Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Idę laski będę pitrasić łakocie na Święta 😁
Dzisiaj robię gołąbki, mielone ze startą papryką i pieczarkami do tego zwijki ze schabu z środku z szynką i pieczarkami mniam mniam 😁 😁 Na jutro albo pojutrze zostaną mi tylko do uszykowania piersi z kurczaka zawijane w środku z ogórkiem konserwowym, papryką i serem 🙂 Mąż przed Świętami zrobi sałatkę jarzynową. Ciasta zamawiam i śledziki symbolicznie kupuje gotowe tylko na wigilię bo mąż nie lubi a ja może nawet nie zjem.

• Mamusia
No dziewuszki jestem 🙂 Nina- sytuacja taka dwojaka bo kasa potrzebna ale mąż również no ale są priorytety i trzeba się nimi kierować nawet jeśli czasowo są dla nas niewygodne. W konsekwencji tak będzie lepiej i tą myślą trzeba żyć 🙂 Kasiu- no sytuacja jest jaka jest i nie poradzimy że Twoja Alusia Ci psikusa wywinęła na same Mikołajki ale na następną okazję jaką są Święta obróci się prawidłowo więc po cóż teraz się tym martwić 😉 Agatka- narobiłaś mi ochoty na śledzie więc chyba się też skuszę bo mandarynki już jadłam 🙂 Aha - zrobiłam już prawie wszystkie prezenty tylko dla rodziców mi zostały i mojej małej bo mężowi jeszcze myślę co kupić 🤔 🙂 Dzisiaj może wezmę się za pakowanie bo kupiłam papier, wstążki i kokardki i się pobawię. Chcę mieć już gotowe wszystko do końca tygodnia. To chyba tyle 🙂 Jest ktoś w ogóle ???? 😉

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Idę laski będę pitrasić łakocie na Święta 😁
Dzisiaj robię gołąbki, mielone ze startą papryką i pieczarkami do tego zwijki ze schabu z środku z szynką i pieczarkami mniam mniam 😁 😁 Na jutro albo pojutrze zostaną mi tylko do uszykowania piersi z kurczaka zawijane w środku z ogórkiem konserwowym, papryką i serem 🙂 Mąż przed Świętami zrobi sałatkę jarzynową. Ciasta zamawiam i śledziki symbolicznie kupuje gotowe tylko na wigilię bo mąż nie lubi a ja może nawet nie zjem.

No Ty to Kasiu potrafisz apetytu narobić !! Takie pyszności 🤪 Poszczuła i poszła ha ha 😁

• Mamusia
własnie, Kasia, podziwiam, tyle pichcenia 😁; a Twoja malutka moze sie obroci jeszcze, wiec sie nie martw na zapas. Nina - to faktycznie sytuacja, dziwie sie, ze chca tak przed Swietami, zeby juz zaczal prace, myslalam, ze za granica to w ogole jest martwy okres (oczywiscie zalezy od branzy) i od 1.01 raczej sie wszystko bedzie krecic. Mi juz lepiej jak polezalam 🙂

• Mamusia
Dobrze Aguś, że lepiej się czujesz 🙂 Dzisiaj może Kafinka urodzi 🙂 No i Kropka ma już prawie 40- sty tydzień a jej mała uparta i wyjść nie chce 😁 W ogóle wszystkie sprzątają jakby to miało im pomóc ha ha 😜 Hej, a wiecie jaki jest patron ciężarnych ??? Ja się dopiero dowiedziałam, że to Św. Dominik 🤪 Można się pomodlić zamiast siebie lub mężów zamęczać od rana do wieczora 😁 😁 😁 A w ogóle to Sylwia- Twoje dziecko będzie nosić imię patrona ciężarnych więc do dzieła z tym rodzeniem hej 😜 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Dobrze Aguś, że lepiej się czujesz 🙂 Dzisiaj może Kafinka urodzi 🙂 No i Kropka ma już prawie 40- sty tydzień a jej mała uparta i wyjść nie chce 😁 W ogóle wszystkie sprzątają jakby to miało im pomóc ha ha 😜 Hej, a wiecie jaki jest patron ciężarnych ??? Ja się dopiero dowiedziałam, że to Św. Dominik 🤪 Można się pomodlić zamiast siebie lub mężów zamęczać od rana do wieczora 😁 😁 😁 A w ogóle to Sylwia- Twoje dziecko będzie nosić imię patrona ciężarnych więc do dzieła z tym rodzeniem hej 😜 🙂

to prawda, jak ja poroniłam, to Ksiadz mi kiedys powiedzial, zeby sie pomodlic do Sw Dominika z Savio

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

to prawda, jak ja poroniłam, to Ksiadz mi kiedys powiedzial, zeby sie pomodlic do Sw Dominika z Savio

no, ja gdzieś nawet pasek św dominika mam, który dziecko ma w brzuszku chronić,
Nina ma przechlapane, ale może zaraz się rozpakuje i mąż zdąży zobaczyć syneczka 🙂
ja jestem zła jak diabli, nie przezyje kolejnej nocy w tym pierdzielonym łózku, dlaczego wszystko zawsze jest po czasie o ile wogóle jest

• Mamusia
ale sie rozpisalyscie !!!!!

