albo śniadania nakryć. W końcu mam z kim jeść posiłki ☺️ A nie sama jak kołek.

Witam
  • Madzia prześlicznie wyglądasz 🤪 🤪 🤪a Oliwka jest słodziutka 😘
  • U nas sypie śnieg 😮 😮
  • Mj to mówi mama ,tata ,auto,ciapciap,papa,mniam,nie,nyny,dwa,tzy 🙂i coś po chińsku a jak coś chce to pokazuje palcem zaprowadzi cię tam co chce i mówi yyyyyy a i jak zrobi w pampersa kllepie si po nim
  • Tą noc pięknie przespał wstawałam dwa razy 🙂wstał o 8 i wiecie co o 10:30 już był nie do wytrzymania i o 11 już spał 😮 i śpi aż do teraz 😮

• Mamusia
    sioperka22 napisał(a):
    hehe ja tam ją przekupuję jak nie chcę mi dać...mówię daj mamie buźki i przytul mocno to pójdziemy do piłeczek...(bajkolandia0 i od razu daje...ale zawsze dotrzymuję jej słowa

ja udaje ze jest mi smutno i bede plakac 🙂
    Ogolnie nawet gdzies jestesmy on siedzi dalej to robi dziuba do mnie ze buziaka chce i leci bawic sie dalej chyba wie ze jestesmy razem ze nie jest sam

• Mamusia
    dzięki Perełka...ale Pawełka zamuliło śpioch nasz 😁
    moja też się klepie w dupkę jak ma narobione...heh i tak samo za rękę i ciągnie ,żeby pokazać co chce...
    one na swój sposób wszystko kumają i niedługo nauczą się też i to wyrażać słowami...doczekamy się 🙂

• Mamusia
    Ela dokladnie, on tez kaze otwierac sobie lodowke bo on bedzie robic kapki 😉
    Jest mi razniej mimo ze je jak prosiak maly wazne ze sam i po swojemu i jest nam razniej.

Aaale.... czaicie to, juz wychaczylam ze on gdzie indziej nie chce jesc wyglupia sie, albo jak u nas ktos je z nami bo gadamy. A jak jestesmy sami to jemu w ciszy tzn bez przesady ale wiecie o co chodzi.
    Jest nauczony ze przy jedzeniu sie nie gada 😉