Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Agusia nie pomyliłaś na pewno:*** zasugerowałaś się tylko tym że dzisiaj ma 2 m-ce 🙂 spokojnie 😘

a co do TWoich zdjęć to tu Ci napisze....aleś Ty hot mamuśka < napalony na maxa > haha 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
e tam ☺️ ☺️ nie zawstydzaj mnie :P laska :P ja to zwykla malolatka 😁 kurde musze ja wykapac ale tak mi sie nie chce jeszcze teraz pojadla :/ i ,musze odczekac tak gdzies do 21 :/ zeby ja wykapac, dac jej jesc i zeby poszla spac :/ czasem mi sie fajnie te godziny skladaja ze o 19-20 je i ja kapie no ale teraz juz sie tak darla ze musialam jej dac jesc a wy w jakich godinach kapiecie czy jak o 20 to o 20 zawsze? czy przesuwaja sie wam godzinki nie wiem o jedna do przodu jedna do tylu ?, co robicie jak dzidzia jest wczesniej glodna?

• Mamusia
Dla pewności bym zadzwoniła i spytała 🙂 O takie bukietki chce na stole..
http://allegro.pl/roza-roze-piankowe-na-drucie-z-tiulem-12sztuk-i1287376730.htmlTrzy 😜 Koniecznie zielone...I białe obrusy i przez środek zielona organtyna tak pomarszczona jak tu
http://moda.allegro.pl/organza-wielka-wyprzedaz-slub-szer-16-cm-org16-i1251087978.html

Loli ja nadal nie rozumiem czemu Ty tak pilnujesz bardzo tych godzin karmienia 🙂 wiem, że kiedyś mi to tłumaczyłaś...ale nie kumam 🙂
u mnie to jest tak...jemy kiedy i ile chcemy, czasem zasypiamy przy jedzeniu. w dzień mi śpi bardzo mało, np. dzisiaj od 6;30 do 15tej nie spała w ogóle, potem godzine na spacerze i dopiero teraz ale chyba już na pare dobrych godzin.
nie kąpie codziennie, co drugi dzień, po Pierwszej Miłości 😜 a jak się nie uda to tak do 20tej żeby była gotowa... 🙂

Loli ja tak właśnie myślałam że coś nie tak z tymi 2 miechami - no bo przecież nasze niunie z tego samego dnia są, ale myślałam ze liczysz 8 tygodni jako 2 miesiące, ale to i tak by było we wtorek - po prostu zgłupiałam przez chwilę 😁
moja mała dzika baba już pojedzona i śpi 🤪
Aguś my się kapiemy codziennie miedzy 19-20
Loli jak jest bardzo głodna to daję jej trochę cyca i odczekuję 30 min i kąpię a później dokarmiam jeszcze 2 cycem, moja nie ma godzin karmienia, jak chce to je, ale na butli jest łatwiej te godzinki ustalić, bo Iga czasem niby wydaje mi się ze głodna pociągnie parę razy i zadowolona - chciała się tylko przytulić 🙃 chwile próbowałam z tymi godzinami ale się nie dało.
My jutro do szczepienia - chyba jako ostatnie z Was 🤢, i ja do gina na kontrolę.
idę pod prysznic i nastawić pranko ciuszkowe, będę później 😘

• Mamusia
widzę, że pisałyście o godzinach..
tak więc u mnie nigdy nic nie jest tak samo.
nigdy nie udaje nam się robić pewnych rzeczy (np. kąpieli) o tej samej godzinie 😜
zdarza się jak oboje jesteśmy padnięci, że odpuszczamy kąpiel i wtedy myjemy się na sucho i oliwkujemy ciałko 🙂
bardzo żałuję, że nie udaje nam się wyjść systematycznie na spacer 😞
jak czytam,że Ania chodzi codziennie.. ja się po prostu nie wyrabiam, albo mam lenia.
ale jak już wychodzimy to nie ma nas 4-5 godzin.

• Mamusia
ehh ja wkoncu znalazlam czas na brzucha 😜
LOLI no bo Ty tygodniami liczysz- w sumie to ilus tam tyg sie powinno tak robic a nie miesiace... 😉
ELUS Ty to masz pomysly... 😜 ja mialam na stole bialy obrus, granatowo bialo blekitne serwetki, przez srodek cos jak tiul taki pomarszczony w koloze ecri i blekitka kokarde zrobiona na srodku ale te konce miala do konca stolu i blekitke szkielka porozrzucane 😉
KASIU no ja chodze co dzien nieraz to 2 razy na dzien..bo raz ze tak jest nauczony ze wychodzimy w miare o stalych porach a 2 ze chce go do zimy przygotowac bo dziekuje bardzo przy takiej zimie jak zeszla ciagle byc w domu 😮 a jak wyjdzie to bedzie chory odrazu...
tu masz str co dlaczego placze dziecko i co chce ci powiedziec przez placz... http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79399,5273625,Co_mowi_niemowle__gdy_placze_.html
bardzo fajna str... 😉
AGUS tak ja kapie co dzien bo chce zeby may mial ciagler taki sam rytm dnia...
masz dizen wyglada tak:
budzi sie... amu, przewijanko, przebieram go z pidzamy
troche powariujemy
i idzie spac dalej lub jeszcze herbatka
obudzi sie i mleko
przewijanko i wychodzimy na ok 2 3 godzinki- zalezy od checi i pogody
amu, przewijanko i troceh pogadamy
potem dzemka
cherbatka,nie spi
potem mleko przewijanko spacer
wracamy po ok godzinie 2
troche posiedzi mleko przewijanko
nie spi marudzi po calym dniu czasem kimnie
walczymy sobie, herbatka
pogadamy, kapiel
mleko i spac...
i w nocy ze 2 razy raz sie budzi

