Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

a ja juz wiem dlaczego Pawel mial temperature heh wykluly nam sie dwa zabki na dole dwojeczki dzis mi smiglo po oczach biale patrze dotykam a tam zebiska hehehe co za matka ze mnie ze sie nie kaplam ehhhhh 😞no a wysypke ma nadal i jest spurny teraz nie spi lazi po tapczanie i sie kluci 😮No nic znikam do jutra dobranoc 😘

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oo tak noc pod namiotem sam na sam.. iuuulala pozazdroscic 😁

No mam i cale szczescie!
jakos nie wiem nie bylam tez nastawiona na ten roczek ale sie udalo jako tako 🙂
No wlasnie , tak jest w domu za malo miejsca dla wszytskich co bys ie chcialo zaprosic, na powiertzu to z ta pogoda na bakier cos... a w knajpie znowu tyle kasy ze glowa mala...

• Mamusia
hej kochane 🙂
ale sie stesknilam za wami. Nie mam czasu nawet na kibel usiasc hehe
Wczoraj bylam z Kuba u pediatry i okulistki. U pediatry ok, wszystko gra i buczy, wazy 10 kg, po naczyniaku nie ma sladu, nawet nie wiedziala gdzie on byl jak go badala, rozwija sie swietnie, powiedziala ze chwila moment bedzie chodzil, ze prawidlowo wszystko, zrobila mu caly przeglad. ale pozniej u okulistki co ja przezylam. Matko do tej pory mam ciary. Najpierw badala go takim sprzetem dla dzieci z daleka ale nie mogla zlapac prawego oczka-tego co rzekomo ucieka. Wiec mowi ze musi zakropic by zrenice powiekszyc i za 40 min spowrotem mamy przyjsc. Przy zakrapianiu chwile poplakal ale to pikus. Potem kropelki zaczelu dzialac wiec nie widzial zbyt dobrze i sie denerwowal strasznie. Wrocilismy do niej i znow badanie i znow nie mogla uchwuycic prawego oczka wiec mowi ze musi inna maszyna zbadac ale ze trzeba go trzymac bo musi do oka przylozyc. No i nie bylo wyjscia trza bylo na sile. Ten zaczal tak strasznie plakac i sie wyrywac i uspokoic sie nie dal. Tak byl zdenerwowany i sie placzem zanosil ze obrzygal calego Marcina, caly gabinet ze wam mowie. Nie wiem skad tego tyle mial w brzuszku. Oczywiscie kolor kubusiowy bo sie opil soku hehe a jeszcze dalej mial nerwa bo nie widzial.No i ma wade 3+ i 4+ i mamy kupic plastry i codziennie zaklejac jedno oko na pol godziny na zmiane jednego dnia jedno drugiego drugie. Nie wyobrazam sobie tego. I obserwowac czy tak samo patrzy i reaguje, jesli tak to wada sama przejdzie tzn ze to wada dziecieca jeszcze a jak bedzie chcial patrzec na lewe a nie na prawe to okulary bo tzn ze prawe juz nie chce pracowac i wykorzystuje lewe, bo prawe ma wieksza wade. no masakra jestem cala zdenerwowana przez to. Zalamac sie mozna, jak nie urok to sraczka. Dodatkowo wychodza zeby jak trawa po deszczu wiec jest troche marudny. w ciagu dwoch dni wyszly 3 zeby, dwa u gory i jeden na dole wiec mamy cale 6, a teraz wychodza znow dwa na gorze, w ciagu dwoch dni sie przebuja tak powiedziala pediatra.
Nie mam kiedy was nadrobic za co przepraszam, dopiero poczytam jak wroce chyba ze znajde chwile.

DOSIKU SPELNIENIA MARZEN, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, ZADOWOLENIA Z MEZA I KOCHANEGO SYNKA I TEGO CO SOBIE ZYCZYSZ, BY KAZDY DZIEN SPRAWIAL CI RADOSC, BY SZYBKO POJAWIL SIE DRUGI KACPEREK ALBO KACPERKA I WIELE BUZIAKOW OD NAS 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
    P.S. mam nadzieje ze to dzisiaj heheh bo tak mi sie jakos kojarzy 🙃

• Mamusia
helol 🙂
Elus co jest?
Iw jej strasznie u tego okulismy 😮 ze sie dr podjela mu badac takiemu maluszkowi.. ☺️
DOMI WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO POCIECHY Z MEZULKA I SYNECZKA, DUZO ZDROWECZKA MILOSCI PIENIAZKOW SZCZESCIA I SPELNIENIA MARZEN.. WIELE PRZESPANYCH NOCY, USMIECHU NA CO DZIEN 🙂 I WIECEJ AWANSOW W PRACY OD KASY DO SZAWOWEJ: 😘 😘 😘 😘 😘 😘

a u nas spoko... po za tym ze caly czas bez K... wku mnie to na maksa 🤔

• Mamusia
No jest jest jest dziala!!! 😁 😁 😁 😁 😁
Ela zrob np nadziewane, albo twarozkiem albo np farszem jak na golabki tylko juz gotowym, bo to na zimno a przed podaniem podgrzac w piekarniku i do tego sos pomidorowy. Po 50 gr to bym brala i np bym sosy pomidorowego zrobila, obgotujesz miazsz i do sloiczkow, zagotowac i potem masz do pomidorowki, do sosow itd.

• Mamusia
No wreszcie dziala 🤪
bez brzucha to jednak do dupy 😜

Iw to gratuluje kroczkow 🙂
Elus ja z pomidorkow zrobilam baze do sosow na spaghetti dla Marcela i rpzeciery do zupki:0 i na czasie dzis... pomidorowa:P
Ale moze jakies golabki? salatke grecka jako przystawka?

