Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nina ja uwielbiam H & M tutaj w Anglii są bardzo tanie w tym sklepie ciuszki dla dzieci 😁 Ubrań dla siebie nigdy nie kupowałam bo są zbyt konserwatywne dla mnie ha ha ha. Przed ciążą chodziłam w spódniczkach mini i wydekoltowanych bluzkach ha ha ha. Poza tym jestem jak sroka lubię wszystko co się świeci 😁 A więc mam inne swoje sklepy które z bólem serca teraz omijam 😞

• Mamusia
A co do chodzenia spać Beatka to ja tez zasypiam nawet o 3 w nocy teraz trochę wcześniej bo mam tego psiaka i muszę rano wstać. Ale i tak nie położę się wcześniej niż o 1 w nocy. A potrafię wstać nawet o 12 w południe 🙃 Ale śpię dopóki mogę 😉 Później już nie będzie tak pięknie i kolorowo 😁

• Mamusia
Znowu brzuch się muli 😜 A tu taka cisza 🙂 Ja wróciłam z zakupów ciążowych, w H & M nie kupiłam, bo dość drogie były spodnie, za 180 zł, a ja znalazłam w sklepie typowo ciążowym za 120 zł 😁 Jestem zadowolona 🙂 W Terranovej są bluzki za 9,90zł 🤪 Niestety z całego sklepu kupiłam tylko dwie, bo te materiały jakieś takie cienkie i przezroczyste, a kolory mdłe i musiałam kupić czarną i brązową. Wyobrażacie sobie, że w całym, trzykondygnacyjnym centrum handlowym tylko w H & M jest tylko dział z ciuchami dla ciężarnych! Dyskryminacja 🤪 🤢 Co wchodziłam do sklepu i pytałam o taki dział to szmaty (ekspedientki) patrzyły na mnie jak na kosmitkę i jakby z pogardą, że jestem w ciąży.
Dzisiaj idę na urodziny do męża siostrzenicy, lat 10 🙂 Będzie szampan dla starych i piccolo dla młodych 😉 Ja bym się skusiła na piccolo, ale nie będę dzieciom wypijać hihi 🙂 Małej kupiłam stanik i stringi koronkowe różowe! 😁 aaaa przynajmniej tu się mogę wykazać 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Nina ja uwielbiam H & M tutaj w Anglii są bardzo tanie w tym sklepie ciuszki dla dzieci 😁 Ubrań dla siebie nigdy nie kupowałam bo są zbyt konserwatywne dla mnie ha ha ha. Przed ciążą chodziłam w spódniczkach mini i wydekoltowanych bluzkach ha ha ha. Poza tym jestem jak sroka lubię wszystko co się świeci 😁 A więc mam inne swoje sklepy które z bólem serca teraz omijam 😞

Tak Kasia, w Quizzie sa fajne ciuszki 😉
Ciąza w PL: niestety, nie wazne czy jestes puszczysta czy ciężarna jesteś obrzydliwa bo nie wyglądasz jak wieszak. Juz się nasłuchałam za swoimi ple cami jak byłam w Pl z Maksem w ciązy.
Wysprzatałam ogród, podmienialam wode w 4 akwariach jeszcze w jednym muszę.

• Mamusia
Generalnie, mi w UK tylko kilka sklepów odpowiada bo nie lubie ich zdziwaczałego stylu baby chłopa albo lolity spod latarni. Lubię eleganckie ciuchy dopasowane w talii, z dyskretnym dekoltem a nie do pepka. Mam duzy biust więc kazdy dekolt u mnie przybiera ogromne rozmiary a nie lubie cycami świecić. Lubie ciuchy Karen Millen, Debenhams, Dolce & Gabbana ( maja świetne żakiety ), E-vie, Jane Norman ( bardzo lubię ) i Quizz. Mam styl klasyczny ale tak samo uwielbiam błyskotki 😉

• Mamusia
Mi się z pedofilią nie kojarzy 😁 Wiadomo, że nie chodzi w nich codziennie, bo to nie byłoby dla dziecka niezdrowe i nie jest rozpieszczona na szczęście.
Ty to masz z tymi akwariami 🙂 ale hobby, to hobby. Na mnie tak patrzyły raczej z politowaniem, dziwne to było dla mnie. Chyba, że ja to źle odebrałam. No tak, w Polsce musisz mieć rozmiar 34- 36, bo już wszyscy popadli w paranoję 😞 Wszystko przez te głupie gazety i tak retuszowane zdjęcia, że się rzygać chce... Ja na szczęście mam to gdzieś, ważne żeby się sobie podobać. Dziś w sklepie sprzedawca myślał, że mam rozmiar 38 haha.

