Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Zazdroszczę Wam,ze nie tyjecie 😞,no ja w sumie na razie 2,5 kg przytyłam i to dla mnie nieźle,bo z małym w 20 tyg miałam +5,5 kg 😞 a do końca +17 kg...ciężko było zrzucić mimo karmienia piersią i jedzenia tylko kurczaka,ryżu i marchewki 😞

No ból przy zapaleniu zatok jest okropny,głowę rozsadza,oczy bolą,nos...ach nie będę nawet opisywać 😞,ale teraz szybko wychwyciłam i nie jest najgorzej,bo za pierwszym razem to ból niesamowity i 3 tyg się męczyłam 😞

Dziewczyny co my mamy z tymi chłopami 😠....ciągle któraś z nas na przemian ma wojnę 😞

• Mamusia
Ale u nas leje dzisiaj, szok.
Aduś, czy Ty się przejmujesz, powinno się w 18 tygodniu wazyc na + 4.5 - 5 kilo jak jest mniej trzeba porozmawiać z lekarzem. Ja mam te 4 na plusie ale chyba to sama macica bo musze kupic o rozmiar lub dwa mniejsze ciuchy ciążowe 🤪 az sama się zdziwiłam ostatnio ze zamiast kupować coraz większe muszę kupować coraz mniejsze. Eh, nie ma co się stresować i tak po 7 miesiącu przybiera się najwięcej. Ja sie nie martwię, bardzo szybko i dużo schudłam za pierwszym razem to i teraz zleci a najważniejsze ze nie naruszona została skora.
Co się tyczy operacji, nie da sie tego jakos uniknąć ? nie za fajna sprawa szczegulnie w późniejszym okresie,

• Mamusia
Ja na razie się cieszę, że nie przytyłam mam jeszcze na to czas 🙂 U mnie w rodzinie kobiety tyły po 30 kilo w trakcie ciąży także mam nadzieje, że nie odziedziczę ich skłonności 🙂 najważniejsze, że brzuszek rośnie a mamusia nie musi 😉

• Mamusia
ja to od kilku dni cały czas siedzę i jem a najchętniej to pizza chipsy czekolada zupki chińskie masakra muszę się opanować w końcu i zacząć jeść warzywka tak jak z Ewunią.... ale sobie za każdym razem obiecuję "jutro zaczynam zdrowo się odżywiać"

• Mamusia
Co wy tak z tym tycie panikujecie ! Przecież to nie tłuszcz tylko macica sie powiększa i stad waga idzie w górę. Żeby przytyć rzeczywisty kilogram trzeba spożyć 7 tysięcy kalorii, naprawdę malo kto jest w stanie pochłaniać takie ilość. Faktycznie, wiele kobiet które pilnują diety przed ciażą zaczyna tyc bo następuje efekt jojo, czasami tez niestety droga dziedziczenia rozmiary się powiększają i to nie wazne czy się spożywa 1500 czy 2500 tysiąca kolorii po prostu jak mama miała słuszne rozmiary to i córa ma po kim a że najczęściej właśnie po ciąży to zostaje no cóż. Spore rozmiary , tak jak ja na przykład, można mieć przez zatrzymanie wody w organizmie ale na to to juz tylko dieta bez soli pomoże. Więc przestańcie Wy tak panikować bo normalnie przesadzacie.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
A co on jasnowidz?? Ja jestem w 18 tygodniu i mój się zdziwił, że jeszcze nie czuję ruchów. A przecież mam jeszcze czas. U mnie się przez tłuszcz nie może przebić 😉 Wyślij zdjęcie swojego brzuszka 😁

Strzelę seee fotę w weekend i wstawię na forum, wtedy zobaczycie co to tłuszcz 😁

• Mamusia
Tak Was czytam i zaczynam miec wrażenie ze jestem na forum Vitalii a nie Brzuszku 😠 Przestańcie gadać o tyciu !!! Przecież te 10 -20 kilo sa nieuniknione, pogódźcie się z tym. O wadze będziemy gadać po porodzie. Pomyślcie lepiej o tym ile smakołyków z Wigilijnego stołu połowę z nas iminie... Nie każda mamusia będzie miała szczęście mieć dzidziusia bez kolek więc korzystajcie póki możecie, potem to albo łakocie albo przespana noc.

