Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam nową koleżankę 😁
Też się bałam, że kolejna Agnieszka hihi 😁 Ale na szczęście mamy 1 Izę, która na dodatek chce nas szantażować i będzie tu zaglądać 🙂 I bardzo dobrze 😁 W większym gronie dotrwamy do porodu 😁 Łóżeczko Twoje wpadło mi w oko 😁
Moje dziecko co chwilę mi wystawia dupę pod żebrami i nie wiem co ono tam robi i czasem myślę czy pozycji nie zmieniło, bo takie wygibasy tam robi... jakbym ośmiornicę miała 😉
Zgrzeszyłam i obżarłam się w Mcdonaldzie... ale było warto 😉
Aga... tak naprawdę to będziemy płakać za Tobą i będzie żałoba brzuszkowa 😞 Ja sobie żartowałam, że będziemy udawać... Naprawdę będziemy tęsknić 😘

Co do kombinezonu to ja wcześniej o tym myślałam i zobaczcie dziewczyny: Urodzimy powiedzmy w grudniu, ma być zima stulecia więc prędko na spacer nie wyjdziemy i praktycznie w domu będziemy siedzieć. Także musimy szukać większych rozmiarów. Ja myślałam, żeby kupić właśnie 68.

• Mamusia
Hej Orzeszek 🙂 Nie znam się na tym ale myślę, że najlepiej chyba zadzwonić do tej ubezpieczalni i się po prostu dopytać i będzie sprawa jasna. Konsultant na pewno powiem Wam co i jak i udzieli wyczerpujących informacji 🙂 Aga ale masz dobrze widzisz a tak się martwiłaś o kombinezon 😁 Ja cały czas coś robiłam ufff.... sprzątałam, odkurzałam, prałam, prasowałam ciuszki Alicji i jeszcze zostało mi jedzenie dla męża do pracy uszykować 🙃 🤪

• Mamusia
Orzeszek tak, Twoj maz tez dostanie pieniadze. mysle ze ubezpieczyciel Twojego meza bedzie dzwonil i sie pytal a wydaje mi sie ,ze wiedza o dziecku dlatego ze po urodzeniu sie dziecka trzeba isc do urzedu je zarejestrowac. do mnie dzwonil moj ubezpieczyciel i pytal czy urodzilam .

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hej Orzeszek 🙂 Nie znam się na tym ale myślę, że najlepiej chyba zadzwonić do tej ubezpieczalni i się po prostu dopytać i będzie sprawa jasna. Konsultant na pewno powiem Wam co i jak i udzieli wyczerpujących informacji 🙂 Aga ale masz dobrze widzisz a tak się martwiłaś o kombinezon 😁 Ja cały czas coś robiłam ufff.... sprzątałam, odkurzałam, prałam, prasowałam ciuszki Alicji i jeszcze zostało mi jedzenie dla męża do pracy uszykować 🙃 🤪

Mogę powiedzieć, że trafiło mi się jak ślepej kurze jajo, ale miałam dzisiaj dzień podchodzę do kasy w H&M i pytam pana czy obsłuży mnie bez kolejki a on na to, jeżeli jest pani w ciąży to tak myślałam, że padnę ze śmiechu. Jechałam dzisiaj autobusem i jedna pani się na mnie przewróciła na szczęście zdążyłam zasłonić brzuch ręką jak zobaczyła, że jestem w ciąży to zbladła...nikt oczywiście nie zapytał czy wszystko ok totalna znieczulica

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Oj Aga powiem Ci, że tutaj też jest znieczulica chociaż ostatnio jak ciąża zrobiła się już bardzo widoczna to są osoby co się zlitują ale większość to i tak ma w dupie 🤨

Dokładnie tak mają w dupie może ze 2 razy zdarzyło mi się że ktoś zaproponował mi miejsce w autobusie najgorsze są moherowe berety 😁
Do jutra miłych snów 🙂

Hejka 🙂
Ja ju zod rana,bo mąz na działkę pojechał i wróci za kilka godzin.

