Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Może Aga odpoczywa po porodzie 🙂 a Kasia urodzi na pewno dziś, albo załapie się już na Wigilię 🤪 🤪 Biedna....jak sobie przypomnę ten ból 🤪 🤪 😮 😮 Facet by nie wytrzymał dwóch skurczy i by padł, a co tu mówić gdy ma się skurcze godzinami 🤪 My, kobiety jesteśmy silne 😁
U mnie zaraz kąpiel 🙂 Tatuś kąpie, ja to dopiero jak będę zmuszona, bo się boję 🙃 🙃
Aga, współczuję Ci 😞 Ty masz dwie córeczki i musisz się nimi opiekować w gorączce... Wiem, co czujesz 😞 Ja praktycznie cały czas miałam gorączkę w szpitalu i miałam najzimniejszą salę na oddziale chyba i nie miałam siły wyjść z pod kołdry i małym się zająć.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jestem ja dzisiaj nie urodzę i nie wiem czy nawet jutro się to stanie !! 😠 😠 😠
Mam skurcze co 5 minut bolą jak cholera ale byliśmy znów w szpitalu i mam tylko 2cm rozwarcia po 14 godzinach męczarni !! 😠 Nie dadzą mi oxy bo ze mną i Alą wszystko dobrze. Powiedziała, że to pierwsze dziecko i mogę urodzić nawet dopiero w pierwszy dzień Świąt !! Jestem zła jak Osa bo na prawdę się męczę. Zaczął mi czop odchodzić. A do tego u mnie w mieście jest problem z taksówkami i jak mnie jutro albo pojutrze porządnie rozbierze to zostanie nam tylko karetka bo taksówki na 100% nie złapiemy !! 🙃 Normalnie tylko usiąść i płakać !! 😞

• Mamusia
Hej 😉
A dziewczyny jeszcze sie meczą ??????????? Kasia spiesz się dziewczyno to na Święta bęsdzie Alusia w domku 🤪 A Aga możę w trakcie porodu i nie daje znać jakie postępy 🙂
Ja już wszystko zrobiłam, tylko poiściel czystą musze ubrać ale to chyba jutro rano bo juz siły nie mam 😞 I łazienka z kibelkiem , oraz mój pokój został do sprzątnięcia i koniec 🤪
Kupiłam sobie laktacyjną herbatkę , ciekawe czy pomoże - mam nadzieję .
Moja Oleńka juz wykąpana i śpi smacznie 🤪 🤪. Kurcze ona cały czas śpi, budzi się tylko na jedzonko , i w trakcie jedzenia znów usypia hihihihi moja kochanniutka 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Jestem ja dzisiaj nie urodzę i nie wiem czy nawet jutro się to stanie !! 😠 😠 😠
Mam skurcze co 5 minut bolą jak cholera ale byliśmy znów w szpitalu i mam tylko 2cm rozwarcia po 14 godzinach męczarni !! 😠 Nie dadzą mi oxy bo ze mną i Alą wszystko dobrze. Powiedziała, że to pierwsze dziecko i mogę urodzić nawet dopiero w pierwszy dzień Świąt !! Jestem zła jak Osa bo na prawdę się męczę. Zaczął mi czop odchodzić. A do tego u mnie w mieście jest problem z taksówkami i jak mnie jutro albo pojutrze porządnie rozbierze to zostanie nam tylko karetka bo taksówki na 100% nie złapiemy !! 🙃 Normalnie tylko usiąść i płakać !! 😞

Kuzwa ale debilni lekarze w tym szpitalu 😠 😠 😠 😠 😠 Kasia ja pojechałam z mało bolącymi skurczami i miałam 2 cm. rozwarcia, zostawili mnie w szpitalu - dali oxy i rózne taki tam i po 4 godz. miałam na rękach Olę .
Współczuję Ci biedna

• Mamusia
Aga do mnie napisala, że u niej lipa, skurcze był co 2 minutty ale malutkie rozwarcie dali jej wkoncu zzo leży pod kolejna kroplówką z oxy wyniki sie pogarszaja wic nie wie czy pójdzie sn czy cc. Pozdrawia wszystkie 🙂 jak bede cos wiecej wiedziala to dam znac

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
[URL=http://img193.imageshack.us/i/dsci0010fjc.jpg/][IMG]http://img193.imageshack.us/img193/9955/dsci0010fjc.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a to przedwczoraj slilkała w łóżeczku:P

Ha ha ha ha Ola jakie ona ma cudne włoski 🤪 Jest śliczniutka 😉

• Mamusia
No i jak zwykle jak ja jwstwm to na brzuszku pustki hihihi.
Idę sie kąpac bo około 22 :00 moja Ola sie obudzi na papu 😉
Dobranoc mamcie i brzuchatki 😉
Kaisa trzymam kciuki abyś jak najszybciej urodziła i nie męczyła się .
Mam nadzieje że jak jutro zajrze to i Kasia i Aga beda już mamami 🤪 🤪 😁
Dobrej nocki 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
[URL=http://img193.imageshack.us/i/dsci0010fjc.jpg/][IMG]http://img193.imageshack.us/img193/9955/dsci0010fjc.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a to przedwczoraj slilkała w łóżeczku:P

ma włoski jak moja emilka 🙂
piękna jest!gratulacje.

