Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
Mini23 napisał(a):
A wiecie czemu na was seks nie działą 🤪 bo musicie się bardziej zaangażować we wkład z ołówka 😁 🤪
Ja jak wypiłam soczek,i się wykochałam to już krótko po zaczęłam się źle czuć i skurcze miałam co 5-7 minut 😁 jeszcze z Pigi pisałam na gg a ona nie możliwe początkowe skurcze co tyle,ale one później się rozkręcały ten sam czas ale coraz bardziej bolesne... 😁 🤪

tylko, ze" pierwiastki" rodza jednak nie tak szybko, jak kobiety, ktore juz rodzily. 😮

Tu się nie zgodzę . Nie ma reguły.

reguly niby nie ma, ale jest wiekszy rachunek prawdopodobienstwa.

ja pierwszą córke szybciej urodziłam niż drugą i mniej się męczyłam mimo wewnętrznego cewnika dj,i obolałej nerki...

mozesz byc tym odstepstwem od reguly.
ja pierwsze dziecko dziecko rodzilam pod kroplowkami, na wywolanie boli, a drugie - ciach, trach i po wszystkim.
wiekszosc moich znajomych miala dokladnie tal jak ja.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini, dziewczynki są bardzo podobne, takie dwie królewny 🙂 A Ty to istna matka Polka jesteś, szybko urodziłaś, tylko jeden szew, teraz już śmigasz jak wcześniej, normalnie stworzona do rodzenia dzieci jesteś 🙂 🙂 😉 😉 😉

Nina, ja wybieram truskawkowe Piccolo, tylko nie wiem jak Ty mi je wyślesz, Odra się raczej cofać nie zacznie 😁 😁 😁 😁

Mart ja bym z chęcią tą torbę do szpitala zabrała ze sobę, ale ja jej jeszcze spakowanej nie mam 😞 😞 😞 W necie dla siebie rzeczy też zamówiłam i też nadal nie doszły więc muszę czekać 😞 😞 😞

Dobra, znikam do tego szpitala, potem zajrzę i dam znać co i jak, pa

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Gosia za opłate użycze mojego wkłada 😁 🤪

Ha ha ha ha, Aga ale twój wkład do mnie przyjedzie oki??????? A jeszcze podaj cene bo nie wiem mnie stac, bo to jednak taki wywoływacz porodu to skarb 🤪 🤪 🤪
A moze pomyslcie o załozeniu własnej firmy- mysle ze sporo byscie zarobili ha ha ha ha ha

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Gosia za opłate użycze mojego wkłada 😁 🤪

Ha ha ha ha, Aga ale twój wkład do mnie przyjedzie oki??????? A jeszcze podaj cene bo nie wiem mnie stac, bo to jednak taki wywoływacz porodu to skarb 🤪 🤪 🤪
A moze pomyslcie o załozeniu własnej firmy- mysle ze sporo byscie zarobili ha ha ha ha ha [/quo

ale zostane udziałowcem?? 🤪 🤪 i logo "ruchacz wywoływacz" 🤪

Ha ha ha ha RUCHACZ-WYWOŁYWACZ, już sobie wyobrażam te długie kolejki i kłucące się brzuchy który pierwszy wlezie ha ha ha. A ty jeszcze byś podawała w plastikowych kubeczkach soczek 🤪
Ale kasa by szła do twojej kieszeni.

• Mamusia
Ale mnie nerwy ponoszą a przez te hormony oszaleje!!! 🤨
Dzisiaj kupił mi mąż prezent na Mikołajki i wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że umówiliśmy się na drobnostkę a on kupił mi perfumy i kosmetyczkę, a ja mu raptem bluzkę za 20 zł. Tłumaczyłam mu ostatnio w sklepie do czego ma mi służyć kosmetyczka czyli tylko do kredki podkładu i maskary to on kupił dużą (niby tłumaczy że sobie do szpitala włożę pastę żel i takie tam)- krew mnie zalewa! 😠 Dokładnie mu pokazywałam jaką potrzebuje bo jest od razu z lusterkiem to on musiał kupić inną. Powinnam się cieszyć ale jestem zła i kropka. On się na mnie zdenerwował, że ja tak zareagowałam i że jak mi ma coś kupować jak zawsze coś jest nie tak. No to ja do niego, że prezent za ponad 100 zł mieliśmy sobie kupić na święta a nie na Mikołajki. Eh pewnie gadam od rzeczy ale taka dziwna sytuacja. Wiem, ze powinnam inaczej zareagować a z drugiej strony on powinien umieć mnie słuchać!

