Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
u nas nawet nie ma mozliwosci zniczulenie dooponowego, jest tylko Dolargan, chyba tak sie to pisze, niby wiem, ze nie moze nas bolec bardziej niz bysmy to wytrzymaly... ale ja mam niski prog bolu (na pewnou dentysty) i chyba wolalabym miec swiadomosc ze w razie czego mam taka mozliwosc...

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no właśnie Laurana tez tak chciałabym, ja mam raczej wyższy próg bólu - tak mi sie wydaje, ale ja jestem skłonna do rozżalania sie trochę zwłaszcza teraz w ciazy ☺️ w niedziele spadła mi półka z biurka na palec u nogi i normalnie popłakałam się jak małe dziecko ☺️

• Mamusia
Ja właśnie nie uważam, że ,,chojrakuje,,... Poprostu nie czuję w sobie tego strachu. W ogóle nie czuję, że to już niedługo i może dlatego. Całą moją uwagę skupia teraz powrót szczęśliwy Krystiana do domu i te remonty na ostatnią chwilę. Tyle jeszcze do zrobienia a tak mało czasu. Ale damy radę jakoś.

• Mamusia
Qrka ja przed ciążą z uśmiechem latałam do dentysty, bez znieczulenia wszystko robiłam. Dostawałam kilkanaście zastrzyków B12 domięśniowo i mnie to jakoś nie bolało. A teraz mam identycznie...A pobieranie krwi tak mnie bolało 😞 Chyba przez to, że tyle miesięcy się tak oszczędzam i w ogóle to się taki mięczak na ból zrobiłam. Ostatnio dentystka mi lekko zachaczyła tym swoim badziewiem o dziąsło i mnie to tak bolało, że cały dzień struta chodziłam.

• Mamusia
Loli ja tez czuje to pieczenie uszu 😜 ahhaha
ogorki pokrojone teraz 6 h musze czekac az sie w solance wykapia 😜 hihih

No a co do porodu itp... kurde hmmm te bole co sa teraz chyba jakos mnie oswajaja i boje sie mniej bolu, ale boje sie ze nikogo przy mnie nie bedzie 😞 ze Karol bedzie gdzies w trasie i nawet malego nie zobaczy w 1 dzien 😞 i chyba moja matke wezme... bo nie chcem byc sama... a lepsze to niz nic.
Tego zamieszania sie boje i ze nie bede wiedziala o co chodzi jak beda do mnie gadac, i zeby maly sie nie meczyl.
A jak juz sie urodzi ze czegos nie bede wiedziala i zrobie mu krzywde 😞

• Mamusia
Heheh obgaduja nas tam pewnie tyle ile wlezie normalnie 😁

Ania krzywde maluszkowi napewno nie zrobisz nic sie nie martw :*

I ty mowisz ze nie bedziesz rozumiala co oni do ciebie beda mowili ?
To pomysl co ja dopiero bede miała? nie dosc ze pewnie bede na maxa wykonczona to beda sobie mogli do mnie gadac po tym angielsu, nie rozumiem zbytnio duzo jeszcze w takim stanie to tymbardziej, a moj pewnie sam bedzie tez lekko nakrecony wjec ja nie wiem nie wyobrazam sobie tego kochana 😞

Ehh was te krocza juz bola a mnie nie 😞

• Mamusia
Aniu, jest taka fajna prawda, że jeśli nie chcesz to dziecku krzywdy nie zrobisz 🙂 Na poczatku i tak robisz wszytsko delikatnie wiec tym bardziej mzoesz byc spokojniejsza 🙂 to pomysl jaka ja mialam mine jak mi dziecko kazali pod kranem umyc, ale wszytsko dobrze sie skonczylo 🙂 wiec spokojnie, instynkt Ci podpoiwe co i jak masz robic 🙂

• Mamusia
Ja naszczescie w wieku 15 lat opiekowalam sie kuzyneczka ktora miala 2 tygodnie, bo moja ciocia aktualnie bronila prace i caly dzien jej nie bylo jezdzila do krakowa, masakra jakas była siudme poty nie raz zemnie wyplywaly ale jakos dałam rady, wjec sie wsumie ciesze ze miałam jakis kontakt z malutkimi noworodkami wjec sie tak nie boje JAK CHWYCIC? JAK PRZEBRAC? ITP.

• Mamusia
Ja tez brata jak mialam 11 lat ... matkowalam mu bo moja matka miala szok poporodowy czy depresje jak to tam sie mowi i nie dawala rady robic cos przy nim.... ale kiedy to bylo, juz polowe zapomnialalm po 2 on konkretny chopak byl niecale 3600 wiec wiecie a moj chyba tyle nie doliczy 😜
a znajomej gin wczoraj powiedizala ze jej maly w 37 tyg 3700 wazy 😮 😲 😲 😲 haha to nie chce wiedziec ile bedzie mial jak sie urodzi;D

kolezanka pojechalam wiec jestem 🙂
co do porodu to sie ciesze ze duzo z was ma termin przede mna i pozniej mi opowie jak to jest 😜 🙂 🙂 🙂 ja wole znac najgorsza prawde niz zyc w nieswiadomosci 🙂

• Mamusia
zapomniałam o Was 🙂 poszłam spać o 8 rano znowu i do 10.30 jak kamień normalnie, czego tak jest ze w nocy nie mige nic spac a rano to ohohoo spałabym do póki sie za gorąco nie robi.. zrobilam obiad, zupke tylko bo mi sie nie chce, i zafugowałam kawałeczek podłogi ale to już nie te lata 🙂 cieżko jak cholera, ale chce to zrobić bo mój nioe ma czasu ostatnio nic bo zawsze coś wypadnie a chce uruchomić jak najszybciej ta lazienke bo mam dosc spacerowania w nocy na dół!
z autem chyba mamy pecha, kiedys jak sie skonczylo nam ubezpieczenie to autocasco czy jak tam sie pisze to 2 tyg pozniej ja zagielam próg i 300zl poszlo sie paść, pisalam Wam, wczoraj padła klima i coś tam z gazem, mechanik wzial 100 tylko za podpiecie do kompa, no i sie okazalo ze termostat padł, kosztuje 350 zl + znowu podpiecie + robocizna, kurde takie gówno małe a z 1000 może pociągnąć. w dodatku miesiac temu sie skonczyła gwarancja 🤔 🤔 🤔 czy to nie pech!

bo nie ktorzy uwazaja ze krzyz powinien zostac pod palacem prezydenckim i ze tam powinna byc upamietniona katastrofa w smolensku a rzad ustalil ze przenosza go dzis do kosciola i dlatego protestujacy przeszkadzaja w tych "obchodach" to tak w skrocie 😜

Widze ze panuje nawet cisza tu dzisiaj. Ja tylko czekam do 16 zeby sie dowiedziec czy CC czy bede normalnie rodzic to wtedy zaczne sie martwic :P
Jakos sie kiepsko czuje, ide sie poozyc 😉
Zaglądne pozniej 😘