Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Spokojnie 😁 dopiero je wrzucam zaraz wam pokaże 🙂
jejciu ale za wami tęskniłam 🙂
już tyle dni w domu i nie mogłam do was zajrzeć 😉
zaraz wam wszystko opowiem 🙂
powiedzcie mi lepiej kto sie jeszcze nie rozpakował ??

Dziewczyny więc tak 😉
poród był dla mnie okropnie trudny 😞
męczyłam się w szpitaluu od 20 do 6:30 rano ze skurczami
nie dali mi nic na przyśpieszenie a rozwarcie postępowało powoli 😮
Przyszłam do szpitalu i wiadomo zrobili mi lewatywe po czym wysłali na porodówke
tam co godzine przychodziła do mnie położna sprawdzać rozwarcie i tętno dziecka
oczywiście cały czas był ze mna mąż z czego ogromnie się ciesze bo sama to bym tam chyba do głowy dostała. o godzinie 23 odszedł mi czop, jakoś po 12 położna przebiła i odeszły mi wody
i tak meczyłam się 😞 najgorsze były te bóle parte okropnie bolało 😞położna mi przy każdym skurczu kazała przeć po 3 - 5 razy na łóżko na wc w różnych pozycjach by rozwarcie postępowało,myślałam że nie dam rady znieść tego bólu 😞
O 6 rano przyszedł lekarz położna i dwie panie lekarki
wtedy się zaczeło kazali mi pożądnie przeć nacieli mi krocze 2 razy no i o 6:30 wyskoczył Kacperek !! 🙂 🤪
Boże najcudowniejsza chwila pod słońcem jak go dostałam na rączki 🙂

• Mamusia
najwazniejsze Dosik , ze dałąs rade dzielna kobietka jestes 🙂 siuuuuuuuuuuuper
a Kacperek sliczniutki chlopczyk zycze zdrowka dla niego i dla ciebie rowniez bys szybko powrocila do formy ehh a czytajac ciebie widze,ze nie obeszlo sie bez naciecia :| niestety wiec zycze ci cierpliwosci i by ci sie wszystkio szybko zagoilo 😘 😘 😘niestety wiem co pisze :|

Jejciu...to tez sie namęczyłas biedna ale chociaz dobrze że mąż był przy Tobie. Kurde jak ja przeżyje sama? 😮 Coraz bardziej mnie straszycie i coraz bardziej sie boje byc tam sama. 🤢 To teraz Dosiczku chwal sie swoim skarbem 🙂 Ja sie musze napatrzeć na dzieciaczki moze i moja wkoncu sie zdecyduje i wyjdzie 🙂

• Mamusia
Dosik to poczujesz duuuuuuuza ulge na pewno juz jutro po sciagnieicu szwow 🙂 choc nie bede cie straszyla, ale Ja jestem 7 tyg po porodzie , a niestety conajmniej 2 szwy mi sie nie rozpuscily jeszcze te ktore mam wewnatrz i wciaz je czasem czuje na szczescie tylko czasem 🙂 ale z kazdym dniem jest i bedzie lepiej '

zapukaj CZASEM w chwili wolnej do nas na watek Katowic 😉

Trzymam kciuki za pozostale nie rozpakowane wrzesniowki 🙂
nie martwcie sie kazdy porod jest inny nie ma co sie nastawiacl,ze bedzie lub nie bedzie bolało no niestety troszke musi , ale Skarby na koncu wszystko nam wynagrodza kazdy bol kazda nieprzespana noc 🙂

Ja juz Kasiu nie mam siły. Czuje jakby miala urodzic w grudniu 😞 Masakra jakaś..
A poza tym gadałam z moja mama i razem stwierdzilysmy ze raczej moje lekarka nie bedzie czekac do 41 i 2 dni zeby wywoływac

• Mamusia
Domi, ja leżałam na patologii tam u siebie, gdzie będę rodzić.
Moja współlokatorka urodziła dokładnie 2,5 tygodnia po terminie, ale u niej zanotowali małopłytkowość i bali się wywoływać..
Co prawda mam lekarkę w tym szpitalu, ale ostatnio sporo gorączkowałam, łykałam leki i pewnie będą się bali wywoływać ze względu na przemęczenie organizmu..