Wiadoma sprawa, że dziecko trzeba przytulać, kochać, pokazywać mu miłość poprzez obecność jak najczęstszą, ale jest różnica między okazywaniem miłości a rozpieszczaniem i przyzwyczajaniem do brzydkich nawyków typu bujanie czy usypianie na rękach. Jest odpowiedni czas na noszenie na rękach także Ninka nie musisz się Kochana tłumaczyć bo robisz bardzo dobrze. Ja tez tak robię. W dzień wykocham Alę aż się denerwuje czasem tak jak wycałuje haha ale gdy przychodzi czas na spanie nie ma rączek tylko łóżeczko. Bo teraz nasze dzieci ważą po 4 kilo ale jeszcze trochę będą ważyć po 10 kilo i co wtedy ?? kto będzie miał siłę bujać takiego klocka na rękach przed kilka godzin 🤔🙃😮
a ja zrobiłam zupkie grzybową i smazę teraz placuszki z jabłuszkami 🙂 a moja zasnęła...na dworze spała 2 h obudziła się zjadła i dalej śpi w leżaczku 😁😁
Mnie strasznie boli miednica nie mogę w nocy się przewracać z boku na bok albo wstać. Wszystko się schodzi spowrotem 🤔 A dzisiaj strasznie mnie boli krocze na dodatek.
Ty mi nie rób ochoty na te placki 😠😠😠 Bo mi się dupy nie chce ruszyć po jabłka 😉 Mam coś z lewą piersią... Nadmiar pokarmu 🤨😠 a prawa zdechła jak szmata. Nie wiem co jest grane, bo karmię tak jak do tej pory. Odciągam trochę i za chwilę znowu prawie jak kamień. hmmm?
czy was tez boli strasznie krzyż w dole?? jezu mnie tak jak bóle miałam tak czuje ;/ buuu
Mnie raz bolało tak podobnie jak na porodowe bóle, aż musiałam czopek wziąć... Krzyż może boleć od pochylania się, zmieniania pieluch, noszenia dziecka.
Wiadoma sprawa, że dziecko trzeba przytulać, kochać, pokazywać mu miłość poprzez obecność jak najczęstszą, ale jest różnica między okazywaniem miłości a rozpieszczaniem i przyzwyczajaniem do brzydkich nawyków typu bujanie czy usypianie na rękach. Jest odpowiedni czas na noszenie na rękach także Ninka nie musisz się Kochana tłumaczyć bo robisz bardzo dobrze. Ja tez tak robię. W dzień wykocham Alę aż się denerwuje czasem tak jak wycałuje haha ale gdy przychodzi czas na spanie nie ma rączek tylko łóżeczko. Bo teraz nasze dzieci ważą po 4 kilo ale jeszcze trochę będą ważyć po 10 kilo i co wtedy ?? kto będzie miał siłę bujać takiego klocka na rękach przed kilka godzin 🤔🙃😮
przepraszam że się wtrące ŚWIĘTE SŁOWA 😎 bardzo dobrze powiedziane mimo że moja kruszynka waży może z 7 kg już mdleja ręce a dzieciaczki w jej wieku już ważją ok. 9kg i niestety poprzestawiało się jej po chrzcie i się darła w niebogłosy jak tylko ją kładłam do łóżeczka i tak dziecko zostało nauczone usypiania na rękach 😞
Aga Miniaturka wysle ci zdjęcie na tel małej mojej wstawisdz na forum bo ja szukam kabla i mi wynieśli chyba bo niewiem gdzie jest zobaczycie jak spi w bujaczku 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
aisak_89
Gość
Gość
aisak_89
kwasiek_
Aaa i co z Alą i Sebkiem? Musiała mi gdzieś umknąć jakaś informacja na ich temat...
Kasiu, masz 100% rację co do usypiania. My młodą nauczyliśmy zasypiania na rękach lub przy piersi i teraz mamy problemik 🙃 malutki, ważący 9 kg 🙃
naylaaa
Mam coś z lewą piersią... Nadmiar pokarmu 🤨 😠 a prawa zdechła jak szmata. Nie wiem co jest grane, bo karmię tak jak do tej pory. Odciągam trochę i za chwilę znowu prawie jak kamień. hmmm?
Gość
naylaaa
Mnie raz bolało tak podobnie jak na porodowe bóle, aż musiałam czopek wziąć... Krzyż może boleć od pochylania się, zmieniania pieluch, noszenia dziecka.
zuziek
przepraszam że się wtrące ŚWIĘTE SŁOWA 😎 bardzo dobrze powiedziane mimo że moja kruszynka waży może z 7 kg już mdleja ręce a dzieciaczki w jej wieku już ważją ok. 9kg i niestety poprzestawiało się jej po chrzcie i się darła w niebogłosy jak tylko ją kładłam do łóżeczka i tak dziecko zostało nauczone usypiania na rękach 😞
Gość
naylaaa
Gość
naylaaa
Gość
weś od kury piersi 😁 😁 i tak ma ich dużo 😁
Gość
Gość
naylaaa
żarty na poziomie Miniatury 😜 haahha czyli -10 poziom 😉
naylaaa
Gość