Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hello!! u mnie tragedia dlatego nie zagladam, ola najpierw byla przeziebiona a teraz ostre zapalenie pluc, 3 noce nie spalam prawie, wczoraj poszla spac o 12 a wstala o 3 i sie bawimy od rana, tzn od nocy. padam, a zaraz do roboty. brzuch juz daje sie we znaki, nogi puchna, a tu taki ciezki czas teraz. jeszcze zakonczenie roku wiec w pracy urwanie glowy, i egzamin mnie czeka za 2 tygodnie. potem bedzie juz luz, ale teraz masakra. ola chyrczy jak nie wiem, ale juz jest lepiej, zaczyna cosz jesc przynajmniej. zaraz bede jej antybiotyk podawac i az mnie skreca jak sobie o tym mysle co to za darcie bedzie 😞 ja oczywiscie tez chora. przeziebienie jakies, gardlo uszy glowa wsyzstko boli...
aaa z dobrych wiadomosci to dzidzia zdrowa, za 3 tyg mam usg polowkowe i pewnie da sie okrelic plec. poki co chyba chlopak 😁 ale to tak chyba, bo bokiem byla dzidzia ulozona ostatnio, ale niby dr jakis ogonek wypatrzyl 😁

• Mamusia
Hej, u nas weekend spoko.
Wieksze przygotowania to jeszcze pranie i pakowanie jakies drobne zakupy.
Ale to pod koniec tygodnia 😉
Marcel dzis obudzil sie z zaropialymi oczkami i nie wiem czy to on nocy czy zawialo go czy co... bo teraz widze ze nie ma nic.

Elka fluidy mowia mi ze dostaniesz na dniach to z koncowa pojedziesz damy rade 😉
I z Franka katarem i kaszlem.. nawdycha sie jodu to mu pomoze 😘 😘 😘
Nic przyjemnego ja wiem ale ze spokojem 😘

Nom ide za obiad sie wziasc..... jak mnie to wku... non stopa glodna jestemmm 😠

• Mamusia
Jeden dzień nad morzem bez okresu 🤢 Cudnie. Jak ja się kur....cieszę!!!
Jeszcze na tą lekarkę wiecznie trzeba czekać bo tak w kratkę przyjmuje. Dzisiaj o 14.15 idziemy do niej. Nie lubię tak bo cały dzień zrypany. Wolę z rana i potem spokój. Żeby tylko dała mu konkretne leki , a nie czosnek i miód. Będę ją cisła, że musi być zdrowy do soboty.

• Mamusia
Padam na ryj... kapiel i spac.
Jutro sie musze zabrac za siebie i wieczorem idziemy na zakonczenie tej swietlicy...

A co dzis Marcel wywinol.. poszlismy do tesciowej bo zaprosila na ur kawe.
Oczywiscie sztywno bylo bo nie gadalismy miesiac prawie a szwagier cymbal nawet do Marcela sie nie usmiechnol a ten ciagle wuja wuja... no nic.
Ale siedzimy ogladamy 1 milosc..... i nagle K patrzy co robi M... a ten caly balkon wysmarowal kupa 😠 😠 😠 😠 ale nie ze specjalnie.. tylko polazil po tym i roznosil wszedzie a gdzie reka dotknol to wytar w sciane 😮 hahah
szal dupy!!!!

aaa zabki rere kum kum ... uwielbiam te zabule nasze 😁 co dzien rano i wieczorem takie koncerty... ,mmm 😜

• Mamusia
Hej dziewczyny! Widze ze wybieracie sie nad morze. Super. Byle tylko pogoda dopisala i zdrowie pozwolilo. My narazie w domu siedzimy, moj maz ma jakies tam zaliczenia i egzaminy. Ja mm teraz w domu straszny kociol. Moja mama jest w szpitalu i teraz to juz wszystko na mojej glowie. Juz mam posprzatane, ugotowanenzakupy zrobione, pospacerowane inzaraz na druga zmiane wale do roboty. Naprawde podziwiam was ze siedzicie same z dziecmi i potraficie wszystko pozalatwiac. Ja po jednym dniu nie mam juz sily, ale bede musiala spiac dupke i sie przyzwyczaic. Tyle ze sie na zmiany z L wymieniam i nie bedziemy sie widziec prawie.
Olek sie leczy na grzybice przewodu pokarmowego juz prawie miesiac... Tyle u nas

• Mamusia
Rudi same jak same ale bez pracy to troche lzej , a szkoda bo praca to troche odskocznia.
Zdrowia dla mamy.
A dziadostwo co dopadlo Alka to skad??? matko swieta jak to brzmi 🤢 ☺️ ☺️
😘 😘 😘
Rudi nie dziekujemy za pogode 😜 byle nie padalo i bedzie ok 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 tak jak dzis .. przytlumione slonce lekki wiaterek cieplusio.. i styka 🙂

