Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no wlasie musze zaczac podawac i nie mam pojecia jak 🤢 sa do kupienia obiadki z kaszka ale ma jeszcze pare bez i ja mu czasem daje na obiad owoce jakies i nie wiem czy tam dodawac wlasnie 😮 kurcze jak Czita na mnie jakas mafie nasle to bede miala przerąbane 🤨

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wróciłam i czego się dowiedziałam ??????????? Ach Sylwia po Tobie bym się nie spodziewała 😞 😞 😞 Tak mi przykro - ZAWIODŁAŚ MNIE 😞 😞 Będzie dym !!!!!!!!! 😁 😁 😁
Można do deserku dawać kaszkę 😉. Ja Oli gotuję zupę z kaszą manną. A sypię tak na oko 😉
Moja nie chce jeść deserów 😠 😠 😠 Zadnych , nie i koniec -wszystko wypluwa 😠
A ona wcale nie ma apetytu Kuro , w dzień zjada mi koło 10 - 11 (najczęściej, bo bywa że wcześniej) kaszę koło 150 ml. potem między 15 a 17 wciskam jej na raty zupę , aby zjadła . I na dwie , trzy raty zjada zupy około 100 ml. I już na noc przez sen zjada mi 180 - 210 ml. kaszy. I to jest jedzenie mojego dziecka. Ja się umęczę z karmienirm jej i nawkurzam. W międzyczasie napije się soku.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAI , KOŃCZY DZIŚ PÓŁ ROCZKU 😘 😘

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Lecę się szykować, bo na szczepienie idę. Miłego Dnia gUpie 😁

Ty mONdra przecież kury to nieloty 😁 😁 😁 Powodzenia na szczepieniu 😉 Carlos trzymaj się 😘
Dziękujemy za życzenia 😆
Moja Ola zasnęła w bujaku , więc okryłam kocykiem i na balkon wyniosłam 😁 😁 😁 Moja juz się wietrzy haha.
Ja ide suszyć włosięta 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Ojej!! dzisiaj 16!! Buziaczki dla półrocznych dziewczynek - Mai i Oleńki 😁

buziaczki 😘 😘 😘 😘

nie wiem po jaka cholere sie kladlam drugi raz spac 😠 😠 czuje sie teraz jakbym cala noc nie spala, polprzypomna jakas. 😠 😠 😠
wy dajecie taka zwykla kaszke manna, czy jakas inna? ja dawalam ta z mlekiem od razu, tylko wode dolewalam i moze wlasnie od tego mialam problem z tymi kupkami 🤨 🤨 tylko nie wiem czy od manny, czy od tego mleka?
a tu filmik jak Kaya narzekala wczoraj, ale nie wiem na co 😮 😮 😮 😜 jakosc nie za bardzo, bo to patryk swoim czyms nagrywal. 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=Gx04_PkMBsQ

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ojej!! dzisiaj 16!! Buziaczki dla półrocznych dziewczynek - Mai i Oleńki 😁

buziaczki 😘 😘 😘 😘

nie wiem po jaka cholere sie kladlam drugi raz spac 😠 😠 czuje sie teraz jakbym cala noc nie spala, polprzypomna jakas. 😠 😠 😠
wy dajecie taka zwykla kaszke manna, czy jakas inna? ja dawalam ta z mlekiem od razu, tylko wode dolewalam i moze wlasnie od tego mialam problem z tymi kupkami 🤨 🤨 tylko nie wiem czy od manny, czy od tego mleka?
a tu filmik jak Kaya narzekala wczoraj, ale nie wiem na co 😮 😮 😮 😜 jakosc nie za bardzo, bo to patryk swoim czyms nagrywal. 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=Gx04_PkMBsQ

Hahahaha ale Kayka sie żaliła biedulka , pewnie jakis problem ma 🤢 😁 😁 😁
A u mnie upał 🥴ale musimy psiura wyprowadzic, wiec idziemy na krótki spacer 😉

