Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Na razie nie mam czasu nadrabiać, nadrobię późnym wieczorem.
Ja się zlatałam z mężem, bo mieliśmy sporo spraw. Słuchajcie jakie nowości u mnie... Mój mąż dzisiaj jedzie w nocy do Wrocławia, podpisać umowę z firmą i na badania lekarskie.... A w czwartek rano ma już być w ............. Holandii 😮 😮
Czekał i czekał na jakąś ofertę pracy, aż się doczekał 😜 Tylko dlaczego właśnie teraz?? 🤢 🤢
Jestem zajebiście przerażona, że zostanę praktycznie sama, moja mama nadal ledwo chodzi (miała nogę w gipsie)... Ale musi jechać, bo już finansowo nie wyrabiamy, zapożyczyliśmy się u rodziny... Masakra 😮 Najgorsze, że będę sama, a on nie zobaczy dziecka...
Mam tysiąc myśli i jestem przerażona 😮 😮
No to tyle co u mnie, fajnie mam co??? 😉

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wróciłam 😁
Byłam nawet na zakupach i znów się nadźwigałam siatek 🤨
W szpitalu wieści tak na dwa razy niestety 🤨 Wszystkie wyniki super u mnie i u Ali. Anemii nie mam teraz hemoglobinę mam nawet ponad normę i mam odstawić żelazo już. Alusia rośnie prawidłowo i serducho mocno wali 🙂
Ale niestety Alusia ułożyła się back to back czyli plecy do pleców 🤨 Jest to dla mnie dość niebezpieczne a może raczej niekomfortowe i bolesne. Dlatego, że po pierwsze poród trwa duuuużo dłużej i na 100% popękam i będę wymagała pomocy lekarza, który normalnie przy porodzie w Anglii nie uczestniczy. Na pewno nie obejdzie się bez nacięcie żebym właśnie się nie porozrywała za bardzo. A to wszystko dlatego, że dziecko w tej pozycji jak wychodzi z matki to wychodzi najszerszą częścią główki i najtwardszą, która nie ugina się jak ta część kiedy dzidzia wychodzi prawidłowo. Położna pokazała mi ćwiczenia jakie mam wykonywać. Mam dużo skakać na piłce. Zakaz leżenia na wznak tylko na bokach mogę. Poza tym następna wizytę mam 20 grudnia a więc dzień po terminie. Jeśli przenoszę i stawię się na tą wizytę to od niej po 10 dniach wywołają poród a więc 30 grudnia ha ha 🙃 🤪 😮

• Mamusia
Oj Nina to faktycznie nieciekawie ale jak nie ma wyjscia to co zrobic...
a mój Dominik to tancerz będzie hehe non stop jak słyszy muzyke to skacze mi w tym brzuchu 😮 na prawym boku to czuje czasem całe stópki albo pietki jak sie przesuwaja w góre i w dół hehe

• Mamusia
Nina to niedobrze że zostaniesz sama akurat teraz , kiedy dziecko już lada chwila się urodzi 😞, ale dobrze że dostał ofertę pracy, bedzie lżej, i spłacice długi. Bedzie Ci ciężko ale poradzisz sobie 😉
Kasia a ja już myślałam że Ty naporodówce się wydzierasz a Ty po sklepach latałaś. To Ala ci narozrabiała z ułożeniem. Ale może do porodu jeszcze się odpowiednio ułozy 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
zapomniałam dopisać, że te ćwiczenia t po to żeby się obróciła bo jest szansa jeszcze. No i teraz zaczęłam bać się porodu 🤪 😮 🤢

Kasia a zaglądali Ci w babkę, jakieś rozwarcie juz jest ??????????? Nie bój się porodu , bedzie dobrze. Majeczka Agi też się przekręciła na chwilę przed porodem 😉

• Mamusia
kafinka napisał(a):
hej 🙂ja tylko na chwilkę wypuścili mnie dzisiaj ze szpitala na przepustke nic się nie dzieje na dodatek nic konkretnego nie mówią szkoda gadać, a któraś się rozdwoiła

Nie jeszcze nie 😞 A kiedy znów wracasz do szpitala?????????? I bedziesz czekala az samo sie zacznie , czy beda wywoływac????

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
kafinka napisał(a):
hej 🙂ja tylko na chwilkę wypuścili mnie dzisiaj ze szpitala na przepustke nic się nie dzieje na dodatek nic konkretnego nie mówią szkoda gadać, a któraś się rozdwoiła

Nie jeszcze nie 😞 A kiedy znów wracasz do szpitala?????????? I bedziesz czekala az samo sie zacznie , czy beda wywoływac????

dzisiaj o 19 wracam jutro powiedzą co dalej 🤢

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Wróciłam 😁
Byłam nawet na zakupach i znów się nadźwigałam siatek 🤨
W szpitalu wieści tak na dwa razy niestety 🤨 Wszystkie wyniki super u mnie i u Ali. Anemii nie mam teraz hemoglobinę mam nawet ponad normę i mam odstawić żelazo już. Alusia rośnie prawidłowo i serducho mocno wali 🙂
Ale niestety Alusia ułożyła się back to back czyli plecy do pleców 🤨 Jest to dla mnie dość niebezpieczne a może raczej niekomfortowe i bolesne. Dlatego, że po pierwsze poród trwa duuuużo dłużej i na 100% popękam i będę wymagała pomocy lekarza, który normalnie przy porodzie w Anglii nie uczestniczy. Na pewno nie obejdzie się bez nacięcie żebym właśnie się nie porozrywała za bardzo. A to wszystko dlatego, że dziecko w tej pozycji jak wychodzi z matki to wychodzi najszerszą częścią główki i najtwardszą, która nie ugina się jak ta część kiedy dzidzia wychodzi prawidłowo. Położna pokazała mi ćwiczenia jakie mam wykonywać. Mam dużo skakać na piłce. Zakaz leżenia na wznak tylko na bokach mogę. Poza tym następna wizytę mam 20 grudnia a więc dzień po terminie. Jeśli przenoszę i stawię się na tą wizytę to od niej po 10 dniach wywołają poród a więc 30 grudnia ha ha 🙃 🤪 😮