U nas oki.. nawet maly szaleje, Karola znowu nie ma wiec cisza spokuj i porzadek, ja dostalam ciotke i zdycham. taki bol ze masakra 😞
A ogolnie po staremu 🙂

Czesc dziewczynki jak tam co tu tak cicho 😲 😲 😲 😲 😲
  • Elus i jak tam z nowa opiekunka????? Wiesz juz dlaczego tamta sie nie odzywa?????Jak tam Franus???
  • Aniu co tam u Was slychac jak Marcelek ????
  • U nas sie unormowalo zaczal Pawel spac tak jak ma i juz troszke lepiej z usypianiem w tedy to byla masakra 🤢 🤢Dzis ostatni dzien wakacji i jutro ide pierwszy dzien do szkoly heheh czuje sie jak uczen 😉Wiecie co Pawel jest uczulony na herbatke z hippa owocowa z hibiskusa i dzika roza no w szoku zostalam,wczoraj przycielam sobie choinki heh i z jednej mi wyszedl misiu 😜no i chwycilam sie remontu na zewnatrz na schodach farbe zdarlam i tam gdzie tynk odpada troche s kulam i wiecie co tak to trzymalo ze cegly teraz widac 🤢 🤢i musze sie w murarza pobawic ehhhhale co tam dam rade 😎
  • DZIEWCZYNY KIEDY URZADZAMY JAKIES PLOTY NA FORUM BARDZO MI TEGO BRAKUJE!!!!!!?????A normalnie przezywam jak to mysmy chodzily w ciazy i czekalysmy na rozwiazanie szok jak ten czas leci musze sie przyznac ze podczytuje wrzesnioweczki 2011 bom ciekawa bobaskow,wiem nie ladnie robie 😜 😜 😜,no nic narazie znikam 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
    Elus co z ta opiekunka? 🤨
    co zrobilas z klakami?? 🙂

Perelka Ty powinnas zostac bob budowniczy albo maniek zlota raczka czy jeszcze jaki innych fachowiec 😁
    otworzyc w tv koncik PeERELKA REMONTUJE I RADZI 😁
    zdolna jestes nie ma co... ale no jak nie ma chlopa w domu to trzeba sobie jakos radzic znam to 🤔
    A skad obstawiasz ze to to??? ☺️

Gdzie reszta laseczek?

U nas spoko.. maly swiruje caly czas jakzwykle ogarnac go nie idzie,
    Ja wczoraj u tego dentysty znioslam dzielnie.. heh w sumie nic mi nie zrobila takiego bo wszytsko za kase 🤢 takze czad sie zapowiada, ale pierwsze wrazenie ze mila i bardzo delikatnie robi i juz wie ze sie panicznie boje umie mnie uspokoic.
    takze tu ma duuuuzy plus i co mnie zmotywowala zeby do niej chodzic.

No a tak to po staremu, ciagle sami, lazimy to tu to tam, dzis do banku musze wejsc i do urzedu skarbowego bo dane musze pozmieniac.

bede wieczorkiem tzn postram sie byc 🙂 ok 20-21??? widzimy sie tu?? 🙂

• Mamusia
    Też postaram się być ok.20-21. Ale nie obiecuję.
    Opiekunka się odnalazła. Więc już ok. Tamta mi jakoś nie pasiła nowa. Taki brudas. Na jazdę idę dopiero w piątek. Dzisiaj byłam na polowaniu w lumpie. A włoski to jak ładnie wypiorę i ułożę to zrobie zdjęcie i pokaże 😘 Ale am tak, że tył do ramion a przód dłuższy trochę. Sprawy z czynszem prawie załatwione. Dzisiaj w miarę fajna pogoda to chcę posprzątać , zjeść i na długi spacer po parku iść z Luną. I siostrzenica Krystiana z nami i swoim psem pójdzie to może porobi mi jakieś fotki.
    A tak to wiecie....W niedzielę roczek to już tak okna myję i trochę sprzątam. Kupiłam na poczcie fajną książeczkę za 1,99zł z przepisami na różne dania z kurczaka. I wiecie co niektóre są tak proste i pysznie wyglądają a człowiek sam na to nie wpadnie. Tak czy siak....Mam dobry humor 🙂 I Franio jakiś rozkoszny ostatnio,. Ciągle się śmieje słodziak i gada po swojemu te psiuuu tiuuuu 😜

• Mamusia
    Dobry 🙂
    My juz od wczoraj znow u moich rodzicow jestesmy.
    Dzis bylam u fryzjera wiec i farbowanko i obcinanko. Wreszcie pozbylam sie czarnego i teraz brazik z refleksami rudzi po jednej str no i krotko sie obcielam. I cala zadowolona chociaz...
    Ale to jak bede w domu to cykne zdj i wam pokaze bo teraz nie mam jak 🙂
    Ela chyba nie damy rady do ciebie zawitac chyba ze moze jutro sie jeszcze cos wykluje.
    Dzis jeszcze musze isc do mojej chrzesnicy w odwiedziny tym bardziej ze na komuni nie bylam. Wiem, wiem co myslicie ale u mnie jest inne podejscie co do chrzestnych i moja kuzynka o tym wie. Poza tym wolalam jej wioecej pzelac niz placic ta kase za bilety. A zreszta...
    Ide na obiadek. Ale mam fajnie teraz, obiadek podstawiony pod nos, Kubusiem sie mama moja ciagle zajmuje, normlanie zyc nie umierac heheheh
    No i wyszlo nam juz 7 zebow. Masakra 3 w ciagu jednego dnia!
    Bede jak wroce,
    buzka 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