Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bo to ponoć tak działa, że jak się myśli i bardzo chce, to może być różnie z zajściem w ciążę. Tak jak niektóre pary wyczerpane po paru latach w końcu adoptują dziecko, po czym okazuje się, że kobieta nagle zaszła w ciążę, bo już tak o tym nie myślała. To Ada drugie dziecko "poszło szybciej" 😁 Jak sobie przypomnę, jak mówiłam, że nigdy nie będziemy mieć dzieci, to mi się śmiać chce.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Racja,to byłą u nas poprostu blokada psychiczna-za bardzo chcieliśmy i wszystko było podporządkowane temu.
Nie wyobrażam sobie życia bez dziecka,mogę padać na twarz,mały może marudzić itd ale wtedy myślę jakie mam szczęście,że go mam 🙂współczuję kobietą które tego szczęścia nie zaznają i nie rozumiem tych które na własne żądanie to tracą a te które zabijają wypuściłąbym na mecz LECH-LEGIA z napisem na czole-MORDERCZYNI...nie muszę chyba mówić co mam na myśli(dodam,ze Legia jest największym wrogiem LECHA) 😠

Mąły znalazł zabawę amnie ze śmiechu brzuch już boli-pies chce wejść do kuchni a mąły mu zamyka drzwi przed nosem,Oskar się chichra...i zaraża tym śmiechem

To jest właśnie to-uśmiech dziecka pokona każdy smutek(choćby na chwilę)

• Mamusia
Jeśli chodzi o aborcję, to bym chciała aby ją u nas zalegalizowano. Uważam, że kobieta ma prawo decydować o swoim dalszym życiu. Wiadomo, że jak się patrzy na swoje dzieci, to się w głowie nie mieści jakby mogło ich tu nie być i że niektórzy się tego pozbawiają. Wiesz Ada, niektóre kobiety nie nadają się na matki i sądzę, że nawet urodzenie dziecka nie wywoła w nich instynktu. Dlatego nie każdy powinien mieć dzieci i każdy powinien żyć tak jak chce i ja to bardzo szanuję i popieram. Jeśli kobieta czy facet nie znoszą dzieci i nie chcą ich mieć, to będą szczęśliwi bez nich 😁

Nie,nie...mi nie chodzi o aborcję tylko o te pierdol...morderczynie,które po porodzie zabijają i np.na śmieci wyrzucają 😠
Jak taka niechce dziecka to może zostawić w szpitalu,moja kumpela tak sięzdecydowała,bo miała ciężką sytuację(nie będę się rozpisywać).
Takie dziecko ma szansę na DOM a taka kur... pozbawia niewinną istotkę życia 😞
O takie mi chodzi 😠
co do aborcji to nie rozumiem ale każdy ma prawo decydować,hmmm z jednej strony są zabezpieczenia a jak się nie umie ich stosować to dlaczego istotka ma ciepieć a z drugiej są gwałty itd....aleto dłuższy temat,mam swoje zdanie ale za dużo by pisać

• Mamusia
Rozumiem. Wiesz, 100% zabezpieczeniem jest wstrzemięźliwość 😉 Co do morderczyń to się z Tobą zgadzam... Tyle par nie może mieć dzieci i oddałoby wszystko, a dosyć że ona mogła zajść w ciążę, to jeszcze wyrzuci dziecko do śmieci 😠 😠 To jest po prostu nieludzkie.
Jak tak piszesz jakie Twoje dziecko ma pomysły to aż mi się samej che śmiać i sobie tak marzę, żeby moje już było na świecie 😁

No dokładnie 😞
brak słów i zrozumienia dla takich!!!!

No Oskar kombinuje jak może a jak zacznie się śmiać to poprostu idzie się posikać ze śmiechu 😁...zaraża wszystkich wkoło 😁
Poczekaj,jeszcze trochęi sama odkryjesz uroki macierzyństwa 😁

idę kąpać małego i oby usnął szybko przez tą "wpadkę na stojąco" 😞

• Mamusia
U mnie też tak było, że prawdopodobnie z moich wyliczeń wynika, że dzidzi poczęta została na wakacjach (widziałyście zdjęcie na NK z Kornwalii- to tam) 😁 😁 Ja jakoś nie przejmowałam się tym, że nie mogę zajść bo wiedziałam, że z nami na pewno jest wszystko oki i po prostu potrzeba czasu. Mariusz za to widziałam, że czasem popada w depresje i robiło mi się go strasznie żal. Co do aborcji to też jestem za jej zalegalizowaniem, bo jest wiele sytuacji w życiu kiedy nie można sobie na dziecko pozwolić a przecież wszystkie zabezpieczenia nigdy nie dają 100% pewności bo są wykonane przez człowieka. A co do zabijania dzieci to za coś takiego była by za zalegalizowaniem kary śmierci dla ludzi, którzy odebrali maleństwu życie bez dania mu szansy na szczęśliwe życie z innymi adopcyjnymi rodzicami!!!!!!!!! 😠 😠 😠

