Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joanna2236 napisał(a):
Czytalam ze to moze wywołac przedwczesny poród 😞Jak byłam w pierwszej ciaży to takiego czegos nigdy nie mialam i teraz sie troche martwie 😞

Kilka dni temu miałam to samo ale na szczęście tylko jednego wieczoru. Są to skurcze więc lepiej dmuchać na zimne. Masz prawo sie martwic więc lepiej skontaktować sie z lekarzem.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Beata, to jest właśnie cena za szkołę rodzenia przyszpitalną!! 😠

To mnie powaliłaś 😠 A czy aby na pewno to jest zgodne z prawem ? Tak jak szpitale pobierają opłaty za poród rodzinny, znieczulenia, salę i co tam jeszcze. Ok, rozumiem jak chcesz zeby była z Tobą konkretna położna przed i po porodzie ale za nic innego nie powinno sie kasować. Żeby chociażby wliczali to w to śmieszne becikowe.
A! Kasia, nie zapomnij przypomnieć położnej o Health in Pregnancy Grant. Po 25 tygodniu już możesz wysyłać papiery więc akurat jak będziesz na wizycie.

• Mamusia
Mają wycofać to cholery 😠 Tutaj masz więcej na ten temat gdybyś nie wiedziała : http://www.emito.net/poradniki/zasilki_i_zapomogi/ciaza_i_rodzicielstwo/zapomoga_health_in_pregnancy_grant
Trochę się czeka ale zawsze kilka groszy na jakieś ciuszki czy coś.

• Mamusia
Widze ze tutaj tez rewolucja sie szykuje w becikowych. Mają wycofać jednorazową pomoc w wysokości 190funtów, koło 30 tygodnia sie te pieniążki dostaje i becikowe w wysokości 500 funtów będzie przyznawane tylko na pierwsze dziecko. Trochę bez sensu ale cóż. Ciekawe czy jakąkolwiek pomoc finansową będą udzielać rodzącym czy juz wcale.

• Mamusia
A u nas te 1000 zł becikowego to jest śmiech normalnie. Dobrze, że mamy z mężem ubezpieczenia grupowe, to z tego nam coś wpadnie chociaż. Są też szkoły przykościelne, ale też raczej płatne, tyle że nieco mniej. Może się ogarnę i dobrze poszukam jakichś bezpłatnych. Idę się zdrzemnąć, bo aż mnie głowa rozbolała z tych nerwów na samą siebie 😞

W Polsce chcę zlikwidować becikowe i obniżyć o połowę zasiłek pogrzebowy 🤪...poszaleli!!!!
Czekamy na babkę co wózek ma przyjść oglądać,ma być ok.16

Kurcze już nie wyrabiam z bólu,aż ryczeć mi się chce,ręka drętwieje jak cholera a w łopatkę jakby ktoś mi nóż wbijał 😞

• Mamusia
Cześć mamuśki nadrobiłam zaległości 🙂
Z rana byłam dziś na badaniach i zapisać męża i córkę do lekarza 🙂 a potem pojechaliśmy do teściowej. Ewunia śpi więc mam chwilę 🙂 co do butelek to polecam antykolkową tomme tippee jest rewelacyjna Ewunia tylko z tej butelki korzysta do kaszki bo do herbatki to mamy taką zwykłą za 11 zł.
Również rozmawiałyście na temat szkoły rodzenia, oczywiście jestem za!!! Chodziłam i jak najbardziej popieram Beatkę można bardzooo dużo się nauczyć 🙂 A co do nacinania krocza przynajmniej w tym szpitalu co rodziłam to wystarczy im powiedzieć żeby nie nacinali i tego nie zrobią 🙂 Ada również pisała na temat herbatki hipp na laktację - również polecam nie ma niczego lepszego 🙂
Co do baldachimu to kupiłam Ewie ale po 3 miesiącach zdjęłam. Teraz tak jak pokazywałam też mi się komplet podoba z baldachimem 🙂 bo to przesłodko wygląda dla takiego dzidzi 🙂

• Mamusia
Co do herbatek laktacyjnych to ratowałam się Fito-Mix'em jednak jest sporo mocniejsza od Hippa.
Teraz chyba zacznę pic od 38 tygodnia na wszelki wypadek zeby nie mieć kłopotów jak z Maksem.
Aduś, a żadne przeciwbólowe smarowidła nie możesz stosować ? Swojego czasu jak miałam podobne kłopoty z barkiem to wcierałam maść z jadem żmii ( i tak mi zostało 🙃 )

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Ojej Beatka u nas też niesamowity upał siedzę koło wiatraka i nie wyrabiam 😞 a w ciąży to w ogóle się pocę niemiłosiernie 😞

Aguś, my tu gadu gadu a u nas nie wiem kiedy przeszedł deszcz dośc porządny bo wszystko jest mokre.

