Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂 Moja najbardziej lubi sok jabłkowy innego nie chce, a mój Oli był dzisiaj u alergologa i ma pokrzywkę 🥴 i to prawdopodobnie od roku 😲 wierzyc mi się nie chce, że inni lekarze tego nie zauważyli ,a u lekarza ostatnio to, co chwile byliśmy...
Mini to dużo czy mało????mam na myśli twoją wadę wzroku!

• Mamusia
A tu obiecana fotka (z dzisiaj) z moimi dwoma ząbkami Myślę że chyba w miarę dobrze będzie widać ząbki
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/zbkiw.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/8084/zbkiw.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Moja Ola biega po łóżeczku i nie może zasnąć 😞

• Mamusia
Kaffi nowy awatar 🙂 ŚLICZNY
Pigi jaka romantyczna 😁 😁 😁cmoki śle 🙂
Mućka zadbaj o oczy , bo na stare lata ślepa będziesz 😞
Ola mi zasnęła 😆, Paulinka standardowo u babci śpi, Tarzana jeszcze nie ma 😞 A ja sobie sprzątam tak troszkę po woli 😁 😁 😁 Aby się nie przemęczyć za bardzo 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Ola, biedluka ta Twoja malutka ale teraz już będzie miała 4 ząbki a moja zero hehe
Mini, czyli zakup patrzałek jest nieunikniony? 😁 Ja też muszę się zebrać...
Kafi, super Avatar! 🙂 A co do pokrzywki to masakra, ja mam od paru lat więc ciężka sprawa
Pigi, dobrze że malutkiej nic nie jest po Danonkach i głodomorek z niej hehe 😜 😉
Czita, Oleńka śliczna!!! A ząbki zajebiste 🤪 😁 😁 🙂

U nas wielkie marudzenie... Nic kompletnie Gabrysi nie pasowało... Katarek ma więc dawałam sól morską, Tamtum Verde na gardełko bo mój tata jej kupił, żel na dziąsełka i dupa... Pewnie ząbki idą... No chyba, że pogoda nie taka... Tata mój kupił też Gabi mleko NAN 2 w puszce HA więc mam nadzieję, że posłuży bo nie wyrzucę przecież 🙂

A chodak jeśli ma pomóc to oczywiste że można używać 🙂 Byle nie przesadzać 😉

• Mamusia
znowu pierwsza 🙂 nadrobilam Kafi fajnutki avatar, Ola jaki mały króliczek 🙂 a u mnie znowu noc maskara maly sie budzi kreci i ja juz nie mam pojecia co mu jest dzis na noc dostanie nurofen bo moze go cos boli?? zobacze a teraz ide do niego bo marudzi w lozeczku

• Mamusia
Trzecia 😁

Sylwia, pewnie ząbki idą 🤪

My nie śpimy od 6 także zaraz zjemy śniadanie i ruszamy w teren bo pogoda dzisiaj super 🙂

P.S. Czy wszystkie już obniżyłyście łóżeczka dzieciom?? 🙂 - jestem ciekawa bo mój mówi, że za szybko ale Gabi już ładnie siedzi więc boję się, by czasem kiedyś po prostu się nie chwyciła i chciała wstać... Zgłupiałam po prostu... 😜 🤔

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
w naszym lozeczku sa 3 poziomy, my obecnie mamy na poziomie 2, jeszcze zupelnie na dol nie obnizalismy, ale mysle, ze jesli masz 2 poziomy, to pewnie bezpieczniej bedzie obnizyc 🙂

Tak Kasiu- właśnie u mnie są dwa poziomy także chyba lada dzień obniżę: )
Pozdrawiam 😉

• Mamusia
Hej. My dziś pakujemy się do szpitala. Kajtek wariuje w krzesełku a ja nie dawno wstałam, ale jakaś taka zmęczona jestem, mięśnie mnie bolą 😞
Ola jakie ma śliczne ząbki i jak ładnie się uśmiecha 🙂 Kajtek nie ma zębów 🙂
Mini, noto teraz trzeba po okulary, ale dobrze że nie na cały czas tylko do czytania itp.
Ola, następne ząbki, teraz może wreszcie przerwa będzie i Alusia będzie spokojna wreszcie.
Kafi, awatar super, a Maja bardzo jest podobna do braciszka 🙂
Kajtek też już wcina danonki i danio i też mu nic nie jest. A bardzo je lubi.
Ostatnio też z niego straszna maruda, w nocy znowu mi wstaje przed 2 jeść i ok5 no i już nie śpi. Masakra, bo wczoraj o 20kaszę gęstą łyżeczką zjadł 180 a przed 21 już się darł że głodny i jeszcze 150 mleka wypił i o 1:40 już wstał jeść w nocy. Ma apetyt. O 10 zje serek i owoce. A ja muszę pakować, więc potem zajrzę.