• Mamusia
Jaaaa, ale się naśmiałam jak widziałam Kaykę 😁 😁 Ona jest zarąbista ha ha 😁 😁 😁 Tak, tak, żaliła się śpiewając 😜 😜 😜 Zdolniacha 🙂
Dominiś jaki silny!! No no no 🙂 Ale Ty chyba Sylwuś szybko zaczęłaś chodzić jeśli dobrze pamiętam bo pisałaś więc i synuś szybko zacznie 🙂
Gosia, zupę już wysłałam kurierem, będzie w południe ha ha 😁 😁 😁 Smacznego 😜
Nina, daj znać jak po szczepieniu i ile waży Twój grubasek hihi 😉
No i wszystkiego NAJ NAJ dla Oleńki i Majusi- już pół roczku stuknęło 🤪 😁 🙂 🙂 😘
Lecimy na spacer więc miłego dnia 🙂
P.S. Moja Gabi dzisiaj zwymiotowała więc nie wiem czy z przejedzenia cy co ale muszę obserwować

• Mamusia
Hej Babory 😁 😁
U mnie dzisiaj przeciw pożarowe sprawdzenia liczników na gaz i czekam na kogoś kto ma to zrobić 😁
U mnie noc taka sobie bo M obudził mi Ale po 4 rano ( strasznie podłoga u nas skrzypi 🤔 ) i musiałam wstać dać Jej milk ale później spałyśmy do 9:30 😁
Kasiu Twoje dziecko się żaliło a ja się śmiałam 😞 No ale co ja zrobię, że była taka kochana na tym filmiku !! 😁 😁
Dominiś to znów mały akrobata hahaha 😁
Co do pieluszek no to ja myślę, że jeszcze z jedno opakowanie nr3 zużyje a później już nr4 🙂
Moja Ala maltretuje zabawki w łóżeczku a mi się nic nie chce 🤔 Pije kawę i na tym będzie koniec hahaha Później jakiś obiadek tylko zrobię 🙂

• Mamusia
My wróciliśmy ze spaceru. Bo i Tomek z nami był 😉 ale musiał wrócić do pracy 😠 Przyjechał z pracy koło 11 i jak już wracalśmy to zadzwonił jego przełożony i prosił aby wrócił 😠 😠 😠 Wię pojechał. Ola zasypia , więc zaraz podstępnie na półspiąco ja nakarmię 😁 😁 😁 😁 😁
Ja wysłałam eska do Kropki 🤪 🤪 🤪
Zal że Ada nie zagląda do nas 😞 😞 😞 Co u niej ??????? Jak chłopcy ???
I Mrówa wraca już niebawem. Pisała że pogoda nie dopisuje i pozdrawia wszystkie mamy i ich pociechy 🤪
Ja mam szczepienie Oli 20 czerwca a 21 idziemy na usg bioderek.
To na tyle.
Aaaa Marta nie ma zupy ???????? Czemu??? Ja ugotuję ziemniaki z koperkiem, jajo sadzone ,mleko zsiadłe i ogórek małosolny-małpiej roboty 😁 😁 😁

• Mamusia
Meldunek 🙂
Byłam na spacerze i zakupach spożywczy i wszystko tak podrożało !!! Jeszcze niedawno były ceny normalne a dzisiaj wchodzę do sklepu i ceny mnie przytłoczyły !!! 🤪 😮 My jesteśmy we dwóch ale jedzenia idzie jakby pięciu nas mieszkało- najwięcej idzie mięsa na obiady i akurat to najwięcej podrożało !! 😠 🙃 Nie wspomnę nawet, że soczki marchewkowe dla Ali z Bobovity w polskim sklepie ponad 2 funty czyli jakieś około 10zł jedna buteleczka !!!! 🤪 Dobrze, że chociaż mleczko już ma angielskie i ładnie je toleruje 🙂
Ja jeszcze nie wiem co na obiad 🤔 Piersi z Niny mam odmrożone a więc pewnie jakaś chińszczyzna będzie 😁

• Mamusia
Jestem 🙂
U mnie upał na dworzu a do tego słońce oczywiście na wieczór !! 😠
Ja już mam obiadek podszykowany- pierś w panierce sezamowej 🙂
Nagrałam Alusie bo dzisiaj jak się śmieje to już widać Jej zęba i troszkę udało mi się uchwycić 🙂 Filmik jest króciutki 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=yFuQi4CZ91Y

