Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
ja koło 25 hahaha 😁 😁

No ale ci te wody się zebrały a mi chyba te jedzenie 😁 i flipsy ostatnio 😁

gorzej jak mi te wody nie zejdą 😁
haha moj brzuch zobacz z 10 kilo waży <żart> 🤪 😮

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc grubaski 🙂 dziś jakoś mi humorek od rana dopisuje 🙂 fakt nie śpie już od 5.30 bo juz wyspana byłam ale jest ok pomomo tej wstrętnej pogody. Ja za godzinke do miasta ruszam na zakupy musze Pawłowi uzupełnic lodowke bo jutro na ten zjazd jade, ale chyba pojade jednak pociagiem a Pawla poprosze żeby po mnie w niedziele przyjechal bo sama juz nie chce jechac samochodem. No i dzis jeszcze chce reszte wyprawki małemu kupić bo zostało kilka pierdułek 😁

• Mamusia
Cześć modelki hihihi 🤪 🤪 🤪
U mnie też pogoda wstrętna 😞 Leje i szaro jest 🤢 😞
Sylwia ja też muszę dokupić kilka drobnostek i koniec 🤪 I gotowa do rodzenia jestem 🤔
Aguś Ty wyglądasz jak dziewczynka , jestes taka szczupła że tylko zazdrościć tobie, a ja dziś weszłam na wagę i wskazała 69,900 - załamka... Taki grubas się ze mnie robi 😠 feeeee...

• Mamusia
Cześć brzuchatki 🙂 Wczoraj nie zaglądałam bo calutki dzień miałam gości !!!
Dziś wypiorę wózek i torbę spakuję i jestem gotowa do porodu 🙂
U nas też paskudna pogoda pada cały czas 😞
jeszcze potem zajrzę do was może powstajecie 😉 a teraz zmykam śniadanko zrobić bo od rana burczy w brzuszku 🙂

• Mamusia
o prosze jak powstawały, a jak jakby nie pęcherz jeszcze bym spała, suszy mnie jak zwykle, pogoda okropna, kurcze wam brzuszki opadają a mój tak wysoko w żebra uwiera, dzisiaj miałam koszmar że leżałam w święta w szpitalu a lekarz do mnie że jeszcze nie, może w przyszłe święta się uda urodzić 🤪

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂

A u mnie jest ładna pogoda, tzn. nie pada 😁
Sylwia, jak urodzisz w pociągu to dziecko będzie miało darmowe przejazdy hahahah 😁 Ja chciałabym odwiedzić moją babcię, ale to 350km i trochę się boję, że urodzę w innym mieście, dlatego nie ryzykuję 😜
Aga,a Tobie rzeczywiście się brzuch obniżył 😉 Bezczelnie chcesz nas wyprzedzić 🤪 🤪 😠

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Nie słyszałam o niczym takim. Za to słyszałam, że nie powinno się szorować podłóg w pozycji takiej jak kot...ale to tylko koleżanki mówiły i w sumie jakoś w to nie wierzę.
A jak nie wolno kucać??

chodzi o to generalnie że jak kucniesz to masz mieć nogi szeroko rozsunięte na boki (żeby brzuszek był luzem w środku) a plecy proste, bo jak robisz to zwyczajnie i brzuch napiera ci na uda to można dziecko udusić, tak polożna mówiła i mówiła że ma to związek z długą pępowiną ale w szczegóły nie wchodziła

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
http://allegro.pl/lozeczko-kolory-gpk-ekskluzywna-posciel-haft-i1305369266.html - wzór pościeli 9 serduszka 🙂
łóżeczko najzwyklejsze bo na lato tak jak Ada będziemy kupować dwu piętrowe 🙂

Aga pościel śliczna - najładniejszą wybrałaś 🤪

• Mamusia
Ninka nie masz jeszcze łóżeczka ? Ja już w weekend je złożę tzn Tomek złozy a ja bedę się przyglądała hehehehe. A wózek pod koniec listopada zamówimy 🙂
Czytałam teraz komentarze na temat szpitala i opieki w którym będę rodzila. Opinnie podzielone, te rodzące które opłacaly polozne to sobie chwalą, natomiast te które nie placiły za polożna albo za dodatkwa opiekę narzekaja bardzo. Więc nic innego mi nie zostaje jak tylko opłacić położną aby urodzić bez koszmaru. Umówiona jestem już z połozna w poniedziałaek na rozmowe w szpitalu i może oprowadzi mnie po oddziale 😉
No a teraz ide sprzatać łazienkę i ubikację - zajrzę niebawem pa 🤪