Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiecie co jest jeszcze zabawne ale tez bardzo fajne ? Dziecku zakładają kłódeczkę z alarmem żeby nie daj Bóg nikt nie wyniósł 🤪 Szanse ze ktos zabierze dziecko sa praktycznie zerowe bo nikt nie ma prawo dotknąć malucha bez pozwolenia matki ale jednak fajne to jest.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
A to słyszałam o tym, że zabierają wszystko. Mam skaner w domku to sobie wszystko zrzucę na kompa 😁 A Dziewczyny powiedźcie mi dokładnie jak się objawiają te skurczę Braxtona czy jak tam się to pisze 😉

Brzuch robi się strasznie twardy i tak jakbys nie miała w nim czucia, takie jakby był obcym ciałem.

• Mamusia
Acha to już teraz jestem poinformowana 🙂 Dzia wielkie 🙂 No tak takie nadajniki są dobre bo to nigdy nic nie wiadomo co może przyjść komuś do głowy. Ile jest debilek co porywają dzieci bo swoich nie mogą mieć albo jakaś podmianka by mogła być 😮 wszystko w życiu może się przydarzyć 🤨

• Mamusia
Tu w szpitalach maja bramki których nie widac za to słychać jak nie zdejma kłódki o czym się przekonaliśmy sie wychodząc z ta kłódeczką 😁 Alarm jak zawył to nie wiedzieliśmy o co chodzi. Mały na szczęście nawet sie nie obudził a ja myślałam ze ogłuchnę. wtedy nam babeczka wytłumaczyła co i jak 😆 Poza tym mamy ogromny ten szpital, jeszcze nie widziałam tak dużego szpitala, to jest akurat główny na całe hrabstwo to dlatego. Teraz jak sie przeprowadziłam to mam bliziutko do niego.

• Mamusia
Też znowu będe prosiła o wanne a czy będe rodzic we wodzie czy na lądzie to zobaczymy. Poprzednim razem chyba mi woda dość solidnie skurcze popędziła więc teraz chyba pojade nieco szybciej do szpitala nie ze skurczami co 1.5 minuty a chociażby co 5 😉

• Mamusia
Kasia, zobacz na jakiej wyspie grozy my mieszkamy 😲 http://www.emito.net/zdrowie/artykuly/strach_ma_4_pary_oczu_788371.html
Jak nie masz arachnofobii to ok ale na na przykład panicznie się boję. Nic mnie tak nie paraliżuje jak strach przed pajakami. Tutaj one sa naprawdę duże 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Też znowu będe prosiła o wanne a czy będe rodzic we wodzie czy na lądzie to zobaczymy. Poprzednim razem chyba mi woda dość solidnie skurcze popędziła więc teraz chyba pojade nieco szybciej do szpitala nie ze skurczami co 1.5 minuty a chociażby co 5 😉

Czy w wannie skurcze są mniej bolesne?

Nie powiedziałabym. Ale moim zdaniem woda przyspiesza poród. Jak pierwsze naprawde bolesne skurcze poczułam o 6 rano i wtedy tez weszłam do wody co mi maz uszykował, miałam skurcze co 5 minut o 8 juz wychodziłam bo musiałam jechac do szpitala, miałam co 1.5 minuty. Jak przyjechaliśmy do szpitala mialam 8.5cm rozwarcie więc od tej 6 do 8 dość szybko się zrobiło z tym ze pierwsze skurcze miałam o 4 rano ale poszłam spac 😉

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Bryyyy... nienawidzę pająków, szczurów, mysz, wężów i wszelakich obślizgłych zwierząt, aż mnie teraz jeszcze zatrzęsło 🤢 Ja nigdy nie myślałam o porodzie w wodzie ale wiem, że nie chce. Wole na sucho 😉

Kasiu, szczurki czy myszy bardzo lubie, sporo szczurów miałam w domu, węże też ale pajaki brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

• Mamusia
Ja szczura takiego hodowanego i mysz też mogę mieć w domu ale nie taką co mi się właśnie z ulicy przyplątała bleee... 🤢 To tylko choroby roznosi. Jak miałam kiedyś w domu tutaj w Anglii szczurka małego to prawie cały czas na łóżku siedziałam dopóki się nie złapał.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ale za pewne wejdę do wanny w domu przed wyjazdem do szpitala chociażby po to żeby się umyć 🙂 A jeszcze jak piszesz Beatka, że może przyspieszyć to rozwarcie to tym bardziej 😁 A woda o jakiej temperaturze ?? Taka jak do kąpieli w ciągu całej ciąży ??

