Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

gonia88811 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
aaa miałam wam mówic mam 15 kilo mniej po porodzie jeszcze 10 zby wrócic do wagi stałej i jeszcze z 5 dodatkowo bym chciala... wszystko przedemna... 😜

To ładnie dwa tygodnie i 15 kg. ,mniej. Woda zeszła , Alusia, i trochę tłuszczyku 😜 No jeszcze drugie tyle 😲. Dasz radę ?????????

nie mam pojecia... 🤪 nad brzuchem napewno musze popracowac:P bo mam teraz taki zflaczaly... zobaczymy... 🤪

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
aaa miałam wam mówic mam 15 kilo mniej po porodzie jeszcze 10 zby wrócic do wagi stałej i jeszcze z 5 dodatkowo bym chciala... wszystko przedemna... 😜

To ładnie dwa tygodnie i 15 kg. ,mniej. Woda zeszła , Alusia, i trochę tłuszczyku 😜 No jeszcze drugie tyle 😲. Dasz radę ?????????

nie mam pojecia... 🤪 nad brzuchem napewno musze popracowac:P bo mam teraz taki zflaczaly... zobaczymy... 🤪

Ja też będę miała problem z brzuchem 😠 u mnie to już drugi raz bedzie więc bedzie ciężko 😞 Ola brzuch to i wyćwiczyć trzeba, bo niestety nie jesteśmy takie laseczki jak Mini

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 Nie mam za bardzo czasu ale musiałam zajrzeć w końcu bo się stęskniłam 🙂Wczoraj miałam napisać jak wyszłam ze szpitala ale czas nie pozwolił i ekscytacja, że po dwóch dniach już w domku| 🙂A powiedźcie mi co z Niną bo nie będę nadrabiać 123 stron 🤪 Ostatnio mi pisała, że zalewa szpital wodami płodowymi 😁 No i że chyba cesarka...jakieś wieści??? No i czy ktoś się w ogóle rozpakował, jak obecne mamuśki ??? U Agatki i Goni nadal cisza objawowa?? Kurcze, tyle bym chciała wiedzieć i nie wiem o co pytać więc gadać mi tu 😜 P.S. Olu, widać, że spadłaś z wagi- wyglądasz ślicznie! 🙂 No ja już zjechałam jakieś 7 kg, dacie wiarę 😁

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂 Nie mam za bardzo czasu ale musiałam zajrzeć w końcu bo się stęskniłam 🙂Wczoraj miałam napisać jak wyszłam ze szpitala ale czas nie pozwolił i ekscytacja, że po dwóch dniach już w domku| 🙂A powiedźcie mi co z Niną bo nie będę nadrabiać 123 stron 🤪 Ostatnio mi pisała, że zalewa szpital wodami płodowymi 😁 No i że chyba cesarka...jakieś wieści??? No i czy ktoś się w ogóle rozpakował, jak obecne mamuśki ??? U Agatki i Goni nadal cisza objawowa?? Kurcze, tyle bym chciała wiedzieć i nie wiem o co pytać więc gadać mi tu 😜

Hej Martuśka 🤪 🤪 🤪 🤪Jak Gabrysia ????????? Wiem że jest sliczna ale czy grzeczna , ciągnie cyca??????? A jak się czujesz????
No to Ninka miała cc wczoraj. O 20: 57 urodziła łukaszka 56 cm i 3480 gr. Ale nie wiem czemu cc był 🥴 Mrówka dziś miała kroplówke na wywołanie ale nic nie ruszył, wróciła na patologie i jutro znowu coś bedą kombinować. Kropka i Kafinka ciągle w dwupaku Kasia zle się czuję i pojedzie niebawem rodzić . A ja i Agatka nic , zupełnie nic. Cisza 😞 😞 😞 😞 Czekamy 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny! Wpadłam na chwilę, chyba zmienię szpital albo wyjdę najbliższych dniach na własną prośbę,bo dziś leżąc na porodówce to się nasłuchałam o cesarkach, a dziś coś schrzanili lekarz i matka dostała krwotoku wewnętrznego i musieli ją otwierać drugi raz i jest w ciężkim stanie a leżała ze mną na patologii więc teraz boję się tu rodzić bo tu się nie bawią w naturalne porody tylko od razu cesarka i już. Teraz będę miała w czwartek kroplówkę a jak nie ruszy to zrobią cc a ja tu nie chcę 😞

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
Hej dziewczyny! Wpadłam na chwilę, chyba zmienię szpital albo wyjdę najbliższych dniach na własną prośbę,bo dziś leżąc na porodówce to się nasłuchałam o cesarkach, a dziś coś schrzanili lekarz i matka dostała krwotoku wewnętrznego i musieli ją otwierać drugi raz i jest w ciężkim stanie a leżała ze mną na patologii więc teraz boję się tu rodzić bo tu się nie bawią w naturalne porody tylko od razu cesarka i już. Teraz będę miała w czwartek kroplówkę a jak nie ruszy to zrobią cc a ja tu nie chcę 😞

Masz prawo do zmany szpitala, a wiadomo że zdecydowanie lepiej rodzić sn. A jeśli tak jest zle w tym szpitalu to zmieniaj go szybko.

