Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hejka mamuśki 😉
No wiec tak : moja Ola zasnęła wczoraj o 22 i spała do 2 , pózniej się obudziła o 5 przewinęłam ja i nakarmiłam i cholera coś jej dolegałao 😞, Biedna stękałą jak na kupkę i strasznie się napinała a przy tym brzuszek miała twardy jak kamień 😞 Biedna z godz. tak stękałą ale nie płakała. Więc nie wiem co to ma oznaczać. I zasnęła za około godzinę i pózniej obudziła sie przed 9 i to samo stękanie i napinanie bez płaczu.Nie wiem co myśleć, ale nie boli ją chyba brzuszek bo nie płakała. I wpadłam na pomysł aby włożyć ją w fotelik samochodowy - pomogło. Nie wiem o co chodzi, i jutro chyba do pediatry pójdę bo ona się męczy 😞 A teraz w foteliku oczywiście sobie siedzi i w okno spogląda 🤪
Moj fotelik też jest ok. W samochodzie jest nieruchomy i uważam że jest bezpieczny.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Agata a pas nie jest za luźny albo za krótki?? bo jak za krótki to może fotelik ma złą pozycje

też tak myślałam ze za krótki pas, ale w drugim aucie identyczna sytuacja, może jakiś wadliwy model? bo mi się wierzyć niechce kurcze no te wózki z fotelikami w kazdym sklepie u nas są i się sprzedają

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Hejka mamuśki 😉
No wiec tak : moja Ola zasnęła wczoraj o 22 i spała do 2 , pózniej się obudziła o 5 przewinęłam ja i nakarmiłam i cholera coś jej dolegałao 😞, Biedna stękałą jak na kupkę i strasznie się napinała a przy tym brzuszek miała twardy jak kamień 😞 Biedna z godz. tak stękałą ale nie płakała. Więc nie wiem co to ma oznaczać. I zasnęła za około godzinę i pózniej obudziła sie przed 9 i to samo stękanie i napinanie bez płaczu.Nie wiem co myśleć, ale nie boli ją chyba brzuszek bo nie płakała. I wpadłam na pomysł aby włożyć ją w fotelik samochodowy - pomogło. Nie wiem o co chodzi, i jutro chyba do pediatry pójdę bo ona się męczy 😞 A teraz w foteliku oczywiście sobie siedzi i w okno spogląda 🤪
Moj fotelik też jest ok. W samochodzie jest nieruchomy i uważam że jest bezpieczny.

Gosia ty też masz wkładke dla niemowlaka taką za główke i pod pupke?? 😁

No tak mam, ale ty pytasz o taka miekka wkladke?????????

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Agata a pas nie jest za luźny albo za krótki?? bo jak za krótki to może fotelik ma złą pozycje

też tak myślałam ze za krótki pas, ale w drugim aucie identyczna sytuacja, może jakiś wadliwy model? bo mi się wierzyć niechce kurcze no te wózki z fotelikami w kazdym sklepie u nas są i się sprzedają

oddaj go na gwarancji

mój mąż nawet słyszeć o tym niechce, powiedział że on się użerać nie będzie więcej z żadnymi gwaranacjami, bo dwa lata temu okna reklamowaliśmy, chodzilismy prosiliśmy w koncu sami się użeraliśmy z producentem bo sklep umył ręce, to była prawie roczna udręka, w koncu zmienili nam szyby, ale ile przez to nerwow poszło, a ten fotelik 150zł kosztuje więc paweł stwierdził że on sobie zdrowia nie bedzie marnował za te 150 zł, no więc zostaje zakup innego fotelika a ten będzie pomocny w domu

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
no to fajnie, może go przekonam ale wątpie, mam pytanie, wybieram się na 3-4 godziny do rodziców, wzięłam dla małej ubranie na zapas, 4 pampery,husteczki, 2 tetrowe, coś jeszcze powinnam wziąść??
polecam 2 ubranka,i dodatkowe 2 pampersy jeszcze do twojej listy 😉

ok to się zbieram, miłego dnia 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Hejka mamuśki 😉

Gosia ty też masz wkładke dla niemowlaka taką za główke i pod pupke?? 😁

No tak mam, ale ty pytasz o taka miekka wkladke?????????

no właśnie o tą że pod tyłkiem taka gąbeczka,a przy główce zabezpiecza żeby się główka na boczki nie kiwała

Tak mam taka wkladke 🤪 🤪 🤪
Ide polezec bo Ola odpłynela przy cycu 😉 ózniej zajrze do was .
A wyslalas esa do Mrówy i nie odpisala mi - moze wlasnie rodzi 🤪, jak bede miala wiesci to napisze 🙂

• Mamusia
Mam wiadomość od Sylwi :
Od wczoraj Sylwia jest z Dominikiem w szpitalu, rano się wystraszyła bo mały ciężko oddychał. Pojechali do lekarza a ta im wypisała skierowanie do szpitala. Dominik dostaje antybiotyk bo jakiś stan zapalny zaczął się robić, ale jest już ok. , tylko tydzień maja zostać w szpitalu 😞 Sylwia pozdrawia Nas wszystkie...

