Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurde no Agaa bo wy wszystkie mowilyscie ze macie rozstepy, wjec i ja dolacza do tego grona jak narazie to nie widac zbytnio bo sa one koloru bialego ale tak niepozornie sie swieca 😞 Bleee

Elus, nie nie byłam z nim u tego weterynarza czy cos lepiej hmm sama nie wiem postanowilam mu zrobic sama rehabilitacje na ta raczke i plywa sobie co 2 dzien w wannie cos tam mu lepiej idzie 🙂 oby bylo wszystko ok, ale tak szczerze to te gadzinki czesto choruja i konczy sie to nie zbyt dobrze.

Agus ohhh dziekuje ci za tego oklasunia 😁 ja dzis ci tez dalam jednego 😁 ale ta 60-tkę zapamietam napewno LOVEEEEE 😘 😘

A co do prania jeszcze, to wsumie Elu masz racje gdybym miala termin na polowe wrzesnia to tez bym wsumie jeszcze nie panikowala ale ja i Anulka to juz tuz tuz naprawde!!

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Elu nie jedź, po co? nie masz obowiązku!
coś mi o tym wiadomo, dzisiaj byłam u kolegi w domu, mieszka z mamą, siostra, siostrzeńcem...i psem! burdel na kólkach 🙂 i chyba odkurzacz im się popsuł 🙂

• Mamusia
Dosik bywa ciężko czasami. Zwłaszcza jak mojej rodzinie znowu jakieś patologiczne trzaski się załączają...Ja jestem przyzwyczajona, że zawsze sama sobie wszystko załatwiałam. I w sumie lubię tak...Robię wsio po swojemu i nikt mi się nie wcina ze swoimi przebłyskami geniuszu. Ale też fajnie mieć czasami oparcie w drugiej osobie i kogoś kto się zajmie nami. Myślę o tym w ten sposób, że jestem wdzięczna, że mamy to szczęście, że on mógł tam jechać i zarobić na te długi i pilne potrzeby typu centralne. Inni ludzie latami muszą klepać biedę .lub żyć na kredytach. Poza tym...Jeszcze tylko 16 dni 🙂 Chociaż mój to już taki nabuzowany chodzi i mi marudzi, że ma już dość i że już taki niecierpliwy jest 😜

Dosik ja mam co wizytę USG, więc na pewno za tydzień w czwartek...zobaczymy ile moja kluska waży 🙂
a czemu pytasz? 🙂

Laurana za buraczkami też nie przepadam...no chyba że takie ze słoika albo ćwikła 🙂 no ale sama widzisz jak było w Twoim przypadku że próbowałaś na samych pomidorach na skurcze łydek, a i tak trzeba było brać tabsy...

TABLETKOM WSZELAKIM MÓWIĘ STANOWCZE NIEEE 🙂

• Mamusia
Wiem Aguś. Ale tam będzie cała rodzina i dlatego ona zapytała. Miło z jej strony 🙂 Loli to pewnie złamanej nie ma łapki. Bo tak by cierpiał przy pływaniu. Żeby mu tylko taki wysiłek tej łapki nie zaszkodził.
Całą noc się co chwilę budziłam bo w okół same pola i teraz piękny okres żniw 🙂 A że w okolicy ostatnim czasem zatrzęsienie dzików to ganiały takie wypłoszone dookoła domu, a te moje kudłate dziady szczekały i wyły mi całą noc. Dopiero nad ranem chwila spokoju , a tu o 6.13 pobudka!!! Taki koleś przyjechał w sprawie do ojca i wszystkich obudził 😮

Ważne że sobie radzisz Elu 🙂
No ja sie nie dziwie że on nieceirpliwy i nabuzowany 😁 kto by nie był 😁
Jak się posioperzycie po jego powrocie to łooo 😁 😁
Ja jakoś rażniej sie czuje mając mojego przy sobie mimo iż czasem mam go po dziurki w nosie to nie chciała bym by ten bąbel mi wyjechał 🙂
Ale w tym masz racje miał okazje zarobić spłacic co tzreba i by teraz jakos godnie życ to jest ważne 🙂

Mhymm Ty masz na każdej wizycie szczęściara 😁
ja teraz sobie ide prywatnie bo jak wspominałam jakis czas temu mój lekarz idzie na urlop od sierpnia ;/
a ten od USG to też taki fajny lekarz znają się nawetz tym moim lekarzem 😁
Chce juz wiedzieć ile mÓj Kacperek waży 😁

wow wyczytałam w necie, że z powodu tego wysokiego poziomu białka ( ja nie mam wysokiego ) to czasem konieczne jest wywołanie wcześniej porodu! jedna babka gdzieś tam pisała że w 30tc jej wywoływali.
byle do czwartku....ech