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):

Masz prawo do zmany szpitala, a wiadomo że zdecydowanie lepiej rodzić sn. A jeśli tak jest zle w tym szpitalu to zmieniaj go szybko.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

Głupie cymbały,teraz stworzyli matce zagrożenie życia...nie dziwie się że się boisz...

I dlatego chcę wyjść, bo synek nie ma żadnego zagrożenia . Tylko najpierw sprawdzę co z tą nerką bo to najważniejsze teraz ale jak wyjdę to po świętach zgłoszę się gdzie indziej jak nie urodzę, bo ten szpital ogólnie jest skierowany na dziecko a nie matkę i tu jak dostajesz skurczów to musisz leżeć i tyle, chodzić nie można, pozycji porodowej wybrać też nie, a o piłce można zapomnieć a do tego warunki jak z przed wojny, a ja nie chcę maluszka zostawić więc muszę to teraz dobrze przemyśleć wszystko

• Mamusia
Przyszłam powiedzieć dobranoc
Widzę że Aga wam przekazała... jestem cholernie zła !!! wręcz wściekła 😠 😠 aż się gotuję !!!
Znając życie i moje szczęście to święta spędzę w szpitalu !!! A szczegół że cipka boli niesamowicie !!! już czuję jaki będę miała koszmarny poród!!!! dobrze że to już ostatni !!!
Do tego czuję się jak słonica !!! i jem jak dzika !!! więc kg dochodzą 😠 do tego dzidzia na usg w 36 tyg 3,5 kg to jak będę tyle po terminie to będę rodziła 5 kg 😠 😞 😠 😞 Nie no masakra jestem niesamowicie załamana aż spać nie mogę !!!

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Przyszłam powiedzieć dobranoc
Widzę że Aga wam przekazała... jestem cholernie zła !!! wręcz wściekła 😠 😠 aż się gotuję !!!
Znając życie i moje szczęście to święta spędzę w szpitalu !!! A szczegół że cipka boli niesamowicie !!! już czuję jaki będę miała koszmarny poród!!!! dobrze że to już ostatni !!!
Do tego czuję się jak słonica !!! i jem jak dzika !!! więc kg dochodzą 😠 do tego dzidzia na usg w 36 tyg 3,5 kg to jak będę tyle po terminie to będę rodziła 5 kg 😠 😞 😠 😞 Nie no masakra jestem niesamowicie załamana aż spać nie mogę !!!

Agus, będzie dobrze. Pomyśl o tym jak szybko dojdziesz do siebie, i odetchniesz z ulga po straconych kilogramach. Nie myśl o tym porodzie bo po co. Odpoczywaj i nie denerwuj się no chyba ze chcesz zeby Adusia szybko wyskoczyła. Będzie dobrze Kochana 😘

• Mamusia
no nie mówcie że jestem pierwsza śpiochy 🙂 miałam dzisiaj jechać zrobić badania ale w d to mam, ledwo sie ruszam nie bede co tydzien jeździć sobie do miasta i próbować przetoczyć się przez te pajdy śniegu, pojade jutro, poza tym przespałam całą noc (tzn nie wstałam koło 4 na jedzenie) i przez to teraz mam zajebisty odruch wymiotny, ale już coś jem wiec myśle że minie 🤪

• Mamusia
hej, ja jestem 🙂 noc taka srednia, ale nie jest zle, dobrze, ze u Ciebie Agatka tez. Martuska - witaj z powrotem! Gabrysia sliczna, a jak Ty sie czujesz?? Mrowka - wcale sie nie dziwie, ze chcesz zmienic szpital, jak nie ma zagrozenia dla dziecka, to faktycznie. Aga Kropek - wspolczuje 😞 ale moze samo sie ruszy lada moment i nie nastawiaj sie zle, bedzie dobrze!
A reszta chyba faktycznie rodzi 😉

• Mamusia
Witam grubaski 🙂
U nas standardowo z 10 razy do łazienki w nocy do tego z 10 razy do Ewci bo wstaje z płaczem !!! i przez tą chorobę w ogóle nie chce spać u siebie w łóżeczku 😞
Beatko no pewnie że chcę urodzić jak najszybciej...
Nie liczę już na to że mi się coś ruszy !!! To samo mam co z Ewą żadnych postępowań ku porodowi !!!

• Mamusia
hej ja tez jestem tylko mam Pawła w domu wiec mniej bede zagladala 😉 u mnie narazie wszystko ok wczoraj wieczorem bolaly mnie plecy i brzuch ale noc mialam ok wiec sobie dzis jeszcze spokojnie chodze hehe.
Ola wyglądasz kwitnąco!!!! Macierzyństwo Ci służy kochana 🙂
Mówiłąm, że Marta nie miała czasu zajrzeć do nas 😉 ale sie nie dziwie hehe witamy spowrotem!!!
No to co może dizś któraś urodzi co bo po co kolejke blokować?

• Mamusia
Hej 🤪
Melduję się 😉
Byłam rano na badaniach a po południu do gina jadę , trzymajcie za mnie kciuki - aby cos sie ruszyło bo się załamię 😞
A Kasia się nie pojawiła, może rodzi 🙂
A dziś Adusia bedzie miala wyniki badań Sibastianka, oby były dobre i wrócili już do domu 😆