Ha ha ha ha Ola jakie ona ma cudne włoski 🤪 Jest śliczniutka 😉

• Mamusia
Ale super- kolejna mamuśka ma skarba przy sobie!! 🙂 A pisała Aga, że krwawi i wiedziałam, że to tuż przed porodem bo ja też tak miałam 😉 Nina- ja też małej nie kąpie tylko mąż bo ja nie wiem czy się boję czy co ale dla mnie to bardzo stresująca czynność 🤨 Na razie więc odpuszczam. A moja Gaboi wyobraźcie sobie obudziła się dzisiaj po północy i nie spała do 4:30 🤪 Jestem więc nie bardzo wyspana ale daję radę. Muszę jeszcze jej kupić prezent i mężowi więc nie wiem kiedy to zrobię. Muszę się więc z dupą ruszyć. Ola- ja daję małej krople Esputicon a i można też Espumisan. Do tego piję kompot z jabłek więc się polepszyło. Spróbuj 🙂 Pomoże na pewno 🙂 I tak w ogóle gdybym nie zajrzała to Wesołych Świąt mamuśki!!!! 🙂 🙂 🙂 Dajcie znać co tam dzisiaj na kolację będziecie wcinać. No i ciekawe co z Kasią? 🙂

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
No Aga miala pisac gdyby cos sie u Kasi urodzilo wiec moze jeszcze sie biedna meczy...
A je bede wcinac wszystko hehe 😉

No i właśnie tego Ci kochana zazdroszczę 🙂 A z drugiej strony jak widziałam jak małą brzuszek po czymś bolał to mogę nie jeść niczego byle ona się nie męczyła. Także moje menu w tegoroczną Wigilię jest bardzo ubogie 😁 Ogólnie zleciałam już z wagi jakieś 12 kg także jeszcze 8 kg i będę przy swojej pierwotnej wadze sprzed ciąży 🙂 Wczoraj nic sobie nie kupiłam w końcu więc dzisiaj muszę skoczyć do galerii. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że w końcu założę na siebie jeansy 🤪 A brzuch mam chyba mniejszy niż przed ciążą- serio ! 🤪 A Kasia kiedyś pisała, że lepiej jak urodzi w Wigilię niż w Sylwestra a przecież ma się zgłosić 30 do szpitala więc lepiej jak urodzi w Święta 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! Mamy następną mamusię - gratulacje dla Agi i jej dużego synka 🙂 🙂 🙂
Dajcie znać jak będzie wiadomo coś o Kasi, bo nie wiem czy do was dziś jeszcze zajrzę, ale postaram się. Życzę wszystkim wesołych, radosnych, zdrowych i niezapomnianych Świąt Bożego Narodzenia. Buziaki 😘

• Mamusia
Wpadłam na chwile bo koncze porzadki w kuchni robic. Paweł mnie na zakupy dzis zabrał hehe kupil mi dwie tuniki i leginsy żebym w Świeta miała w czym paradować 😁
Życze Wam kobietki Wesołych Świąt!!!! Ja już dzis pewnie nie zajrze bo po 14 wyjeżdzamy a ja jeszcze musze się wyszykować 😉

Dziś Świąteczny czas
Dzwony biją w las
Mały karpik się uśmiecha
Wnet na pierwszą gwiazdę czeka
Uszka dziś się przysłuchują
Jak kolędę podśpiewują
Barszczyk pięknie jest czerwony
Zaś jak zwykle zawstydzony
Zdrowych Ciepłych i Pogodnych
Życzę wszystkim Świąt Radosnych
WESOŁYCH ŚWIĄT

kobietki!!! 😘 😘 😘

• Mamusia
Dziewczyny Życzę Wam Rodzinnych i Radosnych Świąt 🙂

A co do jedzenia, to znowu temat powrócił i w TVNie dziś mówili, by jeść wszystko i że tylko w naszej kulturze kobieta, która karmi piersią ma jakąś dietę. Nigdzie indziej to nie jest praktykowane. Ja nie będę przesadzać, bigosu nie ruszę, ale sałatka, barszcz z uszkami i ciasta owszem 😁

• Mamusia
Dziś gadałam z moją gin. i powiedziała, że jak do 31 nic się nie ruszy to do szpitala marsz...
Spokojnych, Wesołych i Udanych Świąt Bożego Narodzenia bez rewolucji dla maluszków życzę a dla nas dwupaków szybkich i prostych porodów 🙂

• Mamusia
W ten wigilijny dzień zaśnieżony,
kiedy w kościele uderzą dzwony,
przyjmijcie gorące życzenia radości,
a w Nowym Roku szczęścia,
zdrowia i pomyślności
W noc wigilijną, w blasku świec
melodia kolęd płynie w mrok.
Niech Wam przyniesie radości moc
i wiele szczęścia w Nowy Rok...
Chociaż los rzucił mnie daleko,
stąd - w myślach z wami będę