Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej 🙂my jeszcze niestety nie byłyśmy na spacerze, a co do chrzcin to my mieliśmy wielki problem żeby ochrzcić synka ksiądz powiedział, że żyjemy w wielkim grzechu i nie ochrzci małego. Teraz musimy się stąd szybko wyprowadzić to będziemy należeć do innego kościoła, a tam ksiądz nie robi żadnego problemu z chrzcinami 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
U nas noc była ładna nie mogę narzekać 🙂 Była położna i wszystko jest dobrze. Ala waży 3900 kg także przez pierwszy tydzień życia przybrała mi 30g 🙂 Położna widzi u Niej jakieś uczulenie na ustkach i dostała na to jakiś lek Mariusz wieczorem idzie po receptę. Ja tam nic nie widzę, ale położna zna się lepiej i dobrze, że zainterweniowała 🙂 Ja swoją trochę będę werandować i na dwórek 🙂 Ale czekam na wózek dzisiaj będę zamawiać w końcu 🙂

moja się wózkoała na balkonie dzisiaj bo wiatr jest a tam zacisznie... teraz stoi przy otwartym oknie... i myśli że jest na dworze 🙂 hehe mała smieszka 🙂 🙂 😘

• Mamusia
Moja Ola jak miała 8 dni to w wózku przy otwartym oknie stała, następnego dnia to samo a trzeciego dnia już na dwór wyjechała 😉
Ja juz po spacerku,obiad ugotowałam , posprzątałam Olę nakarmilam - teraz zasnęła 🤪. A ja na koleżankę czekam bo ma Olę odwiedzić.

• Mamusia
mi połozna powiedziala zeby najpierw malemu zalozyc czapke przykryc kocykim i kolderka i otworzyc okna w sypialni tak na5-10 min wiec dzis to zrobimy a jutro w fotelik i w otwartych drzwiach od balkonu powietrzymy. Oczka podobno nie wygladaja tak zle ale na wszzelki wypadek Pawel kupi dzis kwas borny do przemywania oczek i mam uciskac na kanaliki w wolnej chwili zeby je udrazniac. A mam problem bo kidy malego klade na boczku spac to ostatnio czesto zdaza sie ze pampers mu przecieka i musze calego przebierac juz nie wiem czy ja zle zakladam czy co 🤢 wczesniej zdazalo mu sie to ale zadko

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
mi połozna powiedziala zeby najpierw malemu zalozyc czapke przykryc kocykim i kolderka i otworzyc okna w sypialni tak na5-10 min wiec dzis to zrobimy a jutro w fotelik i w otwartych drzwiach od balkonu powietrzymy. Oczka podobno nie wygladaja tak zle ale na wszzelki wypadek Pawel kupi dzis kwas borny do przemywania oczek i mam uciskac na kanaliki w wolnej chwili zeby je udrazniac. A mam problem bo kidy malego klade na boczku spac to ostatnio czesto zdaza sie ze pampers mu przecieka i musze calego przebierac juz nie wiem czy ja zle zakladam czy co 🤢 wczesniej zdazalo mu sie to ale zadko

Sylwia nie zakladasz zle pieluchy , tylko przyczyną przesikiwania jest siusiak . Siostra Tomka ma synka i oddała mi hagisy bo jej synek przesikiwał się w nich, a moja Ola jest w nich suchutka. Takie jest moje zdanie.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
[URL=http://img830.imageshack.us/i/img0840t.jpg/][IMG]http://img830.imageshack.us/img830/9466/img0840t.jpg[/IMG][/URL]

Kaya ze swoim zakochanym tatusiem 😁

Chyba też próbuje złapać tate za nos 😁 moja jak szuka cyca to nawet taty nos próbuje złapać 😁 a dziś wbiła mi pazurki w sutek ☺️ i ajć bolało 😁

Ha ha ha ha moja też jak głodna to buzka otwarta i poluje hihihihih. Ja obcinam Oli paznokcie co trzeci dzień bon szybko rosną i się drapie .