• Mamusia
hejka! 🤪
Mini, widzisz, pisałam Ci, że do Was wpadnę niedługo, a wyleciało mi to z głowy ☺️

co u Was laski słychać? Strasznie dawno tu byłam, zaraz pooglądam avatarki, żeby zobaczyć jak tam Wasze maluchy 🙂 🙂
Przyznawać mi się tu szybciutko, czyje dziecko jest najbardziej mobilne? 😜 I jak Wam idzie wprowadzanie nowych produktów do menu? Wszystkie dzieciaki zdrowe? Żadna w ciąży nie jest? 😁

Pozdrawiam Was gorąco! 🙂 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
U nas wszystko dobrze 🙂
Ala właśnie szaleje w łóżeczku. My kupiliśmy łóżeczko przed wczoraj i Mariusz skręcił je już na samym dole bo były dwa poziomy i wolałam aby już było na samym dole bo On pojedzie a ja zostane i kto mi je poprawi jakby co ?? 😮 🤔
Moja Ala pięknie toleruje każde jedzonko a danonki kocha !! 🙂 Mleko je rano i wieczorem a w dzień to już wszystko inne tylko nie mleczko haha 🙂
Kwasiek_ super, że zajrzałaś 😉 U nas można powiedzieć, że wszystkie Dzieciaczki rozwijają się w podobnym tempie 😉 Jedno troszkę szybciej drugie troszkę wolniej albo bardzo podobnie 😉
Moja Ala zaraz jak będzie 2 miesiące i drugiego zęba nie widać 🙃 Śmiejemy się, że Ala jest otwieraczem do piwa bo ma tylko jednego, dużego zęba hahaha 😁
Kafinka avatar śliczny i taki wesoły 😉
A Ola to mały króliczek tylko jeszcze u góry brakuje zębolków 😁
U mnie dzisiaj dość zimno, może później się ociepli 😉
😘 😘

• Mamusia
Kasiu, bardzo ładnie wyglądasz na avatarku 🙂 🙂
no i przeczytałam, że już jakieś maleństwo ma 4 zębiska 🤪 gratulacje! 🙂
Karmi któraś z Was jeszcze piersią, czy już przeszłyście na butelkę? Ja Młodą odstawiłam jak miała 11 miesięcy. I o ile dla niej różnicy wielkiej nie było, o tyle ja bardzo to przeżyłam... 🤔
Wracacie do pracy czy będziecie siedzieć z Maluszkami jak najdłużej?

Ech, muszę chyba Was częściej odwiedzać 😁

• Mamusia
oo, fiu fiu 🙂 Gratulacje, mrówka 🙂 to będziesz teraz miała zapieprz przy dwójce maluchów... 🤔 na kiedy termin??
Ja tez trzymam kciuki za operację Kajtka (nie wiem o co chodzi, ale kciuki trzymam).
Mini, u nas nauka chodzenia 😉 niby od paru miesięcy, ale moja Młoda jakoś strachliwa jest i boi się puścić 😉 może to i dobrze, że puszczalska nie jest 😉 😉 ale ja już się nie mogę doczekać, aż ten bąbel będzie sam ganiał... 😉

• Mamusia
Hej 😉
Wpadłam na sekundę się przywitać 😘
Lecę zaraz do pracy 😞 i nie chce mi się .
Byłam z Olusia już na spacerku, i gotuję zupkę , Tarzan ją dokończy 😁 😁 😁 Ciekawe jak mu wyjdzie 😁 😁 😁
No miłego dnia laseczki 😉
Papapapa 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
hej 🙂 wpadlam nadrobic troszke 🙂 zameldowac sie i zmykam bo obiadek robie dla nas a za chwile musze cos Dominikowi ugotowac. Troszke popielilam ogrodek bo taka pogoda, że zarasta moment 🤢 a popolidniu chyba bede musiala wisnie zerwac i soki zrobic 😜 zaraz wam wrzuce fotke mojego rozrabiaki 😁

• Mamusia
Gosiu, rozumiem jak Ci musi byc ciezko chodzic do pracy 😞
ale na brzuszek jeszcze znajdujesz czas 😁
Kaya dzis strasznie histeryzuje, nie chce wcale polozyc sie, bawic i spac chce na siedzaca 😠
nie potrafi sama sie podniesc i starsznie ja to wkurza 😮 ledwo na oczy patrzy a wyje w lozeczku. jak wezme ja na rece, to w pol slowa placz milknie 😮 terror zaczyna wprowadzac. 😉