Skocz do zawartości

czy pierwsze miesiace tez znosicie tak ciezko? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nie moglam funkcjonowac do 21go tyg caly czas zwracalam i 24h mdlosci to bylo okropne.bralam tabletki diphergan ale mi akurat nie pomagaly no moze czasami.dobra jest tez ponoc herbata imbirowa lub migdaly.ja biore wit prenatal complex ktore powstrzymuja wymioty i mdlosci sa zurawina i imbirem

• Mamusia
ja miałam mdłości i wymioty do 4 miesiaca
zaczeło się na wczasach w Egipcie dzięki bogu że pojechaliśmy na tydzień w lipcu bo bym się wykonczyła ostatnie 3 dni nic nie jadłam na sam widok jedzenia wymiotowałam jak kot po powrocie nie było lepiej zapach z lodówki ze zmywarki nawet zapach antyperspirantu był dla mnie nie do wytrzymania czasem poranny łyk wody i niawet nie nadażałam do łazienki 😞 ale
dziewczyny to mija 😉

• Mamusia
Uuuu, widze że nie tylko ja miałam takie problemy 🙂 Ja miałam głównie nudności i czasami to się modliłam o wymiotowanie bo mi się wydawało że jak wymiotuję to miną mdłości i torsje. U mnie zaczynało się z samego rana i czasami trwało dosłownie cały dzień- 4 miesiąc był najgorszy- zaczełam dodatkowo wymiotować, do tego doszły niesamowite bóle pleców że nie mogłam chodzić, potem biodra i bóle w pachwinach- łojezu czego to nie było :P Były chwile kiedy byłam zła w duchu że ja to przeżywam i nikt mnie dostatecznie nie żałuje a juz męża czasami to chciałam zbombardować ze złości przez to wszystko. Ale minęło, jestem teraz w 5 miesiącu i nie mam żadnych dolegliwości oprócz biegania do toalety i problemów ze spaniem- brzuszek rośnie, Groszek tańczy w środku i jest extra!

Nie martwcie sie dziewczyny- to trudny okres ale kiedyś się skończy 😎

• Mamusia
Witajcie dziewczyny,to współczuje wam ja oprócz tego ze do 15 tyg chodzilam wczesniej spac nie mialam zadnych objawów, wręcz przeciwnie mam w sobie tyle energi że góry moglabym przenosić...." Choć staram się osczędzać". :laugh: Dopiero jak wieczorem sie położę do łóżka to maleństwo wriuje na calego w brzuszku a mnie bolą nogi, ale wydaje mi sie ze to moze od tego ze przytyłam juz 5 kg i moje nogi gorzej znoszą ciężar.Ale uwierzcie mi nawet pogoda nie powstrzymuje mnie od tego aby wyjść na miasto, gdzie kiedyś w taki mróz to leżałabym pod kocykiem i przed telewizorem , teraz jest innaczej nie mogę usiedziec na miejscu tak mnie nosi i dziwię sie ze mam tyle siły.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
skąd ja to znam: 😞 miałam tak samo dopiero nie dawno przszły mdłości!! i teraz czuje sie już dobrze prócz tego że trzeci raz jestem juz przeziebiona i osłabiona...nic mi sie nie chce.lubie duzo spac w ciązy."to już trzecia"i za każdym razem jest tak samo 🙂pozdrawiam [img size=200]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/SPOX-17b2099e798f15d6d82030002213d5fa.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
skąd ja to znam: 😞 miałam tak samo dopiero nie dawno przszły mdłości!! i teraz czuje sie już dobrze prócz tego że trzeci raz jestem juz przeziebiona i osłabiona...nic mi sie nie chce.lubie duzo spac w ciązy."to już trzecia"i za każdym razem jest tak samo 🙂pozdrawiam [img size=200]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/SPOX-7a2e18b2d792a492772df93d907b0ae7.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Fakt te trudne pierwsze tygodnie powinny minąć ok.16 tygodnia - tak jest w większości ciąż, ale nie wszystkie jesteśmy takie same, każda będzie inaczej przechodzić ten okres. Trzeba go przetrwać i tyle. Mi już nawet zapachy nie przeszkadzają, no chyba że jakaś kobitka wyleje na siebie pół butelki perfum i ma to nieszczęście stać lub iść obok mnie to wtedy bym najchętniej na nią zwymiotowała :-)

• Mamusia
Witajcie 🙂
Ja pierwsze 3 miesiące ciąży przespałam. Dosłownie. Spóźniałam się do pracy (co mi się nigdy nie zdarzało) bo się rano nie mogłam obudzic...Kombinowałam, żeby wyjśc wczesniej i myślałam tylko o spaniu...
W domu po pracy kładłam się, spałam do 22.00, wstawałam, myłam się i spac...Sennośc i mega zmęczenie nie do opanowania!!!
Nie męczyły mnie natomist żadne mdłości, wymioty itp...

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja jestem w 9 tygodniu i raz mam 100% formy i full enrgii a na nastepny dzien wegetacja w lozeczku 😉 mdli mnie owszem tez, boli mnie glowa, brzuch, za chwile placze potem sie smieje czyli kochane przyszle mamuski wszystko z nami w normie, takie sa przywileje i uroki ciazy 😉 ale pamietajcie minie... i bedziemy jeszcze na rolkach z brzuszkami zasuwac hehehe 😉 p.s. cos wiem o tym bo to moj 2 brzuszek :P

• Mamusia
Hej mamuśki!Jak wspomniałam prędzej ta ciąża od początku nie była rewelacyjna ale jakoś wytrwalam 😆 Przeciwieństwem zupełnym była ta pierwsza czułam się tak dobrze że przez 6 miesięcy mogłam pracować i bym jeszcze pewnie pracowała gdyby pani ginekolog nie wysłała mnie na zwolnienie.Okazało się że szyjka macicy się skróciła i groził mi przedwczesny poród.Noi nie było wyjścia.Także ciąża drugiej nie równa.Teraz siedzę w domu już od 3 miesiąca i wlecze mi się strasznie! 😞

• Mamusia
U mnie bardzo podobnie,gdyz w pierwszej ciazy czulam sie bardzo dobrze,bez wymiotow i innych dolegliwosci,no a ta ciaza zupelnie inna.Na zwolnieniu lekarskim jestem od 6 tygodnia ciazy,wymiotywalam do czwartego miesiaca i bralam leki aby temu zapobiec. 😞 Teraz jest juz na szczescie dobrze i oby bylo tak do konca 🙂

• Mamusia
w odpowiedzi na pytanie kate forster odpowiadam 😉
pierwsza ciaze przelatalam bez zadnych boli, wymiotow i nudnosci,poprostu jakbym wogle nie byla w ciazy, takze nie martw sie ze Ci nic nie jest!!! 😉 kazda z nas przechodzi ja indywidualnie ...pozdrawiam 🤪