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Ola 🙂

[URL=http://img18.imageshack.us/i/sam0387ollllllll.jpg/][IMG]http://img18.imageshack.us/img18/3108/sam0387ollllllll.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Jaka Oleńka jest wielka 🙂 i ślicznusia 🙂

Ha ha ha ha no no wielkoludzik moj kochany - rośnie jak na drożdzach i jest wiecznie głodna 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Gosia moja też ma takiego dyducha tylko pomarańczowego z aventa ale nie chce go cmokać,dziś próbowałam ją nauczyć ale wypluwała...

Aguś moja na początku też krzywiła się i wypluwała a teraz to jej najlepszy przyjaciel zaeaz po mleczku 😁. Nawet na dwór z nim wychodzi ha ha ha

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Gosia moja też ma takiego dyducha tylko pomarańczowego z aventa ale nie chce go cmokać,dziś próbowałam ją nauczyć ale wypluwała...

Aguś moja na początku też krzywiła się i wypluwała a teraz to jej najlepszy przyjaciel zaeaz po mleczku 😁. Nawet na dwór z nim wychodzi ha ha ha

No ale moja się nim krztusi odrazu 🤢

Aga za to Oliwka ciągnie dydola 🤪 🤪 🤪 Iza siebie i za Maję ha ha ha ha

• Mamusia
Moja Ola ma siłę w rączkach 🙂 Natomiast główkę już coraz dłużej utrzymuje , ale jeszcze jej ciężko jest. Kurcze ta moja łobuzica dziś na cały dzień spała ze 3 godz . tylko,zawsze cały dzień przesypia a dziś rozgląda się i towarzystwa szuka. Kuż nie mogę się doczekać aż zacznie się świadomie uśmiechać jak się do niej będzie mówić . Aga Maja juz się śmieje świadomie do Was ????????

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Gosia tak patrze na zdięcie Oli i się zastanawiam do kogo jest podobna do mamy czy do taty 🙂

😞Do taty 😞 Niestety - każdy mi to mówi 😠. Paula też do ojca, Ola też do ojca 😞.

Ale z mamy też coś mają 😁 🤪

Od szyi w dół ha ha ha ha ha

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Moja Ola ma siłę w rączkach 🙂 Natomiast główkę już coraz dłużej utrzymuje , ale jeszcze jej ciężko jest. Kurcze ta moja łobuzica dziś na cały dzień spała ze 3 godz . tylko,zawsze cały dzień przesypia a dziś rozgląda się i towarzystwa szuka. Kuż nie mogę się doczekać aż zacznie się świadomie uśmiechać jak się do niej będzie mówić . Aga Maja juz się śmieje świadomie do Was ????????

Nie wiem czy to świadomie robi 😁 ale jak ją gilam pod bródką jak kotka to się uśmiecha i jak ją zagaduje to też 😁 i to takie słodziutkie 🙂

No to już świadomie 🤪, moja to uśmiecha się przez sen, albo tak po prostu . A ja bym chciałą aby do mnie się uśmiechała .

• Mamusia
widze że dzieciaczki rosną, moja mała też, dzisiaj kolejny pajac okazał się za mały...
a wogóle dzisiaj byliśmy na spacerze 15min i mała grzeczna a pod samym domem jak syerna zawyła 🤪 bo jej mondziołek(smoczek) wypadł 🤪 🤪 🤪
co do oduczania od smoczka, moja teściowa Olge oduczyła w ten sposób że poszly na podwórko bo szambo przyjechało i szambiarz zobaczył mondziołka w buzi i małej zabrał (a ona w takim szoku że ktoś obcy wziął że nawet nie zaprostestowała) i powiedział że on zna małe dzieci i im odda, no i oddał mojej teściowej za plecami a jak mała płakała ze chce smoka to teściowa że przecież pan szambiarz zabrał i się uspokajała 🤪 🤪 🤪
książka przyszła dzisiaj, super jest 🙃