• Mamusia
A Mrówa nic mi nie pisze, ciekawe co z nią ???? Może rodzi 🤪
Przespałam się z Ola troszkę 🤪 Kurcze martwie sie bo jak wyjmę ją z fotelika i położe na płaskim to zaczyna stękac i napinać się 😞 Co to może być????????????????? Ja myślę że to może są jakieś objawy zaczynających się kolek..... Nie mogę patrzeć jak ona tak się męczy 😞 😞
Idę bo zaczyna się rozbudzac i będzie chciała papu moja kruszynka malutka hihihihi. A w ogóle to jakie ona ma pyzate poliki 🤪ha ha ha ha . Robi się okrąglutka 🤪 😁

• Mamusia
http://www.brzuszek.net/forum,grudzien_zamkniety_ostatnia_grudnioweczka_mrowa_urodzila_synka,17,590707.html,str=0
Wątek o Iwonce 🙂
Idę kompać Olę.

No szkoda Dominisia i Sylwi , maja tydzień spedzić w szpitalu 😞, Ale Sylwia napisała że sie poprawiło. Oby szybko wrócili do domu i Dominis wyzdrowiał

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
a Maja znó mi zwymiotowała w nocy i teraz,i już tak mnie to zmartwiło że zadzwoniłam do lekarza z ubezpieczalni na "baby asistance" i powiedział że to może być wina pleśniawek bo pytał się czy mała ma biały nalot w buźce itp... a jutro mam podejść z nią do pediatry,by potwierdziła czy to rzeczywiście to... na szczęście mam w domu nystatyne bo miałam wykupioną do Oliwi jak miała roczek,i termin ważności ma do września 2011 i jej przemyłam w buźce...

Aga moja Ola też ma nalot na języczku bialy , ale ja muślę że to nie sa pleśniawki tylko mleko. Jak dziecko ma pleśniawki to dzieci płaczą przy jedzeniu bo boli - chyba 🥴

• Mamusia
Ja tylko na chwilkę, Gratulacje dla Iwonki!! to podobnie jak u mnie, tylko szybciej zrobili cesarke... biedny Dominik i Sylwia, oby sie szybko poprawiło! U nas była kolezanka, widac, ze nie ma dzieci, bo 3 godziny...ja padam na nos, idziemy Małego kapac; spokojnej nocy Mamuski!

• Mamusia
Hej Mamuśki!!
U nas wszystko oki. Mała dała w nocy koncert od 3 do 7 rano !!!!! Ale mąż się Nią zajął a ja spałam w najlepsze 😁 Dzisiaj byliśmy u lekarza i jest wszystko dobrze. Małej odpadł dwa dni temu pępuszek tylko ranka została ale tego tez nie kazały mi niczym przemywać samo ma się goić bo się nic nie paprze 🙂 Później byliśmy w centrum i Mała mi spała od 11 do 17 bez przerwy a później zjadła mi 150 ml mleka !!! 🙃 🤪 Modlę się, żeby ta noc była ładna!! 😮 🙃 Teraz sobie leży w łóżeczku i kwinka pod noskiem 😁

• Mamusia
Dobry Wieczór 😁 No to już cały grudzień spełnił swoją misję haha 🙂 Razem przeżywałyśmy ciążę, a teraz przeżywamy macierzyństwo 😁
Biedna Sylwia i maluszek 😞 To serce pęka jak takie maleństwo jest chore 😞
Do mnie przyjdzie na dniach położna, bo sama do niej zadzwoniłam, bo mały ma śluz w kupce, cały czas praktycznie i jak czytam w internecie, to zazwyczaj to coś złego oznacza. Może to alergia na mleko krowie? hmmm nie wiem...
A Alicja jak długo przesypia 🤪 🤪 Ale im będzie starsza, tym będzie miała raczej krótsze drzemki 😁
Spokojnej nocy Dziewczyny 🙂