• Mamusia
Wróciłam do Was 🙂 Leżałam na kanapie bo na nic nie mam siły 🤨 Muszę się zabrać za zupkę bo chodzi za mną ogórkowa mniam mniam i muszę w końcu ugotować bo mi język w dupę wpadnie 😁 🤪 🙃 Kurcze jakbym teraz zaczęła rodzić to nie miałam bym siły chyba wyprzeć Małej taka jestem zmęczona sama nie wiem czym 🤨 A jutro mam fryzjera 😎 😎 😜 😜 😜 😜 🙃 🙃 😁

• Mamusia
To jutro Cię nie poznamy Cycolina 😉
Tak Ci się wydaje, że nie miałabyś siły, a podczas porodu działają hormony 🙂

Marta... widzisz, jak to facet, chciał dobrze, a wyszło jak zwykle. A nie możesz w sklepie wymienić na ta która chciałaś?? A hormony, to fakt... 😉 Szaleją Ci 😁

• Mamusia
Kasia ty mnie posłuchaj i szykuj się na poród 😉. Po jutrzejszej wizycie u fryzjera to się lepiej poczujesz ha ha ha . Czekamy na zdjęcie nowej fryzury 😉
Martuś nie złość się na męża, chciał Ci zrobic niespodziankę. Na pewno był pewny że się ucieszysz.
My z Tomkiem nie kupujemy sobie prezentów na Mikołajki bo kasy mało. I nie wiem jak będzie z gwiazdką w tym roku. Bo mnóstwo wydatków i ja juz zaczęłam odkładać każdy luzny grosz na mieszkanko 😉

• Mamusia
Kupił ją w Rossmannie więc chyba się nie da wymienić, zresztą ta może być ale ona taka bardziej podróżna a mi chodziło o podręczną którą mogę do torebki włożyć- zresztą u mnie najważniejsze są trzy rzecz- podkład, kredka i maskara 😁 Zaraz idę dobie kupić tą, którą chciałam i będę miała dwie. A perfumy powiedziałam, że będą pod choinkę- przecież prezent muszę jeszcze małej kupić a to też kosztuje. Ja już nic nie chcę choć lubię niespodzianki no ale Rafi jak zwykle popsuł wszystko. Eh normalnie za brak myślenia ze strony męża to bym go udusiła !

• Mamusia
Na pewno się Wam pokażę 😁 Martusia biedny ten Twój mąż chciał tak dobrze, rozpieszcza Cie a Ty jeszcze krzyczysz na niego oj Ty nie dobra !! 😁 To na pewno był wybuch hormonów bo normalnie żadna z Nas by nie była zła na męża za taki drogi prezent 😉 Ja na pewno nie ha ha ha 😁 Gosiu do jutra muszę wytrzymać bo chce się doczekać tego fryzjera 😁 Ta Ola fryzjerka mówi, że kiedyś miała też klientkę w 9 miesiącu ciąży i dwie godziny po wizycie u niej zaczęła rodzić hahahaha 🤪 😁 😁 🙃

• Mamusia
Marta trzy głębokie wdechy !!!
My sobie robimy albo i nie robimy prezenty nawet o tym nie myślałam, dzisiaj mu jakieś skarpetki kupiłam na wyprubowanie, jakieś sportowe ale cieple, 8 zł za pare, wiec mają być dobre
Mini ten soczek to z czerwony6ch grejfrutów?? bo ni huhu nie działa, to jakaś ściema jest

• Mamusia
A szkoda gadać- idę zaparzyć melisę i do sklepu sobie coś kupić na poprawę humoru. Tą kosmetyczkę też kupię bo jak to się mówi- umiesz liczyć licz na siebie! 😉 Czuję, że chyba szybciej na porodówkę odjadę bo jakaś płaczliwa jestem i wszystko mnie wku**** Masakra 😠

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
A szkoda gadać- idę zaparzyć melisę i do sklepu sobie coś kupić na poprawę humoru. Tą kosmetyczkę też kupię bo jak to się mówi- umiesz liczyć licz na siebie! 😉 Czuję, że chyba szybciej na porodówkę odjadę bo jakaś płaczliwa jestem i wszystko mnie wku**** Masakra 😠

ja dzisiaj 2 razy próbowałam wysiąść z auta mając zapięte pasy i tak sie o to wkurzyłam na męża, nie wiem czemu bo to moja wina :|

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
A mi chyba czop wypadł 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🥴 🥴 🥴 Ale ten bezbarwny 🤪 🥴 🥴 🥴

Ale to i tak nic nie znaczy, bo może odejść i dwa tygodnie przed porodem, jak i parę godzin 😜

Mhhhh Ninka mi wczoraj coś takiego wypadło bezbarwnego i nic, ale tak jak napisałas że czop może wypaś tuz przed porodem ale i tydzien - dwa przed porodem 😠

ADUŚmiło że wreszcie Was wypuścili do domku 🤪 🤪. Wracaj do formy szybciutko 😉

• Mamusia
Laski jak bezbarwny to niestety dużo przed porodem. Chyba Agatka mówiła, że lekarz tłumaczył, że jak czysty do długo przed porodem a jak krwisty to krótko przed. U mnie nic nie wyślizguję się z pipi, ale może być tak jak u Mini, że w szpitalu wyciągali 😁