Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki, co tam słychac??
Monisia na katar najlepszy jest taki aerozol EUPHORBIUM (chyba dobrze napisałam), jest bezpieczny dla kobiet w ciazy a nawet dla niemowląt przez 1 rokiem życia, tylko nie wiem czy kupisz go bez recepty 😮 ja go stosowałam i mi pomógł, jak złapałam przeziebienie na początku ciazy.

• Mamusia
ja na katar w pierwszych 3 miesiacach uzywałam Boparox ale ten jest na recepte i pozniej dostałam Marimer- Hipertoniczny rostwór wody morskiej. Oby dwa mozna uzywac w czasie ciązy 😉

A teraz cos z innej beczki wierzycie co mi dzisiaj moj powiedział? Tak sie na mnie patrzy i dał mi znow do zrozumienia ze jestem gruba, tym razem reki mi sie czepil, wczesniej tylka a zaraz brzucha sie czepi ze jest wielki 😮 tylko nie widzi tego ze dziecko w nim jest... Myslałam ze go udusze nie odzywam sie do niego prawie cały dzień 😠 😠 Ja gruba.. pewnie jak on wazy niecałe 70 kg przy prawie 180 cm wzrostu suchelec a ja dobijam juz 60 kg przy 167 cm wzrostu to chyba logiczne ze w ciązy sie tyje a on mi na kazdym kroku przypomina o tym jak ja wygladam no normalnie ryczec mi sie chce z tego powodu 😞 wkurwil mnie dzis niesamowicie az obiadu mi sie odechciało i wszystkiego innego 😠

Oj Juleczko facet jest nieczuły i tacy się zdarzają... Trzeba było mu dogadać żeby sobie znalazł lepszą znów by poskutkowało 🙂 Jeszcze by się zamknął.. Albo mogłaś się go spytać czy CIę kocha bo gada takie bzdury jakby tylko wygląd przez niego przemawiał. Przecież ciąża to piękny okres i mój mówi że nawet jakbym była słonicą to by chodził dumny jak paw i cieszyl się bo w ty wielgachny brzuchu a skarba, mało tego nawet jakbym była słoniem i bez ciąży to powiedział że też by mnie kochał i to nie ma dla niego znaczenia dlatego nie rozumiem myślenia niektórych mężczyzn 😠

To masz naprawdę wielkie szczęście Gosiu bo ja wiem po bracie jaki 7-latek we wrześniu już 8-latek może być niedobry, czasami mam wrażenie że on się cofa w rozwoju. Przed nim nawet z brzuchem trzeba się ochraniać bo nie wiadomo co mu do łba szczeli ... ale w jego przypadku to wina wychowania przez rodziców którzy wszystko mu dawali co chciał na już i strasznie mu pobłażali

• Mamusia
no Marto ja na prawde nie mogę na niego nic złego powiedzieć słucha sie uczy się z radością i nigdy żadnych wi ekszych kłopotów nie sprawiał 🙂 a z Twojego brata niezły rozrabiaka z tego co pisałaś ja mojemu staram sie wszystko tłumaczyć jak nie rozumie to kilka razy az w końcu zrozumie co robi dobrze a co źle 🙂

• Mamusia
hehehe nie nabijaj sie z małego słoniatka 😁 a właśnie Julito olej tego swojego patafiana i niczym się nie przejmuj teraz jesteśmy dopiero piekne bo nosimy w sobie drugie życie a faceci się na rzeczy nie znają 😠 a moj stwierdził że mogło by mi zostać trochę bo za chuda jestem jak nie jestem w ciąży 😁 😁 😁

A ja się tylko wkurwiam 😠 Siedzę w tym domu już 3 dni i mam dosyć " starszych" nie tyle ojca co matki która każdy pretekst wynajduje żeby Krzyśka oczernić. Teraz miał dostać podwyżkę i umowę na czas nieokreślony to dyrektorka dała mu obowiązki które zatrzymują go w pracy od 8 do 22 i jak na złość nie widzimy się a matka moja już chodzi i gada pięknie jak to Krzysiek nie był pewien że dostanie podwyżkę i dupa z tego wynikła. Jak mnie takie gadanie wkurza bo gdyuby ona do czegoś większego doszła ale gdyby nie ojciec to by miała marne życie a teraz wymądrza się. I jeszcze się dziwi że złego słowa nie dam na Krzyśka powiedzieć niech się nie dziwi to będzie za parę miesięcy mój mąż jest pracowity i dobry jak mało który człowiek. CHaruje w tej pracy teraz od rana do wieczora przychodzi padnięty a ona jeszcze sie go czepia co za baba 🤢

• Mamusia
nie denerwuj się chociaz wiem ze łatwo powiedzieć no niestety taka prawda że nasze mamy sa stworzone do zrzędzenia oj ile ja się w swoim zyciu nasłuchałam ale powiem Ci że z wiekiem mniej emocjonalnie podchodzi się do takiego głupiego dogadywania i wytykania co zrobiłaś źle w swoim zyciu powiem Ci że mama trochę przynajmniej moja racji miała a mieszkałam z rodzicami i Kamilem 6 lat wiec sobie wyobraź to ciągłe zrzędzenie 😜

Ja bym chyba nie wytrzymała, tylko że wiesz tu jest różnica bo twoja mama mówiła Ci to dla twojego dobra i z miłości do Ciebie a mnie mama nigdy nie traktowała poważnie i zawsze mi kłody pod nogi rzucała, a teraz jeszcze mówi mi że nic się bratem nie interesowałam, a to że go kąpałam, przebierałam, ubierałam, karmiłam, wychodziłam na spacer to już poszło w niepamięć bo ona pamięta tylko bliską przeszłość

• Mamusia
oj to w takim razie niewdzięczna masz mamę 😞 nie powinna tak mówic skoro starałaś się jak mogłaś a zreszta czego ona oczekiwała od `12 latki bo chyba tyle miałaś lat jak braciszek sie urodził 😲 miałas szkołę kolezanki i nauke więc chyba nie za bardzo czas na zajmowanie si e non stop małym a zreszta od tego jet matka a nie siostra 😠

Tak Gosiu miałam 12 lat i mama mi zabrała kawałek dzieciństwa, do tej pory tak jest że zostaje z Kacprem i nie ma to tamto czy miałam jakieś spotkanie, wypad ze znajomymi na pizze czy coś nie mogłam bo Kacper. Ale wcześniej nikt się mnie o zdanie nie pytał. Mama wychodziła z założenia masz brata masz obowiązki

• Mamusia
to niestety swiadczy tylko o Twojej mamie nie obraź się ale chyba troszkę nie powazna jest bo jesli decyduję się na dziecko to wiem ile wyżeczeń trzeba znieść dla tego krasnala i niestety czasu na przyjemnosci brak a mama znalazła sobie w Tobie darmowa nianię wcale się nie dziwie ze chcesz jak najszybciej wynieść się z domu 🤢

Tak niestety było, no i do tego dochodziły nieprzyjemne sytuacje jak odmawiałam wyzwiska typu kur.., dziw... ale to już cała moja mama nerwus który za 5 min nie pamięta co powiediał. DLatego chce zacząć nowe, lepsze życie u boku mężczyzny któego kocham i którego sama sobie wybrałam. I oczywiście że będę go bronić bo jest mój i nie dam na niego złego słowa powiedzie ć tak jak chyba każda przyszła żona