Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Widziałam te nocniki w reklamie 🙂 świetne są. haha jaka mina z tym chlebem 🙂 fantastyczna. Kayce jak włosy się rozjaśniły 🤪 🤪 🤪

Krowa, ja myślę zakończyć karmienie w październiku/listopadzie, bo nie chcę z cycem w zimie latać po dworzu. A zresztą Łukaszek już będzie spory jak dla mnie. Ile z moich planów, to życie zweryfikuje, ale jak o tym myślę to już mi się płakać chce.... 😞 😞
Łukaszek nie lubi kaszek niestety, zje ale baaardzo mało i jego mina jest bardzo wymowna 😉 nauczył się z kubka pić, więc pije soczki, herbatki i je słoiczki.
Chyba Dominik też miał smoka ostatnio na zdjęciu 🙂

Maja dalej usypia przy cycu, czy sama też zaśnie?

• Mamusia
Kaffi jak tam mały Oli???? Pewnie cały czas na rękach Ci siedzi??? Oj biedaczek mały.
Moja Ola używa smoka do zasypiania, często w nocy płacze bo smoka nie ma, da sie do buzi i zasypia. A kaszkę je raniutko na śpiocha z butli koło 4 , 5 , potem kaszka łyżeczką na śniadanie i kaszka z butli przez sen na noc. I ja jej kupuje ryżowe kaszki i daje z mlekiem modyfikowanym.
A z kubka pić nie chce, kupiliśmy jej niekapek aby sama trzymała , ale nic z tego. Leniwa jest.
A Kaya jest boska, jaka minka na 2 fotce hahahaha. Biedna dziewczynka już od niemowlaka mama na nocnik ją sadza.
Kuro a Łukaszek Cię nie gryzie jak ma już tyle ząbków???

• Mamusia
Hej Oli jest słabiutki 😞 rano miał wysoką gorączkę potem po 18 cały czas w łóżku leży mam nadzieje, że jutro będzie lepiej 🙂. Raz dałam Mai obiadek z rybą (słoiczek) i jej smakowało 🙂 Nina Maja uwielbia dydusia i kaszę. Kaya jak ślicznie siedzi na tronie 🙂

• Mamusia
Meldunek 😁
Ja po siłowni i spacerze i zakupach haha 🙂
Ala moja nie chce mleka w ogóle 😞 🙃 Pluje nim i dostaje spazmy jak widzi butelkę z mlekiem 😮 🤔 Próbuje Jej dawać 2-3 razy dziennie, ale na razie z marnym skutkiem 😮 Daje Jej danonki, deserki jogutrowe z Hippa, kaszkę taką z butelki rzadką albo z miseczki żeby łyżeczką jadła- ja też kupuje te co się wodą zalewa bo mleko modyfikowane mają w sobie 🙂 Ryby nie jadła jeszcze ale jadła już troszkę wątróbki drobiowej dzisiaj i nawet Jej smakowała 🙂 Ogólnie wszystko już Jej daje to co oczywiście w miarę rozsądku można 🙂
Co do smoczka to Ala żyć bez niego nie umie 🙂 W dzień mało go używa, ale do zasypiania musi być 🙂
Kaya jest śliczna i taka delikatna 🙂
Oli niech wraca do zdrówka szybko bo wakacje mu uciekają 🙂
Moja Ala też ma tylko jednego zęba od ponad 2 miesięcy i nic się nie zapowiada na więcej- zostanie otwieracz do butelek do końca życia 😁 😁
😘 😘

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Moja Ala strasznie szczypie, gryzie, wkłada palce w oczy i łapie za nos jakby chciała go wyrwać i ciągnie za włosy 🤔 Przy Niej najlepiej było by w hełmie chodzić 😮 🙃

