Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
widze ze laurana sie pojawiła to zapytam jeszcze o moje wyniki 🙂 krew ok ale w moczu bakterie liczne a przy leukocytach jest + tam gdzie pisze analiza moczu a pod spodem mam analiza mikroskopowa- osad moczu i tam przy leukocytach pisze 5- 8 w polu widzenia (0-4 w.p.w.) jeszcze inne rzeczy piszą ale nie wiem czy to ważne np erytrocyty świeże 1-3 w polu widzenia. ale bylam z tym u lekarza i nic nie mowil :/ tylko pytal czy mnie nie boli jak sikam

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a tak wogole to mialam sprzatac w domu ale sie zmeczylam po 1 pokoju, zaraz sie odstroje wymaluje i jade sie z kolezanka spotkac, porzucam dziś diete i wogóle mam wolne! wkurzylam sie bo mi sie zrobily okropne rozstepy na brzuchu! i co dzien wiecej jest. ide sobie humor jakos poprawic

• Mamusia
skoro lekarz powiedzial ze ok to znaczy ze tak jest 🙂 ogolnie w czasie ciazy leukocyty wzrastaja, z wynikoow jakie piszesz moze byc ze masz lekki stan zapalany, ale nic groźnego 🙂 ale moze byc to tez po prostu spowodowane ciaza 🙂 i to samo copisalam Adze, jak najwiecej pic wody niegazowanej, zeby przeplukiwac nerki 🙂

• Mamusia
70 stron 😮 Nie dałam rady wszystkiego przeczytać.
Więc tak...Wózka ja też nie mam i z praniem czekam na Lolinkę 😜 Iwwwa mój wraca 15 sierpnia więc prawie to samo co Twój z tym, że my już trzy miesiące się nie widzimy 🤢 Co do samopoczucia to czuję, że poród będzie słodki...Mam bóle krzyżowe 😮 I to już jest masakra...Mały uciska mi nerwy, drętwieją mi uda i czuję takie kłucia w...tyłku 😮 Jak by mi ktoś szyszkę zapakował 🤪Pościel do wózeczka też mam bo nie jest droga, a na pewno się przyda. I co rano strasznie boli mnie brzuch 🤨 Muszę się wysikać, połazić i baaardzo powoli zwlekać się z łóżka. Najgorzej to w nocy boli jak wstaje.
Moje myszonki kochane łamały sobie główki gdzie jestem ☺️ 😘 😘 😘

Hey Dziewczny !! 🙂
Wkońcu jest net rajciu 🤔 od rana nie miałam anie kablówki, ani neta ;/ ;/
myślałam że zwariuje z nudów ;D
wysprzątałam już cały domek i teraz będe nadrabiać co tu nabazgrałyście od rana 😁
Wieciee co dzis mój malutki jak leżałam na boku tak wypchnoł rączke że czuć było ją 😁 😁 😁
Jeszcze rano na dzień dobry moja teściowaa mnie wkurzyłą 😠 chce mi gadać co ja mam robić no myślałam ze ją wyprosze ;/ 😠

• Mamusia
Elu ja własnie przed chwilka wrzucilam pierwsze pranie, bo rozmawialam z moim ze puzniej to moze byc zeczywiscie zapuzno, ja juz czasem jestem w takim stanie ze z lozka sie nie podniose 😞 wjec kochana jak tylko masz mozliwosc to tez powoli sobie rób.
Ja niestety bede musiala poprasowac i popakowac to do pudelek, bo jak puzniej mi przyjdzie sie przeprowadzic i prania prasowania uzadzania yyyy nie wiem czy bym wyrobila 😞

SUPER ZE JESTES 😘 😘

Lece szybko zrobic zupke 🙂

hmm no to czyli nie jest tak ze mną źle, bo tej hemoglobiny mam 10,9 ( a norma tu pisze, ale pewnie dla 'normalnego' człowieka od 12 ), gorszy ten hematokryt bo 33,5% a ma być od 37.
ech ale ja niecierpię tabletek eloite 😞 i nie chce brać jeśli to będzie możliwe! ja nawet tych antybaby nie stosowałam po śłubie do zajścia 1,5roku 🙂 także mam nadzieje że mi powie że to norma w ciąży że wsyzstko się pogarsza... nie przejęłabym się w ogóle ale na dole jest ta notka z prośba o konsultację i to mnie martwi.
co do moczu to Loli to zależy co zjemy, mój czasem to masakra jest ciemnopomarańczowy 🙂 feee 🙂
jeszcze mam obecne białko 0,3...obowiązkowo bakterie pojedyncze w polu widzenia i leukocyty też standard 2-5...
białko to nowość...

bobas to czekam na Twoje wyniki, daj znać jakie masz.

to patrzcie co za palant z tego mojego gina! karze odstawić witaminy a tu takie wyniki wychodzą...z tym że ja ich nie odstawiłam, a mimo to takie wyniki gorsze mam...i malutkie zmartwienie też 🙂