• Mamusia
wróciłam, mała wystarszyła cała rodzine, nagle ni z tego ni z owego zaczęła wymiotować, taki chlust raz i drugi aż zaczęła się dusić, ale w koncu złapała oddech, ale strachu się najedliśmy...

a potem w domu mąż z nią został ja na chwile do koleżanki wyszłam i dzwoni żebym przyszła, ja przybiegam a on mówi ze pieluche trzeba chyba zmienić bo kope zrobiła i płacze i sie wierzga no i rzeczywiście zrobiła kope...a mój mąz nie umiał przebrać 🤪 🤪 🤪

No i Iwonka w końcu się doczekała 🙃

• Mamusia
Ola miała juz biały języczek w szpitalu, ja myslę że to od mleka taki osad. Ona ma tylko na języczku nie zauważyłam na podniebieniu i polikach. Jutro idę do pediatry to zapytam ją o to.

Agata to Zosia zrobiła Wam psikusa i ubranka an zmianę się przydały hihihi. A spanikowany tatuś co by zrobił jak Ty bys gdzies dalej się oddaliła??????? Naucz go jak sie przewija dziecko. Bo to jest konieczne . Mój przebiera i przewija, choc nie ukrywam że jak jest kupka to prosi mnie o zmianę pieluszki.Ale porzdzi sobie sam 🤪. Idę z psem na dwór.

• Mamusia
A moje dzieciaki dopiero co zasnęły 🤪 no ale Adusia wstaje za to tylko o 5 rano i zasypia o 6 🙃 Gonia nalot może być na języczku od sztucznego mleka jak nie ma plamek na podniebieniu czy na policzkach to nie ma się co martwić 😉 Ja też zmykam poleżeć w łóżeczku i coś pooglądać w tv 😉 Dobranoc 🙂
A jeszcze jedno Aga Mini skąd ty bierzesz tyle czasu żeby siedzieć na brzuszku przy dwójce dzieci ? bo moja Ewcia to za bardzo mi nie pozwala 🥴

• Mamusia
J tylko na chwilę...moja mała chyba ma kolkę 😞 Je i nagle płakać zaczyna - no chyba, że to pleśniawki, jutro z rana obejrzę jej gardełko i zobaczymy. Najgorsze chyba pierwsze 3 miesiące bo potem wszystko ponoć mija 🙂 Gabrysia wczoraj zasnęła koło 22, obudziła się tylko na jedzenie o 2 i o 5 a później spałyśmy do 9 🙂 zobaczymy co dzisiaj bo ją coś męczy i zasnąć nie może...Jutro zajrzę. Aha i gratulacje dla naszej Iwonki!! 🙂 Dobranoc 😉

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
A moje dzieciaki dopiero co zasnęły 🤪 no ale Adusia wstaje za to tylko o 5 rano i zasypia o 6 🙃 Gonia nalot może być na języczku od sztucznego mleka jak nie ma plamek na podniebieniu czy na policzkach to nie ma się co martwić 😉 Ja też zmykam poleżeć w łóżeczku i coś pooglądać w tv 😉 Dobranoc 🙂
A jeszcze jedno Aga Mini skąd ty bierzesz tyle czasu żeby siedzieć na brzuszku przy dwójce dzieci ? bo moja Ewcia to za bardzo mi nie pozwala 🥴

no Agaus tak tez mysle bo wiem ze plesniawki utrudniaja jedzenie dziecku. A Ola ładnie zjada i nie placze.
No to kochana masz wspaniale dziecko, przesypia cala noc - pozazdroscic takiego dlugiego snu 😉
Dobranoc mamusie 😘 😘

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
J tylko na chwilę...moja mała chyba ma kolkę 😞 Je i nagle płakać zaczyna - no chyba, że to pleśniawki, jutro z rana obejrzę jej gardełko i zobaczymy. Najgorsze chyba pierwsze 3 miesiące bo potem wszystko ponoć mija 🙂 Gabrysia wczoraj zasnęła koło 22, obudziła się tylko na jedzenie o 2 i o 5 a później spałyśmy do 9 🙂 zobaczymy co dzisiaj bo ją coś męczy i zasnąć nie może...Jutro zajrzę. Aha i gratulacje dla naszej Iwonki!! 🙂 Dobranoc 😉

Martus moja tez o tych godzinach sie obudzila 🤪
Jak to kolki to współczuje Wam bo i Wy sie umeczycie i biedna Gabi bedzie cierpiala 😞
Dobranoc.