Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
😮 boli mnie pipka ale jak podbrzusze jak na okres ałała....... ałć

spróbuj rodzić to ci do dupy na kopie ja miałam skurcze jak sprzatałam skurcze a znowu inny ktoś urodzi 🤢 o nie!! 😁

serio 😮 😮 bardzo mnie boli pipka... 😠 eh ale niby sie brzuch nie napina...

masz wjeby za to że stale nas tylko straszysz!!

eh moje dziecko juz swiruje a mamuska panikuje... 😜 😮 😜 😎

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
😮 boli mnie pipka ale jak podbrzusze jak na okres ałała....... ałć

spróbuj rodzić to ci do dupy na kopie ja miałam skurcze jak sprzatałam skurcze a znowu inny ktoś urodzi 🤢 o nie!! 😁

serio 😮 😮 bardzo mnie boli pipka... 😠 eh ale niby sie brzuch nie napina...

masz wjeby za to że stale nas tylko straszysz!!

eh moje dziecko juz swiruje a mamuska panikuje... 😜 😮 😜 😎

• Mamusia
hej, jeszcze żyje, ale dalej mi słabo, wiecie co pomimo mojej słabości zaraz jak tylko mąż przyjedzie to mu nawtykam że ma kupić domofon, źle się czuje - leże a tu ktoś dzwoni jak opętany do drzwi na dole no to się zebrałam i schodze, doczołgałam sie a tam już nikogo nie ma, aż mnie nosi ze złości, to samo z telefonem na dole, czasem mam ochote wyłączyć im go z gniazdka

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Seksu spróbuj 🙂

to podobno dopiero po 38 tyg działa

No co ty,Agata a jak myślisz czemu lekarze w ostatnim miesiącu każą zrezygnować z seksu...

mi nie kazali rezygnować nawet jak szyjka sie skracała, ale nie wyobrzam sobie żeby mąż mnie pukał jak taka obolała jestem
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/bezpieczne-metody-wywolywania-porodu_36624.html

• Mamusia
Mini23 napisał(a):

Mój jest bardzo zaangażowanym lekarzem w ciąże 🙂

to może zamień się 🤪 ja jej tak nie lubie, moja Zośka też jak tylko przyłoży ręke do brzucha to Zośka ostro ją łup, a moje dziecko raczej tak nie reaguje, zwykle jak ktoś kładzie reke to sie uspokaja

• Mamusia
Nadrabiam te 18 stron, które napisałyście 😜 W sumie nie mam siły czytać, bo jestem padnięta po całym dniu latania, ale poczuwam się do obowiązku haha 🤪 🙃

Napiszę tak w skrócie co u lekarza. Ogólnie wszystko dobrze. Wystawił mi zwolnienie do 12 grudnia i mam już na wizyty nie przychodzić, chyba że do 12 nie urodzę. I byłam w szoku, bo myślałam, że będzie kazał na wizyty co tydzień przychodzić 🤪 Ale to lepiej dla mojej kieszeni haha.
Usg nie robił, także nie wiem ile waży. No i mam rozwarcie na 1 cm.
Oprócz tego 9 kg na plusie 😉 I to tyle co u mnie 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Nadrabiam te 18 stron, które napisałyście 😜 W sumie nie mam siły czytać, bo jestem padnięta po całym dniu latania, ale poczuwam się do obowiązku haha 🤪 🙃

Napiszę tak w skrócie co u lekarza. Ogólnie wszystko dobrze. Wystawił mi zwolnienie do 12 grudnia i mam już na wizyty nie przychodzić, chyba że do 12 nie urodzę. I byłam w szoku, bo myślałam, że będzie kazał na wizyty co tydzień przychodzić 🤪 Ale to lepiej dla mojej kieszeni haha.
Usg nie robił, także nie wiem ile waży. No i mam rozwarcie na 1 cm.
Oprócz tego 9 kg na plusie 😉 I to tyle co u mnie 😉

o Ty 🤪 już rozwarcie masz?? a moje dziecko uparło się na moje żebra i nic z tego szybko nie wyjdzie, znowu mi niedobrze ale wiem że jak sie poloże to bede słaba jak niedobita mucha, jutro szkoła rodzenia i znowu jakieś cuda niewidy mi wymyślą