My juz zakupy porobione.... oczywiscie bez pieknej wymiany zdan ze stara pukwa - noo ok 50-60 lat..
Ja pitole jak widze takie memeje swiete krowy to szalu dostaje!!!!!!!!!!
jeszcze brzeczy pod nosem beszczelnie innym ludziom 😠
Nie umeisz lazic po miescie to nie laz!...
Juz 2 sytulacja... 1 w weekend pod rossmanem gdzie nie wiem czy pisalam pewna" mila pani" stwiedzila ze stoimy w kolejce jak za komuny - aaa sram ja kuzwa nie ebde stala jak debil.. to ejszcze ze mlode do tylu a ja jebs wozek na tylnie kola i wjazd.... i juz dkjfheuqebjvwf szlo za mna... aaaahhh
JUZ DOSC... NIE BEDE PRZEPRASZAC.. BEDE ZRZNELA PO KOSLETACH AZ POLAMIE!!!

NOM.. 😜
Marcel sie kapie w misce bo basen juz czeka na wyjazd zupka na gazie 😉

• Mamusia
Rany okropnie brzmi ta grzybica.. Mam nadzieje, że jednak uda Wam się ją zniwelować 😘

U Nas od kilku dni dramat..
Ja mam anginę, mimo to chodzę do roboty, bo nie da się inaczej..
Alkowi od piątku wyłażą zęby, więc nie przespałam jeszcze ani jednej nocy, a i w dzień jest nieciekawie. Ryczy non stop i na dodatek przyzwyczaił się te kilka nocy spać ze mną i nie chce już inaczej.
Ale chuj, wymorduje go dzisiaj i położę spać później w jego łóżeczku, musi dziś tam spać.
Ja przez tą chorobę pocę się okropnie, non stop dreszcze i temperatura. Mam zatkany nos, wysuszoną śluzówkę, więc pogoda w ogóle nie sprzyja powrotowi do zdrowia.
Modlę się o jakiś deszcz i burzę, ale w zapasie, wstawiłam sobie pranie do pralki, więc takie wilgotne rzeczy sobie w pokoju porozwieszam, może coś pomoże..
Teraz idę ogarnąć coś w domu, bo nawet teraz nie omijają mnie komentarze pt "może byś coś zrobiła". Mamy taką tendencję we trójkę (mama,siostra i ja) że wszyscy mają do siebie pretensje, a bo to nie zrobione, a bo to. Ja już ostatnio przestałam się odzywać, bo mnie to nudzi. Wiem ile robię i nie dam sobie zminimalizować mojej pracy. Nie każdy musi dostrzegać efekty (w końcu naczynia myją się same, podobnie jak podłogi, podobnie jak same ścierają się kurze i pranie samo się suszy,a następnie cudem trafia poskładane do szafy 😉 )
Ale tak to jest, jak w jednym domu mieszkają trzy dorosłe baby. Nie ma dnia bez scysji.
Pozostaje marzyć o czasach, w których nikt nie będzie Ci stał nad głową i mówił co masz do zrobienia..

Całuję wszystkie 😘 😘 😘
I zwłaszcza naszego dwupaka! 😘 😘

• Mamusia
nie mam sił....
DESZCZUUUUU WRÓÓÓÓÓÓÓÓĆ!!!
na 30 minut :P
nie cierpie duchoty, nie potrafie nic zrobić.
Obiadu brak, zakupów też.
Malutka wykapana na balkonie i śpi 🙂
a ja zjadałam rano sniadanie i nic wiecej jeść nie będe
chociaz makaron z serem to bym dziubneła jakby ktoś zrobił :P
Zdrówka tam dla Was!!! Wszystkich chorusiów.
Ja egzaminy...
Zawiezc mała 40 minut autbusem, poznije powrot 40 minut, egzamin i znów 2 razy po 40 minut.
Wczoraj prawie zemdlałam w autobusie było tak dusznoo..
Ale jutro juz koniec.
Wyniki we wrzesniu lub pod koniec sierpnia hahahaha

• Mamusia
hej nic nie nadrabiam u nas ok ja jestem zabiegana i tak do końca tygodnia weszłam na net na min dosłownie bo zaraz do małej przyjedzie tesciowaibierze ja do siebie jak ona się obudzi a teść zawozi mnie na 14 di pracy wracam styrana o 21i już nic mi się nie chce...
weekend mam wolny ...to sobie w końcu odpocznę...co u was spadam pa

