Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wyślij, wyślij 🙂
Muszę się podzielić z Wami piosenką, którą słucham już trochę czasu i nie mogę przestać słuchać 😉 jest tak pozytywna... 🙂 Tu wysyłam linka, może Wam się spodoba, także miłego słuchania 😁 Ale pewnie ją znacie.
http://w131.wrzuta.pl/film/68zta5iQRq6/katy_perry_-_teenage_dream

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jaki śliczny kombinezon 🙂 Taki mięciutki się wydaje 🙂 Tylko w nim leżeć 🙂 Tak spojrzałam na to dziecko w tym kombinezonie i chciałam sobie wyobrazić moje dziecko 😉 I nie da rady.... 😉 Nie wyobrażę sobie. I tak pomyślałam, że żadna z nas nie ma pojęcie jak będzie wyglądało nasze dziecko i myślę, że nawet nie jest sobie w stanie wyobrazić jak będzie wyglądało 😁 Bo to niemożliwe. Ciekawe rzeczy mi do głowy przychodzą 🙂

• Mamusia
Ewunia już śpi a ja biorę się za prasowanie.
Co do łapek drapek to ja też kupiłam dla Ewci ale i tak nie używałam bo spadały. Najlepiej kupić body takie specjalne z drapkami albo przyszyć je 🙂
A tak w ogóle to wieczorami nie mam siły już na nic a taki bałagan w domu tyle roboty jest a ja padam i sobie odkładam na jutro... tak sobie myślę że w ciąży ciężko mi z Ewunią a jak jeszcze jedno będzie?! już się zaczynam bardziej bać 😞

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Ewunia już śpi a ja biorę się za prasowanie.
Co do łapek drapek to ja też kupiłam dla Ewci ale i tak nie używałam bo spadały. Najlepiej kupić body takie specjalne z drapkami albo przyszyć je 🙂
A tak w ogóle to wieczorami nie mam siły już na nic a taki bałagan w domu tyle roboty jest a ja padam i sobie odkładam na jutro... tak sobie myślę że w ciąży ciężko mi z Ewunią a jak jeszcze jedno będzie?! już się zaczynam bardziej bać 😞

Aga, nie martw się, w razie czego masz pomoc , ja na to nie mogę liczyć w dodatku mam niezły zwierzyniec którym się sama zajmuje więc jak ja dam rade to kazda z nas da.

• Mamusia
Tutaj w Anglii prawie każdy ciuszek dla noworodka jest już z takimi doszytymi drapakami. Sama mam kilka takich rzeczy 🙂 Ale pewnie jeszcze dokupię z dwie pary ale nie więcej 🙂 Jutro jadę z mężem na zakupy i pozałatwiać sprawy to go wciągnę do jakiegoś sklepu 😁 Nie w końcu zobaczy ile tego jest i za jakie pieniądze 🙃 😮 Zdziwi się 😉

• Mamusia
Powiem Ci Beatka, że ja kiedyś w ogóle nie korzystałam z ebay-a. Uwielbiam chodzić po sklepach a więc nie dawało mi to przyjemności 🙂 Ale teraz prawie wszystkie ciuszki dla dzidzi kupiłam na ebay-u ponieważ ceny było o bardzo dużo mniejsze niż w sklepach. No i sobie ciuch ciążowe też bo nie chciałam dawać za nowe spodnie 50 funtów jak na ebay-u używane kupiłam za 5 funtów a wszystko jest w idealnym stanie 🙂 Czekam tylko na jeszcze jedną parę spodni bojówek 🙂

• Mamusia
Tak, różnica w cenach jest miażdżąca. Tanie i fajne ciuszki idzie jeszcze dostać na sunday marketach ale żeby cos fajnego dostać to trzeba jechać rano i z kimś kto nie dostaję piany na ustach po 15 minutach łażenia. Swojego czasu jeździłam z sąsiadami, oni bywali tam co tydzień a teraz lipa a przydałoby sie bo rewelacyjne rzeczy szło dostać za funta, tutaj nawet ebay nie był konkurencją bo raz że taniej a dwa ze widzisz co kupujesz.
Ale dobrze ze jest ebay , dzieki temu moge zarabiać nie wychodząc z domu 😉

