Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Maludko nie wiem co się działo ale tak mnie zmiotło, że zamknęłam kompa i poszłam spać.. nie na długo bo młody się o 23 obudził - nie wiedzieć czemu i miałam rozrywkę aż do 2.30;( Także dzisiaj będę marudzić, że łeb mi pęka... Nudności jeszcze nie czuję, ale jeszcze nie zdążyłam nawet na herbatę spojrzeć..

• Mamusia
Gosiu...wiem jak to czlowiek czuje sie do dupy,zwlaszcza my.Na nudnosci moze pomoze Ci mleczk,a potem mala kanapeczka.To dziwne,ze tym czasie masz nudnosci.Moze za niskie ciśnienie i przy tym boli glowa.Ja tak mam trzy razy do roku nazywam to migreną.Trzydniowka,nic nie pomaga.Chyba,ze masz bardzo niskie ciśnienie,to strzel sobie mocna kawuche.Bol glowy mozesz zlagodzic APAPEM,to mozna wziąść w ciąży i nie szkodzi dziecku.Odpoczywaj duzo kochana 🙂 musi byc dobrze 🙂

Maritko - nudności pewnie sama zrobiłam - może coś zjadłam, albo po prostu gorszy dzień..
A głowa - to efekt niewyspania.. Kuba w nocy straszne awantury robił, a jak nie awantury to chciał się bawić.. Niestety koniecznie ze mną.. więc efekty teraz odczuwam;p Ale jak się pieron uśmiechnie po takiej nocy to mi cała złość na niego przechodzi 😉 Kochany szkrabek 😉

• Mamusia
Dzięki Bogu daję radę, choć czasem bywa ciężko. Bardziej boję się tego co będzie jak pojawi się Filip. Jula jest kochana i jak mówi mi mamcia to złote dziecko i chyba tak jest bo najwięcej marudzi tylko wtedy kiedy nie może zasnąć. Gdy mama nie może w danej chwili zająć się córcią to potrafi się zająć sobą sama np. gdy szykuję obiad. Natomiast jak będzie 2 to na samym początku może być trudno, choć pewnie z dnia na dzień będzie coraz lepiej - mam taką nadzieję. Człowiek do wszytkiego ma podejście potrzeba tylko czasu 🙂

• Mamusia
Hej Dorcia,ale ta mala Twoja śmieszka fajna jest hihi,a ile ona ma.Miedzy moimi dziecmi bylo dwa lata i miesiąc roznicy.Bardzo dobrze mi sie ich wychowywalo.Starszy byl bardzo usluchany i pomocny.Wyjątkowo grzeczne dziecko.Jak mialam niemowlaka,to nie mialam z nim zadnych lopotow.Mlodszy jak juz podrastal,to taki may uparciuch byl.Musiał sam chcieć,nie dalo sie mu kazać 🙂 i do dzisiaj tak jest 🙂

Dorcia u mnie Kuba na początku złościł się jak tylko padało hasło "dzidziuś" teraz pokazuje gdzie mama ma dzidziusia i przytula się do brzucha;0 a jak widzi małe dziecko to głaska je i się smieje 😉 Także liczę na to, że może nie będzie tak źle... Teraz strasznie o mnie zabiega ale to chyba dlatego, że ostatnio miałam dla niego baardzo mało czasu - co się od jutra zmieni 😉

• Mamusia
hej witam ponownie chwilowo 🙂co sie dzieje z Gosia????witaj Daria 100lat 🙂hihi jak tam pogoda u Was??ja dzis swietnie sie czuje 🙂za to wczoraj to myslała ze na porodówke pojade juz 😞ale przeszło 🙂dzieki bogu 🙂miłego dzionka kochane zycze 🙂

• Mamusia
Maluda
Jula ma 11 miesięcy i 4 dni, owszem jest śmieszką 🙂

Gosiu
Moja mała jeszcze nic nie rozumie że u mamusi w brzusiu jest jej braciszek. Dzieci lubi, choć wczoraj jak wzięłam znajomej córeczkę na ręce (2 miesiące młodszą od Juli) to zrobiła taką minkę że nawet u tatusia nie chciała być na rączkach, tylko mama mama mama. Zobaczymy jak t będzie 🙂

Dziewczyny nie wygłupiajcie się trochę za wcześnie na porodówkę, mocno zaciskajcie zęby i nie dajcie się. Nasze maluszki muszą jeszcze troszkę posiedzieć w brzuszkach.

• Mamusia
Czesc kochane brzusie 🙂 🙂 alez mnie maly wczoraj wieczorym wierzgnal w zebra z lewej strony tak mi sie wydaje ze to to bo az mi dech zaparlo na moment i podskoczylam z lezenia na siedzenie mimo strasznego bolu plecow z lewej strony auuuc masaka nieprzyjemne uczucie ale przynajmniej Aleks ma pierwsze zeberko mamy za soba 😁 😁 to zlosliwiec malutki 🙂

• Mamusia
NO nareście brzuchatki sie pojawily.No wlasnie gdzie Gosia sie podziewa??
Emisia nadrabia,to fajnie,fajnie,ze sie pojawiasz.A ja lece cos zrobic w chałupie,kurde bo łaże jak smętna owca ,ni przypiął ni wypiął nic mi dziś nie idzie.Nawet nie mam ochoty na spacerek buuu co ja chora jestem 🙂

Dziewczynki mi się coś kojarzy, że Gosia pisała coś o zepsutym kompie czy internecie i że wchodzi na brzucha tylko z komórki... Także bez obaw - na pewno ona i maluszek cali i zdrowi 😉

A no ja w porządku 😉 wreszcie mi przeszły te mdłości;p tylko zmęczona po ostatniej nocy z Kubim;p
a co tam uCiebie?? Pisz jak Ty się czujesz i jak tam Twoja Martunia??

• Mamusia
z Marta ok tylko zle goi sie nóżka i potrzebny plaster z silikonu w cenie180zł 😞 brzusio nam sie ładnie goi a Marta szaleje jest bardzo aktywna wiec ciezko jej wytłumaczyc ze pewnych zeczy niewolno jej robic 😞np.plaza zabroniona niestety..Ptrzemus juz po testach jest astmatykiem i ma alergie na trawe siersc i grzyby plesn oraz dym papierosowy 😞ale miałam darmowe testy bo jedno kłócie koszt 35zł a on miał ich 12scie...a najstarsza Paulinka zdała do gimnazjum i jestem dumna z moich pociech 🙂

O to ja myślałam, że tylko jedną Martę masz 😉 a tu trójeczka już 😁 gratulacje dla Paulinki!!!
A swoją drogą to współczuję Ci.. nawet dzieci nie można spokojnie leczyć bo wszystko się z takimi kosztami wiąże:/ Ale nie martw się 🙂 z nóżką będzie dobrze 😉 Marta silna dziopa to organizm zacznie wkońcu reagować jak trzeba 😉

A Ty jak się czujesz?? Jak dzidzia?? 😉

• Mamusia
pod suwaczkami mam wszystkie dzieci 🙂a u mnie dzis spoko daje rade 🙂za to wczoraj była lipa......ja razem z Gosia byłysmy grudnióweczki 2009 teraz jestesmy razem na pazdziernik i Bóg nas wysłuchał nawet termin mamy ten sam hi hi..załozyłam równiez watek sierpniówek2010.....ale za długo by opowiadac zamknełam ten rozdział bo teraz musi byc dobrze 🙂innego podejscia niema i niebedzie jak tylko wszystko ok 🙂słodkiego masz synka 🙂