To samo mam z Mają aż czasem krzykne ☺️

Ja też krzyknę z bólu hahaha bo nie raz na prawdę potrafi krzywdę zrobić 😮

• Mamusia
Hej 🙂
To najwięcej kaszki chyba wsuwa Aleksandra 😁 hhihi
Mai mina mówi wszystko - wakacje udane, jestem szczęśliwa 😁 Będzie mała modelka, widać że lubi pozować 😁
A Alusia nie lubi mleka hihi znudziło się jej od urodzenia 😉
Co do maltretowania matek, to Łukaszek nie wkłada palców do oczu, ale moje włosy to najlepsza zabawka... wrrr ja tez krzyknę, bo to boli jak cholera. A co do gryzienia, to jak je, to już nie gryzie na szczęście 🙂 co innego ręce, moje policzki.... i cycki przez bluzkę mi gryzie. Potem mam ślady zębów 😮 😮
Mini, jak nie ząb, to co źle się czujesz... ech... 😞

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Aga wylecz się szybko bo tu pogoda się w końcu poprawia i nie możesz chorować 😁
Moja Ala też strasznie pluje 🤔 Tłumaczę Jej, że plują tylko chłopy a dziewczynki nie hahaha 😁
Teraz właśnie śpi i niedługo na spacerek wyjdziemy 🙂 Bo się tak ładnie zrobiło 🙂
A ja czekam na ważne papiery z Anglii, które Mariusz mi wysłał i mimo, że dało polecony priorytet to i tak papiery idą ponad tydzień 😠 Sprawdzał i są w Polsce, ale mam zje**** pocztę koło mnie i przetrzymują listy !! 🤔
A teraz idę na kawę i jabłecznika z cynamonem bo sama piekłam 😁 😁 😁
😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hejka 🙂

Co do rybki to też słyszałam dużo złego o pandze więc kupimy dorsza lub łososia tylko nie wiem jak przyrządzić i z czym 🙃 Ze słoika próbowała Gabi ale miała odruchy wymiotne a później po dwóch łyżkach zwymiotowała- odpuściliśmy więc 😉

Smoczka nie używamy bo Gabi nie lubi i pewnie już nie polubi. Ale może i dobrze... 😉

Z niekapka pić nie chce ale na razie kupiłam z twardym ustnikiem a muszę kupić z miękkim i zobaczyć. W każdym bądź razie kupię z firmy MAM, z której ma butelkę bo tylko z niej załapała mleko 🙂

Odnośnie szczypania i ciągnięcia za włosy to ten sam etap przechodzimy 🙂

Dzisiaj rocznica Ślubu moich rodziców więc zaraz lecimy odebrać tort, kupić kwiaty i szampana więc zajrzę wieczorkiem 🙂 Muszę jeszcze malutką wystroić na imprezkę hehe 🙂

Miłego dnia 😉

• Mamusia
hej ! No widze, że dzieciaczki siedza na nocniczkach hehe Dominik tez juz siedzial a teraz czaekam, az lato przyjdzie żeby znowu z gołą dupką śmigał 😉 Dominik smoczka lubi ja go nauczyłam jak na studia jezdziłam, żeby Paweł miał łatwiej. Z niekapka też pije, ale bardziej podoba mu się go gryzc hehe no chyba, że ma w nim jakis dobry soczek 😁 Za włosy to mnie uwielbia ciągnąć ! Maja na fotce znad morza jaka zadowolona ślicznotka z niej 🙂 no a Kaya to taka mała modnisia 😉 lece konczyc obiadek 😘

• Mamusia
Ja po siłowni i spacerze a Alusia na kołdrze na podłodze próbuje raczkować coraz lepiej Jej idzie, ale jeszcze dość daleko do zasuwania na czterech 😁 😁
Teraz napiję się jeszcze kawki i pewnie popiszę na gg z mężem jak za dawnych czasów kiedy żyliśmy jeszcze na odległość 😁 🙃
Iwonka to już 10 tydzień !! 🤪Widać już coś?? Bo podobno w drugiej widać szybciej 🙂 Daj fotki jakieś jak wyglądasz 🙂 I jak Kajtuś ?? Rana już się zagoiła i jak się czuje??
Sylwia korzystaj z pogody ja też korzystam na spacerach 😁
Krowa pewnie zeżarłaś nieświeżą trawę albo po opryskach i Ci zaszkodziła 😁 Ale z tego co wiem to Krowy zawsze na rzadko srają 😁 😁 😁 🤪 🙃
A no i Gabrysia jaka modeleczka 😉
😘 😘 😘