Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ja też lubię oglądać ten program Nina ,,Ciąża z zaskoczenia,,. Ale niektóre rzeczy są strasznie wyolbrzymione i przesadzone. Jak na przykład w jednym odcinku kobieta urodziła dziecko w spodnie i nie czuła, że dziecko się rusza. Czuła, że coś ma między noga ale nie wiedziała co to jest dopóki pielęgniarka nie rozcięła spodni ha ha ha. Ja na pewno w trakcie porodu zdecyduję się na znieczulenie i to prawdopodobnie będzie odmiana morfiny podawana domięśniowo w pupę albo udo, ponieważ po tym znieczuleniu można wstawać z łóżka i od razu po porodzie karmić Dzidzie 🙂

Kasia, nie bierz morfiny !!!! Dziecko potwornie ogłupia. Wyobraź sobie ze mi ją dali o 8 rano jak tylko przyjechałam bo nie dałam sie zbadać, urodziłam około 16 a moj syn nie mógł dojśc do siebie przed 3 dni. Na kobietę dziala tylko 2 godziny a na dziecko 3 doby. Nie jadł tylko spał dlatego tak mu cukier spadł. Diamorfina potwornie ogłupia dziecko bo trafia do jego krwi. Znieczulenie zerowe a skutki dla dziecka fatalne. Jak chcesz z czegoś korzystać to gaz,nie zaszkodzi no i woda ale nie daj Bóg morfina. Tym razem nie pozwolę żeby mi ja podali, szkodzi dziecku i spowalnia poród, swinstwo i tyle. Epidural tylko jak ma być cc bo skutki tez nie za fajne, bardzo często kłopoty z plecami długo, długo po porodzie. Koleżanka jest 3 lata po porodzie a na rehabilitacje chodzi nadal.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co do sportu to ja też jestem z nim rozwiedziona 🙂 Nigdy nie byłam aktywna przez moje zdrowotne problemy związane z nerką która przy większym ruchu wykonywanym podczas ćwiczeń sprawia niesamowity ból. A zapomniałam się pochwalić, że ja już ostatnio urodziłam ale KAMIEŃ NERKOWY 🙃 🙃 🤪 Ja mam wysoki próg bólu wyrobiony przez właśnie nerkę. Ostatnio przed ciążą robiłam duży tatuaż na ramieniu to kolega się śmiał ze mnie bo ludzi boli podczas robienia a mnie łaskotała igła ha ha ha 😜

• Mamusia
W życiu bym nie pomyślała, że w Szkocji może być niebezpiecznie 😲
W ogóle już pomijam co się dzieje ze światem, z ludźmi. Ja się za późno urodziłam, to nie dla mnie czasy.
A co do programu, to najbardziej mnie dziwią te kobiety, które już miały dzieci i nie poznały, że to są bóle porodowe i rodziły do toalety 🤢
I w głowie mi się nie mieści, że ruchów dziecka nie czuły... Często mówią, że brały pigułki w czasie ciąży... to kto im przepisywał te tabletki? Moja skromna sugestia: lekarz. Tak więc musiały chodzić do lekarza. To nawet ich nie badał? Albo jak przez 9 miesięcy nie chodziły do ginekologa...

• Mamusia
Dzia za info 😉 Dobrze wiedzieć. Polska lekarka w szpitalu mówiła mi, że sama je brała i jest dobre ale jeśli wpływa tak na dziecko to nie ma mowy abym ją wzięła. Nie chce rodzić w basenie. Ale jest jeszcze kilka rodzai znieczulenia to na pewno któryś będzie odpowiedni i zadowalający 😉

• Mamusia
Kasiu, jak Ty urodziłaś kamień to poród będzie formalnością 😁
Nina, ja mieszkałam 10 lat w Moskwie o której mówi sie ze jest jednym z najbardziej niebezpiecznych miast świata a czułam się tam bezpiecznie niz gdziekolwiek indziej chociaz widziałam tyle trupów że hej, polowa ze znajomych juz nie zyje, w Pl nie było najgorzej chociaz byłam kilka razy napadnięta i raz próbowano mnie zgwałcić ale Szkocja to Sajgon !!! Oni mają tak nasrane we łbie ze nie wiesz czego sie po nich spodziewac. Tutaj 70 % jak nie więcej ćpa i to stary , młody, prezes czy pijak. Państwo daje kase ćpunom i alkoholikom bo sa chorzy i trzeba im pomóc !!! Ten kraj jest chory i gdyby nie to że Piotrek chce tu dalej siedzieć, kwestia zarobkowa, to juz by mnie tu nie było. Dzicz totalna.w zyciu nie pomyślałam ze kiedykolwiek ćpuny z mieczami wtargną do mojego domu zeby nas wyrżnąc, to nie jest normalny kraj.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
A nie myślicie przeprowadzić się do jakiegoś innego kraju? Ja nie mam takich strasznych doświadczeń jak Ty, ale czasami strach iść wieczorami ulicą...

Ja bym pojechała ale Piotrek nie chce, zreszta z tego kraju bez półrocznej kwarantanny zwierze nie da sie wywieźć.

• Mamusia
Ksia, dziarka po prostu boska 🤪 Bardzo mi się podoba.
Mi chodzi cały czas pantera tego typu :
http://www.flickr.com/photos/micaeltattoo/3533906945/in/set-72157622593552667/
lub
http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.staygoldtattoo.com/tattoo_images/black_panther_tattoo.jpg&imgrefurl=http://www.staygoldtattoo.com/black_panther.html&usg=__yhEEimrmsuefZPwkmdoVitfB_xo=&h=472&w=288&sz=157&hl=en&start=52&sig2=xbI6iC6gAnsZmIvWoveuCw&um=1&itbs=1&tbnid=65TqcB-6JMA7nM:&tbnh=129&tbnw=79&prev=/images%3Fq%3Dtatoo%2Bblak%2Bpanter%26start%3D40%26um%3D1%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-GB:official%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1&ei=WcJATNb4MdH84AaB5aWfDw
Z tym ze ten drugi wzór jest bardzo popularny.

• Mamusia
Obydwie super 😉 Ja też lubię takie kotki 😁 Ja chciałam kwiatka, elfa ze skrzydłami albo koliberka ale pozostałam na kwiatku z tribalem jak widać 🙂 Będę robić jeszcze jeden pewnie jakoś w przyszłym roku 🙂 Chce coś na stopie w okolicach kostki teraz to chyba będzie właśnie koliberek 😁 Lub coś na lędźwiach ale już upamiętniającego mojego tatusia i to jakim był cudownym człowiekiem 🙂