Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Dosik! mi bez okresu i bez PMSa!! to było dopiero świństwo...brrrr!!
a okresu podobno można nie dostać jeszcze długo jak się karmi...prawda to?

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no to sobie jeszcze troche pobezokresujemy 🙂
nie znam nicka z tego forum, ale spotkałam się tu z wypowiedziami dziewczyny, która poprzednie dziecko urodziła w kwietniu, a teraz jest już 8tygodniu 🙂 czy my też tak szybko się postaramy? 🙂
ja jeśli będzie chłopak teraz to nie będę chciała drugiego 😜 na razie...

ale tej chemicznej antykoncepcji nie można stosować jak się karmi 🙂 a ja np. innej nie uznawałam...bo nie lubie i mąż też nie...więc zobaczymy 😆

• Mamusia
Hehe to podobnie u mnie ☺️
Ale tutaj antykoncepcjia jest zadarmo tzw mozna isc normalnie do apteki i kupic bez recepty tabletki.
I wiem ze jest tutaj cos takiego ze wczepiaja ci cos pod skore (taka mini operacyjka) chyba w ramie i jestes anty 😁
I wiem ze po ciazy oni sami ci proponuja wjec zobaczymy jak jest tutaj takie cos zadarmo wjec mozna skozystac bo co 🙃

• Mamusia
agaa ja tez 13 maja ide na usg ale na 3d, dowiedziec sie czy córcia zdrowa, boje sie troche..
no i zobacze czy sie z dziewczynki chlopak nie zrobil 😁 ide dopiero na 16.15 takze sie oczekam od rana, nie lubie jak tak pozno mam wizyty bo sie caly dzien stresuje..

Loli słyszałam, w Anglii jeśli chodzi o antykoncepcje jest bosko, za darmo i jeszcze Ci wpychają na siłę 😜
buutefly widziałam tą aukcję, wg mnie ona jest już drugi raz wystawiona...bo nie osiągneła ceny minimalnej...ale ciuszki fajne 🙂

Aniu na pewno wszystko jest OK! daj nam zaraz znać jak wrócisz
ja mam na 17tą więc już totalnie sobie poczekam...ale już tyle czekam, to jeszcze troche poczekam 🙂 mam nadzieję że będzie widać płeć.....

Oooo! dziewczyny, właśnie mi koleżanka przypomniała o rzeczy która chciałam sobie nabyć 🙂 co sądzicie o elektronicznej niani? fajna sprawa no nie? 🙂
dopisuję do mojej listy 🙂

Hej mamuski 😉)
Witam nowe ciezarowki 😜
dzisiaj oczywiscie ful do czytania... 😜 jutro juz nigdzie nie ide nic zalatwiac to bede na bierzaco 🙂

Wczoraj za nim karol wrocil, doslownie 5 min przed wejsciem do domu maly dawal mi tak czadu ze nie moglam wylezec w tym wyrze.. jak by ojca wyczowal 😜 tak bolal mnie brzuch od tego... a on we wszytskie strony jakies nie stworzone fikolki tam robil przylozylam rece a on po calym brzuchu lotal... masakra... i az Karol sie nie wykapal nie najadl i nie przyszeld spac to tak robil ... spokojnie ponad pol godziny... polozyl teke i przestal... SYNUS TATUSIA JUZ WIDAC... 😜 hehe

Dzis bylam na badaniach na krzywa cukrzycowa... nie wiem po co ale to jest OCHYDA!!! glukoza w proszku rozpuszczona z woda i cytryna... blee tak mi sie odbija po tym... 3 probowki krwi co godzina jedna... przerabane z tymi badaniami.
Maly wierzga jak nie wiem oczywiscie.
A na kontrole i mam nadzieje USG tez ide 13maja 🙂)) na popoludnie to wieczorem powiem co i jak... 😉
Mam nadzieje ze dobrze bo z ta waga ciagle w miejscu, mam takie dziwne cierpniecia nog, tu do gory i kumpela mowila zer mam cos za nisko brzuch... ale slychac innych to dealeko sie zajdzie kazdfy od innego lekarza co innego wie najlepiej jak mi sama lekarka poiwe co i jak 😉

Loli zdjecie mam na naszej klasie ale dodam dla ciebie... 😜
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7f497413eaac60a.html][IMG]http://images38.fotosik.pl/287/b7f497413eaac60am.jpg[/IMG][/URL]
Psinka zajebista 😉)
O pepkach sie nie wypowiadam bo mojego tez juz praktycznie nie ma...