Bagira napisał(a):
Co do herbatek laktacyjnych to ratowałam się Fito-Mix'em jednak jest sporo mocniejsza od Hippa.
Teraz chyba zacznę pic od 38 tygodnia na wszelki wypadek zeby nie mieć kłopotów jak z Maksem.
Aduś, a żadne przeciwbólowe smarowidła nie możesz stosować ? Swojego czasu jak miałam podobne kłopoty z barkiem to wcierałam maść z jadem żmii ( i tak mi zostało 🙃 )

Beatka ja mam zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego i coś mi tam uciska na worek oponowy czy coś takiego i od tego boli mnie łopatka,szyja,bark i drętwieje lewa ręka,aż nieraz czucia nie mam 😞
i mi coś wypada z niej 😞
biorę na to Meloxicam i Zaldiar,trochę pomagają,ale jak się dowiedziałm o ciązy to przestałam je brać,bo nie można.Jedyne co to smaruję maścią homeopatyczną,ale niewiele pomaga....zaraz nie wyrobię

• Mamusia
Tez miałam te bóle od kręgosłupa, miałam wypadek w wielu 11 lat, spadłam z konia dość niefortunnie i miałam klopoty z chodzeniem jakiś czas. Jak cos nosze w prawej rece to raraz zaczyna boleć i drętwienie mam. Poza tym bardzo szybko mi biust urósł i solidnie obciąża plecy. A nie mówili lekarze, co mogłoby pomóc ? Rehabilitacja na pewno ale np łóżko ortopedyczne czy masaże ? Kurcze, przeciez niedługo maluch zacznie solidnie rosnąc i plecy Ci zyc nie dadzą. Moze basen by zlagodził bole ?

A mój synek śpi tylko od 10 do 11 i potem dopiero wieczorem,no ale o 18.40 go kąpiemy i o 19 już śpi 🙂,wstaje o 6-7

Beata mi ortopeda powiedział,że to normalne w moim wieku(mam 25 lat,byłam u niego 2 lata temu),neurolog zapisała fizykoterapię(pomogła na ok.miesiąc),reumatolog dała mi blokady i zapisała leki i fizykoterapię(byłam na 2 zabiegach,bo zaszłam teraz w ciażę).
Wuja meża doradził masaże,basen i załatwienie kołnierza ortopedycznego a najlepiej sanatorium.
Musze przeczekać aż urodzę,to się zabiorę porządnie za to,pójdę prywatnie do ortopedy,bo teraz mi nic nie zrobi 😞
Ach pobręczałam Wam trochę,ale naprawdę nie wyrabiam,najgorzej w nocy,spać nie mogę 😞
Właśnie po Amol byłam

Aha sprzedaliśmy wózek 😁

• Mamusia
Wiesz Adus u starszych ludzi w Twoim wieku to normalne 😠 Za trumienka już sie rozglądałaś, wiesz, my starzy juz tylko do piachu.Ja pierniczę, jak mozna młodej kobiecie powiedzieć ze kłopoty tego typu sa normalne ?!
Gratuluje sprzedanego wózka. Oskarek już zupełnie wózka nie potrzebuje ?
Mam chwile spokoju bo ojciec załadował Maksa do spania , jego godzina jest. On idzie spac o 12 . potem o 17 ale z tym roznie bywa i ostatecznie o 21-22. Dzisiaj ma gorszy dzien chyba.

Dokładnie Beata,Ci lekarze to konowały!!! 😠
Muszę się przemęczyć niestety,może ten Amol trochę pomoże.Smaruję Traumelem s ale nie za bardzo pomaga 😞
Oskar dawno już jeździ parasolką,na roczek mu kupiliśmy Chicco Liteway a Coneco Toledo poszedł na pawlacz

Dziewczyny uciekam,bo padam 😞
dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Ja dopiero wróciłam z centrum 🙂 Ale miałam udane zakupy ho ho ho i to z mężem 😁 Ale tutaj spokój dzisiaj 😁 Kupiłam wanienkę biało-żółtą ze zwierzątkami i nawet korek ma jak w dużej wannie ha ha ha, pudełko na chusteczki nawilżone i trafiłam na super promocje bo kupiłam 108 sztuk pampersów dla noworodka w wadze od 2 do 5 kilo za 10 funtów czyli jakieś 50 zł 🙃 a do tego dwie sukienki, dwie pary bodów, śpiochy, skarpetki, drapki i rajstopy dla noworodka wyślę wam zdjęcie z sukienkami i rajstopami bo są boskie i wszystko takie malusie szkoda, że na zdjęciu takie duże wyszło 🤨