• Mamusia
Ja mam małe problemy z netem dzisiaj na swoim laptopie i molestuje kompa męża 🙂 Ręka boli ale już mało. Przepłukałam sobie koszule do szpitala i jutro chyba torbe spakuję chociaż kilka rzeczy mi będzie brakować bo paczka jeszcze z Polski nie doszła. Ninka cieszę się, że z Łukaszkiem i Tobą wszystko dobrze 🙂 Ja czuję, że mi sie szyjka skraca bo coraz częściej mnie w pół łamie ból w podbrzuszu i szyjka kuje jak szalona !! 🤪 Za tydzień mam wizytę to będę musiała o tym powiedzieć ale to już będzie 36 tydzień a więc bliżej niż dalej będzie do porodu 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ja mam małe problemy z netem dzisiaj na swoim laptopie i molestuje kompa męża 🙂 Ręka boli ale już mało. Przepłukałam sobie koszule do szpitala i jutro chyba torbe spakuję chociaż kilka rzeczy mi będzie brakować bo paczka jeszcze z Polski nie doszła. Ninka cieszę się, że z Łukaszkiem i Tobą wszystko dobrze 🙂 Ja czuję, że mi sie szyjka skraca bo coraz częściej mnie w pół łamie ból w podbrzuszu i szyjka kuje jak szalona !! 🤪 Za tydzień mam wizytę to będę musiała o tym powiedzieć ale to już będzie 36 tydzień a więc bliżej niż dalej będzie do porodu 😁

kurcze co Wy tak wszystkie już symptomy zbliżającego się porodu macie? ja się boję że pouradzacie i mnie samą zostawicie 😞

• Mamusia
Ja dziś też taka niedobita jestem 😮 Jakbym miała dzisiaj rodzić, to bym nie miała siły. Siedzę i patrzę w jeden punkt jak wariatka i zero reakcji 😜
Łóżeczko było tylko jedno do wyboru !! Bo chcemy 140 x 70 żeby potem zrobić z niego tapczan i takie brzydkie było 😞 Musimy gdzie indziej poszukać.
Nie wiem czy mam się martwić tym rozwarciem czy nie 😮 Powiedział, żebym tydzień wytrzymała i będzie ciąża donoszona 😮

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):

Kasia, współczuję Ci poparzenia 😘

Nie wyobrażam sobie znowu być w ciąży od początku 😮 😮 Już jestem nieco zdenerwowana tym stanem i by mógł się skończyć 😮

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
ha mój mąż myje naczynia, cała sterta śmierdzi ze zlewu (bo ja powiedziałam że nie rusze)i powiedział "chyba zaraz sam zaczne myśleć nad zmywarką" 🤪 🤪 🤪

hahaha i tu go masz 🙂 Jak już on musi myć, to dopiero widzi jakie to "przyjemne zajęcie" 😉 U mnie już kolejka do kompa - mąż się wpycha 😜 hahaha.
Dobranoc 😁

• Mamusia
Oj ja też bym nie chciała już chodzić teraz od początku w ciąży 🤨 Nie martw się Agatka ja i tak przenoszę 😉 Ninka zawsze jak Cie bóle złapią to masz o 1cm mniej do pokonania w bólach ha ha ha 😉 Szybko się większe rozwarcie nie zrobi no chyba, że Cię złapią już bóle porodowe to co innego. Ale nie martw się i tak się swoje jeszcze wycierpisz ha ha ha jak każda z Nas 😁 Wiecie jak jest jak ciąża zagrozona to póxniej najczęsciej kobiety jeszcze chodzą po terminie a tam gdzie jest wszystko dobrze i kobieta dobrze się czuje to dziecko wychodzi w terminie albo nawet z dwa tygodnie przed bo ciąże zagrożoną lekarz podtrzymuje lekami a ze zdrową się nic nie robi i wszystko idzie w swoim czasie 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Wiecie jak jest jak ciąża zagrozona to póxniej najczęsciej kobiety jeszcze chodzą po terminie a tam gdzie jest wszystko dobrze i kobieta dobrze się czuje to dziecko wychodzi w terminie albo nawet z dwa tygodnie przed bo ciąże zagrożoną lekarz podtrzymuje lekami a ze zdrową się nic nie robi i wszystko idzie w swoim czasie 😁

zgadzam się, u mnie też będzie po terminie bo się ciągle cackam bo albo szyjka sie skraca albo brzuch się stawia albo inne pierdółki, ale boje się że na święta wyląduje w szpitalu