• Mamusia
To będziemy razem odpoczywały 🙂
Przestała mnie boleć głowa więc i humor lepszy. Frankowi w końcu też lepiej. Mam nadzieję, że jutro już w ogóle będzie ok.
Żeby nie marudzić w kółko, że siedzę uwięziona w domu postanowiłam ten czas wykorzystać. Więc Luna już wykapana 😜 Mięciutka i pachnąca. Franklin też. Już mu się ziewa, ale jeszcze godzinkę do antybiotyku musi wytrzymać.
No , a że jak pisałam na fb eloite ostatnio się zaniedbałam postanowiłam to naprawić skoro i tak siedzę w domu, bo tak to wiecznie nie mam czasu 😉 Wymoczyłam sobie stópki, zrobiłam peeling i są teraz śliczne i mięcioszne 😜 Będzie Anka chciała tykać moje stopy 😁 😁 😁 Potem zrobiłam peeling cukrowy całego ciała. MAseczki na kłaki i długi letni prysznic ☺️ Jestem czyściutka i do schrupania 😁 Teraz byle do soboty 😎 Anka obiecała czworokącik jak chłopaki pójdą spać 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

No i ja się pytam , i nawołuję IWWWWWWWWWWĘ i PEREŁKĘ 😉

• Mamusia
Looo zesz kurna Elka zes se spa zrobila 😁 ehehhe
To super ze cos dla siebie 🙂 🙂 🙂
A jak czworokacik ze spiacymi chlopakiam?? ktorymi spiacymi??:P
hahha

aaa damy rade 😁

My po zakonczeniu... Marcel dostal dyplom i wybiegal sie wyszalal byl teatrzyk... najpierw sie bal potem lazil miedzy nimi 🙂
A ida nam dwie lewe 5..... 😮 😮 takze sympatycznie... 🤔
Aaaale juz dzielnie to znosi 🙂

A ja znowu jak smietnik glodna jestem.... Boze ratunku!!!!!!! mnie juz ryj od memlania boli ...

Hejoo 🙂
  • Narazie nie nadrabiam bo czasu nie mam 😉
  • Dziewczyny jeszcze troszkę i będziecie dupki moczyć i się lenić jeja 🤪 🤪 🤪 🤪Mnie nie było bo troszkę latania miałam bo młoda miała przez weekend urodzinki i w sobote szła na urodzinki do koleżanki ja na turniej piłki nożnej syna zdobili 1 miejsce 🤪 🤪 🤪 a w niedziele młoda miała odprawiane swoje urodziny kupiłam jej torbę z pumy sportową na ramię i taką kopertówkę też z pumy 🙂trafiłam na wyprzedaż tak więc się opłaciło w poniedziałek piekłam ciasto na wtorek na wycieczkę córci no i całą czwórką jechaliśmy z nią w góry za Kraków do Zawoi no superancko było Pawełek grzeczny był dwa razy mi zasnął na cyckach przyklejony w autobusie no i oczywiście ominęła go atrakcja z barankami 😞 no cóż ale za to nóżki zamoczył w rzecze 😜 wyjechaliśmy o 6:55 a wróciliśmy o 20 😎 no nie powiem zmęczeni byliśmy wszyscy w drodze powrotnej zachaczyliśmy o McDonalds bo miało być ognisko no ale niestety zaczeło padać 😞 pozwiedzaliśmy byliśmy u dziadków od jednego z uczniów tam obiadek i ta rzeczka i baranki z bacą 😜 zarąbiście było 🙂 🤪
  • No a Pawłowi też idą 5 bo tak gryzie palce że hej i przez dzień łazi mi bez pampersa sam go rano wyrzuca tylko muszę go pilnować bo leje wszędzie 🤢 przed wczoraj po drzemce popołudniowej ściągnął pampersa i się zsikał a pampers suchy 😮
  • będę wieczorem 😘 bo teraz wybieram się na caffe u nas duchota a i mam plecy spalone auła 😞

• Mamusia
    Anka z naszych bajek polecam:
    Ciekawski George
    Hałaśliwy lew Ra Ra
    Iwona to gratulacje dla syna! Pewnie z dumy pękałaś mamuśka i łezka się w oku zakręciła? ☺️ Mi by się tak na sto procent zrobiło ☺️ Nie śmiejcie się bo ja to strasznie te moje dzieciaki przeżywam. Mam na myśli Frania i Julkę bo ona jak drugie moje dziecko. I na jej komunii w kościele miałam łzy w oczkach ☺️ Ona została po castingu zrobionym przez księdza wybrana do śpiewania psalmu. I śpiewała tak pięknie, bez nutki fałszu, że się wzruszyłam bo dopiero co tuliłam ją w szpitalu taką małą, czarnowłosą , a ona już chodzi za mną po sklepach, doradza na zakupach i komentuje wygląd piłkarzy 😜

tak tak Eluś prawda pękałam z dumy i łezka też była zawsze będzie w bardzo ważnych chwilach moich dzieci tego nie da się uniknąć uważam że każda kochająca mama jak się wzruszy to płacze 🙂
  • A terazz znikam 😘