Kasiu, spokojnie, Maks leżał back to back i nie byłam nacinana ani tez nie popękałam. Fakt, trwało to długo ale jak położna umie odbierać poród to będzie dobrze, aha i nie bylo lekarza przy porodzie. Nie wiem czemu położna Cię tak nastraszyła.

• Mamusia
kafinka napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
kafinka napisał(a):

dzisiaj o 19 wracam jutro powiedzą co dalej 🤢[/quote

Mmmmm to kiepsko, nie wiesz co dalej, ale myślę że będą trochę jeszcze czekać . Szkoda 😞

• Mamusia
kafinka napisał(a):
zmykam idę spać bo w tym szpitalu to co chwile budzą i sprawdzają tęntno......

tu sie zgadzam niby caly czas lezysz ale jak ja wrocilam po szpitalu do domu to tez spalam nastepnego dnia jak zabita hehe bo oni chyba co dwie godziny chodza i to tetno badaja a o 6 juz podbudka bo cisnienie i temperatura

• Mamusia
no odwaliła mi psikusa nie ma co to taki mały prezent na Mikołajki pewnie 🙃 Jest szansa, że się przekręci do samego końca nawet w trakcie porodu może. Poza tym położna coś gadała, że na następnej wizycie jak będzie nadal źle leżeć to spróbują jak przekręcić ale nie zrozumiałam jej do końca bo byłam bez tłumacza na wizycie. Gosiu nie badali mnie niestety tylko tak powierzchownie ponagniatała brzuch i zmierzy marą taką jak krawiecka 🙃 Będzie mnie chyba lekarz badać tego 20 grudnia bo to będzie już dzień po terminie i będą musieli zbadać czy coś się tam w ogóle dzieje. Nie, nie latałam po sklepach tylko do Tesco weszłam ale długo czekałam na wizytę w szpitalu no i u mnie podróżowanie po mieście autobusem to długa przeprawa niestety.

Aguś Kafinka a ja myślałam, że już rodzisz. Podaj Nam swój numer telefonu bo My nie mamy do Ciebie żadnego kontaktu.

• Mamusia
Bagira napisał(a):
rozpakowywac sie kobiety

Beatka ja już nie chce !!!! Dopóki Mała źle leży 🤔 Twój Maksiu też się urodził w takim położeniu jak moja Alka jest teraz. Może dlatego tak długo biedna go wypychałaś bo właśnie dłuuugo trwa ta druga częśś porodu przy tym położeniu.

• Mamusia
Powiem Ci jednak Kasiu że łatwiej mi było wtedy niz teraz. Ciało mialo czas sie przygotować i te skurcze nie bylły takie bolesne tylko męczące a teraz masakra. Nie byłam nacinana czy szyta wtedy i teraz ale teraz jednak boli. Będzie dobrze, zobaczysz.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
A jak się czujesz Beata po drugim porodzie?? 🙂
Ja chyba idę się przespać, bo się czuję jakby mnie jeszcze jakaś choroba brała 😮 😮

Zaraz po bylam potwornie obolała, nie wiem co tak bolało bo wszystko jest w całości i szumiało potwornie po oxytocynie która podali żeby łożysko się odkleiło. Jednak miałam siły żeby pójść się wykąpać, zmienić pokój a potem wrócić do domu. Tak że było bardzo intensywnie ale ok.
Aga Mini, jak oceniasz skurcze przy pierwszym i teraz porodzie bo teraz mi ostro dawały w kośc i ponoć z każdym porodem jest gorzej...
Jezu, chyba nie wybrałam dobry moment na zadawanie tego pytania... Aguś, nie czytaj !!!! Bylam rozdrażniona pewnie dlatego. Ale wiecie co, pomylić poród z zapaleniem pęcherza to jakiś cyrk !!!

• Mamusia
Dzia Beatka za pocieszenie Ty dobra duszyczko 😘 😘 Pocieszam się właśnie tym,ż e Ty wtedy też nie pękłaś a więc nie ma reguły, że przy tej pozycji na 100% się popęka jak to mówiła dzisiaj położna 🙂

Kropeczka idź już rodzić bo marudzisz !!!! 😜 😜 😜 😜 😁 😁 😉
Ninka wiadomo szkoda, że tu takie ważne chwile przed Wami a przede wszystkim przed Tobą a mąż musi jechać , ale sama mówisz, że ta praca jest Wam potrzebna bo kasy brak. Będzie dobrze nie zostaniesz sama zawsze jest rodzina i mama 🙂 🙂

• Mamusia
Kochana, jeszcze dodam ze nie mam sylwetki do rodzenia, za wąska jestem a jednak widzisz, jak sie chce to da. Możesz spróbować na kolanach lub w pozycji klęczącej wtedy nie ciśnie na krocze. Ja rodziłam w tradycyjnej więc generalnie az sie prosiłam o dyży "uśmiech "