Pójde albo 10 sierpnia albo 12 Agula 😉
Mam coś dla was ale ciii podkradłam sierpniówką 😁

http://www.mamazone.pl/tv/film,4892,38-tydzien-ciazy-36-tydzien-od-zaplodnienia.aspx

• Mamusia
Agus, ale Ty nie masz wysokiego 🙂 bialko moze byc objawem zatrucia ciazowego, w przypadku bardzo wysokiego, dodatkowo plus wysokie cisnienie moze wywolac rzucawke, ktora jest grozna i dla Ciebie i dla Dziecka, ale spokojnie, Twoj poziom wykracza ledwo ponad fizjologiczny, wiec nie masz sie czym przejmowac 🙂

Agaa nie martw się i nie nakręcaj negatywnie 😉 z tego co piszesz to wcale nie masz takich strasznych wyników, ja też mam hemoglobinę gdzieś koło 10, ale ile dokładnie to nie pamiętam,
któraś pytała ale nie pamiętam chyba Dosik w przypadku urodzenia dziecka mąż ma 2 dnia opieki nad matką i dzieckiem a dodatkowo od tego roku ma swój urlop taciezyński tydzień wolnego może wybrać do końca ukończenia przez dziecko roku ( od 01.01.2011 będzie 2 tygodnie więc mój gad się zastanawia ze weźmie po moim porodzie tydzień wypoczynkowego a po nowym roku juz sobie wybierze 2 tygodnie :lol 🙂

dziękuję Martuś 🙂:* już też poczytałam o tym, ale każdy odchył od normy troszkę stresuje, tymbardziej że to dziwne, ale zaraz po odebraniu wyników rozbolał mnie dół brzucha... 🙂

Dosik a filmik fajny 🙂 tylko jakieś duże te dziecko...albo te narządy mamy takie małe 🙂 🙂

już się Kasiu nie stresuje 🙂 jednak każdy odbiór wyników to dla mnie jakiś tam stres...

eee no to super z tym tacierzyńskim 🙂 pewnie niech zrobi tak jak napsiałaś 🙂 znacznie korzystniej!

• Mamusia
Tutaj jest tylko 1 tydzien wolnego dla Tatusiow ale zawsze to cos 😉

Pranie sobie juz wisi , tak bialo rózowo lekko 😁 slicznie pachnie mi az w pokoju tym proszkiem 😉
Jutro pewnie male prasowanko i nastepne pranko.
Eh moj idzie na weekend do pracy tzw tylko wsumie sobota, wjec niedziele spedzimy razem.
Ale od przyszlego tygodnia bedzie pracowal we 2 pracach 😞 jedna od 7:30 do 16:30 a nastepna od 17:00 do 24:00 wjec pewnie nawet i o 1 w nocy bedzie wracal.
Ehhh masakra jakas 😞 no ale prubujemy cos uzbierac pieniazkow moze nam sie jakos uda w szybkim czasie uzbierac na wlasne mieszkanko tzw ten cholerny depozyc, bo ja dostalam wzrot macierzynskiego z ostatnich 2-3miesiecy.
Wsumie to nie chce narazie nic pisac, ani zapeszac bo nie wiadomo jak to dalej bedzie 😞 troszke sie martwie 😞

prawda? 🙂 zwłaszcza ze w tym roku nie było szans na jakikolwiek urlop więc trzeba wypoczynkowy wykorzystać aktywnie na opiekę nad żonką i niunią 😎

agaa do mnie zawsze lekarz dzwoni jak sa zle winiki i pierwsze pytanie to czy czuje ruchy dziecka ?
jesli tak to dobrze jest i mam sie nie martwic i pogadamy na wizycie. 🙂

Asiu ja robię badania kompletnie gdzie indziej, mój lekarz prowadzi prywatny gabinet i nawet sprzętu do KTG tam nie ma...
a nawet do niego nie mogę zadzwonić, bo jest na urlopie. wytrzymam jeszcze tydzień, bo ruchy dzidzi czuję tak jak codziennie, ona i tak zaczyna harce dopiero koło 21 🙂

moje pranko nr 1 pt: różowo mi 🙂 właśnie się pierze 🙂 szczerze to jak głupia myślałam że w dwóch praniach samych ciuszków to się zamknie! a tu chyba z 4 albo 5 będę musiała zrobić 😁
ale miałyście racje...radość niesamowita 🙂 🙂