• Mamusia
Aga, jesteś niedobra, ja tez chcę 😁 Dzisiaj robię pieczonego kuraka. Wczoraj wcięłam 4 hod dogi i wypiłam 2 kubki oranżady, ale wyrodna matka jestem. I pomyśleć tylko ze z Maksiem tylko raz zjadłam kiełbaskę no bo niezdrowa 🤪 Eh, schodzę na złą drogę 😉

• Mamusia
Trzeba było zachodzić w ciążę w innym terminie 😉 No, ale pierogi ruskie to chyba będziemy mogły zjeść? 😁 mniaam 🙂 Ja bym wolała urodzić już w Nowym Roku, żeby nie było najmłodsze w szkole, ale mogę sobie chcieć oczywiście 🙂 Widzę, że z forum Vitalii zrobiło się forum Obżartuchów 🙂

• Mamusia
A ja tam mam przeczucie, że jeszcze się objem moim kochany grzybów smażonych w mące, sałatki jarzynowej i sałatki ze śledzi i caaaaaaaaaałej tej reszty 😁 😁 Siocha do mnie wypisuje, że będzie na weselu takie dobre, zwyczajne i proste menu i jeszcze stół wiejski mniammmmmm..... 😁 😁 Po powrocie nie omieszkam Wam powiedzieć co wcinałam 😁 😁

• Mamusia
Jak będziesz chciała to Ci podeślę listem 😉 Kupujecie już jakieś ciążowe ciuszki czy wchodzicie jeszcze w normalne ?? Ja z normalnych to wchodzę tylko w leginsy i tuniki już teraz jako bluzki 😉 Ale zaczęłam już licytację ciuszków ciążowych 😁

• Mamusia
Ja mam wszystkie spodnie biodrówki, ale jest mi ciasno i nie chcę się tak uciskać i wszystkie oprócz jednej pay są na mnie za ciasne, a te jedne to jeszcze za duże nawet. Ja tez śmigam w leginsach i tunikach lub bluzkach 🙂 Próbuję wrócić do spódnic.. 😁 A najgorszy dla mnie jest zwiększający się biust 😲 Zawsze nosiłam 75D, a teraz już kupuję 75 E, a jest ciężko znaleźć taką dużą miseczkę z takim małym obwodem.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Ja mam wszystkie spodnie biodrówki, ale jest mi ciasno i nie chcę się tak uciskać i wszystkie oprócz jednej pay są na mnie za ciasne, a te jedne to jeszcze za duże nawet. Ja tez śmigam w leginsach i tunikach lub bluzkach 🙂 Próbuję wrócić do spódnic.. 😁 A najgorszy dla mnie jest zwiększający się biust 😲 Zawsze nosiłam 75D, a teraz już kupuję 75 E, a jest ciężko znaleźć taką dużą miseczkę z takim małym obwodem.

Ja mam 75f 🙂 a w ciąży miałam ff więc nie jest źle.
U mnie z ciuchami jest kłopot bo w brzuchu juz ciśnie a nogi i siedzenie sa za małe na większe ciuchy więc musze kupic o 2 rozmiary mniejsze ciążowe. Kupiłam kilka rzeczy ale często tez chodzę w leginsach i sukience.

• Mamusia
Ale Wam zazdroszczę tych rozmiarów 🤪 Ja przed ciążą miałam tylko małe 36B a teraz mam 36D a więc piersi urosły o dwa rozmiary 😁 Ja nie będę dużo ciuszków kupować z trzy pary spodni jakaś spódniczka i sukienka a bluzki to wiadomo to najmniejszy wydatek tym bardziej w Anglii bo tu w normalnym sklepie są takie rozmiary, że ja wejdę w nie jako ciężarna 😁 Gorzej, że trzeba kupić płaszcz i kurtkę a za długo w nich nie pochodzimy 🤨

• Mamusia
Beata, Ty to masz czym oddychać 🙂 Ja też nie kupuję za dużo, tylko na jesień i zimę trzeba będzie jakieś dżinsy kupić. Ja mam płaszcz fajny na zimę, tyle że będę chodziła rozpięta hahah 🙂 Chyba, że coś znajdę fajnego i nie wyglądającego jak worek. No tak, w Anglii rozmiar 42 czy 44 to dla nich normalny.

• Mamusia
Nina 42 to jest mały rozmiar, tutaj norma jest powyżej 50 😜
Kasiu, w ciazy z Maksiem tak robiłam, kupowałam ciuchy większe i po kłopocie ale spodnie to jednak ciążowe muszę być. Jesli zaś chodzi o piersi to nie ma czego zazdrościć, kręgosłup cierpie ze hej a i sport fatalnie się uprawie przy takim bufecie. Swoją droga w małych piersiach jest więcej mleka, więc żaden pożytek z tych ogromnych niebieskich oczu 😉

• Mamusia
😁 😁 Też miałam koleżankę z wielkim biustem i ... zero pokarmu. Oby u mnie był pokarm, bo chcę karmić piersią. 42 to przecież maleństwa angielskie są 🙂 Też sobie kupię jakieś ciążowe dżinsy z tym pasem. Ale ogrodniczek nigdy nie założę 🙂