Juz dalej nie pamietam o czym gadalyscie;( ehh jakies kurde zaniki pamieci mi sie robia... tzn skleroza 😜

;*

Anula właśnie! ja też pewnie za tydzień zostane skierowana na te badania pomiaru glukozy...zresztą wszystkie pójdziemy 🙂 hmm ale do jakiegoś czasu myślałam że to jest litr do wypicia i byłam przerażona 🙂 a tu się okazuje ze to szklaneczka! pfii 🙂 i nie wszędzie dają tą cytrynę...
ciekawe ile takie badanie będzie kosztowało bez skierowania...masakra pewnie 🙂
Loli ja mam właśnie domek...z dużego do pokoju dziecka jest troche kawałeczek...więc z moim przypadku to bardzo przydatne...zresztą jeszcze nad tym pomyśle 🙂

No to taka niania elektroniczna jak najbardziej ci sie przyda...
my bedziemy malego miec ze soba, zreszta w mieszkaniu malym to nie trzeba byc daleko zeby nie slyszec dziecka placzu itp.
a zastanawiam sie nad kupienie misia ktore na placz dziecka wlacza sie bicie serca jak u matki ze to niby uspakaja czy cos. nie wiem.

a ta glukoza to w kubek plastikowy troche cieplej wody ci wlewa sypie cale opakowanie potem rozciemczy sie to dolewa zimnej, i pijesz duszkiem to jak te tabletki rozpuszzalne plusz czy cos tylko holernie slodkie. a cytryna to zeby mialo jakis smak.
za mna laska byla prywatnie to placila 40 zl

• Mamusia
Anula88 wow 🤪 duzy masz juz ten brzuszek myslalam ze ja mam wielki ale mnie pobilas napewno wielkoscia, no chyba ze ta bluzeczka ci go tak troszke zwiekszyla ja moze jakos tez sie wam zaniedlugo pokaze 🙂
Kurde dziewczyny ja jak bylam na pierwszej wizycie u lekarza to 4 prubowki mi na raz pobierali to dopiero bylo ostro 😮 a u was co godzine..

• Mamusia
ja tez bym chciala elektroniczna nianie.. widzialam taka fajna ale za 700zl. 😞 ale taka z kamerka i ze mozna ta kamera sterowac z odbiornika ze jak dziecko starsze i sie bawi to widzi sie go i nie trzeba do pokoju wchodzic zeby sie nie rozplakalo albo cos, a jak sie przesunie to mozna kamere tez a nie taka ze nieruchoma, fajne sa tez takie co w nocy widza, ale to juz nie tak koniecznie bo dziecko i tak na poczatku przy nas bedzie no ale tez moglaby taka funkcja byc...

• Mamusia
Dziewczyny normalnie nie można za Wami nadążyć!

Dosik, ja przyznaję bez bicia łyknęłam sobie dwa piwa. W nocy dostałam kolki nerkowej, ból niesamowity. Ale ani ja, ani lekarz nie umieliśmy stwierdzić czy to na pewno od alkoholu. Przezornie więc już nie piję.
Agaa, co do papierosów to ja również paliłam, ale kompletnie mnie już nie ciągnie. Wręcz przeciwnie- przeszkadza mi dym. Mam nadzieję więc, że po porodzie uda mi się wytrwać w tym zdrowym postanowieniu 😉

Ja mam nadzieję poznać płeć już we wtorek, idę na usg 3D.

Dziś jednak, z samego rana przytrafił mi się przykry incydent. Zaspałam do pracy i w pośpiechu wyskoczyłam z łóżka zaplątując się w pościel. Z nerwów nie zauważyłam, że zwichnęłam kostkę i poleciałam tak do pracy. Dawno już tak mnie nie bolało, a wiadomo teraz- dodatkowe obciążenie wcale nie ułatwia sprawy.
Mam tylko nadzieję, że nic się nie stało maleństwu bo zdrowo wygrzmociłam o podłogę..

• Mamusia
to uwazaj na siebie, no a jak masz zwichnieta to idz na L4 i nie bedziesz do pracy sie spieszyc tylko leniuchowac jak wiekszosc nas tu i bedizesz miala duzo czasu zeby czytac wpisy 🙂 bo czasem ich naprawde duzo..ale nie zawsze, nieraz mamy lenia i nie piszemy