Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kafinka napisał(a):
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA GRATULACJE I MIŁE SŁOWA 😘

My też już w domku gonia miałaś super poród ja pękłam i do tego zostałam nacięta, bo mała mi utknęła w kanale i źle się ustawiła zszywała mnie 20 minut normalnie koszmar teraz muszę siedzieć na kole, bo normalnie to nie mam szans przez jakieś 2 tyg 🤢

najwazniejsze, ze juz po! i jestescie w domku! witamy:-)

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia - ale sliczna Olenka! a na drugim zdjeciu to Paulina?? Sliczna dziewczyna, ja przez chwile pomyslalam, kurcze, jak Ty inaczej wygladasz po porodzie, 😁 🤪 Wy to jak siostry prawie 😁 🙂 u mnie nic...tesciowa dzis do nas wpada na pare godzin, wiec robie jakis obiad. Swoja droga, to niesamowite, w tamtym tygodniu polowa narzekala a juz niedziela i tyle ma dzieciaczki przy sobie! milej niedzieli, bede zagladac 🙂

• Mamusia
Witam mamusie i dwupaki! Fajnie, że już wróciłyście ze swoimi maluchami do domu. Gosia, córecza śliczniutka 🙂
Ja już drugą noc mało spałam, często mi się brzuch stawiał i już nie mam wygodnej pozycji do spania 😞 Mój Mały ciśnie się już w dół mocno, choć nie wiem czy to oznaka porodu, bo wczoraj tak wariował w nocy z tatusiem, że szok, ganiali się po brzuchu, kręcił się z jednej strony w drugą, kopał jak szalony, nóżki i rączki wystawiał, jeszcze ni9gdy tak nie szalał, fajna była zabawa, ale i mamusia obolała od środka 😉 😉 😉 😉 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 Więc już sama nie wiem czy on chce już wychodzić czy nie?? 🙂 🙂 🙂 🙂

hey Mamuśi i dwupaczki jeszcze troche i bedziecie rozdwojone.. 😁
Gosiu przesliczna mała Oleńka moja imienniczka 😁 🤪 🤪
moja to ma charakterek chyba mieszanka mnie i męża = terrorystka 😁 udawaczka ale kochaniutka 😁 🤪

• Mamusia
Cichutko tu dzis niesamowicie 🤪 nawet Kasia nie zajrzałą może roddzi??
Ja dzis nie mam na nic sił, chodze po domu jak zbity pies to na chwile sie poloze to znowu przejde po pokojach i tak wkolko 😮 chyba wypije sobie kawke jeszcze bo glowa mnie cos pobolewa. Marudna jestem wiem no ale czasem trzeba pomarudzic

• Mamusia
Cześć Mamuśki i Dwupaki 😁
Ja nadal 2w1 🤔 😮 W nocy miałam straszne skurcze i szczypała mnie szyjka okropnie do tego kręgosłup na dole aż drętwiał !! Rano na raz wymioty i kupka 😮 😮 🙃 Cały dzień mam twardy i obolały brzuch może coś się ruszy bo jednak na dzisiaj jest data !!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🙃 Ale znając może szczęście to jeszcze to potrwa !! 😮 🙃
Gosiu Masz piękne Córki !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Witajcie jeszcze raz wszystkie Dziewczyny 😁 😘 😘

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Cześć Mamuśki i Dwupaki 😁
Ja nadal 2w1 🤔 😮 W nocy miałam straszne skurcze i szczypała mnie szyjka okropnie do tego kręgosłup na dole aż drętwiał !! Rano na raz wymioty i kupka 😮 😮 🙃 Cały dzień mam twardy i obolały brzuch może coś się ruszy bo jednak na dzisiaj jest data !!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🙃 Ale znając może szczęście to jeszcze to potrwa !! 😮 🙃
Gosiu Masz piękne Córki !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Witajcie jeszcze raz wszystkie Dziewczyny 😁 😘 😘

Kasia, Ty zaraz zaczniesz rodzic:-)!!! 😁

• Mamusia
Hejka mamuśki i jeszcze brzuszki 🙂Gosia śliczne masz córeczki, a Oleńka jest słodka. Moja Majeczka to aniołek w porównaniu do synka mały cały czas tylko cyca i cyca, a malutka spokojna budzi się, co godzinę napije się i idzie dalej spać mnie nawala krocze, że siedzieć nie mogę, a cycuchy to mam DD 🤪

• Mamusia
kafinka napisał(a):
No właśnie Kasiu torba spakowana??? Bo ty dzisiaj rodzisz 🙂

Torba spakowana 😁 Ja czekam tylko Ala się opierdziela 🤪 Siedzę i skaczę na piłce może coś ruszę 😁 Agusia a jak sprawa z raną po hemoroidach?? boli jeszcze dodatkowo do krocza czy na szczęście tylko to biedne krocze 🤨 Ja też zakupiłam sobie koło już jakiś czas temu w kształcie różowego kwiatka ha ha ha 😁 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
kafinka napisał(a):
No właśnie Kasiu torba spakowana??? Bo ty dzisiaj rodzisz 🙂

