Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ola, masz zespół ciężkich nóg?? Czy jakoś tak Cię bolą?
Kwasiek - zgadzam się z Tobą, ja tak robię 😁 A mój synek zazwyczaj turla się po rozłożonym łóżku.
Byłam u lekarza, był to jednak lekarz rehabilitacji i muszę zrobić badanie krwi, tsh i usg główki. Ogólnie powiedziała, że nie ma ewidentnych odchyleń. Trochę nogi ma sztywne 😉 Także może wzmożone nieco napięcie. Jak zrobię badania, to do neurologa, terminy od zaraz są na szczęście 🙂
Mam pytanie do mamusiek doświadczonych ... 😉 czy chodziłyście kiedyś z niemowlętami na czczo na badanie krwi?? Bo ja sobie tego nie wyobrażam... 😮 😮 Ada mi napisała, że pierwszy raz słyszy o czymś takim.

dzisiaj wtorek, a tu tak pusto... nieładnie 😉

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂 Nina ja chodziłam z Olim i to prawie, co miesiąc, jeśli mogę Ci coś poradzić to zrób badanie krwi z rozmazem i daj małemu jakąś godzinkę przed pobraniem wody to krew będzie rzadsza. Oli strasznie płakał, a ja razem z nim on ma skórę jak cytryna, czyli bez widocznych żył, a co za tym idzie wkłuwała się kilka razy żeby pobrać krew, ale może też tak być jak jest dobrze przeszkolona pielęgniarka, to Łukaszek nawet nie poczuje igły 🙂

kafinka napisał(a):
Alexis123 napisał(a):
mam odziedziczyłam po mamie...;/
i chyba to one;/
tylko ja mam niewidoczne wewnetrzne...

Byłaś z tym u lekarza?

nie własnie;/
musze sie kurde wybrac bo od 2 dni nie moge łazić;/

• Mamusia
Jestem 🙂
Ala już wykąpana szaleje we wózku a ja odpoczywam bo niedawno wróciłam z siłowni i znów dałam sobie jedno godzinny wycisk 😁 Jutro też idę bo bardzo mi się podoba 😁 Mam nadzieje, że z czasem zwiększę czas ćwiczenia na 2 albo 3 godziny 🙂
Ola żylaki to paskudna sprawa- moja Mama ma i jak czasem się odezwą to tak samo chodzić nie może 😞
Jutro jak będzie taka piękna pogoda to jedziemy nad jeziorko 😁 😁
😘 😘 😘

• Mamusia
Alexis123 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Alexis123 napisał(a):
mam odziedziczyłam po mamie...;/
i chyba to one;/
tylko ja mam niewidoczne wewnetrzne...

Byłaś z tym u lekarza?

nie własnie;/
musze sie kurde wybrac bo od 2 dni nie moge łazić;/

No to idź jak najszybciej, bo może zrobić się jakiś zator i może być nieciekawie 🥴

• Mamusia
Meldunek 🙂

Leczę kaca piwkiem hehe jak mONdra Kura raczyła zauważyć ha ha 😁 😁 😁
I gotuję zupę także czekam, spróbuje i idę spać 🙂
Nina, ach jak się ucieszyłam, że mąż zmądrzał i jednak zostaje!! Jak jest pewne źródło dochodu to trzeba się trzymać wszystkimi kończynami tej pracy 😜 😜 😜 Szkoda tylko, że narobił Ci stresu - no ale facet nie myśli więc musisz to robić za niego heh 🙃 😁 😉
Czita dawno nie zaglądała 😞 Kochana nasza zarabia jak na matkę przystało 🤪 😁 Nie to co jak reszta się opierdala hehe 😁

Spokojnej nocy 🙂

• Mamusia
ha, i tym razem jestem pierwsza 🙂
Nina dobrze, ze jednak Twoj facet okazal sie rozsadny. pewnie teskni za wami i czasami nie mysli racjonalnie, tylko o tym, ze chcialby byc w domu z W ami 😘
Wystraszylam sie troche tego "wzmozonego napiecoa", mam nadzieje, ze jednak wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki 😘
kaya ostatnio tez tak "sztywno" nogi prostuje, czsem ciezko jej pampera zmienic, bo tak sie naprezy.... 😮 raczkami tez tak dziwnie robi, jakby sprawdzala, czy w przegubach dloni da rade zlamac, hmmmm 🥴 mam nadzieje, ze wszystko to jest w "normie"
Kasia z pl wrocisz pewnie odswiezona, opalona, umiesniona... taka do schrupania 🤪 w dobry czas wyjechalas, tuciagle padaja deszcze, wlasciewie to nie ma lata.... 😠
malo wychodze z kaya wlasnie przez ta pogode i niezle mi sie przeziebila., nawet nie wiem kiedy i gdzie. narazie daje je nurofen i poczekam. oprocz kataru i kaszlu nic wiecej nie ma, ale i tak mi jej szkoda, juz nawet znienawidzila fride do noska i daje sobie wyciagac tych wstretnych gili 🥴

wczoraj bylam na zalozeniu tego implanta. zrobili to ze znieczuleniem miejscowym, wiec praktycznie nic nie bolalo. jak juz mialam go w sobie, to dopiero zaczelam czytac o skutkach ubocznych i wypowiedzi innych kobiet i teraz mam mieszne uczucia, ale zobaczymy, moze bedzie ok 😉
sie rozpisalam, ze hej 🙃 🙃

