Femmke a jak masz na imię ? bo może post przeoczyłam 🙃🙂 Każda z Nas jest ciemna jedna ma więcej doświadczenia jedna mniej ale po to jest to forum żeby się dopytać 😁 Ja już mam praktycznie wszystko do Alicji dlatego tak piszę co ja mam 🙂 Ja też mieszkam za granicą powiedz, jak tam ceny u Ciebie ?? Też takie przerażające ?? Bo ja dużo rzeczy sprowadzam z Polski włącznie z wózkiem już po porodzie.
imie Izabela-Iza 🙂 moja Klarcia bedzie miala drugie imie po mamusi 🙂 czyli po mnie 😁 co do cen-to ida ......... w sklepach na przecenach nowe ubranka i dobrych firm tyle kosztuja co uzywane wiec, uzywanych to nawet nie ma co ogladac,,,,,,
paczka pampersow xxl kosztuje tyle,co w polsce normalne jedno opakowanie ...
wozki stoja tak samo jak w Polsce,albo troche taniej,,,,,z tymze uzywane wozki mozna naprawde za grosze kupic......... np,,,ja mam upatrzony wozek kombi za 280euro ,,,a taki sam uzywany polroczny z gwarancja + z siedzonkiem maxi cosi +adaptery do siedzonka,+parasolka+ta folia od deszczu ..........uwaga mozna kupic juz za 60-100euro
Jedynie co jest tu drozsze to mebelki drewniane,,,, dlatego za 2tyg. jade do polski po lozeczko... tutaj srednio lozeczko kosztuje 200euro+ materac 100euro+kpl poscieli z baldachimkami etc 150 euro ----laczny koszt 450-500euro ....koszmar 🙂 w polsce to samo mnie wyjdzie 600zl czyli jakies 150 euro i do tego dokupie sobie pysznych polskich kielbas 😁
W końcu jakieś inne imię niż Agnieszka hihi 🙂 Niestety u mnie jest drogo 🤨 Wózki chodzą średnio po 600 funtów, pościel też droga, ciuszki to zależy gdzie, ale w tych firmowych sklepach to porażka- strasznie drogo na fakt tego, że dziecko szybko z tego wyrasta. Ja mam pól na pól nowych i używanych. Kosmetyków nie ma innych niż tylko Johnsons Baby, które podobno bardzo uczulają a więc Nivea Baby sprowadzam z Polski. A co do mebelków to tak na dwa razy na ebay-u można kupić dość tanio bo w sklepach to też ceny w oczy świecą 🤪🙃
lozeczko bede kupowala wlasnie przez allegro polskie ,ktore zostanie wyslane na adres rodzinki
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hippo-op-bok-materac-g-p-k-i1260965963.html#gallery
U nas w sklepach nawet nie slyszeli o lozeczku z obsuwanym w dol bokiem 🙂 .... i sa tylko lozeczka z plyta z przodu i z tylu....a one mi sie srednio widza(rzecz gustu oczywiscie ) ,tymbardziej , ze jeszcze w lozeczku bedzie ochraniacz wiec dziecko tez trzeba widziec....takie moje male zdanie..... no i do tego kompletu jest wlasnie tez materac , z tego co wiem w polsce uwazany za jeden z najlpeszych (??)
Mi się bardzo nie podobają te łóżeczka z płytami na bokach- kojarzą mi się z trumną 🤔 Dziecko musi być widoczne w łóżeczko i ono same musi widzieć a nie być obitym dookoła drewnem a właśnie jeszcze musi dojść ochraniacz na szczebelki. Twoje łóżeczko jest piękne !! Mój gust 😉 Dobrze masz bo nie masz daleko a do tego samochodzik to wsiadasz i jedziesz po odbiór 🙂 Ja jak chciałabym zamówić coś z allegro to tylko z wysyłką za granice a wtedy cena za wysyłkę jest kolosalna 🙃😮 Ja mam upatrzone na ebay-u takie łóżeczko :
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320600017078&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Niby też boki mają więcej drewna ale są przerwy 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
imie Izabela-Iza 🙂 moja Klarcia bedzie miala drugie imie po mamusi 🙂 czyli po mnie 😁
co do cen-to ida ......... w sklepach na przecenach nowe ubranka i dobrych firm tyle kosztuja co uzywane wiec, uzywanych to nawet nie ma co ogladac,,,,,,
paczka pampersow xxl kosztuje tyle,co w polsce normalne jedno opakowanie ...
wozki stoja tak samo jak w Polsce,albo troche taniej,,,,,z tymze uzywane wozki mozna naprawde za grosze kupic......... np,,,ja mam upatrzony wozek kombi za 280euro ,,,a taki sam uzywany polroczny z gwarancja + z siedzonkiem maxi cosi +adaptery do siedzonka,+parasolka+ta folia od deszczu ..........uwaga mozna kupic juz za 60-100euro
Jedynie co jest tu drozsze to mebelki drewniane,,,, dlatego za 2tyg. jade do polski po lozeczko... tutaj srednio lozeczko kosztuje 200euro+ materac 100euro+kpl poscieli z baldachimkami etc 150 euro ----laczny koszt 450-500euro ....koszmar 🙂
w polsce to samo mnie wyjdzie 600zl czyli jakies 150 euro i do tego dokupie sobie pysznych polskich kielbas 😁
aisak_89
Martuska_D
Gość
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hippo-op-bok-materac-g-p-k-i1260965963.html#gallery
U nas w sklepach nawet nie slyszeli o lozeczku z obsuwanym w dol bokiem 🙂 .... i sa tylko lozeczka z plyta z przodu i z tylu....a one mi sie srednio widza(rzecz gustu oczywiscie ) ,tymbardziej , ze jeszcze w lozeczku bedzie ochraniacz wiec dziecko tez trzeba widziec....takie moje male zdanie..... no i do tego kompletu jest wlasnie tez materac , z tego co wiem w polsce uwazany za jeden z najlpeszych (??)
Gość
aisak_89
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320600017078&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Niby też boki mają więcej drewna ale są przerwy 🙂