Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Przepraszam bardzo, ale na tym zdjęciu byłam w 6 miesiącu bodajże, więc miałam brzuch 😁 Wtedy myślałyśmy, że mamy taaaaaakie wielkie brzuchy 🤪 🤪 🙃 🙃
Kasia, wiesz co.... nawet nie wiem jak Ciebie nazwać 😠 😠 Ty takie smakołyki robisz, że chyba Ciebie zatrudnię na etat w mojej kuchni 🤪 🙃 Plecy pewnie Ci wysiadają...ale co tam 😜 wszyscy wiedzą, że Ty tak specjalnie robisz, żeby padać na ryj po całym dniu i żeby urodzić szybciej, a Ci nie wychodzi.
U mnie cisza.... może to cisza przed burzą?? 😉 Żadnych bóli, nic 😜 Jedyne co, że nie mogę chodzić, bo pachwiny mnie rozrywają i dojście z punktu A do punktu B to nie lada wyczyn. Śpicie, czy co?? 😎

• Mamusia
No a ja zaczęłam sprzątać w końcu żeby do końca tygodnia się ze wszystkim wyrobić 🙂 Nie będę gorsza bo wszystkie sprzątają albo gotują 😜 Aga jutro na porodówkę i bez gadania bo blokujesz kolejkę 😁 Dzisiaj może Kafinka urodzi jeszcze- ktoś się z nią wymienił numerem tel ??? 😉 Ninka- chciałabyś mieć taki brzuch haha ale Cię rozczaruję !- już koniec ciąży i czas się rozpakować 🤪 😁 Urodzisz 8- mego i mąż jeszcze syna zobaczy 🙂 Miałam jechać do Tesco z moim ale nie wiem czy mi się jeszcze chce bo dopiero wrócił z fuchy a ja skończyłam sprzątać. Może to na jutro przełożę 😉

• Mamusia
Marta, prześpijcie się i jedźcie w nocy do Tesco 😁
Chyba nikt się nie wymienił numerami z Agą 🤨
Aga kropka blokuje kolejkę i zawiesza Brzuszek, bo to nasz "najstarszy" i "najcięższy" kaliber 😉 A zresztą to jej kolej 😉
Marta, jak ja patrzę na swoje zdjęcia z przed ciąży, to ja się zastanawiam, dlaczego ja myślałam, że jestem gruba 🤪 🤪 🙃

• Mamusia
Tak, tak... Kuchareczka Katarzyna zrobiła te pyszności tylko sobie 😜 A ja ani myślę stać w kuchni i cokolwiek robić, bo taki leń ze mnie ☺️ ☺️ ☺️
Marta, to Ty dobrze chowasz te 20 kg, bo nie wiem gdzie Ci się schowały 🤪 🤪 Ja mam 10 na plusie, obwisłe cycki i cellulit 😉 Taki pakiecik 😉

• Mamusia
Cellulit to jest moja zmora 🤪 Reszta da się przeżyć bo rozstępów nie mam ale jak zgubię te 20 kg to cycki będą mi sięgać do kolan 😁 😁 😁 Mąż mnie zgania z kompa bo też chce sobie poużywać ha ha 😜 Dobranoc 😉 P.S. Jutro wchodzę i ma któraś być rozpakowana albo ja ruszę całą ta kolejkę he 🤪 😁 😁 😁

• Mamusia
A ruszaj Marta śmiało 🙂 Ciekawe czy jak będzie bolało to też taka odwaga Ci zostanie 😁 Ja jutro muszę być na chodzie i 8 też, ale w sumie 8 wieczorkiem mogę sobie rodzić 😁 taa z moich planów to będą nici, jak zwykle 😉 Biednemu zawsze wiatr w oczy i pod górkę 😉

Teraz jakoś tak dziwnie u nas na forum, nie mam żadnych przeczuć, która następna urodzi. Na chłopski rozum to nasza Kropeczka powinna 😉 Myślę, że Kafinka ją może wyprzedzić 😉

Uciekam spać. Dobranoc Wariatki 😁

• Mamusia
ja jak zwykle bezsennosc, z chipsami solonymi w tle, jak znam życie mąż mnie jutro podpierdzieli do gin że je jadłam :/
myśle ze forum nam zamiera i to jest wiekszy problem niż stanie kolejki, bo jakbyśmy cłąy dzien siedziały i naparzały w klawisze zamiast czekać na poród to non stop by któraś rodziła a tak siedzimy w domu próbujemy przyśpieszyć i wyszukujemy objawów 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Aga moze ten strach wywoła u Ciebie porod 😉 Ja dziś chyba jade u nas na otwarcie jyska z Pawłem i małe zakupy w bierdonce zrobie. Ale dzien musze zaczac od rozłożenia na części pierwsze dwóch kurczaków bo zamówiłam ostatnio u nas u takiego pana i wczoraj wieczorem przywiózł ale ja już na nie sił nie miałam 😞 a z piersi chce de volaie (czy jak to sie tam pisze hehe) zrobic

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Mnie dziś też coś bezsenność złapała nie śpię od 2 no niesamowicie już mi ciężko 😞 Tak leżałam i myślałam że ja to niesamowicie się boję tego porodu może dlatego wam zablokowałam kolejkę 😞

no gdzieś czytałam że strach przed porodem może opóźnić poród, ale nie przejmuj się wiecznie tam siedzieć nie będzie 🙂

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
I od samego rana o jedzeniu nie dość że w nocy zołza zrobiła mi ochotę na chipsy to teraz na devolaie ... ja też nie wiem jak to się piszę 😁 Idę zrobić śniadanko 🙂

Aguś ty to dzisiaj chyba masz termin to śmigaj na porodówkę i nie bądź przeterminowana drugi raz 🙂oklask dla ciebie żeby się ruszyło 🙂

• Mamusia
faktycznie cisza tu 😮 u mnie szwagierka byla na herbatce rano wiec dopiero zabieram sie za sniadanko i te nieszczesne kurczaki ech nie chce mi sie no ale przy okazji dzis obiad bede miala zrobiony 😉 bede tu zagladala i was podczytywałą co chwila hehe 🙂
Aga pamietaj po lekarzu sie odezwac! Trzymam kciuki! Ja mam jutro na 16.40 wizyte u mojego gina

• Mamusia
Hejka dwupaki 🙂 Eh taka cwana byłam Nina wieczorem, że aż skurczy w nocy dostałam i myślałam, że na porodówkę pojadę ale się bałam 🤪 Na poważnie dziewczyny to obudziłam się przed 3 w nocy poszłam siku i zauważyłam z moczem krew !! Miałam jakieś przedziwne bóle brzucha jak na @ i nie spałam z tego wszystkiego do prawie 7 rano...Miałam przy tym biegunkę i wrażenie, że coś mi wyleciało i to był chyba Czop ! 🤪 Mąż mierzył częstotliwość skurczy ale w konsekwencji zasnęłam. Gdyby to były typowo porodowe skurcze to nie dałyby mi usnąć chyba, no nie? 🙂 Teraz też dziwnie czuję ból jak na @ i nie wiem co robić 🤔 Piję więc kawkę i poczytam trochę w necie o tych dziwnych objawach... 😉