Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Jej to Ewcia rozniesie nam mieszkanie ona taka nerwowa jest !!!

Aga też bedziesz miala problem z Ewcią jak będzie maluch. Ciężko będziecie miały na początku. A ciekawa jestem jak Oskar Ady będzie się zachowywał gdy Sebuś już na dobre do domu wróci ze szpitala.

• Mamusia
hej! :) Mini, Ty farciaro, kurde 😁 faktycznie czarownica 😉 a co do Oliwci, to musicie z nią dużo rozmawiać. Ma prawie 3 latka, ona już dużo rozumie, tylko trzeba jej tłumaczyć, mówić, że się ją kocha, że jest taka pomocna, że już taka duża, że będzie wzorem do naśladowania dla siostrzyczki itp. itd. Ten okres buntu przejdzie jej 🙂 A jak Maja? Pępuszek już odpadł? Nie ma już "ała"? 😉
Kasiu, widzę nową fryzurkę - do twarzy Ci 🙂 🙂

no, ciekawe, czy na Mikołaja któraś z Was wypakuje torbę z prezentem 😉 😉 😉 😁

Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie! 🙂 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ja teraz co chwile tule Oliwke,całuje,mówie że ją kocham...a ona bierze pieluchy i przy wykąpaniej małej chce wiatr robić,albo coś weźmie np. oliwke dla niemowląt i jak każe ułożyć to pokaże język 😞 wiem że napewno jej cięzko,zawsze sama była,zawsze rodzice byli tylko jej a tu nagle mama mówi "poczekaj bo musze nakarmić Maje"... 🥴

Ona myśli że jest na drugim planie, i jest to nowa sytuacja dla niej. Ale zmieni się i to juz niedługo 😉

• Mamusia
No dzieci są zazdrosne bo myślą, ze rodzice bardziej pokochaja to drugie malenstwo. Ja przygotowuje pizze na obiad dzis i chyba umyje teraz okno w kuchni a pozniej wezme sie za prasowanie chociaz mi sie nie chce ale coz cos robić trzeba 😉 no i później chyba ubiore łóżeczko i przykryje może to wywoła maluszka 😁

• Mamusia
Gosiu Ty masz 13-letnią córkę?! Kobieto, ja bym Ci dała maksymalnie 25 lat, a Ty mi tu z córką-nastolatką wyjeżdżasz?! 😮 😲 fiu fiu 😉 Twój mąż to szczęściarz 🙂 🙂

Mini, tak sobie pomyślałam... może Oliwce się po prostu nudzi? Myśleliście o kupieniu jej lalki, którą mogłaby się bawić w dom? Wtedy mogłybyście obie karmić swoje dzieci, obie przewijać, wychodzić na spacerki... Oliwka miałaby zajęcie i może pomalutku zrozumiałaby, że małe dziecko potrzebuje dużo czasu...?

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
No dzieci są zazdrosne bo myślą, ze rodzice bardziej pokochaja to drugie malenstwo. Ja przygotowuje pizze na obiad dzis i chyba umyje teraz okno w kuchni a pozniej wezme sie za prasowanie chociaz mi sie nie chce ale coz cos robić trzeba 😉 no i później chyba ubiore łóżeczko i przykryje może to wywoła maluszka 😁

Sylwia ja ubrałam łóżeczko i Olka jeszcze w brzuchu siedzi 🥴 🥴
Ja tez idę okno myć , może coś tam sie poruszy 🙃

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
Gosiu Ty masz 13-letnią córkę?! Kobieto, ja bym Ci dała maksymalnie 25 lat, a Ty mi tu z córką-nastolatką wyjeżdżasz?! 😮 😲 fiu fiu 😉 Twój mąż to szczęściarz 🙂 🙂

Mini, tak sobie pomyślałam... może Oliwce się po prostu nudzi? Myśleliście o kupieniu jej lalki, którą mogłaby się bawić w dom? Wtedy mogłybyście obie karmić swoje dzieci, obie przewijać, wychodzić na spacerki... Oliwka miałaby zajęcie i może pomalutku zrozumiałaby, że małe dziecko potrzebuje dużo czasu...?