• Mamusia
Jeszcze przyszłam bo zapomniałam napisać że mojej Ewuni nic nie wyskakiwało i jest po prostu rewelacyjny płyn do kompania oliatum - naprawdę POLECAM i bardzo nawilża skórę nie podrażnia po prostu extra jest w mojej rodzinie dzieci tylko tego ozywają po mojej namowie i wszyscy są zadowoleni 🙂

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Jeszcze przyszłam bo zapomniałam napisać że mojej Ewuni nic nie wyskakiwało i jest po prostu rewelacyjny płyn do kompania oliatum - naprawdę POLECAM i bardzo nawilża skórę nie podrażnia po prostu extra jest w mojej rodzinie dzieci tylko tego ozywają po mojej namowie i wszyscy są zadowoleni 🙂

A to racja, bardzo jest chwalony. Ale nam Nivea wystarczy, od początku używamy, tzn od 3 miesiąca.

• Mamusia
Ja jeszcze nie wiem co będę używać ale też jestem najbardziej nastawiona na Nivea Baby dlatego myślę, że zakupię w Polsce zapas 😉 I tak mama będzie i paczkę wysyłać jakoś w październiku bo będę na allegro pościel kupować, wypełnienia i chyba rożek jeszcze jeden bo jeden już mam. Poza tym w Polsce będę kupować pieluchy tetrowe i jakieś jeszcze na pewno drobnostki co mi się spodobają 😁 Oj tak Beata zgadzam się w 100%, że te pchle targi są super ja też mam dwa takie jeden pod nosem ale bardzo mały a drugi w innej miejscowości ale mogę tam dojechać autobusem i rzeczy mają nieraz rewelacyjne za grosze a jeszcze z metkami albo nie rozpakowane 🤪

• Mamusia
Niestety nie mam jeszcze przeglądam, szukam ale wszystko drogie niestety. A kołyski aż tak długo nie będę używać jak łóżeczka. Muszę się wybrać na ten pchli targ może tam coś kupię. A Ty już masz coś upatrzonego ?? Mnie dobijają te ceny w sklepach dla dzieci. Może uda mi się kupić coś używanego w dobry stanie.

• Mamusia
Powiem Ci ze ja na nowe nawet nie patrze, szkoda pieniędzy. Nowy za 250 czy używane kilka miesięcy za 60 to ta sama jakośc za inne pieniądze. Jak masz miejsce na łóżeczko to kup łóżeczko bo dłużej posłuży a cena podobna do kołyski. Ja kupuję kołyskę ze względów ekonomicznych tak jak mówiłam, jak Maks skończy 2 lata Shantall będzie miała 6 miesięcy więc ona dostanie łóżeczko Maksia a Maks dostanie takie dziecięce, dla chłopca w jego wieku 😉 Myśle o kołysce z baldachinem zeby nie przewiało małej bo tutaj wieje dość mocno a ja zawsze muszę mieć otwarte okno. Chyba jakąś białą wezme na ebay na wypadek gdyby jednak był Danielek 🙂

Cześć brzuszki 🙂
Znowu beze mnie pisałyście 😠 😜kiedyś się pogniewam 😁

Nie róbcie zapasu płynu do kąpieli!!!!
Ja kupiłam Nivea a juz jak pierwszy raz mi małego przyniosły położne to powiedziały,ze ma bardzo wrażliwą skórę,potem "niby"AZS(piszę niby bo ja oprócz suchej skóry nie zauważyłam objawów).
No i od początku tylko Oilatum,potem przeszłam na Emolium,jest tańszy a równie dobry 🙂
Dopiero od miesiąca kąpię małego w innym płynie,teraz ma truskawkowy Bobini 😁
Ja też niedrapek nie używałam,mimo,ze miałam,teraz kupiłam z delikatnymi ściągaczami ładne 🙂
2 czapeczki po kąpieli,nożyczki cały zestaw,szczotkę i grzebień,smoczki Lovi uspokajające,butelkę 260 ml Avent i dodatkowe smoczki Avent do butelek,pieluchy flanelowe,10 szt-tetrowych(jeszcze dokupię),szczotkę do butelek,płyn do mycia ciała i główki Hipp(są super,ale tylko 1 bo nie wiadomo jak z tą skórą),2 ręczniki z kapturkiem,przewijak,wkładki laktacyjne,herbatka hipp na karmienie(rewelacja-polecam) i koperkowa(w razie kolki od razu),a i majtki jednorazowe(polecam,bo u mnie w szpitalu ogólnie jest zakaz noszenia,bo niby się nie goi ale jak do cholery chodzić w giga podpaską między nogami bez majtek!!!:blink 🙂
Jeszcze musze kupić sudocrem,bephanten(polecam na popękane brodawki,a dziecku nie szkodzi,można karmić),nakładki Aventa do karmienia,koszula i jeszcze parę innych rzeczy