Torba spakowana 😁 Ja czekam tylko Ala się opierdziela 🤪 Siedzę i skaczę na piłce może coś ruszę 😁 Agusia a jak sprawa z raną po hemoroidach?? boli jeszcze dodatkowo do krocza czy na szczęście tylko to biedne krocze 🤨 Ja też zakupiłam sobie koło już jakiś czas temu w kształcie różowego kwiatka ha ha ha 😁 😁

Kasiu ta rana po hemoroidach nie zagoiła się do końca, więc jak rodziłam to czułam jak tam pęka gdyby mnie to nie spotkało to myślę, że poród byłby łatwiejszy 🙂

• Mamusia
Aga Kafinka córcia jest słodziutka 🤪
Moja Ola na cycu wisi hihihi, boli jak cholera ssssss. Ogólnie ściagam i w butelka karmie,mam wtedy pewnosc ze mała zje sporo , bo przy cycu zaraz zasypia haha.
A co u Was?????????????????????? Kasia Ty to juz do porodu sie szykujesz długo, nie ociagaj sie 😉 bierz sie do roboty hahaha.
Dziewczyny juz niedługo wam zostało 🙂
Ide sie wydoic bo Ola zasneła przy cycu 😉 Moja dupeczka kochana 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Aga Kafinka córcia jest słodziutka 🤪
Moja Ola na cycu wisi hihihi, boli jak cholera ssssss. Ogólnie ściagam i w butelka karmie,mam wtedy pewnosc ze mała zje sporo , bo przy cycu zaraz zasypia haha.
A co u Was?????????????????????? Kasia Ty to juz do porodu sie szykujesz długo, nie ociagaj sie 😉 bierz sie do roboty hahaha.
Dziewczyny juz niedługo wam zostało 🙂
Ide sie wydoic bo Ola zasneła przy cycu 😉 Moja dupeczka kochana 🤪

Maż powiedział, że mnie nie ruszy bo jakoś mu tak głupio, że ja z tym dużym brzuchem a On będzie mnie tu bzykać 🤪 🤪 Także na sex nie mam co liczyć. Skacze na piłce i staram się ruszać. Ja na prawdę bym chciała już urodzić. Dobrze macie, że karmicie cycem ja się modle żebym tez mogła 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Oj szkoda, że miałaś jeszcze dodatkowy ból 🤨 Ale tak szybko odjechałaś wcześniej pisałaś, że czujesz się dobrze, że na poród się nie zapowiada a po kilku godzinka była już Majeczka 😁

Porodu to ja się tego dnia nie spodziewałam zaczęło się o pierwszej w nocy miałam takie dziwne skurcze z synkiem takich nie miałam, więc myślałam, że to nie to, ale zaczęły się, co 10 potem, co 8 i ucichło a ok. 4.40 rano, co 5 minut, więc mówię do mojego jedziemy zaczęło się i jak dojechałam do szpitala to wylądowałam już na porodówce 5.20 i miałam 5 cm rozwarcia a o 5.55 była już na świecie położna powiedziała, że gdyby się dobrze ułożyła główką to byłoby o wiele szybciej aha zapomniałam dodać, że dziwnie tego dnia stwardniał mi brzuch, ale nigdy bym nie pomyślała, że to jakiś znak związany z porodem 😮

• Mamusia
Agusia super bo i tak poszło szybko !! Moja nadal jest źle ułożona 🤨 Jak nie urodzę do wtorku to może być tak, że będą chcieli Ją przekręcić przez masowanie brzuszka. Mi też twardnieje brzuszek, ale u mnie objawy na poród są już chyba od 6 dni i nic a więc jakoś ich nie biorę do siebie za bardzo 🤨
A tu taka cisza dzisiaj 🤔 Nawet Krowa się nie odzywa 🤪 🙃 😮
Idę umyć głowę bo jakby się coś zaczęło to spaliłabym się ze wstydu, że mam takie be be włoski 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć Dupki 😁
Ja dziś wcześniej nie miałam zbyt czasu by zajrzeć,dziś byliśmy na świątecznych zakupach bo jutro raczej mąż będzie gościem w domu bo sezon zaczynają 🤢
a ja jutro poczyszcze meble i okna pomyje....
Aga i Gosia maluchy cudne 😁 zaraz dodam je do kolażu 😁
Majuchna dziś grzeczna ale co się dziwić pogoda ładna to była na długich zakupach z nami,i w odwiedzinach u wujka bo cyca chciała w środku zakupów 😁
ŚWINIAK A TY KUR...NIE MIAŁAŚ DZIŚ RODZIĆ?! 😠 W TEN TŁUSTY ZAD CHCESZ KOPA?? 😁 🤪

Ja Ciebie też kocham Mućka 😁
Ale co ja zrobię, że chcę a nie mogę 😮 😞
A co mi kupiłaś dobrego?????????

• Mamusia
Ha ha ha gUpia 😜 Ciekawa jestem czy mnie jutro w szpitalu zbadają czy będę kazali przyjechać innego dnia 🤨 Chciałabym już jutro nie jechać na tą wizytę, ale na bank mnie ona nie ominie 🤨 🤔 Szkoda, że Mariusz musi do pracy bo chciałam żeby ze mną pojechał. No ale i tak od wtorku tak od 14:00 będę mieć go w domu aż prawie do lutego 🤪 🙃