Loli wariacie, cieszyć się z rozstępów? 😁 😁 oszalałaś 😁

Lolinku co do chrapania to fakt faktem pospałam sobie do 10 😁
Agunia wyniki morfologi też miałam teraz słabe dlatego musze brać to żelazo 2 razy dzienie więc
spokojnie, pod koniec ciąży chyba tak się pogarszają te wyniki.
Buuterfly wkoncu jesteś 😁 myśmy tu juz teskniły 😁
A co do rozstępów to nawet mi nie mówcie bo się przerażam patrząc na mój brzuch przed lustrem 😞 ;/ jak ja je mam zlikfidować 😞

o Elutek mój nareszcie wpadł 🙂 dobrze że jesteś! w trochę gorszym stanie...ale i tak się cieszymy 🙂 no tak, ja tez się gorzej dzisiaj czuję...więc pewnei pokolei każdą z nas to dopadnie...więc pieprzę to i pranie wrzucam już dzisiaj...gdzie ja tam potem z bólami krzyża i innych części ciała będę to rozwieszać i prasować??

Brzuszkii mamy pyt do was 😉
czy orientujecie się czy np u waszych meżów w pracy jest takie coś jak po urodzeniu dziecka kilka dni wolnego na opieke nad żoną i dzieckiem ?? ;>
Bo znajoma mi mówila ze takie cos jest a ja w sumie pierwsze słysze 🤨

• Mamusia
o wyniki z krwi nie takie złe, pij sok z buraczkow, jesz wolowinke, zaraz Ci podksoczą 🙂 za to nie wiem czy Ci nie da czeos na zbicie tego białka,bo go tam w ogole nie powinno byc:/ tym bardziej ze z tego co pamietam to mialas obrzeki. Qrcze, nie pamietam jakie byly normy tego bialka, ale to raczej trza bedzie zbic

Laurana ja nie jem mięsa w ogóle 😞
a to czemuś szkodzi jak jest białko w moczu? co to może powodować? obrzęk miałam dwa dni góra i to przy tych największych upałach...

A słyszałyscie wczoraj w tv że chcą wycofać becikowe ?! 🥴
Napewno nie stanie się to tak szybko wiec sadze ze sie jeszcze załapiemy ale ogólnie mają je wycofać ;/

• Mamusia
Chop Adze nie daje to na Lolinkę się napala 😜 A właśnie Loliczku byliście z gadzinką waszą u weta? Lepiej jej już? Z tym praniem to ja i tak poczekam...Teraz u rodziców jestem i co wypiorę i znów do wora żeby kisło? To bez sensu...Ty to rozumiem, ale ja dopiero na połowę września się mam rozkraczyć więc zdążę jak mój wróci poprać. Co do jego powrotu to dzis np wraca jego brat na dwa tyg. I Krystian został bez kompa. Ale jakoś damy radę...Myśleliśmy o jego wcześniejszym powrocie, ale nie wystarczyło by nam kasy 🤨 Chore to...Tyle czasu i wciąż mało na te konieczne wydatki. Naklejkę koleś dosłał mi czyściutką 😉 Więc się ucieszyłam, że taki uczciwy. Siosterka ma dziś imieninki i obżarłam się ciasta aż mi niedobrze pazerniakowi ☺️

Elkaa no cos w tym jest że Agaa takie lov teraz do naszej Lolinki 😁
Aga przyznaj się 😁
Eluś ja Cię szczerze podziwiam że Ty tyle bez swojego ja Ci powiem zgłupiała bym gdyby wszystko było na mojej głowie, wprawdzie wiekszość rzeczy i tak jest ale zawsze on jest i do czegoś się go tam zmusi :P

• Mamusia
A no i w sobotę teściowie mają 40stą rocznicę ślubu 😮 Pytała się czy pojadę z nimi do ich rodziny aż pod Poznań. Ale co ja bym tam robiła? Wszyscy będą pić, bawić się i sami starsi sporo ode mnie. No i nocować tam będą...To gdzie ja tam w ciąży się będę pchała żeby po nocach siedzieć i się męczyć u obcych ludzi, którzy tak na marginesie zbytnią czystością w domu nie grzeszą 🤢

Domi musiałam się do którejś przyczepić 😁 a że Loli od początku mi w oko wpadła, to już tak zostanie 😁 hehe

czytałam teraz o tym białku i piszą że to nic groźnego jeśli nie skoczy do góry. a czym się zbija takie białko? tam piszą żeby dużo pić, a ten debil gin kazał mi pić mniej!!
aaa i jeszcze krwinki czerwone mam poniżej normy dla 'normalnych', więc cholera może to i jakaś anemia będzie i na koniec ciąży jeszcze będę zmuszona wpieprzać mięso 😜