Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

załuję że fotki tego ciasta nie zrobiłam... 🙂 i żaluję że zjadłam, bo jak Wam o tym napisałam, to jakoś tak niedobrze mi się zrobiło 🙂 🙂 🙂 powinna chociaż kobiecie w ciąży nałożyć ciasta 'niespadniętego' 😁
Eluś a czego Ci nie powie? tej płci?? ja chyba bym nie wytrzymała i poszłą do najtańszego gina w mieście i zrobiła usg 😁

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wspolczuje wam kobitki z tym placeniem :/ masakra pod koniec cizy to mozecie nawet co tydzien chodzic wjec sie nawet na to mozecie nastawic ;/ nie wiem czemu tak duzo placicie hmm wiem ze moja ciocia tez chodzila prywatnie i placila 50zl za wizyte ;/
Dobrze ze ja nie musze placic bo chyba bym zbankrutowala ;/
Ania87 no przyglaskalam ale pewnie od bluzki sie znow podniosa 😁 i z takim buszykiem wyskocze 😁
Agaa to ty to masz jakis pancerz czy co? ja na 2-3 dni po goleniu mam masakrycznie 😁
Chyba wlasnie tez musze sobie kupic ten do bikini co sioperka mowila albo eluska nie pamietam ktora :P

Aguś chodziło mi o to, że ona mi nigdy nie mówi pulsu jak bada dzidziusia. A płec? Hmm.. No myslalam o tym, żeby pojsc i zrobic ale w sumie jak chce zrobic maluch niespodzianke?? 🙂

• Mamusia
Loli powiem Ci, że jak myślę o moim dziecku i myślę Franciszek to jakoś mi to do siebie nie pasuje 🥴 Żadne imie mi się nie podoba! A to ,które mi się spodoba to już w najbliższej rodzinie ktoś ma. Ja serduszka na początku słuchałam. Przy USG. A teraz to już dawno nie miałam USG. Tylko gadka szmatka, ważenie, ciśnienie i samolocik 😜 Może przy następnej wizycie zrobi. A łążę już co trzy tygodnie. I za jedną wizytę zwykłą z samolotem płacę 60zł. No i nie pochwaliłam się...Skierowanie na glukozke dostałam 🤨

Eluś podziwiam, ja jestem bardzo ciekawska i już wtedy nie umiałam wytrzymać 🙂 więc podziwiam, jeśli tak dotrwasz do porodu 🙂
ale w sumie jak nie wiedziałam co będę miała to kupowałam różne kolory rzeczy, a teraz...cholera tylko różowe 😜 chyba się powoli przekonuje do różu? 😁 😁 oo nie 😁

Albo ja sie dziwnie wyrażam alebo Wy macie problemy ze zrozumieniem mnie 😁 Ja słysze serduszko tylko jej tam wyskakuje puls tzn. ilość bić serduszka i mi nie mówi o to mi chodziło 🙂

Elu? każda z nas dostaje takie skierowanie...to jest obowiązkowe do wpisania w kartę ciąży 🙂 dwa dni przed badaniem proponuję nie jeść słodyczy, nie pić napojów i nie jeść ryb, bo [podobno też słodkie 🙂

• Mamusia
Elu u mojego w rodzinie moj ma najblizsza kuzynke Aleksandre i tez wsumie o tym myslalam ze glupio dac ale z drugiej strony sobie pomyslalam ze jak mi sie podoba to imie to dlaczego mam rezygnowac z niego ze ona ma tak na imie, jeszcze jest w moim wieku i sie bardzo dobrze z nia znam 🙂 wjec sobie pomyslalam ze jak bym miala tak rezgynowac z kazdego imienia bo ktos w rodzinie ma to nie wiem bezimienia by zostala :d hehe
Dobra laski ja lece do lekarza bo mam na 10 buziaki odezwe sie jakos do was puzniej :*

Loli koniecznie napisz co tam u Oli słychać 🙂
Eluśka no coś Ty 🙂 nie było to takie złe 😜 ja też sie spodziewałam niewiadomo jakich mdłości i jak wypiłam to tej pielęgniarce mówie, że to wcale nie było takie tragiczne, a ona na to że tzn że lubię i bardzo toleruje słodycze 🙂 hmm no Ameryki to ona nie odkryła 😁 na pierwszy rzut oka to widać 😁

No na początku to źle nie było bo ja tez słodkie bardzo lubie 😜 😜 Ale jak wyszlam to ooo matko... Od razu siadłam sobie i musiałam wytrzymywac bo mało co a by oddała wszysciutko ;/

• Mamusia
hej dziewczyny dziś jednak jest lepszy dzień od poprzednich dwóch....mój w końcu przemówił wczoraj ludzkim głosem na tyle ,że uwierzyłam ,ze zrozumiał o co mi chodzi..obiecał poprawę, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce 😜 jednak to moje uparte milczenie przez półtora dnia dało efekty i w końcu coś do niego dotarło.
Co do słuchania tętna to ja miałam też tylko dwa razu....na usg i na normalnej wizycie aż mi raz łezka poleciała z wrażenia 😁 😁 niesamowite uczucie......Loli co do pieluszek to ja też jeszcze nie mam..tak jak pisała Agaa czekam na jakąś promocję....zdążymy kupić nie ma co się martwić.....ja muszę przebrnąć przez te wesela kuzynek i potem nadrobię zakupy 🙂
co do badania glukozy to ja tak samo jak Eluska..........makabra!! 🤢 🤢 🤢 buuterfly weź ze sobą kawałek cytryny.......łatwiej ci będzie ja nie wzięłam i żałowałam przez cały dzień po badaniu 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Moja mama nie miała tego badania 🙂 I w ogóle po co je robić skoro nie ma się żadnych objawów...Głupie to. A ile płaciłyście za to badanie? Ja znowu ponad stówke wybule za wyniki....Masakra. 100zł wyniki+100zł tabletki+120zł lekarz...O paliwie i dojazdach już nie mówię 😮 A co do imion to skoro szwagra syn ma tak na imię to ja już raczej tak nie dam. Gdyby to była jakaś tam kuzynka czy ktoś z dalszej rodziny to ok. Ale to są ludzie z którymi często się kontaktujemy i w ogóle....Najgorsze jest to, że myślę sobie dam Wojtuś...Za chwilę Wojtek już mi się nie podoba. Później dam Dominik....Ale też zaraz mi brzydnie. Podobał mi się Marcel i Kacper, ale mojemu się nie widzi...A jak on walnie jakąś propozycją to trzymajcie mnie bo padne.

Elu ja myślę że jak się mały urodzi i spojrzycie na niego to od razu będziecie wiedzieć że to np.
Bartuś 🙂
ojj...ja nie pamiętam ile płaciłam za glukozę?! ale np. u mnie cytryny nie można...nie straszcie Eli! to badanie serio nie jest takie złe 🙂

sioperka identycznie mam! może z dwa razy poczułam ją powyżej pępka...też oto muszę zapytać gina.
i w ogóle czasem jak kopnie to ją czuję...przy pośladkach na dole 🙂 🙂 🙂 bardzo dziwne odczucie!!