Ha ha ale się rozpisałam z tymi zakupami,no ale może którejś z Was pomoże w wyborze czegoś 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Ada, tyle tego napisałaś, że muszę wyjąć moją magiczną kartkę i zapisać sobie te wszystkie nazwy 🙂 Na pewno się bardzo przydadzą.
A co sądzicie o łóżeczkach z baldachimami?? Mi w sumie jedno wpadło w oko, bo nie lubię baldachimów, wydaje mi się, że będzie na tym jedno zbiorowisko kurzu, ale chyba będę musiała takie kupić, żeby dziecku nie przeszkadzał telewizor wieczorem. Jak myślicie, to coś da?
Idę dziś po jakieś spodnie ciążowe 🙂 Moje pierwsze hihi 😁 Pewnie spędzę cały dzień i nic nie kupię, bo jestem wybredna 🤢

Nina właśnie po to piszę,bo wiem,ze na pewno się przyda 🙂
Ja małemu kupiłam łóżeczko z balachimem,na początku był założony,potem zdjeliśmy,bo mi przeszkadzał i właśnie,tylko kurz na nim 😞
Ale może ktoś był zadowolony.

Ja już posprzątałąm i uszykowałam obiad,jak mały zaśnie to jeszcze pomyję podłogi,a jak wstanie to idziemy oczywiście na spacer 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂 Ja bym nie polecała tych baldachimów. Dla dziecka to żadna ochrona chyba, że ktoś tak jak Beatka piszę, że musi mieć otwarte okno w domu. Ja mam małe mieszkanie i jak bym miała jeszcze sobie zafundować baldachim to już by był cyrk na kółkach ha ha ha 😉 Co do zakupów to sudokrem i bepanhem tez już mam bepanhem to nawet ja sama używałam na tatuaż i fakt jest rewelacja tylko strasznie tłusty i robi okropne plamy które nie do końca się spierają. Mam dwa smoczki Avent Philips, dwie butelki malutkie i dwie duże. Smoczków nie kupowałam wymiennych bo butelki są tak tanie, że będę butelki wymieniać. Mam tez już myjkę do butelek, szczotkę, grzebień, termometr do wody. Jeden ręcznik z kapturkiem, jeden duży na później i chyba z dwa małe ręczniki tak na wszelki wypadek babcia zaopatrzyła ha ha ha. Wszystko to co Aduś napisałaś już mam albo mam wypisane na kartce do kupienia. Majtki jednorazowe i ręczniki są rewelacyjne. Chwała temu kto je wymyślił hahaha. Też na pewno zakupię kilka par żeby starczyło chociaż na pierwsze dwa tygodnie po porodzie. W Polsce na pewno zaopatrzę się w rywanol i mydło szare dla siebie. A wczoraj kupiłam sobie dmuchane koło ha ha ha specjalne dla kobiet z naciętym kroczem 🙂 Ale się rozpisałam hahahaha i tak nie da się wymienić wszystkiego co już mam i zamierzam kupić. Poza tym za pewne każda z nas ma taką samą listę albo podobną 😉

No koło to ponoć dobra rzecz po porodzie naturalnym 🙂
A na termometry do wody uważajcie,ja raz nalałam wody,włoyłąm i wszytsko z niego wyciekło,taki niebieski płyn,od temtej pory nie używam,najlepszy jest własny łokieć do sprawdzania 🙂

Ja sobie odpoczywam po sprzątaniu,jem płatki,jak mały wstanie to wyruszamy 🙂
Plecy nadal potwornie bolą 😞,już nie wyrabiam z tym 😞