Oskar miał iść jutro do żłobka i...dzisiaj pół nocy kaszlał,ręce mi opadają 😞...znowu tydzień z głowy 😞masakra 😞

Co do ubezpiezenia to w PZU jest tak,ze jak dziecko sie urodzi to jedzie sie z aktem urodzenia i wypłacali w kasie a od niedawna przelewają na konto.Ale zgłosić trezba,bo skąd mają wiedzieć 🤪...to jest na 100% bo mąż jest tam ubezpieczony i za Oskara odbierał.

Mąż mi zrobic pycha ogórkową...tyle,ze przez moje obżarstwo (zjadłam 3 talerze:woohoo 🙂pół nocy zgaga mnie męczyła 😞...masakra 😞

• Mamusia
Cześć 😁
Co do ubezpieczenia to tak jak Ada mówi 😁 Bo przecież sami się nie domyślą, że ubezpieczona osoba jest w ciąży 😜 Ja byłam w ubezpieczalni i się pytałam jak to wygląda i powiedzieli, że trzeba dowieźć akt urodzenia i chyba do miesiąca się czeka na kasę 😁
Moje dziecko szaleju dostało, bo kopało non stop przez kilka godzin chyba zapomniało co to sen i spałam od 3 w nocy do 7 rano, także jestem nieco niewyspana 🤨
Renata, jakie zachcianki 😉 hihi. A miałaś chociaż tego tuńczyka w lodówce?? 😁
Ja nie mogę majonezu jeść, bo teraz po nim mnie mdli, a tak uwielbiam majonez.

• Mamusia
Witam 🙂
My też na nogach 🙂 Ewcia ogląda bajki więc mam chwilkę 🙂
A co do moherowych beretów to ja ostatnio miałam numer w windzie 🤪
Nacisnęłam przycisk przywołujący windę i czekaliśmy ja mąż i Ewcia na windę zatrzymuje się winda i w środku jest starsza kobieta więc ja mówię do Ewci no wchodzimy a stara baba zaczyna mi drzwi zamykać ja je otwieram a ona na mnie zaczęła się wydzierać żebym jej dała zjechać ,zamknęła drzwi i pojechała a ja patrząc na męża stałam zdębiała z minutę 🤪

• Mamusia
Pewnie tu będzie cisza, tak jak i wczoraj 😜 Ale od poniedziałku się zacznie haha 😁
Aga, jaki moher okropny 🤪 I mówi się, że trzeba szanować starszych...tylko że oni nie szanują młodszych, także jak tu ich szanować 😜
Ale ładna pogoda 🙂 Ta jesień nawet nie jest taka najgorsza, bo zazwyczaj to pada i jest zimno.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Pewnie tu będzie cisza, tak jak i wczoraj 😜 Ale od poniedziałku się zacznie haha 😁
Aga, jaki moher okropny 🤪 I mówi się, że trzeba szanować starszych...tylko że oni nie szanują młodszych, także jak tu ich szanować 😜
Ale ładna pogoda 🙂 Ta jesień nawet nie jest taka najgorsza, bo zazwyczaj to pada i jest zimno.

No właśnie nie szanują młodszych, a od nas oczekują zrozumienia i szacunku

Piękny dzień na spacer trzeba łapać ostatnie promienie słoneczka, bo to już chyba ostatnie takie miłe dni 🙂

• Mamusia
Hej Grube !! 😁
Ja na 13:00 umówiłam się ze znajomą jedziemy do centrum na zakupy 😁 😁 Ja nie spałam do 4:00 🤔 bo Alicja znów dała mi popalić 🙂 Ja o 2 w nocy jadłam chleb z mielonką turystyczną ( kocham ją hihi ! ), zielonego ogórka i sałatkę z marchewki i groszku na masełku 😁 😁 A wczoraj znów o 3:00 w nocy jadłam dwa hamburgery hihihi 🤪 😁 My czujemy się super 😁 Dzisiaj zaczęłam 30 tydzień !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😁 😁 😁