Kasiu, nie rob tyle w kuchni tylko idz i poloz sie na boczku 😎 troche na lewym, troche na prawym...
pytalas mnie wczesniej o lozeczko : tak, kupilismy kolyske w mysl zasady - im ciasniej dla noworodka, tym lepiej. poza tym takie male lozeczko jest latwo przestawiac, ustawiac, malo miejsca zajmuje.... za ok. pol roku planujemy przeniesc mala do jej pokoju i tam bedzie miala cotbed. taki juz do 6-7 roku zycia.

Nina, co masz wyjscia, musisz urodzic, zanim maz wyjedzie, albo nagrac caly porod zeby nic go nie ominelo.
ja dzis bawilam sie w Mikolaja i bylam u corki z prezentem dla kochanego Nikiego. 😘
jechalo mi sie srednio komfortowo, ale dalam rade. 😜

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
ale sie rozpisalyscie !!!!!

Kasiu, nie rob tyle w kuchni tylko idz i poloz sie na boczku 😎 troche na lewym, troche na prawym...
pytalas mnie wczesniej o lozeczko : tak, kupilismy kolyske w mysl zasady - im ciasniej dla noworodka, tym lepiej. poza tym takie male lozeczko jest latwo przestawiac, ustawiac, malo miejsca zajmuje.... za ok. pol roku planujemy przeniesc mala do jej pokoju i tam bedzie miala cotbed. taki juz do 6-7 roku zycia.

Nina, co masz wyjscia, musisz urodzic, zanim maz wyjedzie, albo nagrac caly porod zeby nic go nie ominelo.
ja dzis bawilam sie w Mikolaja i bylam u corki z prezentem dla kochanego Nikiego. 😘
jechalo mi sie srednio komfortowo, ale dalam rade. 😜

Może Nina się skusi na poród tvn 🙂

• Mamusia
Gdzie poszłyście, jak ja jestem ?? Na chwilę wpadłam, bo muszę kanapki mojemu Chochlikowi na podróż zrobić. Może ze stresu przez jego wyjazd urodzę szybciej?? 😉 Jeszcze zawsze mamy ten problem, że mu nie mogę zdjęć za granicę na komórkę wysłać i nawet ta myśl, że nie będzie mógł zobaczyć swojego dziecka, nawet na zdjęciu mnie przytłacza 🤨 🤨
Może się uwinę do środy?? 😉 hahha, ale nie sądzę... Straciłam nadzieję, jak My Wszystkie Tutaj... takie Zrezygnowane, Zawiedzione, Zniecierpliwione... 😉
Myślę, żeby napisać list do Św. Dominika co jest grane i czym jest tak zajęty, że zapomniał o grudniowych mamuśkach?? 😉 Ale mu pociśniemy... od razu się przestraszy hahahahhaah 😁 I zaczniemy rodzić jedna po drugiej 😁
Aga Kropka - w środę minie Twój termin i będziesz jako użytkowniczka, która urodziła 😉 hihi
Współczuję Ci, 40 tydzień i myślisz tylko jak jest ciężko, grubo, duszno, niewygodnie...

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Nina nowa sweet focia?? 🤪 🤪 🤪

To jest stara SŁITAŚNA focia 🙂 hahhaha

no tak sie zastanawiałam ze jakoś brzucha nie bardzo widać i myślałam ze może aż tak Ci opadł 🤪
ja ide próbować spać chociaż raczej nic z tego nie będzie bo kaszel dusi 😞

• Mamusia
Dziewczyny niech, któraś mi powie czy ja mam jeszcze plecy????????????? Bo ja z bólu to już ich nie czuje 🤪 🙃 😮 Zrobiłam 26 mielonych z papryką i pieczarkami, 18 zwijek ze schabu nadziewane szynką i pieczarkami, ale zwijki takie duże, że jednego się zje i koniec nic więcej nie wejdzie !! 🤪 Do tego chyba z 10 gołąbków ale jeszcze ich nie skończyłam bo mi kapusty zabrakło i muszę jutro dokończyć 🙃 Już wysprzątałam kuchnie nawet śladu nie ma po szykowaniu jedzenia 😁
Kasiu to ja pytałam się o łóżeczko 🙂 Ja też mam wiklinowy koszyczek do sypialni koło łózka bo nic innego by nie weszło, ale łóżeczko też już mam w salonie takie 140na70 i da się przerobić później na łóżko dla starszego dziecka 🙂
Ja zaraz kąpiel i do łóżka na jakiś film 🙂 A tu pewnie będzie już cisza 🙃