• Mamusia
Oj Beatka ja kocham Jane Norman !!! Mogę tam siedzieć godzinami 😁 Jeszcze River Iceland, New Look, w Primarku kupuję koszulki bawełniane na ramiączka i na krótki rękaw i bieliznę 🙂 Jeszcze kilka sklepów zawsze lubię zahaczyć no ale teraz to tylko Mothercare, Mamas and Papas i tam gdzie są jeszcze ciuszki dla dzieci hahahaha 😉

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Oj Beatka ja kocham Jane Norman !!! Mogę tam siedzieć godzinami 😁 Jeszcze River Iceland, New Look, w Primarku kupuję koszulki bawełniane na ramiączka i na krótki rękaw i bieliznę 🙂 Jeszcze kilka sklepów zawsze lubię zahaczyć no ale teraz to tylko Mothercare, Mamas and Papas i tam gdzie są jeszcze ciuszki dla dzieci hahahaha 😉

No tak, o River Iceland i New Look zapomniałam ☺️ Fajne maja ciuszki. Do dziecięcych nawet nie wchodzę bo ceny mnie powalają.

• Mamusia
Ja Beata tak samo jak Ty nie przepadam za słodyczami, ale od tygodnia to po prostu nie mogę się oprzeć 🤪 😞 Może nie pochłaniam ich w wielkich ilościach, bo staram się naprawdę nie objadać, ale tak mnie ciągnie jak nigdy. . . Już się nie mogę doczekać jak zjem torta, chyba się rzucę na niego 😞 😉

• Mamusia
To prawda ale nie raz mają fajne promocje i wtedy można coś trafić na prawdę fajnego i taniego. Ale nic tak nie powala jak ceny w Mamas and Papas 🤪 Kupiłam tam trzy pary śpiochów jedne z czapeczką a drugie- dwupak zwykłe do spania i zostawiłam 40 funtów 🤪 Od teraz już tak się nie wygłupiam z tymi cenami ha ha ha 🙂 Wczoraj znalazłam lumpeks z rzeczami tylko dla dzieci i tam właśnie kupiłam te sukienki za jakieś grosze a są w idealnym stanie !! 😎

• Mamusia
U mnie w mieście niestety nie ma tych sklepów, ale jak widziałam na szafie, czy w magazynach ciuchy z tych sklepów, które wymieniłyście, to wiem że byłabym tam stałą bywalczynią. Są śliczne 😁 Ja też wolę klasyczne ciuchy i niestety nie przepadam za kolorami, chociaż staram się to zwalczać... 😉 Ale i tak najczęściej kupuję wszystko co czarne 😁

• Mamusia
Tortów nie lubię za slodkie to dla mnie ale zjadam sobie po 3 -4 ciasteczka owsiane , potem jakas czekolada sie przewinie. Na lody nie ciągnie na szczęście więc gosci zjedli bo leżaly w lodówce. Za to brzoskwinie, arbuzy, gruszki to moglabym jeśc i jeść. Melona tez bardzo lubie ale w ciąży nie moge bo mi po nim gardło drapie jak przy zapaleniu 🤔

• Mamusia
Tort mniaaaaammmmmmm !! Ja uwielbiam a jeszcze tym bardziej od cukiernika: ,, Sowa,, 🙃 Mogła bym jeść kilogramami ciasta od niego. Ale też sama piekę na prawdę pyszne słodkości w tym torty 😁 Teraz w weekend zamierza upiec Snikersa także zapraszam 😁 😁

• Mamusia
Kasa, ale Ci zazdroszczę !!! Tutaj w ciuchlandiach sa tylko maluśkie działy z ciuszkami dziecięcymi 😞 Zazwyczaj kupuje ciuchy na Ebay bo taniej jest no i wybierać można bez słuchania jęków za plecami tatusia 😠
Nina, też wole ciemne kolory a generalnie to czarny, bialy, czerwony, fiolet. Mam chłodny typ urody więc w tym mi najładniej. Jako ze nosze pannę to od początku mnie na róz ciągnęło, nawet Wam o tym pisałam 🙂 U mnie sie kolory sprawdziły, z Maksiem szalałam za niebiesko żółtym 😁

• Mamusia
Nawet lubię gotować i dobrze mi to wychodzi ale ciast nie tknę. Jedyne ciasto jakie wstawiam do pieca to mrożona strudla z Tesko 😁 Mięsa w każdej postaci, ryby, zupy tak ale nie ciasta czy torty. Moze dlatego ze nie przypadam za tym albo to rodzinne moja mamuska tak samo , w życiu ciasta nie upiekła 😉

• Mamusia
Ja go znalazłam jakiś czas temu ale zawsze jak byłam w centrum to był już zamknięty i myślałam, że to zwykły sklep z ciuszkami a wczoraj jak weszłam to patrze a tu lumpeks 🙃 Brałam co tylko mi się spodobało bo np. body na długi rękaw na Next-a kupiłam za 98 p. 😎 Teraz częściej tam zajrzę 😁 😁