Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamuski 🙂 ja juz wyspana najedzona i w swietnym jak narazie humorku ogrniam ostatnie katy na przyjazd tesciow 🙂 a o 12 musze myknac z domku na jakies dwie godzinki wiec pewnie jak wroce to juz beda 🙂kurde przezywam to jak mrowka okres :/ ale co sie dziwic troche sie "zmienilam" a moja tesciowa w slowach nie przebiera i boje sie ze moze cos palnac a ja taki uczuciowy robaczek przez ta ciaze sie zrobilam 🙂 🙂 ale pewnie to zwykle leki jak w reklamie nobiles 😁 no nic nie smece tu juz z rana ide sie powoli zbierac 🙂 wpoadne po poludniu albo pod wieczor zdac relacje 😜 😜 buzkiii na calutki dzien 🙂

• Mamusia
nie wiem pisze bo mi tak lekarz moj mowil... a kiedy to sie zaczyna to sama dokladnie nie wiem chociaz jak sprawdzałam w roznych kalendarzach to w niekotrych jest do 25 albo 27 w innych znow do 29 wiec trudno za tym nadarzyc.. ciezko to wyliczyc tak samo jak kazda z nas ma po 2 tygodnie ten fatyczny od zaplo. i ten od miesiączki.. ale tak czy siak wiem ze mam 23 od zaplo i 24 od miesiaczki 😁

• Mamusia
zobaczmy np tu:
wg. ksiązki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

no po prostu masakra
a nawiasem mowiac zakupiki sa wiec czas zaczac gotowanie hihi;D zrobie mojemu dzisiaj jego ulubione danie 😁 trza sie podlizac i jakos odwdzieczyc za wczorajszy dzien szalenstw 😜 😁 😁

• Mamusia
Hej Maludo 🙂 no i trudno tu wybadac jak to leci aj tam najlepiej to tygodniami sie sugerowac hehe 🙂 tu u nas na brzusiu tez niby 3 zaczyna się od 26 wiec trudno za tym wszytskim nadarzyc
A co tam Maludko słychac u ciebie? Jak zdrówko brzuszkowi nic nie dolega? 🙂

• Mamusia
Wiesz w sumie czuje sie bardzo dobrze ale niestey z chodzeniem mam problemy.Nawet jak w domu pochodze troszke zaraz mnie kluje w środku,podbrzusze robi sie twarde.Strasznie to przeżywam,bo jestem(bylam) energiczna,wszystko w rękach mi sie palilo.W pracy latalam jak burza,mlode kolezanki ktore szkolilam nie nadążaly czasami za mną.Czulam sie wspaniale.Teraz tempo jak ten żlółw co z ZOO uciekł...myyyyyk,myyyyk i uuuucccieklyyyyyyyyyyyyyy 🙂

• Mamusia
i dziekowac Bogu ze dosc dobrze przechodzimy 🙂 choc moje pierwsze 4 miesiace a raczej od 2 do 4 to byla katorga uff jak dobrze ze juz po 😁 teraz tylko jeszcze to 3/4 D zeby byc bardziej spokojnym choc nie ukrywam ze sie bojam, mam stracha jak nic.. 🤨

• Mamusia
[rcolor=CZERWONY]CZEŚĆ DWUPACZKI 😉 JAK TAM BRZUSZKI...?!
PRZEPRASZAM ZE TYLE NIE PISALAM ALE SAME ROZUMIECIE... BRAK CZASU NA WSZYSTKO... MIESZKAM W SZPITALU I ZOSTANE TU 3MIES. AŻ WYPISZĄ MAJE DO DOMKU... DOBRZE ZE BYLA TAKA MOŻLIWOŚĆ... ZA DALEKO BY DOJEŻDŻAĆ I TU NA MIEJSCU JESTEM SPOKOJNIEJSZA BO ZAWSZE MOGĘ DO NIEJ ZAJRZEĆ... Z MAŁĄ DOBRZE... CZASEM ZAPOMINA ODDYCHAĆ... ALE TO PODOBNO NORMALNE... CO NIE ZMIENIA FAKTU ZE W TAKICH MOMENTACH SERCE MAM W GARDLE...ALE JESTEM DOBREJ MYSLI... PRZYNAJMNIEJ SIĘ STARAM... DZIS O 16.00 DADZA MI MAŁĄ!!! 🤪 NA KLATKĘ JĄ POŁOŻĄ... PIERWSZY RAZ POCZUJĘ MOJEGO ANIOŁKA!!! 🤪 ZAWSZE MOGŁAM WŁOŻYĆ RĘCE DO INKUBATORA ALE WIECIE... TO NIE TO SAMO... DOSTAJE JUŻ MOJE MLEKO I PRZYBIERA POMALUTKU 🙂 MUSI BYC DOBRZE!!! DZIĘKUJEMY ZA MODLITWĘ!!! 😘 BUZIAKI KOCHANE... DUUUUŻO ZDRÓWKA DLA WAS I WASZYCH BOBASKÓW!!! 😘 😘 😘 KAMA I MAJA 🙂[/color]

• Mamusia
uff Kamilo jak wspaniale ze z Majeczką wszystko dobrze 🙂 i super że napisałas my tutaj juz mówiłyśmy że trzeba wziąść Twój nr telefonu zebys maiła z nami kontakt jesli to nie jest problem to prosimy 🙂 buziaki i cudownie że dzis przytulisz swojego skarbusia 🙂

• Mamusia
Hej brzuchatki kochane :0 ja juz po wizycie w pracy 🙂 szefowa nie mogla sie nadziwic jak "rosne" myslala ze to juz zaraz bedzie porod a tu jeszcze trzy miechy ale ona stara panna to wiecie 😜
Z tesciem sie przywitalam a tesciowa spi po podrozy wiec jeszcze mnie czeka sciskansko i przytulansko jak wstanie 😜
Kamilka strzasnie sie ciesze ze z Majeczka wszystko ok 🙂 oby tak dalej 🙂 buzki gorace i faktycznie jak to nie problem to podaj ten nr zeby zawsze ktors mogla powiadomic reszte ze wszystko wporza bo my sie tu bardzo martwimy o Was