Kasiu, prysznic to będzie ostatnia rzcze o której pomyślisz w drodze do szpitala 🤪 Ja weszłam do wody bo sadziłam ze skurcze ustaną bo tak mowili na szkole rodzenia zeby wejść do wody bo albo skurczy ustaną czyli to jeszcze nie to albo ruszy. Miałam wode ciepła ale w momencie skurczów prosiłam zeby mąż polewał mi ręce lodowatą woda bo to mi pomagało tak zeby ból nie koncentrował się tylko w jednym miejscu. Poza tym miałam zimny ręcznik na szyki i przykładałam go do twarzy tez pomagało. Piłam zimna wodę. Ręcznik miałam cała drogę i w trakcie porodu.

• Mamusia
Nie wyobrażam sobie brać prysznica jak skurcze łapia co kilka minut 🤢 Nie ma szans żebym stała w momencie jak skurcz nadchodzi, chyba ze na kolanach 🤪
Kaisu, takie szczury dzikie tez mnie nie napawają radością, fujj. A wiecie ze szczury sa w stanie zabic dorosłego kota 😠 Tutaj jeszcze nie widziałam chociaz w Glasgow jest taki syf ze szok!

• Mamusia
Wiecie co, spacer moze i był cudny ale czuje ze cos tam pyliło 😠 Na poczatku sadziłam ze bierze mnie migrena ale juz wiem ze nie bo czy mnie bolą i szczypią do tego z nosa leci, a zaczęło w lesie więc miejsce piękne ale dla mnie szkodliwe 😞 😞 😞 Kurcze, czy w ciąży mozna brać alertek 🥴

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 u nas goście odjechali Ewunia sie wyszalała ja już posprzątałam i nadrobiłam brzuszkowe zaległości.
Aguś ja bym swojego męża nie puściła samego jeszcze z jakąś laską która się do niego przystawia!!!
Co do porodu to mi wody odeszły ale o kąpieli też nam mówili na szkole rodzenia 🙂
Uciekam spać bo jutro rano muszę wstać, mój mąż zostanie jutro ojcem chrzestnym 🙂
Dobranoc

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 u nas goście odjechali Ewunia sie wyszalała ja już posprzątałam i nadrobiłam brzuszkowe zaległości.
Aguś ja bym swojego męża nie puściła samego jeszcze z jakąś laską która się do niego przystawia!!!
Co do porodu to mi wody odeszły ale o kąpieli też nam mówili na szkole rodzenia 🙂
Uciekam spać bo jutro rano muszę wstać, mój mąż zostanie jutro ojcem chrzestnym 🙂
Dobranoc

• Mamusia
Mi wody odchodziły kilka dni a czop odszedł właśnie we wannie jak byłam. Aguś, w Polsce możesz jechać do szpitala jak poczujesz ból brzucha i mozesz zostac az do porodu, tutaj niestety zostanie tylko jak masz powyżej 5cm rozwarcie więc kobiety czekają najdłużej jak się da zeby nie jeździć tak i nazad po 5 razy.

• Mamusia
Najprędzej to wezmę ciepłą kąpiel jak skurcze będą jeszcze oddalone od siebie a nie co 1,5 minuty 😉Mam nadzieje, że tak jak u Ciebie Beatka tym sobie przyspieszę rozwarcie a tym samym poród 🙂 U mnie w Liverpool zaszczurzenie jest bardzo duże !! A szczury są wielkości kota- mąż widział kiedyś na ulicy o 5 rano jak szedł do pracy jak szczur i kot szli koło siebie bok w bok !! 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Aguś, chciałabyś pobudzać skurcze wiedząc ze jeszcze musisz jechac do szpitala ?

ja akurat wzięłam prysznic i nawet na spokojnie dojechaliśmy do szpitala,a w szpitalu jeszcze mi podali oksytocyne. Położną miałam super,lekarz zjawił się dopiero na koniec by mnie zszyć (obustronnie pęknięta szyjka macicy,nacinali mnie dodatkowo,a i tak jeszcze im pękłam w tyłku)

Widzisz, tutaj nie ma takiego luksusu. Nie możesz jechać i czekac w szpitalu.