Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

oj Eluś, to późno ten obiadek jesz...ja już prawie po kolacji jestem 🙂

dziewczyny, czy orientuje się któraś z Was w takim przypadku:
jest dziewczyna w ciąży, ma grupe krwi np. 0 Rh- (minus), ojciec (plus). występuje konflikt serologiczny. czy w takim przypadku dziewczyna ma badania prenatalne za darmo??

mam koleżankę w takiej sytuacji i dzisiaj mi powiedziała, że nie....a znowu u innego źródła wiem, że właśnie z tego powodu te badania były za darmo...

od czego to zależy w końcu??

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej laski witam ponownie.....ale miałyście temat o porodach i znieczuleniach ja powiem wam szczerze ,że jeszcze nad tym aż tak nie myślę...laurana super brzusio....eluska co do materacyka to też kupiłam tak jak laurana kokos-pianka-gryka firmy zdrowy sen za 77zł co do pościelki to też już mam cały zestaw z baldachimem i wszystkim kupiłam go u nas w dziecięcym za około 200zł,oprócz tego mam jeszcze jeden zestaw pościeli ale już zwykły bez tych wszystkich bajerów ,ale szczerze mówiąc chce kupić jeszcze jeden taki full wypas z pierdołkami na zmianę ,ale to później......Agaa co do badań wynikających z konfliktu krwi to nic nie wiem........
byłam dziś u lekarza i okazało się ,że od początku ciąży przytyłam 4,5 kilo więc nie jest źle i lekarz jest ze mnie zadowolony,ale szczerze to myślałam ,że będzie sporo kilo więcej...oprócz tego dostałam skierowanie na badanie moczu,morfologię ,TSH i Hbs i muszę iść do ogólnego lekarza ,bo coś mam tętno za wysokie....ja myślę,ze było to powodowane ciepłotą n dworze i drogą jaką przeszłam ,ale też stresem przed samolotem....i dlatego zawsze mam u niego takie ciśnienie....ale co mam mu powiedzieć ,że to on tak na mnie działa stresująco..he he pójdę do ogólnego lekarza i tyle pewnie i tak nic mi nie znajdzie... 😉
z maleńką wszystko dobrze tętno ma prawidłowe,więc jest ok bo tym ciśnieniem to się nie martwię bo wiem ,ze to ze stresu a nie z jakiś tam dolegliwości he he 😁 😁 😁 😁

sioperka zabiję Cię za te głupie gadanie o spasionej krowie czy innym zwierzęciu do którego się porównałaś!! 🤪 4,5kg???? co to jest! 🙂 a idź Ty 😜
jak napisałaś o tym samolocie to myślałam że gdzieś serio lecisz ;D a potem olśnienie 🙂 🙂
kurde ja mam dzisiaj dyżur na tym forum...cały dzień przed kompem niemal...cóż...uzależnienie 🙂

sioperka a mała ile już waży? 🙂

hehe no widzisz sioperka tak samolot działa na Ciebie 😁 Jezeli chodzi o tętno to ja mam z tym problem bo mam strasznie wysokie (ciągle kolo 100 ) ale jak przychodzi do badan czy cos to lekarz stwierdza, że ja sie denerwuje i stresuje i dlatego mam takie wysokie... Kilka razy juz mialam robione badania i za kazdym razem to samo.. eh ci lekarze.. Ja jestem dzisiaj cos strasznie zmeczona wiec pewnie wczesnie bede uciekac spac. Sioperka dobrze, że z maluszkiem wszystko ok i strasznie ało prztyłaś nie to co ja 🤨

• Mamusia
he he he Aga ja się czuję jak tłuste prosie to nic ,że waga tego nie potwierdza ,bo i tak tak wyglądam......nie powiedział mi ile mała waży na usg 22 lipca się dowiem jaka jest już moja księżniczka duża......ale na początku ciąży muszę się przyznać ,ze schudłam 2 kilo od 7 do 12 tc ,ale potem to nadrobiłam więc licząc też to co nadrobiłam po schudnięciu to będzie łącznie 6,5 kilo z tym co normalnie przybrałam..... 😜 😜

Elusia a Ty miałaś się właśnie zmierzyć i zważyć? masz więcej od nas? 🙂 wąąątpie 🙂
wczoraj, żeby rozróżnić Ciebie i buuterfly to jak rozmawiałyśmy z Anulą to na Ciebie mówimy 'mała Ela" 🙂

• Mamusia
Cześć piękne z gratisami w środku 😜
Ja dzis jak wrocilam z pogrzebu to nawet mi sie nie chcialo pisac, padlam z tego upalu i oko przymknelam.
A widze ze poruszylyscie temat porodu i znieczulen. Jesli chodzi o porod kleszczowy to mi jedna polozna znajoma powiedziala ze w Polsce sie juz tego nie stosuje bo jest zakazane, w Anglii jak moja siostra rodzila to jej wlasnie kleszczowy zrobili to malutkiej przez rok na glowce rany nie chcialy sie zagoic.
Natomiast co do kładzenia sie na brzuchu lekarza i "wyciskanie" w ten sposob dziecka to nigdy sobie na to nie pozwole!!! U mnie w miescie rodzinnym byl przypadek straszny, ale nie bede wam dokladnie opisywac bo koszmar jakis. Ostatecznie mąż został wdowcem z noworodkiem.
I tak zle i tak niedobrze. 🤢
Sioperka to strasznie mało przytyłaś!!!! Chudzielce jedne no!
Agaa jak dobrze pamietam to ty mialas 10? Mi tez juz prawie tyle dochodzi. Ach... Bedzie roboty po porodzie... 😮

Eluśka! kreche masz u mnie 😜 ja tu czekam z niecierpliwością, a Ty się migasz 😁

Iw tak, to ja 🤪 ale na razie waga stoi....pewnie po sobotnim weselu znowu podskoczy...a zrobiłam przed chwilą kapustę z pieczarkami i cebulką z koperkiem ( mniam!! ) i będę zaraz zajadać 🙂 pewnie później umrę na bóle jelit 🙂 ale to później....
a co do tycia, to mam nadzieję że teraz to już tylko brzuch będzie rósł...bo mi w nogi poszło bardzo!! kurna!

kurde, żaluję że nie wzięłam takiej ulotki od mojego gina, tam dokładnie pisało ile co waży w brzuchu przyszłej mamy 🙂 także nawet chyba do 6kg może cały brzuszek z zawartością ważyć! ( wody,łożysko,macica,bobo ). Ale to chyba w ostatnim m-cu 😁