• Mamusia
Fakt kto jest kierowcą to wie jakie to jest niebezpieczne. Jedzie się ulicą i ciągle się ma na myśli czy jakiś debil nie wyskoczy pijany zza rogu ulicy. A powiedzcie mi Mamuśki co tam ostatnio kupiłyście dla swoich nienarodzonych pociech ?? To będzie milszy temat 😁 Ja dzisiaj na przykład kupiłam kurteczkę- korzuszek 🙂 Sama bym go nosiła ha ha ha ha gdyby nie ten rozmiar 😁

• Mamusia
Ty Kasia to masz już całą wyprawkę 😉 Jak ja ostatnio poszłam wózki pooglądać (chociaż jeszcze nie ma zimowych modeli) to rodzina do mnie: nie za wcześnie oglądasz? A jakbym ciuszki kupiła to już w ogóle 😁 Ja tak szczerze to mam tylko jedne body 🙃 Póki nie poznam płci tak na 100% to nie kupuję. Ale takie zakupy to niesamowita radość i przyjemność 🙂 takie to wszystko maleńkie i słodkie 🙂

Aguś dowiedziałyśmy się razem 🙂...1 kwietnia...nikt mi nie wierzył 😁

Ja wszystko mam po małym,dostanę od kumpeli jeszcze ciuszki,bo dużo sprzedałam 😞,w tym tyg kupiłam huśtawkę-leżaczek i kołyskę(obie rzeczy nowiutkie kupiłąm i też sprzedałam 😞)
Jedyne co mi zostaje to wózek,ale to pod koniec grudnia,bo po co mi wcześniej

Mały nynka 🙂

• Mamusia
Ja kupuje unisexy 🙂 Mam ciuszki w delikatnych kolorach żółci, pomarańczy, zieleni i oczywiście biel 🙂 Ciuszki typowo dla chłopca albo dziewczynki będę kupować w rozmiarze 3-6 miesięcy 🙂 Ja ciuszki dla dziecka 0-3 miesiące już mam wszystkie ale jeszcze licytuje adidasy na ebay-u bo znalazłam lacosty, nike i adidasa za 5 funtów a więc jakieś 25 zł polskie 😁

Kasia szalej szalej!!!! 😁
Do mnie paczki codziennie przychodziły prawie a kurierzy już się śmiali ha ha..tyle zamawiaąłm na allegro 🙂
teraz nie muszę,bo mam sporo,brakuje mi tylko 0-3 aleto od kumpeli właśnie,no gdyby jednak sięokazało,zedziewczynka to też zaszaleję..jeju to różowiutkie wszytsko 😁

Sprzedałąm jak Oskar wyrósł 😞,kołyskę jak miał 6 mies a huśtawka mu się znudziła ok.8 mies,bo w miejscu nie usiedział 😞
Po cesarce powiedziałąm mężowi,zenie chcęwięcej dzieci

http://allegro.pl/item1141880009_lozeczko_coneco_simplicity_4w1.html

http://allegro.pl/item1112422913_1112422913.html

to kupiłam 🙂
a mąły miał taką samą kołyskę tylko beżową z owieczkami a huśtawkę większą Fisher Price

• Mamusia
Aduś świetne obydwie rzeczy !! Ja też będę kupować kołyskę ale jeszcze nie mam nic upatrzonego. Kołyskę i łóżeczko kupie tak w listopadzie a wózeczek po porodzie zamówię 🙂 Dziewczyny widziałam nawet to u Agnieszki na zdjęciach na NK, powiedzcie mi jak sprawdza się poście z allegro ta z tych tańszych ?? Ja upatrzyłam 3 elementy za 68 zł. Mają śliczne wzory, są bawełniane ale nie wiem czy się szybko nie spiorą kolory i materiał nie zrobi się ,,szmatowaty,, . W Anglii poście jest okrutnie droga za 3 elementy muszę dać około 60 funtów czyli jakieś 300 zł 🤪 😮