no a u nas dzien ok.. maly spal potem na spacer i do tesciowej na chwilke i potem z kumpela do domu 😉)czekalismy az jej chlopak zadzwoni bo byl na testach spychologicznych na straznika wieziennego 😉)
A teraz padam na dziub... zara w kime 😉

Aniu fajna stronka 🙂 moja rzadko płacze, częściej krzyczy i woła jak ją chwilę zostawimy samą, jak się znudzi karuzelą, nawet jak jest głodna to nie płacze od razu tylko gryzie łapki -wtedy trzeba szybko działać 😜

• Mamusia
No Agus ja sie wlasnie staram ja codziennie kapac bo ona mi puzniej spi bardzo dobrze w nocy, nie zauwazylas zeby np. twoja Ewcia po kapieli lepiej spala???

Hmm wiesz co powiem ci ze moja praktycznie juz chyba przyzwyczajona jesc co 3 godziny dlatego mniej wiecej patrze o ktorej postatnio jadla zbey nie pchac w nia po troszku, co chwilke....
Hmm wiadomo kazdy ma inaczej mi polozna tak zaradzila troszke sie tego trxzymam i juz sie to sprawdza...

• Mamusia
No u mnie jest podobny system co u Ani ze rano wstaje ale pierwsze przewijam puzniej daje papu chwilke poszalejemy i idzie spac, a okolo 11-12 idziemy na spacer(ale to nie jest codziennie) pochodzimy 2-3 godzinki i wracamy jesc posiedzi chwilke i puzniej znow spi, i tak do wieczora a okolo 19-21 kapiely jesc i spac...

Wydaje mi sie ze jak mala juz od praktycznie samego poczatku je mi butelke poprostu przystosowala sie do jedzenia do 3 h... i wczesniej nie jest glodna daje jej 2 razy herbatke... i tyle

• Mamusia
qrka no u mnie alek ma kontakt właściwie na okrągło tylko ze mną, jest strasznie maminy i kiedy np. zostaje z moją siostrą, albo mamą to później musi odreagować i bardzo się chce przytulać (nie koniecznie nosić, np. poleżeć u mnie na brzuszku).
choć np. jak nie ma mnie cały dzień w domu, to nie daje im w dupe, tylko wariuje jak już wracam 😉
elus no niestety ja przyzwyczaiłam małego, że ze mną śpi (tak było mi łatwiej, jak po cesarce było mi ciężko wstawać, to miałam go pod ręką) i teraz mam prawdziwy problem..

• Mamusia
Hmm ale widze ze zalezy to tez od dziecka Eloite bo moja mala czesto spi z nami :/ chodz na lozeczka mam jeden krok ;/ ale jakos tez mi jest wygodniej i bardziej spie gleboko... bo sie nie martwie...
I powiem ci ze czasami poprostu jak mam juz dosc i chce sie rozwalic na lozku no to ja daje do lozeczka.. ale czesto zasypia u nas w lozku i spi, a jak ja odloze do lozeczka to nie ma problemu spi normalnie..

Hmm ale co jak on np. zasnie i go przelozysz do lozeczka to nie spi? budzi sie odrazu?
Moze wyprubuj metody poprostu zebys go wymeczyla zeby sie juz mu nic nie chcialo i wtedy polozyc do lozeczka chwilke przy nim posiedziec i moze zasnie??

• Mamusia
Mój też śpi w łóżku często z nami. W łóżeczku czy wózku też da radę, ale najpierw muszę go na rękach ululać i dopiero jak już widzę, że odlatuje to mogę go położyć.Ale ja lubię jak on śpi obok mnie...Lubię słyszeć jego marudzenie obok ucha jak się budzi. I tak jak Ty Loli czasami właśnie żeby się poprzeciągać w łóżku odkładam go do wózka. Ale to z wieczora...A w nocy i tak śpimy na jednej podusi 🙂 I wcale mi to nie przeszkadza...
Jutro lecę do gina 🙂 Jak ja się za nim stęskniłam hehehe 😜 Na 14.20 mam wizytę a o 18.30 jesteśmy umówieni z księdzem ☺️ Boję się, że zacznie mnie umoralniać i mu wyparuje z jakimś tekstem 🤢 Z tą moją pyskatą gębą...A ostatnio zaczęłam strasznie przeklinać 😮 Źle mi z tym...