• Mamusia
To tak:
straaaaasznie się uśmiałam jak Kaya się żaliła 😁 ojojjjj 🙂 Na pewno zła na mamę była hahahaha 😁

Alusia jest słodziutka i ma śliczne błękitne oczy 😁 Pigi, miło Cię słyszeć 😁

Pewnie coś miałam jeszcze napisać...
Na szczepieniu ok, tylko jedno ukłucie było i następne jak skończy rok, czyli mamy spokój na pół roku i Wy pewnie też 🙂 Już nie będą kłuć naszych dzieciaczków 😁

Czita, pozdrów Mrówkę od nas 😁 na pewno leży z dupą na Seszelach i ma piękne słońce 😉
Ada i maluszki mają się dobrze, za niedługo Wam wstawię fotkę Sebusia. Jak on urósł!! Mówię Wam!! 😁
A Oskar sika już na nocnik i dużo mówi.
Moje sumo waży 9500 g ........ Także niech Pudzian się chowa ze swoimi muskułami, ja mam większe 😉
Martwi mnie, bo ma na główce naczyniaka (ale to mnie nie martwi) i miał takiego żółtego pryszcza jakby i mu wyrosło z tego coś podobnego do naczyniaka, tylko inny kolor. A do dermatologa dopiero w lipcu.... I jeszcze mu się zrobiły jakieś dwie małe krostki na głowie i na plecach jedna 😞
ech... ale staram się nie martwić na zapas.
Pewnie nie zajrzę, więc mówię Dobranoc 😁

PS. A gdzie Milka?

• Mamusia
Nina, ale po Łukaszku nie widać tej wagi chyba musi być bardzo długi bo wiadomo nigdy zdjęcia nie oddadzą prawdziwego wyglądu maluszka 🙂
Moja Ala już wykapana leży i marudzi 🤔
Ja też mam spokój już do skończenia roczku przez Alusie co do szczepień 🙂
A u mnie w domu taki upał, że nie ma czym oddychać ! No ale termometr w sypialni pokazuje 26stopni gdzie chodzi klimatyzacja 🤪

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Nina, ale po Łukaszku nie widać tej wagi chyba musi być bardzo długi bo wiadomo nigdy zdjęcia nie oddadzą prawdziwego wyglądu maluszka 🙂
A u mnie w domu taki upał, że nie ma czym oddychać ! No ale termometr w sypialni pokazuje 26stopni gdzie chodzi klimatyzacja 🤪

Od kiedy w chlewie montują klimę?? 🤪 🤪

• Mamusia
Kurka nie zamartwiaj się , dermatolog na pewno powie ze to nic groznego. Carlos jest ogólnie dużym chłopcem 😆
Alusia drobna dziewczynka jest 🙂 Smieszka 😉
Dziewczęta ja jestem padnięta. Ostatnio jestem już taaka zmęczona , wszystko na mojej głowie, dziecko gotowanie i sprzątanie 😞. Nie mam już siły.
Dobranoc 😘
Milko , Milko, Milko gdzie jesteś?????????????

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

Od kiedy w chlewie montują klimę?? 🤪 🤪

Od kiedy mieszka tam PIGI 😁 😁 PANI PIGI 😁 😁

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Kurka nie zamartwiaj się , dermatolog na pewno powie ze to nic groznego. Carlos jest ogólnie dużym chłopcem 😆
Alusia drobna dziewczynka jest 🙂 Smieszka 😉
Dziewczęta ja jestem padnięta. Ostatnio jestem już taaka zmęczona , wszystko na mojej głowie, dziecko gotowanie i sprzątanie 😞. Nie mam już siły.
Dobranoc 😘
Milko , Milko, Milko gdzie jesteś?????????????

Oj tak moja Alusia to tzw. 5 minut 🙂 Drobniutka, ale strasznie długa jest 🙂 Poza tym po kim ma być gruba jak ja i Mariusz to szczuplaki 😁
A moja Pyza właśnie śpi 😁