No tak oczywiście ja mam taką duża córkę juz 🤪 🤪 🤪 Dziękuje za komplement, czuję się jakbym miała ze 20 lat 😉 😉

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Ogladałam wczoraj prognoze pogody i zapowiadają znów mrozy już do świąt. A dziś u mnie jest na 0 stopni , więc umyję okno u Paulinki w pokoju 😉

hehe Gosia bierzemy sie za mycie i na porodowke 😁

Ha ha ha a ciekawe czy to podziałą na nasze dzieci 😮
Oby podziałało Sylwia w mikołajki fajnie urodzić 😉

• Mamusia
Hejka czarownice 😁 Macie wieści od Kafinki, ktoś się z nią numerami tel zamienił ??? Dzisiaj miała mieć wywoływany poród 🤪 Sylwia myj myj te okna żeby nam się w końcu jakiś chłopak urodził 😜 Aga Kropek- do poniedziałku to Ty nie dotrzymasz, wtedy to ja idę do szpitala a Ty masz rodzić w tym tygodniu! 😉 Kasiu- oj to się namęczyłaś w nocy ze spaniem 🤔 Mnie też wszystko boli i nic no ale nie przyśpieszam porodu bo bylebym do Świąt urodziła, a na razie jest czas 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Kropeczek napisał(a):
A ja dziś na obiad zrobię nagusa ,a na życzenie siostry na kolację będą frytki 😁
Chociaż z tym mamy dobrze a Aga Mini musi jeść mięcho gotowane 😁

Ha ha a tu was zaskocze 😁 jem róźne rzeczy - banany,jabłka,flipsy toffi,spaggetti nawet 😁 a mała ani kolki,ani zaparć nic 😁

Oj Ty na prawdę jesteś czarownicą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idę myć to okno , pomyję podłogi i poodkurzam 😉

• Mamusia
Wszystkie chcą uskuteczniać poród i się w kolejkę wpychają 😁 Teraz niech Kropek się rozpakuje bo biedna niedługo się nie podniesie od nadmiaru ciężaru ha ha 🤪 😜 A z Niną Aga masz rację- cwaniaczy się na forum bo wejdzie i coś mądrego napisze a później znika 😁 Ona na pewno poród wywołuje bo chce 8- mego urodzić 🤪 😉

• Mamusia
trochę napisałyście od rana 🙂. Ja wróciłam z zakupów, chodzę powoli jak jakas babuszka, bo mam jakieś takie niby skurcze podbrzucha (chyba...). Ale kupiłam ostatnie już chyba prezenty. Co do zazdrości, to mój bratanek jak mu sie urodzila siostra (2,5 roku roznicy) to spoko, pomagał i w ogole, po jakos 2-3 miesiącach zorientował się, że Mamy i Taty jakoś mniej i trochę miał fazę przez 2 miesiące, rzucał się i robił wszystko, żeby na siebie zwrócić uwagę, a teraz już jest dobrze 😁 Ja chyba wolę rodzić w Sylwestra niż w Święta, jesli mialabym wybór 🙂 a już najlepiej wtedy to 1.01 - dziecko z nowego roku i najstarsze, hehe. Ale najlepiej, to zeby wrocic na Swieta do domu, ale tez nic sie nie zapowiada 😞

• Mamusia
Aga Ty wogóle masz za dobrze!!! Porod jak sobie wymysliła tak miała, dziecko jak aniołek i jeść może praktycznie normalnie no nie kobieto nic tylko rodzić hehe 😉
a ja juz umyłam okno w kuchni chyba jeszcze dzis w łazience umyje a Pawła poprosze, żeby mi w pokoju umył trzeba korzystać póki mrozu nie ma. Zostanie mi jedno takie duze z drzwiami na balkon ale ten pokój to taki gabinecik wiec go sobie odpuszcze umyje dopiero kiedyś tam 😉