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Co jest Głąby?? 😁 haaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A gdzie nasz dwupak Mrówa?? 🙂
oooo to czekamy na nowy suwaczek Agi, zrobiony przez Agę hahahaha 😁 Pewnie będą tam listki pewnego ziółka 😉 hhahaha
Jak widać dobry humor mam 😁
Łukasz ćwiczy breakdance'a na łóżku... muszę go mieć na oku... 🤪 🤪 🙃 🙃

Foka, musisz iść do lekarza... jak chodzić nie możesz... 😘 😘zrób to dla Ali 😁

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
ha, i tym razem jestem pierwsza 🙂
Nina dobrze, ze jednak Twoj facet okazal sie rozsadny. pewnie teskni za wami i czasami nie mysli racjonalnie, tylko o tym, ze chcialby byc w domu z W ami 😘
Wystraszylam sie troche tego "wzmozonego napiecoa", mam nadzieje, ze jednak wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki 😘
kaya ostatnio tez tak "sztywno" nogi prostuje, czsem ciezko jej pampera zmienic, bo tak sie naprezy.... 😮 raczkami tez tak dziwnie robi, jakby sprawdzala, czy w przegubach dloni da rade zlamac, hmmmm 🥴 mam nadzieje, ze wszystko to jest w "normie"
Kasia z pl wrocisz pewnie odswiezona, opalona, umiesniona... taka do schrupania 🤪 w dobry czas wyjechalas, tuciagle padaja deszcze, wlasciewie to nie ma lata.... 😠
malo wychodze z kaya wlasnie przez ta pogode i niezle mi sie przeziebila., nawet nie wiem kiedy i gdzie. narazie daje je nurofen i poczekam. oprocz kataru i kaszlu nic wiecej nie ma, ale i tak mi jej szkoda, juz nawet znienawidzila fride do noska i daje sobie wyciagac tych wstretnych gili 🥴

wczoraj bylam na zalozeniu tego implanta. zrobili to ze znieczuleniem miejscowym, wiec praktycznie nic nie bolalo. jak juz mialam go w sobie, to dopiero zaczelam czytac o skutkach ubocznych i wypowiedzi innych kobiet i teraz mam mieszne uczucia, ale zobaczymy, moze bedzie ok 😉
sie rozpisalam, ze hej 🙃 🙃

haha Ty to udana jesteś 🙂 Dopiero zaczęłaś czytać jak już go miałaś w sobie 🙃 🙃
Biedna Kaya... niech wraca do zdrowia 😘 😘 Łukasz chyba będzie miał traumę do końca życia przez Fridę 🤪 🤪 🙃
Łukaszowi tak samo ciężko pieluchę zmienić, bo nogi ma sztywne i rączkami też tak robi często. Ale tak chyba dzieci mają 😉

• Mamusia
tego implanta ma tez moja kolezanka i zalozyla go juz sobie drugi raz, taka jest zadowolona.
zobaczymy, zawsze tak jest, ze kazdy reaguje inaczej i jesli ktos jest niezadowolony, to daje wyraz temu, a jesli wsystko jest ok, to mysli ze to normalne i nic nie pisze o tym. jesli nie pogmatwalam zbytnio, to zalapalyscie o co mi chodzi 😁 😁
krotko rzecz biorac - zawsze wiecej jest zlych opinii.
jednak to sa hormony i jedno co mnie najbardziej martwi, to ze okres bedzie mogl byc baaaardzo nieregularny. moge go w ogole nie miec np 6 mcy, a moge go rownie dobrze miec np. co 2 tygodnie 😲

• Mamusia
heloł 😉 znów Was nawiedziłam 😎

laski, na katarek polecam "katarek" 🙂 http://www.katarek.pl/
U nas nic innego nie pomagało, a Młoda miała taki gęsty katar, że aż mi się dusiła 🤢 🤢 mąż pojechał do apteki całodobowej, kupił "katarek" i życie stało się prostsze 🙂

• Mamusia
hej 🙂 miałam napisac cos wcesniej ale nie moglam bo byla jakas przerwa 😮 no u nas ok maly mi marudzi dzis bardziej bo dziasla mu dokuczaja 😞 hihi Dominik na czworaka chodzic nie chce woli sie czołgać 😁 i buszuje po calym domu mi juz wiec ja mu żadnego kocyka nie kłade tylko zabawki ma i mate i on bardzo duzo czasu spedza wlasnie na podlodze 🙂 Nina dobrze, że z Łukaszkiem ok a badania napewno wyjda dobre. No właśnie co u Mrówki?? Wczoraj miała być z Kajtkiem w szpitalu z tego co pamietam wiec dzis pewnie operacja, a nie wczoraj pewnie bo kurcze dzis juz środa a w poniedziałek miała być. Gosia musi sie do nas odezwac to moze cos bedzie wiedziała. Ok lece do kuchni do obiadu przygotowac cos i prasowac troszke poki Dominik śpi

• Mamusia
Hej Mamuśki 😁
U nas dzień znów zaczął się od korepetycji haha 🙂
Kasiu i sztywnienie nóżek i kręcenie rączkami u Kayi jest na pewno normalne moja Ala tez tak robi i z tego co czytam to dużo innych dzieci też 😉
Ja już po umyciu głowy i dzisiaj muszę iść do kosmetyczki na brwi bo wyglądam jak Bert z Ulicy Sezamkowej hahaha 😁 🤪 😮
Miałam coś jeszcze napisać i wyleciało mi z głowy 🤔 Dopiszę później 😉 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/200/20110718539.jpg/][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/6921/20110718539.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]